ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ Β' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
Πέτυχαν επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε 31χρονη άνεργη γυναίκα και τη μητέρα της, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, πέτυχαν χθες το πρωί μετά από παρέμβασή τους στη ΔΕΗ Καλλιθέας, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής από την περιοχή μαζί με φορείς και την Επιτροπή Ανέργων από το 2ο διαμέρισμα της Αθήνας.

Η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα τον περασμένο Νοέμβρη, καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούσαν να εξοφλήσουν το λογαριασμό, αλλά και να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Μάλιστα, η μητέρα της άνεργης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιακά προβλήματα και με δυσκολία καταφέρνει να εξασφαλίσει τα φάρμακά της, πριν από λίγες μέρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πνευμονία και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης στο σπίτι.

Αντιπροσωπεία των Λαϊκών Επιτροπών και των φορέων, απαίτησαν από τη διεύθυνση του υποκαταστήματος να δώσει, χωρίς προκαταβολή, εντολή για επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι. Η διεύθυνση της ΔΕΗ, μετά έκανε δεκτό το αίτημά τους, ωστόσο ζήτησε διακανονισμό 10 δόσεων.

Παρέμβαση στο υποκατάστημα Αμφιθέας

Νωρίτερα, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, Μπραχαμίου, Αργυρούπολης, μαζί με μέλη των Επιτροπών Αγώνα Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη οδό Αμφιθέας, απαιτώντας να μην διακοπεί το ρεύμα σε καμία εργατική οικογένεια.

Οπως καταγγέλλουν μέλη των λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα, ενώ αρχικά η διεύθυνση, στη συνάντηση που είχαν, υποστήριξε ότι δε σκοπεύει ναιακόψει το ρεύμα στα σπίτια των εργαζομένων, στη συνέχεια σε τηλεφωνική επικοινωνία, ισχυρίστηκε ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται εντολές διακοπής στα σπίτια όσων δεν έχουν πληρώσει για παραπάνω από δύο μήνες, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί κάποιες εντολές για επαγγελματικούς χώρους με οφειλές έως 500 ευρώ.

  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., προγραμματίζει εκδήλωση για την υγεία, στο 1ο ΚΑΠΗ. Αύριο Πέμπτη, στις 9 π.μ., παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Καλαμαριάς και στις 8.30 το βράδυ, λαϊκό γλέντι στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής.
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια

Νέα επίθεση στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας ετοιμάζει η κυβέρνηση, αυτή τη φορά μέσω της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες μετατρέποντας έτσι και αυτές τις αναγκαίες καθημερινές μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) σε ασύμφορο έξοδο. Την ίδια στιγμή, στο όνομα της επιπλέον περιστολής των εξόδων τους και της επίτευξης «κερδοφόρων ισολογισμών» ετοιμάζεται νέα επίθεση σε θέσεις εργασίας, ωράρια και μισθούς για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ ενώ ακόμη και η ήδη, από το ν. 3920/2010, πετσοκομμένη κρατική επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών, πάει για νέο τσεκούρωμα έως και οριστική κατάργηση.

Παράλληλα, με τις αυξήσεις, που μπορεί να φτάνουν τα 30 με 40 λεπτά για το ενιαίο εισιτήριο, εξετάζονται από τις διοικήσεις των οργανισμών και το υπουργείο Υποδομών περικοπές σε μια σειρά ατέλειες και εκπτώσεις που ισχύουν σήμερα, με αυτές των φοιτητών - μαθητών και των στρατιωτικών να βρίσκονται υψηλότερα στις λίστες των πιθανών περικοπών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αυξήσεις θα ισχύσουν από τις αρχές του επόμενου έτους, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψιν την επιθετικότητα της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση, ο στόχος για την επίτευξη κερδοφόρων προϋπολογισμών των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες εντός του 2012, «φέρνει» τις αυξήσεις τους αμέσως επόμενους μήνες.

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας

Συνεχίζονται οι περιοδείες, συγκεντρώσεις, ομιλίες, πολύμορφες εκδηλώσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις, την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και τις θέσεις του Κόμματος.

Χτες απόγεμα σε συγκέντρωση στο Παγκράτι μίλησε η Λιάνα Κανέλη, βουλευτής του Κόμματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: Η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να σταθούν με εμπιστοσύνη δίπλα στο ΚΚΕ, να διαχωριστούν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και όσους επιχειρούν μεταμφίεση του συστήματος. Να συναντηθούν με το Κόμμα στους ταξικούς αγώνες, στην πολιτική πάλη, στους τόπους δουλειάς. Να γίνουν άμεσα εκλογές χωρίς ωστόσο να μετατραπούν σε άσφαιρο όπλο. Αντίθετα, να φέρουν ρήγμα στο πολιτικό σύστημα και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Συγκέντρωση έγινε και στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος με ομιλητή τον Στέλιο Λάμπρου, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου ειδικά για το κέντρο της Αθήνας, παρουσίασε συγκεκριμένα μέτρα που προσφέρουν άμεση ανακούφιση στις λαϊκές οικογένειες που ζουν στην περιοχή και όσους μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί εκεί ελέω ευρωενωσιακών κανονισμών.

Οι περιοδείες και οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. περιοδεία στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη στις 6 μ.μ. περιοδεία στην αγορά της Γούβας και στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στο καφενείο «Αιγαίο» με τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μεθαύριο Παρασκευή στις 6 μ.μ. περιοδεία του Ν. Σοφιανού σε Αγ. Παντελεήμονα και Αγ. Νικολάο Αχαρνών.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ μεγάλης ισχύος τοποθέτησαν άγνωστοι χτες σε καφετέρια στο κέντρο του Χαϊδαρίου. Οι δράστες τοποθέτησαν το μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος και λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η έκρηξη. Ακολούθησε φωτιά που επεκτάθηκε στην καφετέρια, όπου υπήρχαν εξωτερικές θερμάστρες που λειτουργούν με προπάνιο. Οι εκρήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενο κατάστημα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο μετά από τρεις ώρες.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ: Ξεκινά από σήμερα σε εννέα περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων και έτσι οι ιδιοκτήτες κάτοικοι εσωτερικού που έχουν ακίνητα στις περιοχές αυτές θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις για διορθώσεις λαθών μέχρι τις 17 Απρίλη, ενώ οι κάτοικοι εξωτερικού μέχρι τις 15 Ιούνη. Πρόκειται για τις περιοχές Αγιος Στέφανος, Ανθούσα, Διόνυσος, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλας)και Σταμάτα. Στις ίδιες προθεσμίες μπορούν να υποβάλουν Δήλωση ιδιοκτησίας όσοι δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ktimatologio.gr. και στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης.

Σεισμός στη Χαλκιδική

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής μετά το σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες στις 3.36 τα ξημερώματα με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της χερσονήσου του Αθω και της Σιθωνίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του επιφανειακού εστιακού βάθους.

Οι επιστήμονες του εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ εμφανίζονται καθησυχαστικοί και μιλούν για ομαλή μετασεισμική ακολουθία, η οποία δεν ξεπέρασε τους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στα 110 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται κοντά στην τάφρο του Βορείου Αιγαίου που θεωρείται τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας.

Απεργία δικηγόρων μέχρι τέλος Φλεβάρη

Μέχρι τέλος του μήνα (29 Φλεβάρη) θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Η τριήμερη απεργία που άρχισε από τη Δευτέρα έληγε σήμερα και οι δικηγόροι αποφάσισαν να παραταθεί η απεργία για 14 ακόμη μέρες. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και το νέο Μνημόνιο, ενώ την ημέρα της ψήφισής του στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Στην ψηφοφορία τέθηκαν δύο προτάσεις, η μια που υποστήριξε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» μαζί με άλλες δυνάμεις του ΔΣΑ για αποχή μέχρι τέλος Φλεβάρη και η δεύτερη για ολιγοήμερες κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων, την οποία υποστήριξαν κυρίως οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» Αθήνας και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ Αγ. Βρεττός κάλεσε τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να κλιμακώσουν τον αγώνα κατά του πολυνομοσχεδίου με περιφρούρηση των αποχών από τα δικαστήρια, συμμετοχή σε όλες τις πανεργατικές κινητοποιήσεις και σε γενικό ξεσηκωμό μαζί με το λαϊκό κίνημα για να ανατραπεί η πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τρόικας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ