ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Λάρισα
Με μαζική και μαχητική κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου, η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας - Τριανδρίας, χτες το πρωί, επέστρεψε μαζικά τα χαράτσια για τα ακίνητα.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τις προηγούμενες μέρες, μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις που έγιναν στις γειτονιές, έδωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τις αποδείξεις πληρωμής χωρίς το χαράτσι στη Λαϊκή Επιτροπή. Και χτες μαζικά μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή τα παρέδωσαν στην προϊσταμένη της ΔΕΗ στα γραφεία της Παπαναστασίου. Η προϊσταμένη παρέλαβε τους λογαριασμούς και την ομαδική υπεύθυνη δήλωση άρνησης πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ.

Επί τόπου, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κάλεσαν, όσους πήγαιναν εκείνη την ώρα στη ΔΕΗ, να μην πληρώσουν και να δυναμώσουν το κίνημα αντίστασης και ανυπακοής στα χαράτσια και τη φοροληστεία, που τους κλέβει ακόμη και τα μεροκάματα και τις συντάξεις πείνας, τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς στο ΚΑΠΗ του Αϊ Γιάννη. Στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών για οργανωμένη άρνηση πληρωμής, για αντίσταση με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ανταποκρίνονται μαζικά όλο και περισσότερες εργατικές λαϊκές οικογένειες, που δεν τα βγάζουν πέρα, που αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη μείωση του μισθού, τους αυξημένους φόρους, την ακρίβεια, την αδυναμία να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

Στη Θεσσαλία

Συγκεντρώσεις έγιναν χτες έξω από τα καταστήματα της ΔΕΗ σε Λάρισα, Βόλο και Καρδίτσα που οργάνωσαν Λαϊκές Επιτροπές. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας, το κάλεσμα για άρνηση πληρωμής, με οργανωμένο τρόπο, των χαρατσιών και υπεράσπισης όσων πάνε να τους κόψουν το ρεύμα συναντά πλατιά αποδοχή από εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στα πλαίσια των χτεσινών αγωνιστικών παρεμβάσεων αντιπροσωπείες των Λαϊκών Επιτροπών παρέδωσαν στους αρμόδιους της ΔΕΗ εκατοντάδες λογαριασμούς, με τις αποδείξεις πληρωμής της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ, χωρίς την καταβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα.

Σήμερα, στις 9 π.μ. κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Τρικάλων.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή

Αύριο, Παρασκευή, κινητοποίηση στη ΔΕΗ Ελευσίνας ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Με τη μαζική συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας, γυναικών, συνταξιούχων, εργαζομένων, νέων, αυτοαπασχολούμενων, συγκροτήθηκε χτες το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων «Χαλυβουργίας Ελλάδας», του Σωματείου Μεταλλεργατών «Η ΜΑΣΙΝΑ», του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου, του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία σκυροδέματος «Αγγέλου», του Σωματείου Εργαζομένων «LIDL», του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ).

Η Ελένη Πόταρη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών, μιλώντας στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια, αλλά και στην αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν συλλογικά και οργανωμένα μέσα από την ίδρυση Λαϊκών Επιτροπών.

Οπως σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στόχος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. είναι να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, παίρνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους. Οπως είπε, η οργανωμένη, συλλογική και αποφασιστική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών είναι πράξη επιβίωσης για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Η ανυπακοή στη φοροληστεία, η παρεμπόδιση της εφαρμογής των μέτρων συλλογικά και οργανωμένα μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες. Πρέπει να βρίσκουν ανθρώπινες αλυσίδες μπροστά τους και να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό, να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι σε καμία οικογένεια.

Στη σύσκεψη παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Παυλάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», που συνεχίζουν να μάχονται για 40ή μέρα. Αποφασίστηκε να γίνουν καλέσματα πόρτα την πόρτα, σπίτι το σπίτι, στις εργατογειτονιές που στενάζουν από την ανεργία, ώστε να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα για άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αύριο, Παρασκευή, στις 8 το πρωί, διοργανώνεται κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ελευσίνα για ενημέρωση του κόσμου για το πώς θα πληρωθεί το ρεύμα και όχι το χαράτσι.

Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη, στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στη λαϊκή αγορά και στην Εφορία της Ελευσίνας για συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία».

Κεντρικό σταθμό των παρεμβάσεων αποτελεί η συμμετοχή στην πανθριασιακή απεργία την Τρίτη 13 Δεκέμβρη, oπότε και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας.

Σε άλλες πόλεις

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Συγκέντρωση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγίων Αναργύρων - Καματερού θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στο δημοτικό κινηματογράφο «Μελίνα» (Λεωφ. Φυλής 165, Καματερό).

ΣΠΑΤΑ - ΑΡΤΕΜΙΔΑ: Συγκέντρωση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Σπάτων - Αρτέμιδας θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα Φιλαρμονικής (μπλε κτίριο - 5η στάση Βραυρώνας).

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης, στις 6.30 μ.μ.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Συνέλευση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής θα γίνει στη Νέα Ιωνία, την Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4).

ΠΑΜΕ
Διαμαρτυρία σήμερα στο ΙΚΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σήμερα στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου & Σωκράτους) συνδικάτα, οργανώσεις των συνταξιούχων και εργαζόμενους, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού την οικονομική χρηματοδότηση του ΙΚΑ της επόμενης διετίας (2012 - 2013). Οπως σημειώνεται, η κυβέρνηση αφήνει οικονομικά ακάλυπτο το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και τον εξωθεί και πάλι σε δανεισμό, υποθηκεύοντας μελλοντικές εισφορές και περιουσία, αντί να το χρηματοδοτήσει.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ»
Συνεχίζουν τον αγώνα παρά την τρομοκρατία

Με νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του «Πόρτο Καρράς», στη Χαλκιδική παρά την τρομοκρατία και τις διώξεις που εξαπέλυσε η εργοδοσία με τη συνεργασία της αστυνομίας, για να διασπάσει και να κάμψει τον αγώνα τους. Αγώνα διεκδίκησης των δεδουλευμένων που τους οφείλει η επιχείρηση από το Σεπτέμβρη, καθώς και τα επιδόματα αδείας για τους εποχιακούς.

Μετά από μήνυση της εργοδοσίας, το βράδυ της Τρίτης, συνελήφθησαν 3 συνδικαλιστές, οι οποίοι κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο ΑΤ Αγίου Νικολάου και χτες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή της δίκης για αύριο Παρασκευή. Στο πλευρό τους έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου βρέθηκαν μαζικά εργαζόμενοι του «Πόρτο Καρράς», στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την ποινικοποίηση του αγώνα.

Η εργοδοσία, διά του εκπροσώπου της κατέθεσε 3 μηνύσεις σε βάρος των συνδικαλιστών που θα δικαστούν αύριο και μία μήνυση σε βάρος 15 εργαζομένων. Κατηγορεί εργαζόμενους και συνδικαλιστές για παράνομη βία για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο συγκρότημα, καθώς και για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επειδή ενοχλήθηκαν οι πελάτες της. Για τη μήνυση σε βάρος των 15 εργαζομένων, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ κατήγγειλε τη σύλληψη των συνδικαλιστών κι απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης), στις 8 το πρωί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί οργανώνει στο κτίριο του «ΚΥΒΕ» (Εθνάρχου Μακαρίου 1) η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου όπου θα συζητηθούν τα συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα δράση της Επιτροπής, την πορεία ανάπτυξης της ταξικής πάλης, μέσα από τους σπουδαίους αγώνες που εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια, με την πρωτοπόρα δράση του ΠΑΜΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος, των αντιμονοπωλιακών συσπειρώσεων.

«Οργανώνουμε με νέα ορμή τη συνέχεια της δράσης μας. Ενισχύουμε τα ταξικά συνδικάτα με νέες μαζικές εγγραφές. Δημιουργούμε επιτροπές σε τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στην πολυκατοικία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κάλεσμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ