ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Αποκλείονται όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν

Οι εργάτες να απαντήσουν στη σφοδρή επίθεση μαζί με το ΠΑΜΕ
Οι εργάτες να απαντήσουν στη σφοδρή επίθεση μαζί με το ΠΑΜΕ
Εξω από τα δημόσια νοσοκομεία θα πετιούνται οι ανασφάλιστοι αν δεν αποδέχονται και δεν εξοφλούν το ύψος του χρέους των νοσηλίων.

Αυτό ξεκαθαρίζει με έγγραφό του ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Μοσχοβάκης, υλοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα με έγγραφό του στις 9/11/2011 προς τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, τη Γραμματεία Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα και κοινοποίηση προς το Γραφείο Κίνησης Ασθενών αναφέρει ότι προκειμένου να τακτοποιούνται εγκαίρως οι οικονομικές εκκρεμότητες των ασθενών και να προλαμβάνονται φαινόμενα αποχώρησής τους χωρίς αυτό να γίνεται, οι ανασφάλιστοι θα πρέπει άμεσα να ενημερώνονται τόσο οι ίδιοι όσο και το Γραφείο Κίνησης για το νέο κοστολόγιο, υπογράφοντας σε κάθε περίπτωση δήλωση αποδοχής του χρέους.

Μάλιστα αναφέρει ότι στις περιπτώσεις εκτάκτων εισαγωγών οι Γραμματείες των τμημάτων και οι προϊσταμένες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας χρειάζεται να πιστοποιούν επίσης εκ των υστέρων σε κάθε περίπτωση ότι οι ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν μεταβεί στο Γραφείο Κίνησης και έχουν υπογράψει τη δήλωση αποδοχής του χρέους.

Η πιστοποίηση θα γίνεται ως εξής: «Οι προϊσταμένες όλων των νοσηλευτικών τμημάτων στο εξής θα κρατούν στο αρχείο τους για όλους τους ανασφάλιστους (πριν εισαχθούν ή μετά την έκτακτη εισαγωγή) ένα αντίγραφο εισιτηρίου με συγκεκριμένη θεώρηση - σφραγίδα ότι ο ασθενής "ελέγχθηκε" από το Γραφείο Κίνησης πριν την έξοδο του ασθενή».

Τέλος, αναφέρει ότι η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και εφαρμόζεται στη Μαιευτική Κλινική για τις νοσηλείες τοκετών, όπου ως σήμερα ανάλογα με την έκβαση της νοσηλείας (φυσιολογικός τοκετός ή μη) τα ασφαλιστικά ταμεία κάλυπταν ή μη τους ασφαλισμένους τους.

Με αυτό τον τρόπο ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καθιστά υπεύθυνους και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για τυχόν μη είσπραξη των νοσηλίων μετατρέποντάς τους σε συνυπεύθυνους της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί ο ίδιος και προστάζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας με τις κατευθύνσεις της ΕΕ ώστε το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια να γίνει αποκλειστικά προνόμιο όσων έχουν να πληρώσουν!!!

Κινητοποιήσεις συνταξιούχων

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης, μαζί με εκπροσώπους των σωματείων συνταξιούχων από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων δήλωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων με το «κούρεμα» των ομολόγων που θα οδηγήσει σε διάλυσή τους. Παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι στην ανελέητη επίθεση που δέχονται μαζί με όλο το λαό, απαντούν με οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και της φοροληστείας. Οπως είπαν, «δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, όπως μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε».

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι, επέδωσαν χτες στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, τα μέλη των διοικήσεων των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ οργανώνει αύριο Τετάρτη, 16 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Οι συνταξιούχοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου για μια σειρά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως η καθυστέρηση έκδοσης του εφάπαξ, η καθυστέρηση πληρωμής των ιατρικών αποδείξεων. Παράλληλα απαιτούν να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο Ταμείο, να λειτουργήσει το ακτινολογικό που σήμερα είναι κλειστό κλπ. Το σωματείο καλεί τους συνταξιούχους σε πάλη ενάντια στην προωθούμενη διάλυση του Ταμείου, στην υποβάθμιση της υγείας, στην νέα λεηλασία των αποθεματικών του. Μετά τη συγκέντρωση στο ΤΑΥΤΕΚΩ, θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας και θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΓΚΡΕΚΗΣ»
Ετοιμάζεται να χτυπήσει τις συμβάσεις

Εντείνει την επιθετικότητά της η εργοδοσία στους λιθογράφους. Η εταιρεία «ΓΚΡΕΚΗΣ» επιδιώκει μέσα από απειλές και εκβιασμούς απολύσεων να αποσπάσει υπογραφές, με τον αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης, και να συγκροτήσει ένωση προσώπων από τα 3/5 των εργαζομένων, για να καταργήσει τις κείμενες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οπως καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Πανελλαδικής Ενωσης Λογιστών και η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων, η εταιρεία «ΓΚΡΕΚΗΣ» είχε επίσης επιχειρήσει πριν από δέκα μήνες να μειώσει τους μισθούς, κάτι που τότε δεν το πέτυχε. Τα συνδικάτα σημειώνουν: «Οι ενέργειες του εργοδότη να ζητά να υπογράψουν με το ζόρι ναι ή όχι είναι πέρα για πέρα παράνομες. Στις τεράστιες δυσκολίες που βιώνει η εργατική οικογένεια κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει για να μειωθεί ο μισθός του διπλανού του. Με αλληλεγγύη μπορούμε να αποκρούσουμε τις απειλές και τους εκβιασμούς». Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν όλους τους εργαζομένους της εταιρείας, όλων των ειδικοτήτων, την Κυριακή 20 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., σε γενική συνέλευση στα γραφεία του Σωματείου Λιθογράφων (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος).

ΟΜΙΛΟΣ «ALAPIS»
Απεργία σήμερα ενάντια στις απολύσεις

Με 24ωρη απεργία σήμερα απαντούν άμεσα οι εργαζόμενοι του ομίλου «ALAPIS» στην απόλυση 7 εργαζομένων που ανακοινώθηκε χτες το μεσημέρι από την εργοδοσία. Εδώ και βδομάδες ο όμιλος έχει βάλει «το μαχαίρι στο λαιμό» των εργαζομένων, μοιράζοντάς τους δελτία ατομικών συμβάσεων εργασίας για μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και 30% και έχει κάνει αίτηση υπαγωγής του στο άρθρο 99 περί πτώχευσης. Την ίδια στιγμή η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα το διορισμό του νέου διευθύνοντος συμβούλου, που «θα προετοιμάσει ένα θεμελιώδες σχέδιο αναδιάρθρωσης» για «μείωση των λειτουργικών εξόδων» και «καταργώντας πλεονάζουσες διαδικασίες και προσωπικό», οξύνοντας την τρομοκρατία.

Με το άκουσμα των απολύσεων χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου παραγωγής και διακίνησης φαρμάκων στο Κρυονέρι προχώρησαν αμέσως σε γενική συνέλευση, δείχνοντας αποφασισμένοι να αντιταχθούν στις απολύσεις και τις υπόλοιπες εργοδοτικές μεθοδεύσεις. Μετά και από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), που περιόδευε εκείνη την ώρα στο εργοστάσιο, αποφασίστηκε απεργία σήμερα και νέα γενική συνέλευση στο εργοστάσιο για την οργάνωση του αγώνα τους, ενώ κανένας από τους 7 εργαζόμενους δεν υπέγραψε το χαρτί της απόλυσης.

ΠΕΜΕΝ
Σήμερα η συνέλευση

Να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων, καλεί τους μηχανικούς η διοίκηση της Ενωσής τους. Σε ανακοίνωση της διοίκησης τονίζεται ότι οι μηχανικοί καλούνται, αφού καταγράψουν την πλούσια εμπειρία από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, να καθορίσουν την παραπέρα αγωνιστική δράση του σωματείου τους, δράση που «επιβάλλεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανασύνταξη του ναυτεργατικού και εργατικού κινήματος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ