ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρχίζει την κατασκευή του αντιμεταναστευτικού «φράχτη»

Την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αντιμεταναστευτικού «φράχτη» στη Ν. Βύσσα Εβρου κήρυξε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ότι το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Παράλληλα εγκαινίασε το επιχειρησιακό κέντρο επιτήρησης συνόρων. Στον «φράχτη» θα τοποθετηθούν και θερμικές κάμερες.

Οπως είναι γνωστό, ο φράχτης του αίσχους θα έχει μήκος 10,3 χιλιόμετρα, στο βορειοανατολικό τμήμα των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων και θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος σε στύλους που θα συνίστανται από χαλύβδινες και γαλβανισμένες πρότυπες τυπικές διατομές. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα συρματοπλέγματα. Επίσης, οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης αναμένεται να εφοδιαστούν με 44 σκύλους, οχήματα, φορητές κάμερες θερμικής απεικόνισης, πέντε αυτοκινούμενα επιχειρησιακά κέντρα, δύο ελικόπτερα, τέσσερις αυτοκινούμενες μονάδες Xray, όπως και εγκατάσταση λειτουργίας του συστήματος «Σένγκεν ΙΙ».

Για να μην μείνει καμιά αμφιβολία για το ρόλο του έργου, ο Χ. Παπουτσής ισχυρίστηκε πως ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία, θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λεγόμενη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψει δε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Μεγάλες πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΕ Βορείου Εβρου του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζει: «κοροϊδεύουν το λαό μας όταν επιχειρούν να τον πείσουν ότι με θερμικές κάμερες και φράχτη 10 χιλιομέτρων στην περιοχή της Βύσσας θα σταματήσουν τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά. Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας, θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών επιθυμεί και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους συμβάλλουν στην όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος. Από τη μια συμμετέχουν ή διευκολύνουν τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, που είναι βασική γενεσιουργός αιτία του μεταναστευτικού φαινομένου και από την άλλη εφαρμόζουν τον κανονισμό του Δουβλίνου, που εγκλωβίζει στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, εφαρμόζουν ακόμα ευλαβικά τις βάρβαρες συμφωνίες και οδηγίες της ΕΕ και παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στον Frontex».

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους της περιοχής μας, να γυρίσουν την πλάτη τους σε ανούσιες φιέστες, γιατί δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεκίνησαν περιοδείες στο κέντρο της Αθήνας

Στην οδό Δροσοπούλου, στη λεωφόρο Γαλατσίου και την πλατεία Κολιάτσου περιόδευσε χτες ο Στέλιος Λάμπρου

Σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας, στην οδό Δροσοπούλου από τη λεωφόρο Γαλατσίου ως την πλατεία Κολιάτσου περιόδευσε χτες το πρωί ο Στέλιος Λάμπρου, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αθήνα, στο πλαίσιο σειράς περιοδειών του Κόμματος, με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Συζήτηση έγινε και για την κατάσταση στο κέντρο οπότε ο Στ. Λάμπρου κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν. Οτι επέτρεψαν και ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές. Ψήφισαν και στηρίζουν τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο 2 που μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών. Στηρίζουν την πολιτική που οξύνει το μεταναστευτικό ζήτημα και τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Οδηγούν στην εξαθλίωση και στο λουκέτο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που δεν μπορούν να αντέξουν την υπέρογκη φορολογία, τα χαράτσια, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, σε συνδυασμό με την πτώση της δουλειάς τους κ.λπ.

Σήμερα Τρίτη 7/2, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης, την οδό Κυψέλης και τον Πανελλήνιο θα περιοδεύσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, στις 6 μ.μ., στην περιοχή των Κάτω Πατησίων και στην πλατεία Αγίου Νικολάου, θα περιοδεύσει ο Στέλιος Λάμπρου.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΑΦΙΔΝΕΣ
ΑΦΙΔΝΕΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ των Αφιδνών και της Ελευσίνας έκαναν το περασμένο Σάββατο οι Κομματικές Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ. Για περίπου δύο ώρες περνούσαν ελεύθερα οχήματα και μοτοσικλέτες, χωρίς να πληρώνουν τα χαράτσια. Αυτή ήταν μια πρώτη απάντηση στη νέα αύξηση που επιβλήθηκε στις τιμές των διοδίων από τους ιδιωτικούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το εθνικό οδικό δίκτυο, επικαλούμενοι σχετικούς όρους των «συμβάσεων παραχώρησης», που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Αποτέλεσμα είναι από το 2008 μέχρι σήμερα οι τιμές των διοδίων να έχουν αυξηθεί πάνω από 400% και σε μερικές περιπτώσεις πάνω και από 500%!

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αντιδρούν οι δικαστές

Ψευδεπίγραφες χαρακτήρισαν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων, απόντων των εκπροσώπων του Συμβουλίου Επικρατείας, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Στη διάρκεια της χτεσινής πανδικαστικής συγκέντρωσης στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθήνας, οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων υποστήριξαν ότι με το πολυνομοσχέδιο επέρχεται υποβάθμισή τους, καθώς γίνονται περικοπές μισθών, στέρηση δικαστικών διακοπών σε περίπτωση αδικαιολόγητης αργοπορίας έκδοσης των αποφάσεων κ.λπ. Οπως ανέφεραν οι πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων, μερικές από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου έχουν σκοπό να εκφοβίσουν τους δικαστές και πως είναι μέτρα αστυνομικά που δεν προσφέρουν τίποτα.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος για το πολυνομοσχέδιο είπε ότι κάνει τη Δικαιοσύνη γρήγορη και αποτελεσματική για το μεγάλο κεφάλαιο και πανάκριβη και εχθρική για τους εργαζόμενους.

Νεκρός 76χρονος άστεγος

Ενας 76χρονος άστεγος πέθανε μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποιούσε ως σπίτι του τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης. Ο 76χρονος βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα στο όχημά του, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Σακελλαρίδη, στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης. Τον άτυχο ηλικιωμένο εντόπισαν περίοικοι.

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. Βουλγαράκης κατέθεσε χτες στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» για την έκρηξη κοντά στο σπίτι του. Σε ερωτήσεις εισαγγελέα, δικηγόρων για το αν είχε πληροφόρηση και ενημέρωση, μετά την έκρηξη, λόγω και της προηγούμενης θέσης του ως υπουργού Δημόσιας Τάξης, για το ποιος μπορούσε να ήταν ο πιθανός δράστης, απάντησε ότι δεν υπεισέρχεται σε αυστηρά υπηρεσιακά ζητήματα. Σε ερώτηση συνηγόρου για το αν είχε ενημερωθεί για όσα είχαν δηλωθεί από τον Χρ. Μαρκογιαννάκη ότι παρακολουθούνταν κατά πόδας ο Ν. Μαζιώτης και η Π. Ρούπα χρόνια, κι αν είχε μπει ζήτημα για τους δύο κατηγορούμενους. Είπε «ότι δεν είχε ενημέρωση, είναι θέμα υπηρεσιακό, όταν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα τα διάβασα». Οταν ρωτήθηκε από τους συνηγόρους για «την πολιτική μέθοδο της οργάνωσης» απάντησε πως «δεν είναι πολιτικές δίκες αυτές αλλά εγκληματικές». Οι κατηγορούμενοι (σ.σ. όσοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση) απάντησαν στα όσα κατέθεσε ο Γ. Βουλγαράκης με αναφορές στις απαγωγές των Πακιστανών, στις υποκλοπές κ.ά. θέλοντας να δείξουν ότι «όλα αυτά συμπυκνώνει ως υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Γ. Βουλγαράκης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ