ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑΣ
ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΝΤΑΗ, πρωτοπόρου αντάρτη του ΕΛΑΣ και μαχητή του ΔΣΕ που αγωνίστηκε για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και έπεσε νεκρός στα Πιέρια το 1948, προσφέρω στην ΝΕ Λάρισας του Κόμματος 20 ευρώ.

Στέφανος Νταής

***

Στην μνήμη του σ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΤΣΑΡΑ, δικηγόρου, μέλους του ΚΚΕ που πάλεψε σταθερά για τα ιδανικά του Κόμματος μέχρι το θάνατό του, προσφέρουμε στην ΚΟ Κ.Μ. του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.

Χαράλαμπος Κόφφας -Ειρήνη Χριστοδούλου

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του συζύγου και πατέρα ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Λάκη) ΣΤΙΝΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ και μέλους του ΚΚΕ, που συμπληρώνονται, φέτος, 18 χρόνια από το θάνατό του, καθώς επίσης και στη μνήμη του κουνιάδου και θείου, ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΝΗ, στελέχους του Μακεδονικού Γραφείου που εκτελέστηκε στα 1948 στη Θεσσαλονίκη, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την ενίσχυσή του.

Η σύζυγος, Ουρανία

η κόρη, Κική

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΥΓΟΥΡΟΥ Δ. ΝΙΚΟΥ, συμπληρώνοντας 3 μήνες από τον πρόωρο χαμό του, στη μνήμη του, ο πατέρας του, η μάνα του και η αδελφή του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Ζακύνθου.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 40 ημέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ, χήρα Κοσμά, το γένος Μιχαήλ Παπαδαντωνάκη.

ΣΤΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Λάκης)
ΣΤΙΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Λάκης)
Σήμερα Κυριακή 13.11. 2011, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο στο χωριό Ρούστικα Ρεθύμνου.

Στην μνήμη της, ο γιος της, Αρβανίτης Δημήτρης, προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 13 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και για τη δράση του αυτή συνελήφθη, βασανίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γιούρα. Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 250 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αβέρωφ Λάρισας.

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των γονιών μου, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ και ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΕΓΟΥΛΙΑ -ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ, χρονιάτικη ενίσχυση.

Χρήστος Τσιλιμίγκρας

***

Εφυγε από κοντά μας ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ, οπαδός του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1928 στην Ιθάκη και για πολλά χρόνια έζησε στον Πειραιά. Εργάτης οικοδομών, έδρασε πάντα στο πλευρό του Κόμματος.

Στην μνήμη του, συνάδελφοι και φίλοι του, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευγενείας - Χαραυγής Κερατσινίου.

***

ΦΩΤ.

Στις 23.10.2011 έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης που παρέμεινε πιστός στις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
Στην μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 100 ευρώ και μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων 100 ευρώ.

Η σύζυγος, Αγγελική

τα παιδιά, Ελίζα - Παναγιώτης - Βασιλική

τα εγγόνια, Γιώργος - Ευθυμία

* Στην μνήμη του θείου μας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση.

Π.Χ.Γ. και Π.Μ.Γ.

***

ΦΩΤ.

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου μου, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ, και για την ονομαστική του γιορτή (13 Νοέμβρη), προσφέρω στο ΚΚΕ, που, πλάι του, βάδιζε σταθερά μέχρι το τέλος της ζωής του, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα.

Τσακίρογλου Ντέπυ

***

ΦΩΤ.

Στις 9 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ, αφήνοντάς μας, στα παιδιά και τα εγγόνια του, πολύτιμη κληρονομιά, τον αγώνα του και την πίστη του για την τελική νίκη. Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Για το σοσιαλισμό.

Γεννήθηκε στη Δρυμαία Λοκρίδας το 1927, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Από νεαρή ηλικία ενστερνίστηκε τις κομμουνιστικές ιδέες. Στα χρόνια της ΕΑΜικής Αντίστασης εντάχθηκε στην ένοπλη ομάδα της ΕΠΟΝ Ρούμελης. Μετά τη συγκρότηση του ΔΣΕ πήρε εντολή να βγει στο βουνό, αλλά προδόθηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Μπράλου. Βασανίστηκε πολύ σκληρά, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μόνιμες βλάβες στην υγεία του, χωρίς, ωστόσο αυτό να μπορέσει να τον κρατήσει μακριά από την οργανωμένη πάλη. Παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες του μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Ελένη, τα παιδιά και οι οικογένειές τους, προσφέρουν στο «Ρ», του οποίου ήταν πιστός αναγνώστης, 60 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στις 15.10.2011 έκλεισε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Θεοδόση, σε ηλικία 95 ετών. Ηταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1915 από προοδευτική οικογένεια στην Ανατολική Θράκη, το 6ο παιδί της οικογένειας. Το 1922 με την ανταλλαγή πληθυσμών, ήρθαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στο χωριό Σεβαστό Ν. Κιλκίς. Η φτώχεια και η ανέχεια της προσφυγιάς ανάγκασαν και το μικρό Δημήτρη, μόλις 12 χρονών, να εγκαταλείψει το σχολείο και να βγει στο μεροκάματο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΑΜΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΑΜΟΣ
Τον Οκτώβρη του 1940 με την κήρυξη του πολέμου από τους Ιταλούς φασίστες, μαζί με τα τρία αδέλφια του βρέθηκαν στο Αλβανικό μέτωπο, φθάσανε μέχρι το Τεπελένι. Με την κατάρρευση του μετώπου επέστρεψε στο χωριό του, τον Αύγουστο 1941. Με την ίδρυση του ΕΛΑΣ, το 1942, κατατάσσεται από τους πρώτους στο 13ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ και μέχρι το τέλος 1944. Πήρε μέρος σε πολλές και σκληρές μάχες ενάντια στους κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Πολέμησε στα βουνά της Κρούσσιας στο Πάϊκο, στο Βέρμιο, τα Πιέρια Νάουσας, Σινιάτσικο, Καϊμακτσαλάν. Το 1947 κατατάχθηκε στο ΔΣΕ, ελεύθερος σκοπευτής. Τραυματίστηκε 5 φορές στις μάχες με τον κυβερνητικό στρατό. Με την υποχώρηση βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε οικογένεια. Σε όλες τις περιπτώσεις αγωνίστηκε με αυταπάρνηση και παλικαριά αφιερώνοντας τα καλύτερά του χρόνια και όλη του τη ζωή στον αγώνα για τα ιδανικά της λευτεριάς και του σοσιαλισμού.

Στην μνήμη του και για την ονομαστική του γιορτή. Καθώς και στην μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία, για το σοσιαλισμό, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης -Ευόσμου.

Η γυναίκα του

Μυλωνά Χρυσούλα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΡΟΥΛΗ, που έφυγε από τη ζωή για πάντα στις 28 Οκτωβρίου 2009, σε ηλικία 98 ετών, πιστός στο Κόμμα μέχρι την τελευταία του πνοή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη». Πολέμησε σε όλη την Πελοπόννησο και στην Στυμφαλία και έκανε 20 χρόνια φυλακή .

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΑΗΣ
Η γυναίκα του Ανθή Γερούλη

Η κόρη του Σταυρούλα

Τα εγγόνια του Νικόλαος και Δημήτριος

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων και συντροφισσών: ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ (φωτ.), ΗΛΙΑ ΚΑΡΑ, ΜΠΕΤΤΥΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ (φωτ.), ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, ΜΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΛΙΔΗ, ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΑΜΠΗ, ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΟΥΤΟΥΛΑ, ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, ΑΥΡΑΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΓΚΕΝΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΟΚΑΛΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΩΤΣΑΚΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΖΗΝΩΝΑ ΖΟΡΖΟΒΙΛΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τη χρονιάτικη οικονομική εξόρμηση, μέσω «Ριζοσπάστη» 300 ευρώ.

ΘΜ και ΛΝ

ΦΩΤ.

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στα Καθιανά Χανίων το 1934 και «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, στις 10 Οκτωβρίου 2011. Ηταν γιος του ξακουστού καπετάνιου του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ Γιώργη Πετράκη. Υπήρξε σταθερός οπαδός του ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή και πάντα παρών στους αγώνες.

Στη μνήμη του ΛΟΥΚΑ ΠΕΤΡΑΚΗ, η σύζυγος, τα αδέλφια του και τα ξαδέρφια του προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ της ΝΕ Χανίων, το ποσό των 250 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος, Χρυσούλα Πετράκη

τα αδέλφια, Αννα Καρπαδάκη - Πόπη Κοσμαδάκη - Αργυρώ Καβαλινάκη -Χαράλαμπος Πετράκης

τα ξαδέρφια του, Ελένη και Εμμανουήλ Γλυκάκης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας συζύγου και αδελφής, ΕΛΕΝΗΣ ΚΡΥΣΙΛΑ, για τη συμπλήρωση εξαμήνου από το θάνατό της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ ενίσχυση.

Αντώνης - Τούλα

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μας, ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ. Ακούραστος αγωνιστής και πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας του ΚΚΕ προσφέρουν 100 ευρώ στο Κόμμα.

ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΓΟΥΛΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΕΓΟΥΛΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ
***

ΦΩΤ.

Στις 5 Νοέμβρη «έφυγε» από τη ζωή και κηδεύτηκε στην Κρεμαστή Ρόδου ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ. Ο Κώστας Τσαρούχας γεννήθηκε στο Παλιούρι Καρδίτσας το 1926. Από μικρός, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Από το 1946, ως Αξιωματικός του ΔΣΕ στα βουνά της Ρούμελης και της Θεσσαλίας, αγωνίστηκε ενάντια στο ντόπιο κατεστημένο. Συνελήφθη το 1949 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Εξορίστηκε για 4 1/2 χρόνια στη Μακρόνησο. Μετά την αποφυλάκισή του, το 1953, συνέχισε τον αγώνα του πιστός στις ιδέες του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, αντί στεφάνου στον τάφο του, τα αδέλφια του: Γεώργιος, Ιωάννης και Βάγιος Τσαρούχας και η αδελφή του, Παρασκευή Καραπάνου - Τσαρούχα, προσφέρουν το ποσό των 150 ευρώ στη Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ.

***

Στην μνήμη του αγαπημένου μας εξαδέλφου ΗΡΑΚΛΗ ΓΑΒΑΛΙΔΗ, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε το ποσό των 50 ευρώ για το ΚΚΕ.

Η οικογένεια

Βικτωρίας Ρίζου

***

ΦΩΤ.

"Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης (σήμερα ΕΕ) μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές"... "Η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού. Απο δώ βγαίνει πως είναι δυνατή η νίκη του σοσιαλισμού, στην αρχή σε λίγες, ή ακόμη και σε μια μονάχα, χωριστά παρμένη, καπιταλιστική χώρα. Το νικηφόρο προλεταριάτο αυτής της χώρας, απαλλοτριώνοντας τους καπιταλιστές και οργανώνοντας στη χώρα του τη σοσιαλιστική παραγωγή, θα ορθωνόταν ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο, τον καπιταλιστικό κόσμο, παίρνοντας μαζί του τις καταπιεζόμενες τάξεις των άλλων χωρών, ξεσηκώνοντας στις χώρες αυτές εξεγέρσεις ενάντια στους καπιταλιστές..."

Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Β.Ι. Λένιν (23 Αυγούστου 1915)

Είναι από τις σημειώσεις του Δημήτρη Κιάμου.

Στην μνήμη του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, οι γονείς του, Μαρία και Θύμιος, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χρηματοπιστωτικού και ΥΠΕΣΔΑ.

***

ΦΩΤ.

Σαν σήμερα 13 Νοέμβρη το 2010 «έφυγε» ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, σ. ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ. Με την συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του, στην μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν. Ηρακλείου, για την ενίσχυση των αγώνων του μέχρι να οικοδομηθεί η καινούργια κοινωνία στην οποία δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η οικογένειά του


ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΡΥΣΙΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΚΡΥΣΙΛΑ

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ

Μπέττυ Αμπατιέλου
Μπέττυ Αμπατιέλου

Δημήτρης Κοτζαρίδης
Δημήτρης Κοτζαρίδης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ

ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ
ΠΑΛΑΡΙΜΙΩΤΗΣ ΛΙΓΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

ΓΕΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
ΦΩΤ.

Σήμερα Κυριακή 13.11. ώρα 10 το πρωί, στην εκκλησία Παναγίτσα, τέρμα οδού Κρυστάλλη στα Ανω Πατήσια, τελούμε χρονιάτικο μνημόσυνο της συναγωνίστριας ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ.

Ο σύζυγος, τα παιδιά της, τα αδέρφια, τα εγγόνια, τα ανίψια



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ