ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του ΚΚΕ

Στις 3 και 4 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό για παιδιά και μεγάλους

Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις για τα παιδιά στον Περισσό
Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις για τα παιδιά στον Περισσό
Μια ξεχωριστή πρόταση για τις γιορτές αποτελεί το διήμερο Πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ του ΚΚΕ για παιδιά και μεγάλους που θα γίνει στις 3 και 4 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με ελεύθερη είσοδο. Το Πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ έρχεται μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι πολιτιστικές δραστηριότητες της ΚΝΕ για τα παιδιά και τους νέους γονείς τον προηγούμενο χρόνο.

Στη διάρκεια του φετινού διημέρου εκδηλώσεων θα γίνουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, παιδικά εργαστήρια, προβολή ταινίας και παιχνίδια με παραδοσιακά έθιμα. Θα υπάρχει χώρος για συζήτηση, προβληματισμό, αναζήτηση πραγματικών διεξόδων στα όσα καθημερινά βιώνουν οι νέοι γονείς. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με μία μεγάλη συναυλία, στην οποία θα παρουσιαστεί το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό Αστρο», που γράφτηκε για τη γέννηση της κόρης του και για όλα τα παιδιά.

Ανάλογες δραστηριότητες τις ημέρες των γιορτών ετοιμάζονται σε διάφορες πόλεις. Την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκέμβρη θα γίνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, στο στέκι του Εργατικού Κέντρου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η είσοδος είναι δωρεάν και η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων, αφήγηση παραμυθιού, χριστουγεννιάτικα έθιμα και κάλαντα, εργαστήρι χειροτεχνίας, μουσικά δρώμενα.

Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Ο χαιρετισμός του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, στην εκδήλωση της ΚΝΕ, που έγινε το περασμένο Σάββατο, προς τιμήν των αντιπροσωπειών κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων

Μια ξεχωριστή εκδήλωση έγινε, το Σάββατο, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Η ΚΝΕ διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των αντιπροσωπειών των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που συμμετείχαν στη 13η Διεθνή συνάντηση, στην Αθήνα, που ολοκληρώθηκε, την Κυριακή. Μόλις μπήκαν στην αίθουσα συνεδρίων οι εκπρόσωποι των κομμάτων, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες τους υποδέχτηκαν: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».

Ακολούθησε προβολή βίντεο, για την καπιταλιστική κρίση και τη δράση του ΚΚΕ και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στο εργατικό και επαναστατικό τραγούδι, απ' όλο τον κόσμο, από την ορχήστρα του Στέφανου Ψαραδάκου. Δημοσιεύουμε τον χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θ. Χιώνη, που έχει ως εξής:

«Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας καλωσορίζουμε θερμά τους εκπροσώπους των 78 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων. Η σημερινή μας εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς που έχετε ταξιδέψει από όλες τις περιοχές της γης. Η 13η Διεθνής συνάντηση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων είναι σημαντικό πολιτικό γεγονός και αποκτά ιδιαίτερη σημασία μέσα στις συνθήκες που πραγματοποιείται.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται για το μοίρασμα των αγορών και σφαιρών επιρροής. Ενισχύεται η κυριαρχία μονοπωλιακών ομίλων και ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός τους. Δυναμώνουν οι ιμπεριαλιστικές εστίες πολέμων, δημιουργούνται νέες, το ενδεχόμενο πιο γενικευμένων πολέμων είναι παραπάνω από πιθανό. Νιώθουμε ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες των κομμουνιστών, ώστε να μη χύσουν το αίμα τους οι λαοί, ιδιαίτερα οι νέοι, στο πλευρό του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή. Αλλά να παλέψουν για να ανατρέψουν την αστική τάξη της χώρας τους, το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που εκδηλώνεται με οξύτητα στα πιο ισχυρά κέντρα του ιμπεριαλισμού, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, γενικεύει σε μεγάλη κλίμακα και ως μόνιμα πλέον φαινόμενα τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Τα τεράστια αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος, που βρίσκεται στο τελευταίο του στάδιο, βγάζουν στην επιφάνεια όλη την επιθετική του φύση. Κάνουν πιο επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ, την επαναστατική ανατροπή του, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Τα τελευταία χρόνια συσσωρεύουμε πλούσια πείρα από την ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, από τη συμμετοχή και τη συμβολή της νεολαίας, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Βέβαια δεν υποτιμούμε ότι σε συνθήκες κρίσης συνυπάρχουν μαζί με τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και προϋποθέσεις προσωρινής στασιμότητας του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Η ίδια η διεθνής συνάντηση θεωρούμε ότι είναι σημαντικό στοιχείο αυτών των εξελίξεων. Διότι η πορεία της ταξικής πάλης, θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την ισχυροποίηση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος και την έκφραση που αυτό θα έχει σε κάθε χώρα. Θα καθοριστεί από την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, από το δυνάμωμα της σοσιαλιστικής προοπτικής στην καθημερινή πάλη της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα από τις νέες γενιές, από τη νέα βάρδια της. Αυτό αφορά και τις Κομμουνιστικές Νεολαίες που αναλαμβάνουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης.

Ο χαρακτήρας και οι επαναστατικές επιδιώξεις της ΚΝΕ

Είμαστε γι' αυτό το λόγο ιδιαίτερα χαρούμενοι που είστε εδώ, που είμαστε μαζί σας. Η ΚΝΕ δημιουργήθηκε το 1968 με απόφαση του ΠΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Σε συνθήκες δικτατορίας, βαθιάς παρανομίας και μεγάλων δυσκολιών. Παρ' όλα αυτά, πολύ γρήγορα κάλυψε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε από το 1943. Αυτό της ύπαρξης πολιτικής οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΕ. Επιβεβαιώθηκε μέσα στο χρόνο αυτή η απόφαση. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ σε τόπους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, σχολεία, τεχνικές σχολές, πανεπιστημιακές σχολές έχουν όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των αγώνων της νεολαίας, στη συμμετοχή της στην οργάνωση και τη διεξαγωγή της ταξικής πάλης. Στη συσπείρωσή της σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης, στην πάλη για το σοσιαλισμό.

Ο χαρακτήρας και οι επαναστατικές επιδιώξεις της ΚΝΕ, ως νεολαία του ΚΚΕ, ο προσανατολισμός και η δύναμη της ΚΝΕ στην εργατική νεολαία είναι από τους παράγοντες που δυναμώνουν την ικανότητά της να συμβάλει στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην αγωνιστική και επαναστατική διαπαιδαγώγηση και των υπόλοιπων νέων των λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν βγει ακόμα στην παραγωγή.

Το κύριο είναι ότι ανταποκρίνεται στη βασική της αποστολή. Να διαπαιδαγωγεί κομμουνιστικά τους νέους αγωνιστές, να ανανεώνει τις γραμμές του ΚΚΕ με νέους εργάτες και εργάτριες, με νέες ηλικίες. Χιλιάδες αυτά τα χρόνια έχουν αποκτήσει το τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ. Η οργάνωσή μας έχει πλούσια διεθνιστική δραστηριότητα, στενές σχέσεις και κοινή δράση με δεκάδες κομμουνιστικές νεολαίες σε όλη την υδρόγειο, παλεύει μέσα από τις γραμμές της ΠΟΔΝ και συμβάλλει στην ανάπτυξή της. Πηγή δύναμης για την ΚΝΕ είναι η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική σχέση με το Κόμμα της. Η επαναστατική στρατηγική και τακτική, το πρόγραμμα, οι θεωρητικές και πολιτικές επεξεργασίες του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα, η απόφαση του 18ου Συνεδρίου για το σοσιαλισμό, που δίνει τη δυνατότητα στους νέους κομμουνιστές που μεγαλώσαμε - πολλοί γεννήθηκαν - μετά τις ανατροπές, να αγωνιζόμαστε καθημερινά για το σοσιαλισμό χωρίς αμηχανία στα λογικά ερωτήματα "τι συνέβη, γιατί ανατράπηκε ο σοσιαλισμός". Να δίνουμε με αποφασιστικότητα και με όρους υπεροχής τη μάχη με τον αντικομουνισμό, τον οπορτουνισμό και το ξαναγράψιμο της ιστορίας, 20 χρόνια μετά την αντεπανάσταση. Ανάλογη σημασία έχει η δυνατότητα του ΚΚΕ να μελετά την ιστορία του, την ιστορία των ταξικών αγώνων στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως έγινε με την έκδοση του Β' τόμου της ιστορίας του Κόμματος.

Το Κόμμα στο πλευρό της ΚΝΕ

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ προσφέρει μεγάλο μέρος στελεχών και μελών του στη δουλειά στη νεολαία. Είτε για την συγκρότηση των καθοδηγητικών οργάνων της ΚΝΕ, είτε για την καθοδήγησή τους από τα αντίστοιχα όργανα του Κόμματος. Ο σταθερός προσανατολισμός του στο εργατικό κίνημα και στη δράση της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, η βοήθεια στην ΚΝΕ, πραγματοποιείται και με πανελλαδικά σώματα που οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για την ενίσχυση και την επεξεργασία της παρέμβασης στη νεολαία. Σ' αυτά κατά κύριο λόγο, οφείλει σήμερα η ΚΝΕ ότι ισχυροποιείται, ότι μπορεί να διαπαιδαγωγεί τα μέλη της με τις επαναστατικές αρετές του Κόμματός μας.

Με πιο βαθιά ματιά μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να παλεύουμε με τις αδυναμίες που έχουμε, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Κρινόμαστε άλλωστε και η ΚΝΕ καταφέρνει να δίνει κρίσιμες μάχες σε όλους τους χώρους που εργάζονται, μορφώνονται και ζουν οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλα τα μέτωπα πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των νέων, που μόνο με την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος μπορούν να ικανοποιηθούν. Διαπαιδαγωγείται μια γενιά νέων εργατών και εργατριών που έχουν κάνει δεύτερη φύση τους την μάχη με τους καπιταλιστές, την προσπάθεια οργάνωσης των συναδέλφων τους στη γραμμή της πάλης των τάξεων, τη συμμετοχή στις απεργίες, την απόλυση.

Η επίθεση του κεφαλαίου στις ανάγκες και στα δικαιώματα των νέων συνοδεύεται από τη λειτουργία ενός πολυπλόκαμου ιδεολογικού μηχανισμού χειραγώγησης και εγκλωβισμού. Που στόχο έχει την υπεράσπιση του εκμεταλλευτικού συστήματος, το συμβιβασμό της νεολαίας με το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς, της ανεργίας, της αμορφωσιάς. Καλλιεργούνται η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια, αυταπάτες και ψευτοδιλήμματα. Ο αντικομμουνισμός, η προσπάθεια συκοφάντησης του σοσιαλισμού και της προσφοράς του στον 20ό αιώνα διαπερνάει όλο το αστικό εκπαιδευτικό σύστημα κι όχι μόνο.

Ενταση της πάλης με την αστική ιδεολογία

Η αυτοτελής ιδεολογικοπολιτική δραστηριότητα και η ένταση της πάλης με την αστική ιδεολογία και πολιτική είναι το αντίπαλο δέος, για να καλλιεργείται η εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στην ιστορική της αποστολή. Για την αλήθεια, για την κοινωνική πρόοδο που μπορεί να φέρει μόνο η σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε οργανώσει πάνω από 22 απεργιακές μάχες, δεκάδες συλλαλητήρια κι άλλες μορφές πάλης. Η ΚΝΕ συμβάλλει δίπλα στο ΚΚΕ ώστε το περιεχόμενο αυτών των αγώνων να μην αφορά το παζάρεμα με το σύστημα της εκμετάλλευσης, μια άλλη μορφή διαχείρισής του, τη μεταρρύθμισή του. Να μη γίνονται οι αγώνες εργαλεία για την αναβάπτιση της σοσιαλδημοκρατίας, για την εναλλαγή αστικών μορφών διακυβέρνησης. Η ΚΝΕ συμβάλλει ώστε να προσανατολίζονται και να καλλιεργούν τη ρήξη και την ανατροπή με την αστική εξουσία και το σύστημά της.

Ο καπιταλισμός ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης του, ούτε μπορεί ούτε θέλει να κάνει παραχωρήσεις, γίνεται συνεχώς και πιο εχθρικός. Οι αγώνες, τα μέτωπα πάλης, τα συνθήματα ή θα συγκεντρώνουν δυνάμεις στην πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία ή θα ενσωματώνονται στο σύστημα.

Για τον προσανατολισμό των αγώνων

Η διαπάλη για τον προσανατολισμό των αγώνων μέσα στο κίνημα και τις οργανώσεις του είναι σοβαρή υπόθεση και πιστεύουμε ότι πολλά θα κριθούν από αυτήν. Ιδιαίτερα με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που σήμερα δεν έχουν διαφορές ούτε με τη φιλελεύθερη ΝΔ και του οπορτουνισμού που ωραιοποιούν το σύστημα, αμβλύνουν τα ταξικά κριτήρια, καλλιεργούν κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Οτι με μια άλλη κυβερνητική διαχείριση, χωρίς την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, χωρίς την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις. Οτι η ΕΕ, αυτή η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου κατά των λαών μπορεί να αλλάξει. Οτι μπορεί να επανιδρυθεί. Ο λύκος δηλαδή να γίνει αρνί.

Μιλάνε με κολακευτικές φράσεις για την νεολαία, χαϊδεύουν τα αυτιά σε τμήματά της, παρουσιάζοντάς τα ως "νέα επαναστατικά υποκείμενα", παρουσιάζουν ως "νέα κινήματα" και "νέες μορφές πάλης" όλους τους αστικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις ενσωμάτωσης, ελέγχου και προβοκάτσιας. Η επαναστατική νεολαία δεν έχει καμία ανάγκη να κολακέψει τον εαυτό της, τους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Είστε σίγουρα ενήμεροι για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που βρίσκονται σε απεργία ενάμιση μήνα. Τα παιδιά τους, οι νέοι εργάτες δεν έχουν τίποτε κοινό όχι μονάχα με το βιομήχανο, την τάξη του και τα κόμματά τους, αλλά ούτε με τα παιδιά τους που εκπαιδεύονται για να γίνουν τα νέα αφεντικά, για να ανανεώσουν τις γραμμές των αστικών κομμάτων. Για τον ταξικό αντίπαλο, ακόμα κι όταν είναι στην νεανική του ηλικία, θρέφουμε μόνο ταξικό μίσος και οργή.

Το μέλλον ανήκει στη νεολαία, αυτό είναι φανερό και δεν είναι ανάγκη να το αποδείξουμε. Το ζήτημα είναι ποια νεολαία θα πάρει στα χέρια της το μέλλον, η νεολαία της εκμεταλλευόμενης τάξης ή της εκμεταλλεύτριας. Οι νέοι εργάτες και εργάτριες, οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από το παλιό, το ξεπερασμένο ιστορικά καπιταλιστικό σύστημα, που διανύει το τελευταίο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Το μέλλον τους για μια καλύτερη ζωή, για την ικανοποίηση των αναγκών τους συνδέεται άμεσα με τη συμμετοχή και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, την οικοδόμηση του νέου, του σοσιαλιστικού συστήματος».

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
Σήμερα Τετάρτη
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΤΕΙ Χαλκίδας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το γυναικείο ζήτημα», στις 12 το μεσημέρι, στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ.
  • Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ διοργανώνει συγκέντρωση στη Λαμία, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», στις 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Θα μιλήσει ο Τάσος Χρονάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον», στις 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΑΘΕ 10). Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 2 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Επαναστατικός Κομματικός Τύπος - Γιατί η αλήθεια γράφεται με κόκκινο», στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Θα μιλήσει η Ελένη Γκόγκου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Αύριο Πέμπτη
  • Οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΣΟΕΕ, Παντείου, Νομικής και Γεωπονικού Αττικής της ΚΝΕ μαζί με τις αντίστοιχες Οργανώσεις του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον μας είναι ο κομμουνισμός», στη 1 μ.μ., στην αίθουσα 209 του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ και η αντίστοιχη Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα 105 του Πανεπιστημίου. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
  • Η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Πειραιά της ΚΝΕ και η αντίστοιχη Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση με το ίδιο θέμα, στις 2 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Χατζηνικολάου» του ΤΕΙ. Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ διοργανώνει στην Κομοτηνή εκδήλωση με θέμα «Δεκέμβρης 1944. Η ηρωική μάχη του λαού της Αθήνας, 67 χρόνια μετά. Διδάγματα για τη σύγχρονη επαναστατική πάλη», στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η ίδια Οργάνωση διοργανώνει εκδήλωση στην Ξάνθη, με το ίδιο θέμα, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Θάνος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Σάββατο 17 Δεκέμβρη
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο Αγρίνιο, αφιερωμένο στους 120 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους Γερμανούς το 1944, στις 4 μ.μ. από τον παλιό σταθμό τρένου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ