ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στα μέτρα των φαβορί

Με δυο δυνατές αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE. Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Σκόντα Ξάνθη. Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων, Νίκος Κωστένογλου, δηλώνει: «Παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε ανοδική πορεία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να φτάσουμε στη νίκη που θα μας διατηρήσει ψηλά». Από τη μεριά του, ο Νίκος Καραγεωργίου είπε: «Η ΑΕΚ μπορεί να έχει πολλά προβλήματα, όμως αγωνιστικά είναι σε καλή κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο παίζοντας ανοιχτά».

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Καραϊσκάκης» τον Λεβαδειακό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε στους παίκτες του ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο, όπως έγινε κόντρα στη Δόξα στη Θεσσαλονίκη.

Στο τρίτο σημερινό ματς ο ΟΦΗ παίζει στο Ηράκλειο με την ουραγό Δόξα Δράμας και θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Στο αυριανό πρόγραμμα δεσπόζει η αναμέτρηση στα Γιάννενα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι θέλουν μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να πάρουν το τρίποντο.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος θα αναμετρηθεί ξανά με τον Αρη, ενώ στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Εργοτέλη, ενώ τέλος στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος, με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από την πρόκριση στους 8 του κυπέλλου επικρατώντας του ΠΑΟ, θα κοντραριστεί με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: ΑΕΚ-Ξάνθη 17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2, ΟΦΗ-Δόξα Δράμας 17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 3, Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1.

ΑΥΡΙΟ: Ατρόμητος-Αρης 15.00 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2, Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 15.00 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 3, ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 17.15 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 2, Πανιώνιος-Παναιτωλικόςς 17.15 NOΒΑ ΣΠΟΡΤ 3, Γιάννενα-Παναθηναικός 19.30 ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ 1.

FOOTBALL LEAGUE

(11η αγωνιστική): Παναχαϊκή-Φωκικός, Γιαννιτσά-Επανομή, Ηρακλής Ψαχνών-Αγρ. Αστέρας, Σέρρες-Θρασύβουλος, Καλλονή-Λάρισα, Βύζας-Καλλιθέα, Βέροια-Πανθρακικός, Πλατανιάς-Πιερικός.

FOOTBALL LEAGUE 2

(6η αγωνιστική): 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Απόλλωνας-Πανηλειακός, ΠΑΟ Ρουφ-Αστέρας Μαγούλας, Προοδευτική-Ζάκυνθος, Ηλυσιακός-Καλαμάτα, Ρουβας-Κεραυνός Γλυφάδας. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Βατανιάκος-Εθνικός Γαζώρου, Δόξα Κρανούλας-Απόλλωνας 1926, Οικονόμος-Οδυσσέας, Τηλυκράτης-Νίκη Βόλου, Μέγας Αλέξανδρος-Τύρναβος, Αετός Σκύδρας-ΑΕ Ποντίων.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Αγωνιστική με παγίδες

H επικίνδυνη έξοδος του εκ των πρωτοπόρων Παναθηναϊκού στο Αλεξάνδρειο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Αρη αποτελεί το πιο σημαντικό παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής χωρίς όμως να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις στερούνται ενδιαφέρον.

Οι «πράσινοι» σε μια έδρα και με ένα αντίπαλο που παραδοσιακά τους δυσκολεύει τη ζωή θέλουν να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο στην πορεία τους στο πρωτάθλημα αλλά και να πάρουν μια ψυχολογική ένεση ενόψει των υποχρεώσεων για το ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα που αρχίζει την ερχόμενη βδομάδα. Από την άλλη, ο Αρης τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι σε αγωνιστική άνοδο, κάτι που τον έφερε εντός της πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος. Πρώτος στόχος των κιτρίνων είναι να εδραιώσουν την παρουσία τους στην πρώτη εξάδα αλλά και να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Στο ΣΕΦ μετά την κάκιστη εμφάνιση κόντρα στον Ηλυσιακό που κινδύνεψε με εντός έδρας ήττα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ θέλοντας να αποδείξει ότι ο αγώνας της Τετάρτης ήταν κακή παρένθεση. Αλλωστε, ενόψει και των υποχρεώσεων για την Ευρωλίγκα ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα βαρύνει αρκετά το κλίμα στην ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Στην αντίπερα όχθη, ο Δικέφαλος ψάχνει να καλύψει το χαμένο έδαφος μέχρι τώρα και να ξεκολλήσει απο τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Στα ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής και η αναμέτρηση της Ν. Σμύρνης, όπου θα κοντραριστούν οι δυο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος μέχρις στιγμής Πανιώνιος και Κολοσσός Ρόδου. Ο τέταρτος και ο τρίτος της βαθμολογίας αντίστοιχα θέλουν τη νίκη ώστε να μείνουν εντός της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος.

Με διαφορετικούς στόχους ο καθένας, Ικαρος Καλλιθέας και Ρέθυμνο αγωνίζονται μεταξύ τους με τον πρώτο να θέλει να φύγει απο την ουρά της βαθμολογίας και τους Κρητικούς να καλοβλέπουν μέχρι και την τρίτη θέση (ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Πανιωνίου - Κολοσσού Ρόδου).

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου (17.00), Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (17.00 ΝΕΤ), Καβάλα-Ηλυσιακός (17.00), Αρης-Παναθηναϊκός (19.00 ΕΤ3). ΑΥΡΙΟ: ΚΑΟΔ-Περιστέρι (17.00), Ικαρος-Ρέθυμνο (19.00 ΝΕΤ). ΡΕΠΟ: Μαρούσι.

ΒΟΛΕΪ
Αγωνιστική σε βαρύ κλίμα

Εν μέσω του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργήσει η κόντρα μεταξύ παικτών και Λίγκας που ξέσπασε με αφορμή την αποχώρηση λόγω οικονομικών προβλημάτων του Απόλλωνα Καλαμαριάς από το πρωτάθλημα και τα όσα ακολούθησαν μετά διεξάγεται σήμερα η 12η αγωνιστική στην Α1 ανδρών. Στα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια συγκαταλέγεται η αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε αντίθετη μοίρα. Και αυτό, γιατί οι Συριανοί έχουν στόχο τη διατήρηση της θέσης τους στην πρώτη τετράδα και οι «πράσινοι» να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ηρακλής είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στον Αρη στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό (που έχει ρεπό). Αναλυτικά το πρόγραμμα: 19.00, Βόχας (Novasports), Παμβοχαϊκός - Λαμία, 19.00, Σύρου, Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός, 19.00, Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Κηφισιάς,19.00, Μίκρας, Ηρακλής - Αρης Ρεπό ο Ολυμπιακός.

  • Για την Α1 Γυναικών θα γίνουν τα παιχνίδια: (17.00) Πανιώνιος - Ηρακλής Κηφισιάς (18.00) Ολυμπιακός - Ανατόλια (20.15) Παναθηναϊκός - Βριλήσσια (17.30) ΑΕΚ - Μακεδόνες (19.00) Αρτεμις - Ηρακλής, (17.00) Πανελλήνιος - ΑΟ Μαρκοπούλου.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ζητάει την ανατροπή

Την ανατροπή των δεδομένων αναζητά την Κυριακή (20.00, ΕΤ-3) η εθνική ομάδα χειροσφαίρισης ανδρών, ώστε να προκριθεί στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2013. Οι «γαλανόλευκοι» είχαν ηττηθεί στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη - για την 3η αγωνιστική του 6ου προκριματικού ομίλου - με 31-29 και καλούνται τώρα (στο κλειστό της Μίκρας) να εξασφαλίσουν μια υπέρ τους διαφορά πλέον των τριών γκολ (ή και δύο αν το τελικό σκορ είναι μικρότερο από της πρώτης αναμέτρησης), ώστε να σφραγίσουν το εισιτήριο.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γ. Κρανάκης, ανέφερε ότι «παραμένουμε το αουτσάιντερ», χαρακτηρίζει τον αγώνα «ακόμα πιο δύσκολο ματς» από αυτόν εκτός έδρας και επισημαίνει ότι «πρέπει εκτός των άλλων να αποβάλλουμε και το άγχος». Θεωρεί, πάντως, όπως και ο δεξιός ίντερ, Δ. Τζιμούρτος, ότι «μπορούμε την πρόκριση».

Στην Α1 κατηγορία των γυναικών, για την 4η αγωνιστική, σήμερα θα αναμετρηθούν: (1ος) Ν. Ιωνία - Παναιτωλικός, Αναγέννηση - Ορμή, (2ος) ΠΑΟΚ - Φίλιππος. Το πρόγραμμα του 2ου γκρουπ ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώνα Ελπίδες - Μ. Αλέξανδρος.

ΠΟΛΟ

Με πρώτο αντίπαλο την Ολλανδία την ερχόμενη Δευτέρα 16 Γενάρη αρχίζει τις υποχρεώσεις της για το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, που θα διεξαχθεί στο Αϊντχόφεν, η Εθνική ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη φετινή διοργάνωση έχει στόχο την εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στο Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον Ιούλη. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να βρεθεί εντός της πρώτης πεντάδας. Στην ομάδα, που αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα για την ολλανδική πόλη, υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. Υπενθυμίζεται ότι εκτός της οικοδέσποινας Ολλανδίας, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον ομιλό της ακόμη την ΠΓΔΜ (17/1), την Τουρκία (19/1), την Ουγγαρία (21/1) και την Ιταλία (23/1).

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Παραμένουν στη φυλακή οι Μπέος, Τσακογιάννης

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Αχιλλέα Μπέου και του Γιώργου Τσακογιάννη, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Στη φυλακή παραμένει και ο μπούκμεϊκερ, Βασίλης Καρακούλιας.

Οι Μπέος και Τσακογιάννης είχαν υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, όμως, σύμφωνα με βούλευμα, αποφασίστηκε η παράταση της κράτησής τους.

Πλέον, η υπόθεση έχει ανατεθεί στον εφέτη-ειδικό ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, ο οποίος εξετάζει ήδη όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Κατόπιν, θα ξεκινήσει η εξέταση και των υπολοίπων κατηγορουμένων, που δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν ακόμη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ