ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
Σελ. /28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
φωτό

Στην μνήμη του συζύγου μου ΦΩΤΗ ΚΑΝΤΕΡΕ, για την γιορτή του, σήμερα των Φώτων, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγος, Μαρία Καντερέ

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ, που ήταν συνεπής στις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι που έφυγε από τη ζωή πρόωρα, η αδελφή του Χαραλαμπία Αλιβιζάτου προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

φωτό

Στις 6 Γενάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Στην μνήμη του, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟB Γαλατσίου, 150 ευρώ.

***

Στην μνήμη του αντάρτη κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ, σύντροφοι και φίλοι προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ ΚΙΔΕ.

***

φωτό

Πριν 2 χρόνια, στις 7.1.2010, πέθανε, ξαφνικά, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΜΑΡΙΑΤΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στην μνήμη του, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσα απ' το οποίο αγωνίστηκε στη ζωή, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου.

Η σύζυγος, Καίτη Αναστασίου

ο γιoς, Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος

***

φωτό 2

Στην μνήμη των αξέχαστων, ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, που «έφυγαν» πολύ νωρίς, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου.

 ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ
Καίτη Αναστασίου

Ανδρέας Μεταξάς -Μαριάτος

***

2 φΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και γαμπρού, ΔΗΜΟΥ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, που «έφυγε» τόσο νωρίς από τη ζωή, και στη μνήμη του αξέχαστου ΓΚΛΑΒΕΛΗ ΜΙΧΑΛΗ, που «έφυγε» στις 24 Ιουλίου του 2005 σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, πρόσφεραν το ποσό των 200 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θησείου.

Η σύζυγος και μητέρα, Κωνσταντίνα και ο γιος, Κωνσταντίνος

Θωμάς και Ελευθερία

Ηλέκτρα και Κων/νος και Μίρκα

***

φωτό

Στην μνήμη του αγωνιστή ΘΕΟΦΑΝΗ ΣΑΠΡΙΚΗ, με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής, η γυναίκα του, Κασσιανή, και η κόρη του, Ευαγγελία, προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ ενίσχυση.

***

Ο σ. Βαγγέλης Παπασταματίου από τα Ψαχνά Εύβοιας, προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Χαλκίδας - Οινοφύτων - Θήβας για την οικονομική εξόρμηση, στην μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

***

φωτό

Στην μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, η γυναίκα του, μέσω ΚΟΒ Μαλαγαρδή, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Τασία Παναγιώτου

***

φωτό

Πριν 21 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας, παππούς ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και για πολλά χρόνια πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κορυδαλλού, στη μνήμη του, η οικογένειά του, πρόσφερε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Η οικογένειά του

***

φωτο 3

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, των θείων μας ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, που έδωσαν τη ζωή τους για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του τιμημένου ΚΚΕ, ως μαχητές του ΔΣΕ, αλλά και της μάνας τους και γιαγιά μας που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν αγανάκτησε για τη θυσία των παιδιών της αλλά έλεγε ότι ήταν υπερήφανη που έπεσαν για το καλό του λαού μας, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τα παιδιά του Χαράλαμπου, Νίκος και Κατερίνα

ο αδελφός του, Νίκος Θεοφιλάτος.

***

φωτό

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, συνδικαλιστή, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Πάτρας.

Ο αδελφός του, Σίδερης Ξενοφώντας

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου, ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗ (Σπυράκου), που έφυγε στις 10 Σεπτεμβρίου 2003, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου.

Τα παιδιά του: Σπύρος, Εφη

τα εγγόνια του: Ειρήνη, Ηλίας, Αλεξάνδρα

ο δισέγγονος: Ηφαιστος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας και γιαγιάς ΚΟΛΙΣΙΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ, αγωνίστριας του ΔΣΕ, προσφέρουμε για τη γιορτή της 40 ευρώ, μέσω Αχτίδας Υγείας.

Η κόρη, Κολισίκα Τάνια

o εγγονός, Κολισίκας Σέργιος

***

φωτό

Στην μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στους αγώνες, ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Νίκαιας.

Η σύζυγος και συντρόφισσά του, Ολγα Κριεζή

***

φωτό

Τη Δευτέρα 9/1/2012 συμπληρώνονται δυο χρόνια,από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗΣ, από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ελένη προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση της αγαπημένης του εφημερίδας, του «Ριζοσπάστη».

***

φωτο

Στις 22 Δεκεμβρίου κλείνουν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΤΑΛΗΣ.

Στην μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ κέντρου Ηλιούπολης για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Η Σοφία Ντούρου, ο Θανάσης Παππάς, η Αμαλία και ο Δημήτρης Παππάς, στην μνήμη του πατέρα τους και παππού τους, ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΝΤΟΥΡΟΥ, προσφέρουν στην ΚΟΒ Χαλκίδας του ΚΚΕ 100 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης.

 ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
***

φωτό

Στις 2 Γενάρη 2012 «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΕΜΕΣ, μέλος του ΚΚΕ που κατοικούσε στο Αιγάλεω. Η κηδεία του έγινε στις 3.12.2012 στο χωριό του, τον Αγιο Θωμά Βοιωτίας.

Στην μνήμη του, η γυναίκα του, Νίτσα, και τα παιδιά του προσφέρουν 40 ευρώ στην ΚΟΒ Οινοφύτων του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.


ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ

 ΦΑΝΗΣ ΣΑΠΡΙΚΗΣ
ΦΑΝΗΣ ΣΑΠΡΙΚΗΣ

ΚΟΛΙΣΙΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΟΛΙΣΙΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

 ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

 ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΔΗΣ

Δήμος Γκλαβέλης
Δήμος Γκλαβέλης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

 ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΕΤΖΑΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΤΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΤΑΛΗΣ

ΤΖΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΖΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τελευταίο κατευόδιο στον σ. Γιάννη Μανούση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ
φωτό

Κηδεύτηκε χτες στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, το χωριό και την πόλη που υπηρέτησε και πάλεψε για τους κατοίκους και το λαό της, ο αγωνιστής κομμουνιστής Γιάννης Μανούσης. Ο Γιάνν- Ντίνος, όπως τον λέγανε οι φίλοι του και οι σύντροφοί του, από μικρός μπήκε στη βιοπάλη, στον αγώνα της επιβίωσης, διάλεξε τη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα. Εδωσε τη δική σου συμβολή στην ανάπτυξη των Σωματείων των Οικοδόμων και των Συνταξιούχων. Υπηρέτησε το ΚΚΕ ως μέλος της ΝΕ, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου, Γραμματέας της ΚΟΒ Ροδοτοπίου. Σε δύσκολες στιγμές για το Κόμμα στάθηκε αποφασιστικός υπερασπιστής της επαναστατικής στρατηγικής του και των αρχών λειτουργίας του.

Πλήθος κόσμου τον συνόδευσε με πομπή από το σπίτι του στην τελευταία του κατοικία. Οι συγγενείς του, οι σύντροφοι και φίλοι του ήταν εκεί, για να πουν το στερνό «αντίο» στον σύντροφο, αγωνιστή Γιάννη. Η κηδεία του πολιτική και το φέρετρο στολισμένο με γαρύφαλλα, σκεπασμένο με τη σημαία του ΚΚΕ.

Εκ μέρους του Κόμματος, ο Νεκτάριος Τριάντης Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην πλούσια αγωνιστική διαδρομή και ανιδιοτελή προσφορά του συντρόφου Γιάννη. «Το παράδειγμα σου, σημείωσε, δίνει δύναμη στους νεότερους κομμουνιστές να συνεχίσουν την πάλη για την υπόθεση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων... Στα χνάρια σου βαδίζει η οικογένειά σου, βαδίζουν νέα παιδιά που μπαίνουν στις γραμμές της ΚΝΕ και του Κόμματος. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, διαβεβαίωσε, για να γινόμαστε κάθε μέρα πιο ικανοί».

«Ανθρώπους σαν τον Γιάνν - Ντίνο δεν τους κλαίμε αλλά τους τραγουδάμε» ήταν τα λόγια του γαμπρού του Παύλου εκ μέρους των συγγενών του Γιάννη. Ενώ, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Στάθης Βαμβέτσος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ