ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Τα βλέμματα σε δύο μέτωπα

Το αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ μονοπωλεί το ενδιαφέρον στους αγώνες της Κυριακής

Icon

Το αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ μονοπωλεί το ενδιαφέρον στους αγώνες της Κυριακής
Στο «Κλ. Βικελίδης» σήμερα και στο ΟΑΚΑ αύριο στρέφονται τα περισσότερα βλέμματα στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE αφού τα ντέρμπι του Αρη με τον Ολυμπιακό και του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ είναι τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια του προγράμματος.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του από την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες προκειμένου να κρατηθεί στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και να εκμεταλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού (ενώ ο πρωτοπόρος Ατρόμητος έχει ρεπό). Από την άλλη, ο Αρης υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού του Πολωνού Μίχαλ Πρόμπιερζ που αντικατέστησε τον Σάκη Τσιώλη θέλει να κάνει τη νέα αρχή. Στα αγωνιστικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αμπντούν που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ στους γηπεδούχους ο Νίκος Πασιαλής θα έχει στην αποστολή το Σολτάνι.

Στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κοντράρονται βρισκόμενοι σε διαφορετική ψυχολογική θέση. Οι «πράσινοι», μετά τις συνεχιζόμενες επιτυχημένες εμφανίσεις και ειδικότερα τη σπουδαία νίκη στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, θέλουν να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς. Αντίθετα, στην ΑΕΚ η νέα ευρωπαϊκή ήττα από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ χάλασε το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με τη νίκη κόντρα στον Αρη. Πλέον για τους «κίτρινους» ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι επιτακτική ανάγκη. Στα υπέρ για τον Νίκο Κωστένογλου η επιστροφή του Καλά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η αναμέτρηση στην Κρήτη μεταξύ του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού με το νικητή να σταθεροποιείται κοντά στα πρώτα σκαλοπάτια. Ξάνθη και Κέρκυρα κοντράρονται με στόχο να αποφύγουν να μείνουν πίσω στη βαθμολογία νωρίς νωρίς, ενώ μονομαχία ομάδων με κοινούς στόχους είναι η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Πανιώνιος-ΟΦΗ (17.15 NOVA 2), Aρης-Ολυμπιακός (19.30 ΝOVA 1). KΥΡΙΑΚΗ: Εργοτέλης-Παναιτωλικός (15.00 ΝOVA 2), Ξάνθη-Κέρκυρα (17.15 ΝΕΤ), Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (ΝOVA 2 17.15), Παναθηναϊκος-ΑΕΚ (ΝOVA 1 19.30).

ΒΟΛΕΪ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Επικίνδυνες αποστολές

Οι δύσκολες αποστολές των δυο αιωνίων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε Λαμία και Σύρο αντίστοιχα ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Ιδιαίτερα μάλιστα για τους «πράσινους» το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας είναι κομβικό αφού μέχρι τώρα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα και ενδεχόμενη νέα αποτυχία θα βαρύνει κατά πολύ το κλίμα. Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια και η αναμέτρηση στο Βραχάτι με την ομάδα έκπληξη μέχρι στιγμής Παμβοχαϊκό να θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του αυτή τη φορά κόντρα στον ΑΟ Κηφισιάς. Ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο μέχρι στιγμής Φοίνικα Σύρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων της 4ης αγωνιστικής: Σάββατο 5/11/2011 Μίκρας, 19.00, Ηρακλής - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Χαλκιοπούλειο, 19.00 (Star Κ.Ε.), ΓΣ Λαμία - Παναθηναϊκός, Βόχας, 19.00, Παμβοχαϊκός - ΑΟ Κηφισιάς. ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ, 19.00, ΠΑΟΚ - Απόλλων Καλαμαριάς, Αλεξάνδρειο, 17.00 (Novasports), Αρης - ΕΑ Πατρών, Σύρου, 19.30 (Novasports), Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Δυσκολίες στην Κρήτη

Η «επικίνδυνη» έξοδος του Ολυμπιακού στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα αξιόμαχο στην εδρα του ΑΓΟΡ είναι από τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν στην 3η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Μεγαλύτερος φόβος για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι η κούραση των «ερυθρολεύκων» από την προσπάθεια που έκαναν κόντρα στην Κάχα για την Ευρωλίγκα. Κάτι που, με δεδομένη και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από πλευράς του Σέρβου τεχνικού, εξαιτίας της απουσίας βασικών στελεχών, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Αντίθετα, εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Ικαρο Καλλιθέας στο ΟΑΚΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα παιχνίδια Πανιώνιος - Αρης και Μαρούσι - Καβάλα. Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου - ΣΑΒΒΑΤΟ: Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (16.00, ΝΕΤ), Μαρούσι - Καβάλα (17.00), ΠΑΟΚ - Ηλυσιακός (18.00, ΕΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κολοσσός Ρόδου - ΚΑΟΔ (17.00), Πανιώνιος - Αρης (17.00), Παναθηναϊκός - Ικαρος Καλλιθέας (19.15, ΝΕΤ). Ρεπό έχει το Περιστέρι.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Πρόκριση για Ταμουρίδη

Η Παγκόσμια Ενωση του αθλήματος ανακοίνωσε τη λίστα με τις θέσεις των χωρών, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με έναν αθλητή στο αγώνισμα για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου. Ετσι ο Ταμουρίδης, που είναι στην 25η θέση, θα γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα δώσει το παρών στο συγκεκριμένο αγώνισμα από τότε που ισχύει το σύστημα πρόκρισης με βάση την παγκόσμια κατάταξη.

Τελευταία φορά που είχαμε εκπροσώπηση στο αγώνισμα αντοχής σε Ολυμπιακούς ήταν το 1984, με τον Κανέλλο Κανελλόπουλο και τον Ηλία Κελεσίδη.

ΠΟΛΟ
Την... βούλιαξε

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού στις φετινές της υποχρεώσεις για το Λεν Τρόφι, αφού οι «ερυθρόλευκες» δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν της γερμανικής Ανοβερσέρ με 28-6 στον πρώτο αγώνα του ομίλου τους, που διεξάγεται στο Ζλάτουστ της Ρωσίας.

Τα οκτάλεπτα: 8-3, 8-0, 8-2, 4-1.

Τα γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχαν οι: Αβραμίδου 6, Αντωνάκου 5, Γκιλ 4, Μαυρέλου 4, Κώτσια 3, Ελ. Πλευρίτου 3, Ψούνη 2 και Κουγιουμτζή 1. Σήμερα στις 8.00 (ώρα Ελλάδας) οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη αντιμετωπίζουν τη Λιλ και στις 15.45 τη Γιαρφάλα.

  • Με την προσοχή να εστιάζεται στην αντίδραση που θα έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στο ΝΟΠ μετά την ήττα του στη Χίο μεσοβδόμαδα, αλλά και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό να έχει το δικό του ενδιαφέρον, συνεχίζει σήμερα η Α1 ανδρών με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα: (Κολυμβ. Πτολεμαΐδας, 16.30) ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, (Π. Φαλήρου, 17.00) ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΟ ΧΙΟΥ, (Εθν. Πειραιά, 18.00) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ, (Χανίων, 18.00) ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΝΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, (Νέας Σμύρνης, 19.00) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ, (ΝΟΒ, 19.00) ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ.
FOOTBALL LEAGUE
Μαζεύονται σιγά σιγά

Με λίγες παραπάνω ομάδες απ' ό,τι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αφού σιγά σιγά συμπληρώνεται το παζλ με αυτούς που θα συμμετέχουν διεξάγεται η 3η αγωνιστική της Football League. Στη μάχη του πρωταθλήματος ρίχνεται και ο Πιερικός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Βύζαντα στα Μέγαρα ενώ από χθες στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής μπήκαν ο Ηρακλής Ψαχνών με τον Εθνικό Αστέρα. Ωστόσο, ακόμα και έτσι η αγωνιστική είναι λειψή, αφού μόλις χθες οριστικοποιήθηκε η θέση των ΑΕΛ και Σέρρες που οριστικά θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας (μετά και την απόρριψη της έφεσης που είχαν καταθέσει).

Συμφωνα με την κλήρωση που έγινε τη θέση της Ομάδας Α θα πάρει η ΑΕΛ και της Ομάδας Β οι Σέρρες. Το πρόγραμμα αναλυτικά: ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Πανθρακικός (14.00) Βύζας Μεγάρων-Πιερικός (15.00), Καλονή-Καλλιθέα 15.00) Διαγόρας-Θρασύβουλος (15.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Βέροια-Παναχαϊκή (19.00).

ΠΑΟ
Κινήσεις τακτικής

Το σκάκι επιχειρηματικών συμφερόντων συνεχίζεται χωρίς σταματημό στον Παναθηναϊκό με αφορμή τον έλεγχο της ΠΑΕ. Χτες, την ώρα που έβγαινε στη δημοσιότητα το μνημόνιο συνεργασίας της πλευράς Βαρδινογιάννη με εκπροσώπους του υποψήφιου αγοραστή Σαουδάρβα πρίγκιπα, σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ στο τραπέζι συζητιόταν η πρόταση της αμερικανικής εταιρείας που ενδιαφέρεται να βρει αγοραστή για την ΠΑΕ. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν να πάρει αναβολή η υπόθεση μετά από γραπτό αίτημα της ίδιας της εταιρείας. «Τώρα μπορούν να τρέξουν ανεμπόδιστα κάποιες διαδικασίες», ανέφερε ο πρόεδρος Δημήτρης Γόντικας, στρέφοντας ουσιαστικά πλέον αποκλειστικά το ενδιαφέρον στις επόμενες κινήσεις του πρίγκιπα.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Το «3 στα 3» στη φετινή Ευρωλίγκα έκανε χθες ο Παναθηναϊκός ο οποίος αν και τα χρειάστηκε στο Α` μέρος (όταν και έχανε με 38-42) επικράτησε και της Ζαλγκίρις με σκορ 92-75 παίζοντας καλύτερα στο Β` μέρος και έχοντας ως μπροστάρη τον Διαμαντίδη, ο οποίος πέτυχε τρία τρίποντα στο Γ` δεκάλεπτο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ