ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Γενάρη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
ΦΩΤ.

Στην μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ (Εσπιέλη), που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της παρέμεινε πιστή στο ΚΚΕ, η εγγονή της Ανθή, προσφέρει μέσω της Τομεακής Οργάνωσης ΑΣΟΕΕ της ΚΝΕ το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ (Αλέκος Ψηλορείτης) γεννήθηκε στην Κάτω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης. Ηταν στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Ταγματάρχης του ΔΣΕ και, για πολλά χρόνια, υπεύθυνος του παράνομου Ραδιοφωνικού Σταθμού του ΚΚΕ «Ελεύθερη Ελλάδα» και «Φωνή της Αλήθειας» και του περιοδικού «Νέος Κόσμος».

Στην μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ευανθία και Σμαράγδα Αγγουράκη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης γυναίκας μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ και για όλους τους αγωνιστές που δώσανε αφιλοκερδώς τη ζωή τους στον αγώνα, καθώς και στη μνήμη του ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης στην περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης Ι.Β. Στάλιν, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Καλαμπάκας Τρικάλων.

Γεώργιος Σωτ. Σωτηρίου,

Καστράκι Καλαμπάκας.

***

ΦΩΤ.

Στις 27 Γενάρη 2005 έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδελφός και θείος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, συνταξιούχος δικηγόρος, πιστός κομμουνιστής από τα νεανικά του χρόνια ως και το τέλος της ζωής του.

Χρήστος Μαλτέζος
Χρήστος Μαλτέζος
Στην μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα, 300 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να δυναμώσει την πάλη του όπως κι εκείνος επιθυμούσε.

Τα αδέλφια του

Βασιλική Σκανδάλη -Νίκος Παλούμπης

Τα ανίψια του: Ιωάννα, Μαργαρίτα και Θοδωρής

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της μητέρας μου ΙΣΜΗΝΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Σπύρος Κουλούρης

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΔΗ, καπετάνιου του 21ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και διοικητή της 132ης Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρουμε, όπως θα το ήθελε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της πολυαγαπημένης μας, οικογενειακής φίλης και συναγωνίστριας, ΣΥΛΒΙΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, από το Χαϊδάρι, που τόσο άδικα «έφυγε» από κοντά μας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 16 Δεκέμβρη 2011, η οικογένεια Χοροζάνη προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μηχανικών Αττικής για την οικ. εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΙΤΣΑ, που σταθερά στάθηκε σε όλη του τη ζωή στο πλευρό του ΚΚΕ, ο γιος του Γιάννης Λίτσας προσφέρει μέσω της ΝΕ Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ 200 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΣΙΤΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΤΗ, από το χωριό Εμμανουήλ Παπά Σερρών, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Πύλης Τρικάλων, 250 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Στέφανος Σίτης

***

Στη μνήμη των γονιών μας, αδελφών και συζύγων, και όλων, όσοι αγωνίστηκαν για το καλό του εργαζόμενου λαού, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», μέσω της ΚΟΒ Εκπ/κών Ν. Καβάλας.

Βαρβάρα, Ελπίδα, Τασούλα

 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ
***

2 ΦΩΤ.

Προς τιμή των κομμουνιστών δημοσιογράφων του «Ρ», ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ και ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο Θ.Ν.Κ. προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ, και της αγωνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΜΩΡΑΪΤΟΥ, στελεχών του ΚΚΕ και της ΠΕΑΦΕ, αντίστοιχα, ο Σωτήρης Κράνιας προσφέρει, ως 2η δόση, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Βύρωνα.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, συντρόφου, ΘΩΜΑ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗ, αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Κρήνης, στο ΚΚΕ που ήταν μέλος του μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη του πολυαγαπημένου μου συζύγου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΩΣΗ, προσφέρω 250 ευρώ στο Κόμμα μας το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Α. Πόλης , το οποίο αταλάντευτα υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του.

Επίσης, στην μνήμη της αξέχαστης αδελφής μου, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, από τη Νότια Πέλλας που έπεσε πολεμώντας τους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού, καθώς και στην μνήμη όλων των αγωνιστριών/αγωνιστών που πολέμησαν για τον ίδιο σκοπό.

Πηνελόπη Γιώση

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της αξέχαστης συντρόφου και συναγωνίστριας, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΟΥΤΣΑΥΤΗ, μέλους του Κόμματος από το 1940 που συμμετείχε στην αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στους κατακτητές. Με την απελευθέρωση φυλακίστηκε για 4 χρόνια από το μοναρχοφασιστικό κράτος στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ(1948 -1952). Μετά την μεταπολίτευση δραστηριοποιήθηκε στην ΕΕΔΥΕ και την ΟΓΕ. Για χρόνια έδρασε ως γραμματέας και πρόεδρος στην ΠΕΑΕΑ Βούλας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στην μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ που υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής της.

Γιώργος Γεωργιάδης, Χαϊδάρι

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ που δολοφονήθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας στις 20.11.1938, η κόρη του Μαρία Μαλτέζου και τα εγγόνια του, Χριστίνα και Αργυρώ, προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Α. Λιοσίων.

***

ΦΩΤ.

Αυτές τις μέρες κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή του ΔΣΕ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΛΑΜΑΚΗ (Τόσκα).

Στην μνήμη του, η αδελφή του και τα ανίψια του, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

***

ΦΩΤ.

Πριν από 25 χρόνια πέθανε ο κομμουνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΠΕΤΗΣ σε ηλικία 33 ετών, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του(συντρόφισσα Γιάννα Σκαπέτη) και τη μόλις δύο ετών μοναχοκόρη τους(Γιώτα Σκαπέτη). Ο σύντροφος Δημήτρης έγινε μέλος του ΚΚΕ στα 1976. Οι ικανότητες, το ήθος και η κομματικότητά του τον ανέδειξαν σύντομα σε στέλεχος του κινήματος. Εγινε γραμματέας της ΚΟΒ Δέρματος, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής της Εργατικής Αχτίδας της ΚΟΑ και κατόπιν, της Αχτιδικής Επιτροπής Περιστερίου. Εκλεγόταν πάντα στη διοίκηση του σωματείου των Τσαγκαράδων Αθήνας και ήταν στέλεχος της Ομοσπονδίας Εργατών Δέρματος μετά το 18ο Συνέδριό της.

ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΗΣ
ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΗΣ
Παλιοί σύντροφοί του στη δουλειά και στον αγώνα, προσφέρουν, στην μνήμη του, 150 ευρώ, στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΚΙΔΕ.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του συζύγου μου, ΦΩΤΗ ΣΕΡΕΤΗ (φωτ.), από το Αγρίνιο, για τη γιορτή του που πέρασε και για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου ΚΚΕ, του κόμματος που πίστευε ως το τέλος της ζωής του. Και, στην μνήμη του ανιψιού του, ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΤΚΑ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Ανδρομάχη Σερέτη, Μαρούσι

***

ΦΩΤ.

Την Τετάρτη 18 Γενάρη 2012 έκλεισαν 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΣΑΠΑΛΟΓΛΟΥ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και Οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης και στη μνήμη των ΣΑΒΒΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ, Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, ΜΗΤΣΟΥ ΣΦΑΝΤΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η σύζυγός του Ελένη και ο γιος του Θανάσης Κασαπαλόγλου.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη της αγωνίστριας, ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ ΤΕΝΤΖΙΟΓΛΙΔΟΥ, προσφέρουν στο ΚΚΕ, η αδερφή της Δάφνη Κωσταντινίδου 30 ευρώ, και ο κουμπάρος της, Χατζηϊωαννίδης Κώστας, 30 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τον θάνατο του σ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ. Ο σ. Γρηγόρης από τα μικρά του χρόνια και ως το τέλος της ζωής του, αγωνίστηκε για τα πανανθρώπινα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος. Διώχθηκε και εξορίστηκε στις φυλακές των Βούρλων, του Μεσολογγίου και στη Μακρόνησο, αλλά δεν λύγισε. Υπήρξε μέλος της θρυλικής ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ως το τέλος της ζωής του, του ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Στην μνήμη του, και στην μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ που πέθανε πρόσφατα, η σύντροφός του Θεώνη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ν. Κόσμου - Κουκακίου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αγαπημένου μας ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΛΕΤΕΑ, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της Βόρειας ΚΟΒ Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΝΕΟΚΛΗ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗ, αγωνιστή της ζωής με πολύχρονη προσφορά στο εργατικό κίνημα των ΟΤΑ και ψηφοφόρου του τιμημένου ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 100 ευρώ για την οικονομική του εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

Τα παιδιά του: Μαρία Σταφυλίδη, Δήμος Τσιρογιάννης

***

Στην μνήμη του συντρόφου μας, ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, που τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή, η ΚΟΒ Καματερού προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ. Ο σ. Γιάννης ως το τέλος της ζωής του πάλεψε σταθερά και αταλάντευτα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Εχοντας φωτεινό το παράδειγμά του, συνεχίζουμε την πάλη για το χτίσιμο της καινούριας κοινωνίας.

Οι σύντροφοί του

* Στην μνήμη του συντρόφου, αντιστασιακού και φίλου, ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, οι σύντροφοι Νίκος Κλιούμης και Γιώργος Ροντογιάννης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Καματερού. Ο σ/φος Γιάννης Σιμόπουλος ήταν αταλάντευτος κομμουνιστής και αλύγιστος αγωνιστής μέχρι το τέλος της ζωής του. Αποτελούσε και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

***

2 ΦΩΤ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ υπήρξε για χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ στο νομό Φθιώτιδας. Ηταν απ' τους πρωτεργάτες της ανασυγκρότησης του Κόμματος το '41 στη Λαμία και της εδραίωσης του ΕΑΜ στο νομό, μαζί με το σ. Γιώργη Γιαταγάνα και τον Αρη Βελουχιώτη. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε, αλλά μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στις αρχές και στα ιδανικά του Κόμματός μας.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
Ο Θ. ΜΠΛΕΤΑΣ υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία του ΕΑΜ Λακωνίας, πρωτοπόρος του ΕΛΑΣ, γνωστός με το ψευδώνυμο «καπετάν Βέρθερος». Αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά του για την Αθήνα, όταν άρχισαν οι διώξεις των αγωνιστών στην Πελοπόννησο. Παρά τις συνθήκες άγριας τρομοκρατίας, στάθηκε πιστός στο ΚΚΕ, μέχρι το θάνατό του.

Στην μνήμη τους, η εγγονή τους, Ελένη, προσφέρει 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων.

***

ΦΩΤ.

Στις 31 Γενάρη κλείνουν δύο χρόνια που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μου, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ.

Στην μνήμη του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα, 200 ευρώ.

Ντέπυ Τσακίρογλου

***

ΦΩΤ.

Σήμερα 29.1.2012, κλείνουν 9 μήνες που έφυγε από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ πάντα πιστός στα ιδανικά του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του.

Στην μνήμη του, η γυναίκα του Μάρη και οι κόρες του, Μαργαρίτα και Ελένη, προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

***

ΦΩΤ.

Ο ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΘΙΜΟΣ γεννήθηκε στις 3.2.1955 στο Ροδολείβος Σερρών από αγροτική οικογένεια, αντιστασιακών κομμουνιστών. Από το 1958 έμενε οικογενειακώς στην Καισαριανή. Το 1970, μαθητής ακόμα στην δικτατορία οργανώθηκε στη ΜΟΔΝΕ και στην ΚΝΕ. Το 1973 τελειώνει το γυμνάσιο και παράνομα, λόγω δικτατορίας, φεύγει για σπουδές στη Μόσχα. Σπουδάζει δημοσιογραφία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ και ήταν διδάκτορας Φιλοσοφίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1975. Δουλεύει στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας (Ελληνική εκπομπή) και στο διεθνές περιοδικό «Προβλήματα της ειρήνης και του σοσιαλισμού». Από το 1980 δούλεψε στον «Ριζοσπάστη», στην Συντακτική Επιτροπή της ΚΟΜΕΠ, στον «902» και σ' άλλους τομείς δουλειάς του Κόμματος. Δε δίστασε να χαρακτηρίσει «Δούρειο Ιππο» τον Γκορμπατσόφ πριν τον επιβεβαιώσει η ίδια η ζωή. Ηταν πολέμιος του 20ού Συνεδρίου και της οπορτουνιστικής ομάδας μέσα στο Κόμμα.

ΤΑΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΤΑΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
Στην μνήμη του συντρόφου, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Οικοδόμων Πειραιά.

Νίκος Καλλιγιαννίδης

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του ΜΗΡΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ που έφυγε από τη ζωή στις 7.12.2011, προσφέρουν, η σύζυγός του Ευγενία, τα παιδιά του, Βασίλης και Μαίρη, 30 ευρώ. Επίσης, ο φίλος του και σύντροφος Νίκος Σέργης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Με τη δήλωσή μας ότι θυμόμαστε όλους όσοι θέλησαν να «φέρουν τον κόσμο ανάποδα», η μνήμη μας επαναφέρει πάντα το σύζυγο, τον πατέρα μας και παππού μας, ΣΠΥΡΟ ΤΣΑΜΗ από τις Ράχες Στυλίδας, που ήταν ένας απ΄ αυτούς. Προσφέρουμε ενίσχυση στην ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ το ποσό των 30 ευρώ.

Βασιλική Τσάμη, Χαράλαμπος και Κώστας Τσάμης, Κατερίνα Μιχαλούδη, Σπύρος Τσάμης ο νεότερος.

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΜΠΟΥΝΗ , φίλου του πατέρα μου, Σπύρου Τσάμη, στα «πέτρινα πανεπιστήμια» και μέχρι το θάνατό του, και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΣΣΟΥ, φίλου, συντρόφου και κουμπάρου μου, που έφυγε νωρίς από τούτη τη ζωή, προσφέρω το ποσό των 20 ευρώ στη ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Κ. Τσάμης

***

ΦΩΤ.

Στις 2 Φλεβάρη του 2011 «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗΣ. Από τα 16 του χρόνια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΑ και του ΔΣΕ. Εμεινε πιστός στις αρχές του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Στην μνήμη του, η σύζυγός του, Θεοδώρα, και οι κόρες της, Αννα και Αγγέλα, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 900 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Προχώματος Θεσσαλονίκης.

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη του πατέρα μου, ΙΕΡΕΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, από το Πρόχωμα Θεσ/νίκης, που διώχθηκε για την ιδεολογία του και φυλακίστηκε στο Γεντί Κουλέ. Επίσης, στην μνήμη του θείου μου, ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή του ΔΣΕ που πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Καθώς και στην μνήμη της αδελφής μου ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ, που χάσαμε πρόσφατα, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκεών, με τη βεβαιότητα ότι θα είναι πάντα πρώτο στους αγώνες του λαού μας.

Κυριακή Παπαδοπούλου του Ιερεμία

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη της θείας μου, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΠΟΥΡΙΔΟΥ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, και του γιου της, ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΠΟΥΡΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε το 1949 σε ηλικία, μόλις 22 χρονών, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Θεοδώρα Σοφιανίδου

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη του πατέρα μου, ΛΥΚΙΔΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, που πέθανε σε ηλικία 32 χρόνων, το 1944 μόλις επέστρεψε από τον πόλεμο, και της μητέρας μου, ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑΣ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της ΕΑ, που συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Στραυρούπολης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΟΣ
Χρυσούλα Τηλεντζίδου

***

Στην μνήμη του αξέχαστου αδελφού μου, ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ που «έπεσε» για τα ιδανικά του ΚΚΕ, του πατέρα μου, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, της μάνας μου, ΠΑΡΘΕΝΑΣ, της μητριάς μου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, του θείου μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗ που πέθανε στην Τσεχοσλοβακία το 1975, του κουνιάδου του, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΣΑΜΑΝΤΟΥΡΙΔΗ, λοχαγού του ΔΣΕ και των μαχητών του ΔΣΕ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΕΡΕΜΙΔΗ και ΤΑΣΟΥ ΚΕΡΕΜΙΔΗ, από το Μεσσιανό Κιλκίς, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ντεπό, 100 ευρώ.

Κώστας Παντελιάδης

***

ΦΩΤ.

Στις 20 Ιούνη 2010, «έφυγε» από τη ζωή ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ σε ηλικία 88 χρονών, δραστήριος κομμουνιστής που ζούσε στην Πολωνία από την περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Ανήκε στη γενιά των αγωνιστών που πέρασαν στις σοσιαλιστικές χώρες και βρήκε μια νέα φιλόξενη πατρίδα, προσφέροντας και ο ίδιος μαζί με όλη την οικογένειά του στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας. Δούλεψε αρχικά στη Βαρσοβία στην ελληνική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού και δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο των πολιτικών προσφύγων, ενώ βοήθησε και στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας στην κοινότητα αυτή. Ηταν μέλος του ΚΚ Πολωνίας ως το τέλος της ζωής του, συμβάλλοντας με τα γραφτά του στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση και την έξαρση του αντικομμουνισμού. Ο σύντροφος Λευτέρης κατά καιρούς συνεργαζόταν και με την εφημερίδα μας, με γραφτά και επιστολές του για την κατάσταση στην Πολωνία.

Στην μνήμη του Λευτέρη, η γυναίκα του Γενοβέφα, ο γιος του Δημήτρης, και τα εγγόνια του, Ανδρέας και Χαρίκλεια, προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

3 ΦΩΤ.

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΑΣΑ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ) του Κων/νου, γεννήθηκε το 1926 στο Γερακαριό του Κιλκίς, από εύπορη οικογένεια. Στην κατοχή η οικογένειά της πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Η ίδια ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ. Το 1947 γύρισε από την εξορία στην Ικαρία και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1949 στην προσπάθειά της να μεταφέρει τραυματία συναγωνιστή της.

ΣΕΡΕΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΣΕΡΕΤΗΣ ΦΩΤΗΣ
Η ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ του Γεωργίου, γεννήθηκε το 1931 στο Γερακαριό του Κιλκίς. Ολη η οικογένειά της πήρε μέρος στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Κατατάχτηκε στο ΔΣΕ μόλις 15χρονη. Σκοτώθηκε το 1949 στην περιοχή της Φλώρινας.

Στην αθάνατη μνήμη των δύο ηρωίδων, καθώς και στη μνήμη του «εξαίρετου» ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ, καθηγητή φιλόλογου και στελέχους του ΚΚΕ, η Παρέσα Κοτσαλίδου από το Γερακαριό του Κιλκίς, προσφέρει στη ΝΕ Κιλκίς 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ (Σαϊτάνης) που δολοφονήθηκε από φασίστες στη μάχη στα Κηπούρια Κεφαλονιάς στις 14/9/1946 προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ληξουρίου.

Ο ανιψιός του Αγγελος Βουτσινάς

***

«Εφυγε» από τη ζωή το Σάββατο 21.1.12, η αγωνίστρια ΤΑΣΙΑ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ. Αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ ενίσχυση.

Ερρίκος -Αρετή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, οι Γιάνναρος Χρήστος, Ματσώκης Πέτρος, Μπέλλου Μυρσίνη, Μπιρλή Ελένη, Οικονομάκος Δημήτρης, Πεσματζόγλου Γιώργος, Τσώλου Αγγελική, Βασίλης Βούλγαρης, Μάνος Κόχιλας και Νίκος Τσακανίκας, προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω των Κομματικών Οργανώσεών τους, το ποσό των 945 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΧΟΥ (φωτ). Ο σφος Ζάχος πέθανε πριν ένα χρόνο και κηδεύτηκε στη Βουδαπέστη. Γεννήθηκε το 1926 στη Βουλγαρινή Αγιάς. Ολη η οικογένειά του πήρε δραστήρια μέρος στον αγώνα για την πατρίδα μας. Ο σ. Ζάχος οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, στο ΚΚΕ και μετά στο ΔΣΕ μαζί με τα αδέλφια του. Πήρε μέρος στις επιχειρήσεις του Γράμμου με την 123 Ταξιαρχία, τον Αύγουστο με τον ελιγμό Γράμμου - Βίτσι το 1948, στην επιχείρηση του Μάλι - Μάδι και στη μάχη της Μεσοποταμιάς. Τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι το 1949 και στη συνέχεια πέρασε στην Ουγγαρία όπου και νοσηλεύτηκε. Αν και ανάπηρος, το 1950 παρακολούθησε και τελείωσε τη σχολή εφαρμοστών. Στην πολιτική προσφυγιά γνωρίστηκε και παντρεύτηκε με τη Στεφανίδου Κυριακή και απόκτησαν τρεις κόρες. Η σύζυγός του Στεφανίδου είναι μέλος του ΚΚΕ και ανάπηρη του ΔΣΕ με αναπηρία 80%.

ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου φίλου, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 250 ευρώ.

Η σύζυγος Κυριακή Ζάχου, οι κόρες του, Μαρία, Βασιλική, Συνοδή, τα εγγόνια και δισέγγονα.

* Επίσης, στην μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ, η σύζυγός του Βαΐτσα προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.


ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΣΑΠΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΑΣΑΠΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Καραντηνός Νικος
Καραντηνός Νικος

ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ανθούλα Κακουλίδου
Ανθούλα Κακουλίδου

Χρυσόστομος Τσακίρογλου
Χρυσόστομος Τσακίρογλου

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΩΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗΣ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΝΕΒΑΤΟΣ

ΙΣΜΗΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΙΣΜΗΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΠΕΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΠΕΤΗΣ

Ευαγγελία Τεντζιογλίδου
Ευαγγελία Τεντζιογλίδου

ΕΛΕΝΗ ΣΙΤΗ
ΕΛΕΝΗ ΣΙΤΗ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΙΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΙΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΜΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗΣ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗΣ

ΜΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΣΥΛΒΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΛΒΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΛΕΤΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΛΕΤΑΣ

ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑ
ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΕΝΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΠΟΥΡΙΔΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΠΟΥΡΙΔΟΥ

ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΛΑΜΑΚΗ (Τόσκα)
ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΛΑΜΑΚΗ (Τόσκα)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ

ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΛΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ
ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ