ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απευθυνόμαστε στους ολοένα και περισσότερους που «ακουμπάνε» στο Κόμμα

Αισιοδοξία για την υπερκάλυψη των πλάνων της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη

Για την προετοιμασία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012, η οποία ξεκίνησε τυπικά προχτές, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Χρήστο Μέντζο, οικονομικό υπεύθυνο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.

***

-- Πώς οργανώθηκε η συζήτηση για την Οικονομική Εξόρμηση στις ΚΟΒ της Νομαρχιακής Οργάνωσης του Βόρειου Τομέα;

-- Η αναγκαιότητα της επιτυχίας της Οικονομικής Εξόρμησης συζητήθηκε έγκαιρα στην Οργάνωση. Οι αποφάσεις για τα πλάνα των ΚΟΒ, αλλά το σημαντικότερο, στο σκεπτικό αυτών των αποφάσεων, καταγράφεται το πείσμα και η θέληση για την υπερκάλυψη των στόχων. Στην προσπάθεια του ταξικού αντίπαλου να χτυπήσει οικονομικά το Κόμμα με συκοφαντίες και προβοκάτσιες, απαντάμε με μεγαλύτερο άνοιγμα στην εργατική τάξη, με ένταξη σ' αυτή τη μάχη περισσότερων δυνάμεων, φίλων και οπαδών του Κόμματος.

Κι αυτό γιατί αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση βαθαίνει και τα εισοδήματα στα λαϊκά νοικοκυριά περιορίζονται δραματικά, χρειάζεται το Κόμμα να πολλαπλασιάσει τις παρεμβάσεις του, να εντείνει τη δραστηριότητά του, να φτάσει σε ακόμα περισσότερο κόσμο. Το μέγεθος μιας τέτοιας προσπάθειας απαιτεί και τα ανάλογα οικονομικά. Απαιτεί την ενίσχυση του ΚΚΕ από το υστέρημα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη σταθερή οικονομική δουλειά από τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος.

«"Οχι" δεν μου είπε κανείς! Εκοψα όμως πολλά 2ευρα και 5ευρα», είπε ένας σύντροφος στις συζητήσεις που γίνονται στις ΚΟΒ. Και είναι σημαντική αυτή η εμπειρία για να ξεπεραστούν, στο βαθμό που υπάρχουν, φόβοι ότι λόγω της κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής που μας τσακίζει όλους, οι εργαζόμενοι δεν θα δώσουν χρήματα. Ισως να μην κόψουμε πολλά, αλλά σίγουρα οι αρνήσεις για ενίσχυση στο Κόμμα, έστω και με 2 ευρώ, θα είναι μηδενικές, έως ελάχιστες.

Ο τρόπος δουλειάς, που είναι αναντικατάστατος, είναι με μολύβι και χαρτί. Δηλαδή η καλά σχεδιασμένη δουλειά, ο έλεγχος, η βοήθεια εκεί που χρειάζεται, η γενίκευση της πείρας. Αυτός ο τρόπος μπορεί να βοηθήσει ώστε όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να κατανοούν ότι τα οικονομικά του Κόμματος είναι και δική τους υπόθεση. Οτι δηλαδή δεν αρκεί να «κόψεις» ένα κουπόνι, αλλά επιβάλλεται να συμμετέχεις στη δράση κι εκεί να εντάξεις και την οικονομική δουλειά.

-- Πόσο βοηθάει η πείρα από τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις και ιδιαίτερα αυτή του καλοκαιριού, για την οργάνωση της φετινής Εξόρμησης;

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις με βάση και την πείρα από την έκτακτη Οικονομική Εξόρμηση το καλοκαίρι, σχεδίασαν καλύτερα τη δουλειά τους. Εγιναν συνεδριάσεις με τη συμμετοχή φίλων και οπαδών του Κόμματος. Στον Ωρωπό, για παράδειγμα, οι φίλοι και οπαδοί που εντάχθηκαν στο σχέδιο της Οργάνωσης ξεπερνούν σε αριθμό την κομματική δύναμη.

Στην Πεύκη, αξιοποιήθηκε η εμπειρία από την προσπάθεια της Οργάνωσης για την κάλυψη της μηνιάτικης οικονομικής δουλειάς. Το σύνολο των ενισχυτών ανταποκρίθηκε και αρκετοί εντάχθηκαν στο σχεδιασμό για την Οικονομική Εξόρμηση. Στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, οι Κομματικές Οργανώσεις προγραμματίζουν εκδηλώσεις, αποφασίστηκε άμιλλα μεταξύ Οργανώσεων και καταλήχθηκαν με σαφήνεια τα ατομικά πλάνα μελών, στελεχών, αλλά και φίλων και οπαδών που εντάχθηκαν στο σχεδιασμό.

-- Με δεδομένο το αυξημένο κύρος του Κόμματος, πώς σχεδιάζει η Οργάνωση να αξιοποιήσει τους χώρους όπου ανάπτυξε δράση το προηγούμενο διάστημα για την κάλυψη των πλάνων της;

-- Στις εδαφικές Οργανώσεις πολλές φορές συναντάμε πρόσθετες δυσκολίες. Κι αυτό γιατί η πολιτική δραστηριότητα και των αστικών κομμάτων, αλλά και του οπορτουνισμού επικεντρώνεται σε εδαφική βάση. Παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «Αθλητικοί» Σύνδεσμοι, «Λαϊκές Συνελεύσεις», «Πρωτοβουλίες», όλοι χωράνε στη συνοικία. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βομβαρδίζονται από «σωτήριες» προτάσεις και «πρωτοβουλίες», «δρώμενα» και «άμεση δημοκρατία».

Τρανό παράδειγμα η Μεταμόρφωση. Η συνεχής όμως οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη παρέμβαση, έχει αποτελέσματα. Σε καλά προετοιμασμένη περιοδεία για την Οικονομική Εξόρμηση, καταγράφηκε ότι ο κόσμος ακουμπάει στο Κόμμα, περιμένει από το Κόμμα, αλλά και στηρίζει το Κόμμα. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και μαχητικοποίησης έχουν αποτελέσματα, βοηθούν στη δουλειά μας. Παράλληλα, όμως, με την επίπονη και επίμονη δουλειά των εδαφικών Οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους δήμους, στο εμπόριο.

Η ενημέρωση της εργατικής τάξης για τα οικονομικά του Κόμματος, για την αναγκαιότητα της ενίσχυσής του από τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τούτη τη δύσκολη εποχή, είναι το πρώτο καθήκον της Οργάνωσης. Και είναι σίγουρο ότι δε θα συναντήσουμε άρνηση.

Περιοδείες - συγκεντρώσεις του ΚΚΕ
Αύριο Κυριακή
  • Στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορωπίου συγκέντρωση με θέμα «οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Τη Δευτέρα 5/12
  • Στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χαϊδαρίου, πρώην ΝΕΛΕ, οδός Κολοκοτρώνη, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.
  • Συγκέντρωση της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στην ιδιωτική κλινική «Τίμιος Σταυρός», με τον βουλευτή Νίκο Παπακωνσταντίνου.
Την Τρίτη 6/12
  • Στις 2 μ.μ., περιοδεία στο Εργαστήρι ειδικής αγωγής «Μαργαρίτα», με την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
Την Τετάρτη 7/12
  • Στις 6.30 μ.μ., στην Αγία Βαρβάρα στο 1ο ΚΑΠΗ (οδός Καλαντζάκου), διοργανώνεται συγκέντρωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
Την Τρίτη 13/12
  • Στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ηρακλείου «Ηλέκτρα Αποστόλου» θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Την Παρασκευή 16/12
  • Στις 7.30 μ.μ., στα Βριλήσσια, στην αίθουσα πάρκου ΤΥΠΕΤ, θα γίνει συγκέντρωση με θέμα «οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Δραστηριότητα μελών του ΠΓ της ΚΕ
  • Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Πολιτική συγκέντρωση - εκδήλωση για τα 93 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, διοργανώνει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, την Πέμπτη 8/12, στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Η Αλέκα Παπαρήγα στη Λιβαδειά

Πολιτική συγκέντρωση, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, διοργανώνει η ΚΟ Λιβαδειάς, τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Διοικητικού Μεγάρου Λιβαδειάς (Διοικητήριο).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ