ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ξεκινά ο δεύτερος γύρος

Ξεκίνημα του δεύτερου γύρου στην SUPER LEAGUE το Σαββατοκύριακο με την αρχή να γίνεται αύριο με την διεξαγωγή δυο αγώνων. Στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο (17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2), ενώ στην Λιβαδειά η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ με τα πολλά διοικητικά προβλήματα και κυρίως οικονομικά προβλήματα (19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2).

Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τις παρακάτω αναμετρήσεις: Ο Ολυμπιακός πρώτος στην βαθμολογία θα αντιμετωπίσει την Δόξα Δράμας στο Καυτατζόγλειο (19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1), με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο που προέρχεται από την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην Κέρκυρα (17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1). Ο Ζερουάρδο Φερέιρα ζήτησε από τους παίκτες τη νίκη ώστε να ξεχαστεί το... χαμένο τρίποντο στο Αγρίνιο Την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης θα κοντραριστεί με τον Παναιτωλικό (ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 3).

Στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στα ματς που θα αρχίσουν στις 15.00, η φορμαρισμένη Ξάνθη θα παίξει με τον ΠΑΟΚ (ΝΕΤ), ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί στο Περιστέρι τον ΟΦΗ (ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2), ενώ στο Χαριλάου ο Αρης που προβληματίζει με την ως τώρα απόδοσή του θα αντιμετωπίσει τα Γιάννενα (ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 3.)

  • Στην απαγόρευση της μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού για το ματς του Καυταντζογλείου την Κυριακή κόντρα στη Δόξα προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΑ χθες. Για γενική απόφαση που έχει ληφθεί για προληπτικούς λόγους και αφορά τις μετακινήσεις οπαδών από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο γγΑ. Υπενθυμίζεται ότι για τον συγκεκριμένο αγώνα σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ είχε ανακοινώσει επίσημα ότι προτίθεται να αγοράσει εισιτήρια.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Δυσκολίες για πρωτοπόρους

Η επικίνδυνη έξοδος του Ολυμπιακού στην έδρα όπου δεν τα κατάφερε ούτε ο Παναθηναϊκός να κερδίσει την Καβάλα, καθώς και το ντέρμπι των «πρασίνων» με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, είναι δυο από τα πιο ενδιαφέρονται παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο.

Οι «ερυθρόλευκοι», που μεσοβδόμαδα έβγαλαν με επιτυχία τη δύσκολη αποστολή της Ν. Σμύρνης, ξεπερνώντας τον εμπόδιο του Πανιωνίου, θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό έχοντας όμως ακόμα μια επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή, αφού η Καβάλα στην έδρα της έχει δείξει ότι είναι επικίνδυνη ομάδα (τουλάχιστον ο «αιώνιος» αντίπαλος του Ολυμπιακού το γνώρισε καλά αυτό)... Ο Παναθηναϊκός, ενόψει και της έναρξης των υποχρεώσεών του την άλλη βδομάδα για το ΤΟΠ-16, θέλει να αποφύγει τα στραβοπατήματα με αντίπαλο τον πολύ καλό φέτος Πανιώνιο. Δύσκολο έργο περιμένει και τον τρίτο της παρέας των πρωτοπόρων, Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Περιστέρι με αντίπαλο την τοπική ομάδα, θέλοντας το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου να παραμείνει συγκάτοικος στο ρετιρέ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, ΣΗΜΕΡΑ: Μαρούσι - ΚΑΟΔ (16.00), Καβάλα - Ολυμπιακός (17.00, ΝΕΤ), ΠΑΟΚ - Ικαρος (19.00, ΕΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ: Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου (16.00), Ρέθυμνο - Αρης (16.30), Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (19.00, ΝΕΤ). Ρεπό έχει ο Ηλυσιακός.

  • Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, ο Παναθηναϊκός επικράτησε χτες στο ΟΑΚΑ του Περιστερίου με 104-69 στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής. Στα ιδιαίτερα σημεία του παιχνιδιού η επανεμφάνιση του Στράτου Περπέρογλου στην αγωνιστική δράση, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος, καθώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε από τον Ιούλη τον κράτησε εκτός για περίπου έξι μήνες. Επίσης η συμμετοχή με την ομάδα του Περιστερίου του... βενιαμίν Παπαγιάννη μόλις 14 ετών που έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην Α1.
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αίτηση αποφυλάκισης από Μπέο, Τσακογιάννη

Αίτηση αποφυλάκισης (ξανα)κατέθεσαν χθες οι Αχ. Μπέος και Γ. Τσακογιάννης, έγκλειστοι στις φυλακές (Ναυπλίου και Τρικάλων, αντίστοιχα) για εμπλοκή στην υπόθεση των φερομένων ως χειραγωγημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Οι δύο, πλέον - τουλάχιστον τυπικά - πρώην, παράγοντες υπέβαλαν το αίτημά τους αυτοπροσώπως, αφού μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ευελπίδων. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέτασε τα αιτήματα των δύο ανδρών και των συνηγόρων τους και αναμένεται να αποφανθεί τις επόμενες μέρες (το αργότερο εντός ενός μήνα). Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση των Μπέου/Τσακογιάννη, θα απευθυνθούν στους δύο νέους εφέτες ανακριτές, οι οποίοι αναλαμβάνουν την υπόθεση των φερομένων ως χειραγωγημένων αγώνων από την προσεχή Τρίτη (10/1).

  • Τη Δευτέρα (9/1), σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα συζητηθεί η μήνυση του πρώην διαιτητή, Γ. Δαλούκα, ο οποίος κατηγορεί τον Αχ. Μπέο για απόπειρα εκβίασής του ύστερα από τον αγώνα Αρης-Παναθηναϊκός (Σεπτέμβρης 2010).
ΠΟΛΟ

Εκτός αγωνιστικής δράσης για το προσεχές 10ήμερο θα μείνει η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, καθώς στην πρωινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας πόλο, χθες στην Τρίπολη, υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στη μύτη.

Η διεθνής περιφερειακός, εξετάστηκε από γιατρούς στο νοσοκομείο της Τρίπολης, οι οποίοι και αποφάσισαν την αποχή της για τις επόμενες 10 μέρες.

Αυτό σημαίνει πως η πολίστρια του Ολυμπιακού δεν θα λάβει μέρος στο τουρνουά «Θέτις Καπ» που θα διεξαχθεί στην αρκαδική πρωτεύουσα από το ερχόμενο Σάββατο (7/1) έως και την Δευτέρα (9/1) με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ιταλίας, Ουγγαρίας και Ρωσίας.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ
Σε ρυθμούς προολυμπιακού

Mεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν οι Ελληνες γυμναστές που θα συμμετάσχουν στο προ-ολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται την ερχόμενη βδομάδα στο Λονδίνο. Ο Βλάσης Μάρας, η Βάσω Μιλλούση και η Πασχαλίνα Μητράκου, καθώς και η εθνική ανσάμπλ που θα πάρει τη σκυτάλη στο τέλος, τη μεθεπόμενη βδομάδα θα δώσουν την δική τους μάχη προκειμένου να αποκτήσουν το εισιτήριο για...Αγγλία τον Ιούλη. Ο Μάρας χρειάζεται μια από τις 28 πρώτες θέσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους από 33 χώρες. Πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα στις γυναίκες, αφού θα δοθούν 32 εισιτήρια σε αθλήτριες από 33 χώρες.

Ολοι οι αθλητές θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό στη «North Greenwich Arena», ενώ θα διεξαχθούν και οι τελικοί των οργάνων, η έκβαση των οποίων δεν έχει σημασία. Διεξάγονται για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των διοργανωτών, μιας και το προ-ολυμπιακό τουρνουά έχει χαρακτήρα test event.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου, του συνδέσμου Αθηνών, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Δόξα - Ολυμπιακός. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής στην SuperLeague, θα σφυρίξουν: Παναθηναϊκός - Κέρκυρα (Θάνος), Λεβαδειακός - ΑΕΚ (Παππάς), Ξάνθη - ΠΑΟΚ (Σιδηρόπουλος), Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός (Κάκος), Εργοτέλης - Πανιώνιος (Στυλιάρας), Αρης - ΠΑΣ Γιάννενα (Καλογερόπουλος), Ατρόμητος - ΟΦΗ (Αρετόπουλος).

ΒΟΛΕΪ
Ντέρμπι κορυφής

Η συνάντηση των δυο συγκατοίκων του ρετιρέ της βαθμολογίας Ολυμπιακού και Ηρακλή στο Ρέντη αποτελεί το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αυριανής 11ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο θέλουν να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς και εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους να πάρουν την νίκη και να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή. Από την άλλη οι γηπεδούχοι μετά την κοιλιά που έκαναν πριν λίγο καιρό, δείχνουν να ξαναβρίσκουν τον καλό τους εαυτό. Απο κει και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση των ουραγών ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, δυο ομάδων που ισοβαθμούν στις τελευταίες θέσεις και κάνουν τις δικές τους προσπάθειες για να ανέβουν στην βαθμολογία. Την έδρα του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Φοίνικας Σύρου και να προσθέσει ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό του, αυτή την φορά κόντρα στην Λαμία. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Ολυμπιακός-Ηρακλής (19.00 ΝOVA), Eθνικός Αλεξανδρούπολης-ΕΑΠ (18.00), Φοίνικας Σύρου-Λαμία (19.00).Κυριακή: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (19.00), Παμβοχαϊκός - Αρης (19.00).

  • Η έγκριση της βαθμολογίας της Α1 βόλεϊ των ανδρών ήταν η σημαντικότερη απόφαση που προέκυψε στο ΔΣ της ΕΣΑΠ που διεξήχθη χθες. Οι ιθύνοντες της πρώτης κατηγορίας έκριναν πως δεν συντρέχει λόγος προσωρινά να αλλάξει η βαθμολογία, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως θα προσπαθήσουν να βρεθούν ομάδες να «απορροφήσουν» τους παίκτες του Απόλλωνα Καλαμαριάς, εφόσον οι «ροσονέρι» δεν αλλάξουν γνώμη και αποχωρήσουν οριστικά από τη διοργάνωση.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ