ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Φλεβάρη ενάντια στο νέο αντεργατικό έγκλημα

Συλλαλητήρια στις 9 Φλεβάρη οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, καθώς και σε άμεση κλιμάκωση της πάλης με πανεργατική πανελλαδική απεργία ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση, πλουτοκρατία και τρόικα, μαζί με τους συμμάχους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στις 5.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως. Ακόμα, σε Πειραιά (6.30 μ.μ., πλατεία Κοραή). Θεσσαλονίκη (6 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου), Κατερίνη (6 μ.μ., συντριβάνι, πλατάνι). Ξάνθη (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), Αλεξανδρούπολη (6 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο), Σέρρες (6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καβάλα (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κομοτηνή (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), Δράμα (5.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Χαλκίδα (7 μ.μ., πλατεία Αγοράς), Λαμία (6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου), Θήβα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Μυτιλήνη (6 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), Ρόδο (11 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Να απομονωθούν όσοι εμποδίζουν την πάλη

Την ίδια στιγμή που δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πρότειναν επίσης απεργιακή κινητοποίηση στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εμπόδισαν την αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική θύελλα. Ας δούμε ενδεικτικά μερικά παραδείγματα:

  • Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ σε πρόσφατες συνεδριάσεις των οργάνων τους απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να προχωρήσουν στην κήρυξη απεργίας μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ απάντησαν ότι θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τη ΓΣΕΕ πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για απεργία. Αλλά και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο «διάλογος». Ανάλογη ήταν και η απάντηση που έδωσαν για το ζήτημα της απεργίας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
  • Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο, απαντώντας στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία στις 9 Φλεβάρη, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν με την πρόφαση ότι εκείνη τη μέρα πραγματοποιείται το... Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
  • Να περιμένουν οι εργαζόμενοι απόφαση της ΓΣΕΕ δήλωσαν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ), απορρίπτοντας την πρόταση για απεργία στις 9 Φλεβάρη. Ακόμα, στην ΟΜΕ - ΟΤΕ, στην ΚΟΣΜΟΤΕ, αλλά και στους διοικητικούς υπαλλήλους του Οργανισμού (ΠΑΣΕ), η ΠΑΣΚΕ χρησιμοποίησε το ίδιο πρόσχημα, ότι δηλαδή περιμένει απόφαση από τη ΓΣΕΕ.
Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια

Ολοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως.

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες, άνεργοι - άνεργες, νέοι - νέες,

Συντρίβουν τη ζωή μας!

Μην κάνεις πίσω. Μην τρομάζεις. Εσύ έχεις τη δύναμη!

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων. Οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. δυναμώνουν την ιδεολογική τρομοκρατία, προκαλούν, απειλούν και εκβιάζουν.

Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να τους ανατρέψουμε. Ολοι στον αγώνα.

  • Οχι στο νέο μνημόνιο
  • Οχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων
  • Οχι άλλα βάρη πάνω στις πλάτες των εργαζομένων
  • Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και δώρα
  • Να πληρώσει η πλουτοκρατία
  • Εξω η τρόικα από τη χώρα μας! Ανατροπή αυτών που την έφεραν με δική τους επιλογή!
  • Εκλογές τώρα! Να τιμωρηθούν σκληρά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων, τους ανησυχούν. Τους βάζουν εμπόδια στη διαχείριση της κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων, των επιχειρηματιών, των εφοπλιστών. Οι αγώνες που έχουμε κάνει δεν πάνε χαμένοι. Πιέζουν, δυσκολεύουν, καθυστερούν μέτρα. Οι κινητοποιήσεις του λαού ανέτρεψαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν να ανατρέψουν κάθε κυβέρνηση της πλουτοκρατίας.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη σε εγρήγορση και αγώνα. Καμιά αναμονή και καθυστέρηση στην απάντηση που πρέπει να δοθεί. `Η θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι. Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στις τύχες των βιομηχάνων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο εκπαίδευσης. Η επίθεση που επιχειρούν να εξαπολύσουν να τους γίνει μπούμερανγκ.

Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους. Οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου δείχνουν το δρόμο του αγώνα. Δρόμος δύσκολος και με θυσίες, που είναι όμως ελάχιστες μπροστά στο σφαγιασμό που μας ετοιμάζουν τρόικα - κυβέρνηση - βιομήχανοι. Το σύνθημα «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» να δονήσει κάθε τόπο δουλειάς. Είναι το όπλο του εργάτη, δίνει δύναμη στη σύγκρουση με τον πιο σκληρό αντίπαλο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα κάλεσαν τη ΓΣΕΕ για γενική απεργία στις 9 Φλεβάρη. Η ΓΣΕΕ μπροστά σε αυτήν την κινητοποίηση δυνάμεων κρύφτηκε, αρνήθηκε την απεργία και την ίδια στιγμή συζητά με τους ληστές της εργατικής τάξης. Στέκεται εμπόδιο, δίνει αβάντα σε κυβέρνηση και τρόικα, για να περάσουν ανώδυνα τα νέα συντριπτικά μέτρα πτώχευσης του λαού.

Το συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην αφεθεί καμιά πρωτοβουλία στις δυνάμεις που πάνε μαζί με τον ταξικό αντίπαλο. Καμιά εμπιστοσύνη.

Ολοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως.

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Βάζει πλάτες στην αντεργατική επίθεση

Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τα συνδικάτα που είναι στη δύναμή του, αλλά και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα και Πρωτοβάθμια Σωματεία) έβαλαν εδώ και μέρες το ζήτημα της γενικής πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη και έπαιρναν και παίρνουν αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η απεργία ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη ώστε οι εργαζόμενοι της χώρας μας να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας που επιχειρούν να μειώσουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα και να καταργήσουν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η προσπάθειά μας αυτή αντιμετώπισε την άρνηση και την κωλυσιεργία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα, από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Οι δυνάμεις αυτές συνεχίζουν και συζητούν με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες οργανώσεις των εργοδοτών ενώ είναι γνωστές οι αξιώσεις τους στα μέτρα που απαιτεί η τρόικα. Βάζουν πλάτη στις σχεδιαζόμενες επιθέσεις και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Μεγάλες ευθύνες έχει η παράταξη του ΣΥΝ.

Το ΠΑΜΕ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλεί κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πάρει τις ευθύνες του. Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που απαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή της οργάνωσης της αντίστασης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, της καταγγελίας της προδοτικής στάσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που μεταθέτει τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ από βδομάδα σε βδομάδα και την προετοιμασία για γενική πανελλαδική απεργία, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας στις 9 Φλεβάρη 2012 (στην Αθήνα στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως).

Καλεί τις τοπικές Γραμματείες και τα συνδικάτα να προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις για την επιτυχία τους.

Να γίνει καθολικό αίτημα του λαού: Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για νέα μέτρα. Οχι σε νέα δανειακή σύμβαση. Οχι σε νέα μνημόνια. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Κάλεσμα του ΜΑΣ

Σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη καλεί η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Καλεί φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν μέρος, δυναμώνοντας την οργάνωση του αγώνα τους και δηλώνοντας ότι: Δε θα δεχτούν καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων τους. Αρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια - συλλογικά και οργανωμένα! Σε καμία γειτονιά να μην κόψουν το ρεύμα. Ούτε σκέψη για δίδακτρα! Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και εμπορευματοποιεί πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες. Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους. Κανένας εργαζόμενος στις εστίες άνεργος ή απλήρωτος. Αμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη. Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων-διαβατηρίων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Κανένας φοιτητής - καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Να παλέψουν ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ