ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούσια πολύμορφη δράση της ΚΝΕ

Ενάντια στο νομοσχέδιο διάδοσης της ναρκω-κουλτούρας

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών διοργάνωσε χτες η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και άλλες πόλεις, ενώ παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ συνεχίζουν με πολυμορφία τη δράση τους ενάντια στο επικίνδυνο νομοθέτημα της ναρκω-κουλτούρας σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες, από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, προγραμματίζονται:

  • Σήμερα, Σάββατο

Στη Μυτιλήνη, περιοδεία στην Εστία του πανεπιστημίου. Περιοδείες κι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πόλη και την επόμενη βδομάδα.

Στη Ρόδο, σύσκεψη με γονείς και μαθητές στη Σορωνή.

  • Αύριο, Κυριακή

Το Τομεακό Συμβούλιο Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Νίκαιας.

Το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικών Συνοικιών Πειραιά της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Περάματος.

Το Τομεακό Συμβούλιο Α' Πειραιά της ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ.

  • Τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη, στα Γιάννενα, συγκέντρωση στις 6 μ.μ., στο δημαρχείο.
ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οχι» στον «Κώδικα Ναρκωτικών»

Δράση ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο αναπτύσσουν πολλοί μαζικοί φορείς

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση με τίλο «Κώδικας Ναρκωτικών» εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΕΣΥΝ και άλλων μαζικών φορέων της πόλης. Παράλληλα, κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα και αποφάσισαν την οργάνωση κοινών δράσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικογένειας και Φίλων του Θεραπευτικού Προγράμματος ΙΘΑΚΗ, του Συλλόγου Οικογένειας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ», του Συλλόγου Εργαζομένων «ΙΘΑΚΗΣ», της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, του Συνδέσμου Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή νομού Θεσσαλονίκης, του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ, του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, των Συλλόγων Γυναικών Θεσσαλονίκης - μελών της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων και επιστήμονες.

Τόσο ο Ανδρέας Τσιούνης από το ΕΣΥΝ όσο και ο Γ. Ρεπανάς από την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, εισηγητικά σημείωσαν ότι, με το νομοσχέδιο, νομιμοποιείται η χρήση, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση, εμπορευματοποιείται η πρόληψη, η θεραπεία των εξαρτήσεων, η κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων και ενισχύεται η συντήρηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης με την προώθηση των υποκατάστατων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Παρουσίασαν ως «το τυράκι στη φάκα» το επιχείρημα ότι με την αποποινικοποίηση της χρήσης, οι χρήστες δε θα μπαίνουν πλέον φυλακή. Οπως αναφέρθηκε, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι φυλακισμένοι χρήστες βρίσκονται στη φυλακή για άλλα αδικήματα και όχι για ατομική χρήση, καθώς ο νόμος που υπάρχει και τώρα τους αναστέλλει την ποινή. Αυτό που έχουν ανάγκη οι χρήστες είναι η θεραπεία, από θεραπευτικά προγράμματα. Και το δικαίωμά τους αυτό στην επιλογή της απεξάρτησης και της κοινωνικής ένταξης, τους το στερεί με κάθε δυνατό τρόπο, υποχρηματοδοτώντας τα στεγνά προγράμματα, ιδιωτικοποιώντας την απεξάρτηση, ναρκοθετώντας την επανένταξη, προωθώντας τη διά βίου συντήρηση της εξάρτησης μέσω των προγραμμάτων υποκατάστασης.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν ξεκάθαρα και ο Π. Γεωργάκας, επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ», αλλά και ο Θ. Τσιούμπας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην «ΙΘΑΚΗ», κάνοντας μάλιστα λόγο για «νομοσχέδιο έκτρωμα».

Ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις

Την απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου απαιτεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». Στην απόφασή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι προφάσεις, ό,τι σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε ό,τι "γουστάρουμε", ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν μπορούν να ξεγελάσουν όλους εμάς που καθημερινά παλεύουμε για να υψώσουμε την εργατική τάξη, την τάξη μας, στο επίπεδο που θα μπορεί ελεύθερα να καθορίζει τη ζωή της και να αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει για να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της».

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο «κώδικας ναρκωτικών» απαιτεί και η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς όπως σημειώνει «αποτελεί άλλο ένα δηλητηριώδες όπλο στη φαρέτρα των καπιταλιστών δουλευμένο από τα κόμματα που μοναδικό στόχο έχουν να κοντρολάρουν τις ζωές μας, τα οράματα και τα ιδανικά μας, να κατευθύνουν τα μυαλά μας, τα μυαλά των νέων, στην εξάρτηση, την υποταγή και προσαρμογή σε ό,τι ευνοεί την πλουτοκρατία».

H Ενωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας διοργανώνει πικετοφορία, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Δημητρίου. Παράλληλα, συγκεντρώνει υπογραφές γονέων ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο.

Συζήτηση - σύσκεψη, με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο» θα πραγματοποιήσει το παράρτημα Ν. Ιωνίας του ΕΣΥΝ, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 - πλατεία Αγ. Γεωργίου, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους

Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους, κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία, δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές, ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων, απαιτεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας Θεσσαλονίκης, καθώς τα περιστατικά μαθητών που πηγαίνουν νηστικά ή υποσιτισμένα στο σχολείο γίνονται όλο και περισσότερα. Καλεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, όλοι μαζί και μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές να οργανώσουν τον αγώνα.

Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας, σημειώνει: «Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 600 μαθητές στα σχολεία του Δήμου αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού. Οταν πριν δυο μήνες τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, οι Ομοσπονδίες Γονέων, οι καθηγητές κατήγγειλαν αυτήν την πολιτική της εξαθλίωσης και απαιτούσαν να παρθούν μέτρα, η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας, διάφοροι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μιλούσαν για "υπερβολές" και "μικροκομματικές σκοπιμότητες". Ολοι αυτοί πρέπει να απολογηθούν απέναντι στις όλο και περισσότερες οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, ούτε το φαγητό τους».

Το Συντονιστικό ξεκαθαρίζει ότι «η φτώχεια, η ανεργία, η πείνα δεν είναι ντροπή για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κατάσταση που ζούμε, ούτε το πρόβλημα μπορεί να το λύσει κανείς μόνος του». Και καλεί τους μαθητές και όλο το λαό να μπουν στην οργανωμένη πάλη, «σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά "για να πάρει και να σηκώσει" την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί η ΕΕ, για να σωθούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Στηρίζουν την απελευθέρωση των ναρκωτικών

Τη στήριξη στο νομοσχέδιο της ναρκω-κουλτούρας που προωθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έδωσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η περιφερειακή αρχή (ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), η αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ), αλλά και η ελάσσονα «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση (ΣΥΝ - ΔΗΜ.ΑΡ). Ολες αυτές οι παρατάξεις απέρριψαν, μηδενός εξαιρουμένου, το σχετικό ψήφισμα καταδίκης του νομοσχεδίου που έθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε πρόσφατη συνεδρίαση και το οποίο νομιμοποιεί στις νεανικές συνειδήσεις και στους γονείς, συνολικά στην κοινωνία τα ναρκωτικά. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιονίων νήσων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλλουν ότι όλες οι παραπάνω δυνάμεις «συνεπείς σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο όχι μόνο δεν έκαναν νύξη για δημόσια δωρεάν πρόληψη, θεραπεία με στεγνά προγράμματα, βοήθεια στους πρώην χρήστες να ορθοποδήσουν στην κοινωνία, αλλά αντίθετα υιοθέτησαν τη λογική της "αυτοδιάθεσης του ατόμου"...».

Σήμερα η πίτα της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, αύριο Σάββατο, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» στο Γκάζι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μεγάλο γλέντι με την Σούλα Βαζούρα.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ της ΚΝΕ
Αύριο ο «ιστορικός περίπατος» για τον κομματικό Τύπο

Οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Πειραιά και Νότιου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνουν τον τέταρτο ιστορικό περίπατο της ΚΝΕ, για μαθητές γυμνασίων, αύριο Κυριακή, στην Καλλιθέα. Ο περίπατος είναι αφιερωμένος στον κομματικό - επαναστατικό Τύπο και περιλαμβάνει επίσκεψη στο χώρο όπου έχει τοποθετηθεί η τιμητική πλακέτα για τον Ν. Βαβούδη και στο παράνομο τυπογραφείο του ΚΚΕ στα χρόνια της Κατοχής. Ως βιβλιογραφία προτείνεται η έκδοση του «Οδηγητή»: «Κομματικός - Επαναστατικός Τύπος». Πληροφορίες και συμμετοχές στις τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο τηλέφωνο 210.9578.779.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ