ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Γενάρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Αγωνιστική... παγετού

Τα απρόοπτα, ο εκνευρισμός και τα επεισόδια σημάδεψαν τον αγώνα στα Γιάννενα

Eurokinissi

Τα απρόοπτα, ο εκνευρισμός και τα επεισόδια σημάδεψαν τον αγώνα στα Γιάννενα
Νικηφόρα συνέχισαν οι δυο πρωτοπόροι της SUPER LEAGUE, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός με κεφάτο τον Μιραλάς κέρδισε εύκολα το Λεβαδειακό και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση. Ο Παναθηναϊκός, που είναι δεύτερος αλλά με δυο ματς λιγότερα, ύστερα από ένα... περιπετειώδες ματς ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ στα Γιάννενα, με γκολ του Κλέιτον. Ο αγωνιστικός χώρος στους «Ζωσιμάδες» ήταν ακατάλληλος λόγω του παγετού, όμως ο διαιτητής Σπάθας αδικαιολόγητα, μετά από καθυστέρηση μισής ώρας, έδωσε εντολή για την κανονική έναρξη του αγώνα, κάτι που εκνεύρισε τους παίκτες του ΠΑΟ (στο 14' οι αναπληρωματικοί, με μπροστάρη τον Λέτο, μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου ζητώντας τη διακοπή), ενώ στο ημίχρονο έβγαλαν και ανακοίνωση. Πάντως τα προβλήματα του συγκεκριμένου αγώνα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού δεν έλειψαν και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων.

Στ' άλλα ματς η ΑΕΚ, των οικονομικών προβλημάτων, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με ανατροπή από τον Εργοτέλη, με μπροστάρη τον Σαλπιγγίδη. Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ απέναντι στην ουραγό Δόξα Δράμας. Ενω ο Πανιώνιος συνέχισε την ανοδική πορεία του με την επικράτηση κάντρα στον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη. Τέλος, στο μηδέν έμειναν οι αναμετρήσεις του Ατρομήτου στο Περιστέρι απέναντι στον Αρη και της Κέρκυρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Αύριο θα γίνουν τα εξ αναβολής ματς Λεβαδειακός - Αρης (15.00) και Παναθηναϊκός - Δόξα Δράμας (17.30).

  • ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΑΕΚ - Ξάνθη 1-1, ΟΦΗ - Δόξα Δράμας 2-0, Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 3-1, Ατρόμητος - Αρης 0-0, Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης 0-0, ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1, Πανιώνιος - Παναιτωλικός 1-0, Γιάννενα - Παναθηναϊκός 0-1.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες): Ολυμπιακός 40, Παναθηναϊκός 36, ΑΕΚ 33, ΠΑΟΚ 29, Ατρόμητος 27, Ξάνθη 26, ΟΦΗ 23, Εργοτέλης 21, Πανιώνιος 19, Αρης 18, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός 16, Γιάννενα 11, Κέρκυρα 11, Λεβαδειακός 9, Δόξα Δράμας 3.
  • ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Λέτο 15 γκολ, Μιραλάς 11, Μαρκόφσκι 9.
  • Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αστέρας Τρίπολης - Γιάννενα, Εργοτέλης - Αρης, ΠΑΟΚ - Πανιώνιος, Δόξα Δράμας - Αρης, Παναιτωλικός - Κέρκυρα, Ξάνθη - Ολυμπιακός, Λεβαδειακός - ΟΦΗ, Παναθηναϊκός - Ατρόμητος.
FOOTBALL LEAGUE

Πλατανιάς - Πιερικός 1-0, Παναχαϊκή - Φωκικός 1-1, Καλλονή - Λάρισα 1-0, Σέρρες - Θρασύβουλος 1-2, Βύζας - Καλλιθέα 2-1, Γιαννιτσά - Επανομή 0-1, Ηρακλής Ψαχνών - Αγροτικός Αστέρας 1-0. Στη βαθμολογία προηγείται o Πλατανιάς με 24 βαθμούς.

FOOTBALL LEAGUE 2

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Απόλλωνας - Πανηλειακός 0-1, Ρουφ - Αστέρας Μαγούλας 0-1, Προοδευτική - Ζάκυνθος 0-1, Ηλυσιακός - Καλαμάτα 0-1, Ρούβας - ΑΕ Γλυφάδας 2-0.

2ος ΟΜΙΛΟΣ: Βατανιακός - Εθν. Γαζώρου 1-2, Δόξα Κρανούλας - Απόλλωνας Κ. 0-1, Οικονόμος - Οδυσσέα 1-0, Τηλυκράτης - Νίκη Βόλου 0-0, Μέγας Αλέξανδρος - Τύρναβος 2-0, Αετός Σκύδρας - Πόντιοι Κατερίνης 0-2.

ΠΟΛΟ
Νίκησε αλλά ... προβλημάτισε

Εστω και εάν έκανε τα εύκολα δύσκολα εξαιτίας των προβλημάτων στα μετόπισθεν, η εθνική ανδρών στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν κόντρα στην Ολλανδία επικράτησε των οικοδεσποτών με 14-12. Ετσι έκανε το πρώτο από τα βήματα που χρειάζεται προκειμένου να πετύχει το στόχο της που είναι μια θέση στην εξάδα της διοργάνωσης η οποία οδηγεί σε συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά. Πλέον, οι Ελληνες διεθνείς χρειάζονται άλλες δυο νίκες κόντρα σε αντιπάλους στα μέτρα τους όπως είναι η ΠΓΔΜ (σήμερα 14.00) προκειμένου να εξασφαλίσει τουλάχιστον την τρίτη θέση του ομίλου της (που οδηγεί στην εξάδα αφού προκρίνονται και άλλες τρεις από τον άλλο όμιλο). Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο θα πάει χωρίς ιδιαίτερο άγχος στα δύσκολα παιχνίδια του ομίλου, με Ιταλία και Ουγγαρία, που είναι και τα φαβορί για 1η και 2η θέση. Πάντως στο χτεσινό παιχνίδι εκείνο που προβλημάτισε ήταν η αμυντική λειτουργία, αφού τα 12 γκολ από έναν αντίπαλο που θεωρείται υποδεέστερος της ελληνικής ομάδας χρήζουν προβληματισμού για τη συνέχεια.

ΒΟΛΕΪ
Ανώδυνο... στραβοπάτημα

Το στραβοπάτημα του Ηρακλή, που έχασε ένα βαθμό στο ντέρμπι με το συμπολίτη του Αρη, τον οποίον νίκησε δύσκολα με 3-2 δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει κάτι στη βαθμολογία, αφού ο διώκτης των «κυανόλευκων» Ολυμπιακός είχε ρεπό. Κατά τα άλλα, στα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η νίκη του Φοίνικα Σύρου επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ, καθώς και η αντίστοιχη του Παμβοχαϊκού κόντρα στη Λαμία με 3 - 1 σετ. Σημαντική νίκη που τον ανεβάζει ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία πέτυχε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 3-0 της ΕΑΠ, η οποία από τη μεριά της βυθίστηκε ακόμη περισσότερο. Τέλος, εντός της πρώτης πεντάδας διατηρήθηκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που νίκησε με 3-1 τον ΑΟ Κηφισιά. Η βαθμολογία: Ηρακλής 29, Ολυμπιακός 24, Παμβοχαϊκός 22, Φοίνικας Σύρου 20, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 17, ΠΑΟΚ 13, Αρης 11, Κηφισιά 11, Λαμία 11, Πάτρα 11, ΠΑΟ 8. Σημ: από το πρωτάθλημα έχει αποσυρθεί η Καλαμαριά.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1

Oι δυσκολίες που συνάντησε ο Παναθηναϊκός μέχρι να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Αρη η νίκη του Πανιωνίου επί του Κολοσσού Ρόδου που έδωσε το δικαίωμα στους κυανέρυθρους να ελπίζουν ακόμα και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και η νέα επιτυχία του Ρεθύμνου ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Κολοσσός Ρόδου 74 - 55, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 90 - 60, Καβάλα - Ηλυσιακός 78 - 73, Αρης - Παναθηναϊκός 68 - 72, ΚΑΟΔ - Περιστέρι 74 - 71, Ικαρος - Καλλιθέα 84 - 91. Ρεπό είχε το Μαρούσι. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 25, Ολυμπιακός 25, Κολοσσός Ρόδου 23, Πανιώνιος 22, Ρέθυμνο 21, Καβάλα 19, ΚΑΟΔ 18, Περιστέρι 18, ΠΑΟΚ 18, Αρης 18, Ηλυσιακός 17, Ικαρος 16, Μαρούσι 12.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Στα δύσκολα μπαίνουν αύριο και μεθαύριο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αφού κάνουν την πρεμιέρα στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, όπου θα κριθούν οι ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο Ολυμπιακός ανοίγει πρώτος την αυλαία έχοντας δύσκολο έργο αφού για τον όμιλό του θα υποδεχθεί αύριο στο ΣΕΦ την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης μέχρι στιγμής και φαβορί για τον τίτλο ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ΣΕΦ, 21.45), ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί την Πέμπτη εκτός έδρας με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο (21.45, ΝΕΤ).

ΤΖΟΥΝΤΟ

Μακριά από τον καλό τους εαυτό - και ως εκ τούτου και από το βάθρο - έμειναν Ηλιάδης και Μπουκουβάλα στο πρώτο τουρνουά της νέας χρονιάς, το IJF Masters που φιλοξενήθηκε στο Αλμάτι του Καζακστάν (δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι 12 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης σε κάθε κατηγορία).

Ο Ηλίας Ηλιάδης στη φάση των «16» νίκησε με Waza-ari τον Κορεάτη Κιού-Βον Λι, όμως στα προημιτελικά έχασε από τον Ιάπωνα Μασάσι Νισιγιάμα με Yuko, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα στο β` προκριματικό γύρο έχασε με Ippon από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011, Αΐκο Σάτο, και αποκλείστηκε.

ΑΕΚ
Αναβολή για Ψωμιάδη

Μια ακόμα αναβολή στη δικαστική διαμάχη ΑΕΚ - Μ. Ψωμιάδη και μελών της οικογένειας του δόθηκε χτες. Η πλευρά του πρωτόδικα καταδικασμένου πρώην (και) «κιτρινόμαυρου» παράγοντα - με επίκληση της απεργίας του Δικηγορικού Συλλόγου - ζήτησε και πήρε αναβολή. Η νέα εκδίκαση ορίστηκε για τις 15 του Φλεβάρη. Ως τότε, παραμένει σε ισχύ η προσωρινή διαταγή για μπλοκάρισμα της περιουσίας των τέκνων Ψωμιάδη (ο πατέρας δε διαθέτει τίποτα στο όνομά του).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Τη λύγισε το άγχος

Η εθνική ομάδα ανδρών δεν κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο της, πρόκριση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ηττήθηκε και στη δεύτερη αναμέτρηση - για τον 6ο προκριματικό όμιλο - από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη με 23-22, έμεινε στη 2η θέση και εκτός συνέχειας στο θεσμό. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γ. Κρανάκης, αναγνώρισε την ανωτερότητα της αντιπάλου («συγχαρητήρια στη Βοσνία, προκρίθηκε δίκαια»), επισημαίνοντας ότι λόγω πίεσης «παίξαμε πιο νευρικά από όσο έπρεπε». Ο ομόλογός του στη νικήτρια, Ντράγκαν Μάρκοβιτς, ανέφερε: «Νικήσαμε, απλά διότι είχαμε "βάθος" πάγκου, κάτι που δεν είχε η Ελλάδα. Επίσης, στη Βοσνία γίνεται πολλή δουλειά στα σωματεία και τα τελευταία χρόνια το επίπεδο έχει ανεβεί πολύ. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα για την προσπάθειά της και τα δύο καλά παιχνίδια, όσο και τον προπονητή της που "έστησε" πολύ καλά τακτικά την ομάδα του».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην Τούμπα το ενδιαφέρον

Τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια για τους «8» του Κυπέλλου θα αποκτήσουν κάτοχο (έναν κάθε μέρα), το τριήμερο που ξεκινάει από σήμερα. Το ενδιαφέρον - από πλευράς ονομάτων - αναμφίβολα συγκεντρώνει η αυριανή (20.00, «OTEsport») αναμέτρηση «δικεφάλων» στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, με διαιτητή τον Γιάχο (Χίου), σε ένα... ντε ζαβού - για διαφορετικό γύρο βέβαια - της περσινής τους μονομαχίας. Οι «κιτρινόμαυροι» (κάτοχοι του τροπαίου) προφανώς ελπίζουν σε... επιστροφή στο μέλλον, δηλαδή επανάληψη της επικράτησής τους και πρόκρισης. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν (και ως μιας μορφής εκδίκηση) να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν πέρσι. Δηλαδή να κερδίσουν και να πανηγυρίσουν αυτοί την πρόκριση.

Η αυλαία «ανοίγει σήμερα» με τον αγώνα Ξάνθης - Πανσερραϊκού (18.00, «OTEsport») τον οποίο θα διευθύνει ο Κύρκος (Ηπείρου). Και «πέφτει» την Πέμπτη με το παιχνίδι Παναιτωλικού - ΟΦΗ (18.00, «OTEsport») με διαιτητή τον Σπάθα (Πειραιά).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ