ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Λαϊκός αγώνας δρόμου για τους απεργούς χαλυβουργούς

Λαϊκό αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον αγώνα των απεργών εργατών στη Χαλυβουργίας Ελλάδας, που συνεχίζουν την απεργία τους ενάμιση μήνα τώρα με αίτημα την επαναπρόσληψη των 34 συναδέλφων τους που απολύθηκαν στις αρχές Νοέμβρη και να μη θιχτούν οι εργασιακές σχέσεις, διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλων Δ. Προαστίων και η Ομοσπονδία Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων το Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16.00 από το «Δρομοκαΐτειο» και θα καταλήξει στις εγκαταστάσεις της «Χαλυβουργίας». Οι δυο φορείς καλούν τα μέλη τους αλλά και όσους θέλουν να μετάσχουν να δώσουν το «παρών» σε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες.

Μιλώντας στο «Ρ» το μέλος του ΑΠΣ Απόλλωνα Δ. Τουμανίδης, αναφέρθηκε σε αυτή τη σημαντική πράξη αλληλεγγύης. «Ειναι γνωστό ότι οι αξίες Φυσικής Αγωγής και του αθλητισμού είναι να αναπτύξουν τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και να συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση των ατόμων. Σε αυτά βασίζεται και η πρωτοβουλία που πήραμε καθώς δε θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι στον αγώνα που δίνουν τόσες μέρες τώρα οι απεργοί εργάτες της "Χαλυβουργίας". Συντασσόμαστε μαζί τους για να δώσουμε την απάντησή μας στην επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να ενισχύσουμε το ταξικό μέτωπο και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα όσα επιτάσσουν η κυβέρνηση και η τρόικα. Εμείς που παλεύουμε για το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση για όλους, αντιστεκόμαστε στη μετατροπή του αθλητισμού σε εμπόρευμα, στη μετατροπή των αθλητικών εγκαταστάσεων σε επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος, θεωρούμε κοινό αγώνα αυτόν των εργατών της "Χαλυβουργίας" και θα σταθούμε στο πλευρό τους».

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Για το καλό φινάλε η ΑΕΚ

Με στόχο το καλό φινάλε, κάτι που μεταφράζεται στην συγκομιδή των πρώτων βαθμών στη διοργάνωση για τη φετινή της παρουσία, η ΑΕΚ (22.00 ΑΝΤ1) ολοκληρώνει σήμερα τις υποχρεώσεις της για το Γιουρόπα Λιγκ αγωνιζόμενη στην Αυστρία με αντίπαλο την Στουρμ Γκρατς στον τελευταίο αγώνα για τον όμιλό της. Χωρίς ελπίδες πρόκρισης, ο στόχος είναι η αξιοπρεπής εμφάνιση που θα σταματήσει το αρνητικό ρεκόρ που έχει φέτος στη διοργάνωση (5 αγώνες χωρίς βαθμό) αλλά θα δώσει και το δικαίωμα στην ομάδα να παραμείνει στο δρόμο των επιτυχιών που έχει μπει τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα. Πάντως, τα προβλήματα δε λείπουν για τον τεχνικό της Ενωσης Νίκο Κωστένογλου, αφού για άλλη μια φορά θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών παικτών και είναι χαρακτηριστικό ότι η αποστολή ταξίδεψε στην Αυστρία χωρίς καν να συμπληρώσει 18αδα (16 παίκτες) και με αρκετούς νεαρούς στις τάξεις της.

Στην αντίπερα όχθη, για το γόητρο θα αγωνιστούν οι γηπεδούχοι αφού και αυτοί έχουν αποκλειστεί. Στον άλλο αγώνα του ομίλου θα συναντηθούν οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν, Αντερλχετ και Λοκομοτίβ Μόσχας.

«Πωλείται... αθλητής σε καλή κατάσταση»

Στο σημερινό εμπορευματοποιημένο αθλητισμό δεν υπάρχει κάτι που να μην πουλιέται ή να αγοράζεται... Ρεκόρ, επιδόσεις, φανέλες, παίκτες, ταλέντα, σύλλογοι κλπ υπάγονται σε ένα τεράστιο αλισβερίσι και αποτελούν τα προϊόντα για το κέρδος κάποιων, στην προκειμένη περίπτωση πολυεθνικών εταιρειών, μάνατζερς, χορηγών κ.ά. Στο οικοδόμημα του αθλητισμού - εμπόρευμα τα πάντα είναι θέμα συμφωνιών, δημοσίων σχέσεων και όλα τα υπόλοιπα έρχονται... Πλέον τα πράγματα δείχνουν να γίνονται ακόμα πιο τραγικά, καθώς σε αυτό το παζάρι ήδη πωλούνται... άνθρωποι.

Αυτό προκύπτει και από την ιστορία που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με ένα Βρετανό σπρίντερ που στην ουσία... παραχωρεί τον εαυτό του σε χορηγό, προκειμένου να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τζέιμς Ελινγκτον δεν θέλει να χάσει το... τρένο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και έφτασε στο σημείο να... πουλήσει τον εαυτό του. Ο 26χρονος, με ατομικό ρεκόρ 20.52 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα, δεν έχει χορηγό και στράφηκε στο «eBay» (διεθνές σάιτ αγοραπωλησίας προϊόντων και δημοπρασιών) για να αναζητήσει ένα σπόνσορα που θα καλύψει τα έξοδά του το 2012.

Ο αθλητής χρειάζεται χρήματα για τα έξοδα προετοιμασίας του, τη συμμετοχή του στους αγώνες και φυσικά για τον αθλητικό εξοπλισμό του. Σε αντάλλαγμα θα... διαφημίζει το χορηγό του σε κάθε δυνατή ευκαιρία μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μάλιστα ο Ελινγκτον θεωρεί τον εαυτό του... καλή περίπτωση, μιας και πιστεύει ότι θα βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στην καριέρα του το 2012 και όπως δηλώνει ο ίδιος, του χρειάζονται περίπου (35.000 ευρώ) για να καταφέρει να πραγματοποιήσει το στόχο του...


Μπ. ΤΣ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Το γόητρο και... οι ελπίδες

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στο ΤΟΠ-16 και την δεύτερη θέση, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18.15 NOVA). Οι «πράσινοι» χωρίς άγχος είναι έτοιμοι να κάνουν ένα καλό ματς προκειμένου να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες τους έχουν απομείνει για την πρωτιά του ομίλου τους, αν και αυτό φαντάζει δύσκολο αφού υπάρχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες. Πάντως, όσον αφορά τη σημερινή αντίπαλο, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει και έναν άλλο λόγο να θέλει την νίκη αφού η ρωσική ομάδα είχε νικήσει την ελληνική στο πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

«Εχουμε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση, που ήταν και ο πρώτος μας στόχος. Ετσι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ....», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι.

ΠΟΛΟ
Βουτιά σε... διεθνή ύδατα

Σε διαφορετικές αποστολές βρίσκει η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ τους δυο εκπροσώπους της Ελλάδας στη διοργάνωση, Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό, που αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο με την Μπούντβα από το Μαυροβούνιο (Σχ. Ευελπίδων, 18.30, ΟΤΕ TV) και τη Ριέκα στην Κροατία (21.00) αντίστοιχα.

Η Βουλιαγμένη θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες κόντρα στην ομάδα του Μαυροβουνίου, προκειμένου να διατηρηθεί στο κυνήγι της πρόκριση ενώ οι ερυθρόλευκοι κόντρα στην πρωτοπόρο και αήττητη του Α' ομίλου Πριμόριε Ριέκα θεωρούν το παιχνίδι τεστ δυνάμεων για τη συνέχεια.

    Με εφαλτήριο τη... φτωχή σε διαφορά νίκη με 7-6 και έχοντας δύσκολη αποστολή ο Πανιώνιος κοντράρεται σήμερα στην Ιταλία με αντίπαλο τη Σαβόνα στο δεύτερο αγώνα των δυο ομάδων για την προημιτελική φάση του Γιούρο Καπ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ