ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Επανασύνδεση ρεύματος σε 82χρονη που ζούσε στο σκοτάδι 10 μήνες!

Την επανασύνδεση ρεύματος για 82χρονη γυναίκα συνταξιούχο του ΟΓΑ, που ζούσε χωρίς ρεύμα και θέρμανση από το Μάη του 2011, κατάφερε με δυναμικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε τόσο στην εφορία όσο και στη ΔΕΗ η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς. Η 82χρονη γυναίκα ζει μόνη της στο συνοικισμό του Φοίνικα στην Καλαμαριά. Τα περίπου 300 ευρώ σύνταξη που παίρνει από τον ΟΓΑ δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης. Αφησε απλήρωτο για μήνες το ρεύμα, στάθηκε αδύνατο να κάνει έστω και διακανονισμό με τη ΔΕΗ και τελικά από το Μάη του 2011 η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Η 82χρονη δεν είχε ενημερώσει ούτε την κόρη της για την κατάσταση στην οποία ζούσε γιατί δεν ήθελε να την επιβαρύνει οικονομικά καθώς ήταν άνεργη.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η οργανωμένη μαζική αντίσταση - αντίδραση του λαού, το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση του λαού στις Λαϊκές Επιτροπές κατά συνοικία, η αποφασιστικότητα έχει αποτελέσματα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς.

Χτες, συνεχίστηκε η δράση των Λαϊκών Επιτροπών ενάντια στα νέα μέτρα - σφαγείο κυβέρνησης και τρόικας, με πικετοφορίες που έγιναν σε Τούμπα και Επανωμή.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές

Συγκέντρωση στη ΔΕΗ για τα χαράτσια πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω, για να παραδώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν πληρωθεί χωρίς το χαράτσι, αλλά και για να καλέσουν το λαό της περιοχής να οργανωθεί και να μην επιτρέψει με την πάλη του να διακοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι.

Νέα αγωνιστική κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καρδίτσα (οδός Καρδίτσης) θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, 24 Φλεβάρη, στις 10 π.μ, το ΠΑΜΕ, το ΕΚΛ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα.

Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή στο Μαρούσι μετά από συνέλευση που έγινε την περασμένη Κυριακή και στην οποία συμμετέχουν μέλη των Επιτροπών Αγώνα Αμαρουσίου, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι.

  • Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) απαγορεύτηκε η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ σε 63 σπίτια κατοίκων της Αττικής (και άλλων περιοχών), μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 4 Ιούλη.
«ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ»
Αλλο ένα μόρφωμα καταστολής και χαφιεδισμού

Ενα ακόμα κατασταλτικό μόρφωμα, όπου συναντώνται τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, με το μεγαλύτερο φακέλωμα του λαού, την καταστολή και τον περιορισμό των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του, αποτελεί η ίδρυση (με διεθνή μάλιστα σύμβαση) του «Κέντρου Επιβολής του Νόμου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η σύμβαση εγκρίθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με τις ψήφους των βουλευτών των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Προβλέπει ότι το εν λόγω Κέντρο «θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών για την εγκληματικότητα και θα παρέχει στρατηγική ανάλυση και εκτιμήσεις για απειλές», ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνει και την «τρομοκρατία», όπως φυσικά την ορίζουν οι ιμπεριαλιστές.

Καταγγέλλοντας την ίδρυση του Κέντρου ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, τόνισε ότι πρόκειται για έναν ακόμα «μεγάλο αδελφό», που θα συντονίζει όσα κράτη συμμετέχουν σε αυτό, θα συλλέγει πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα, θα φτάνει στο σημείο να οργανώνει ακόμα και κοινές επιχειρήσεις με πρόσχημα την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Το επικίνδυνο, τόνισε, είναι ότι στη σύμβαση προβλέπεται και η αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» με δεδομένη την ερμηνεία που της δίνει η άρχουσα τάξη κάθε χώρας - μέλους, συνολικά η ΕΕ και άλλα διεθνή όργανα. Για παράδειγμα, διευκρίνισε, παλαιστινιακές και άλλες οργανώσεις με εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα χαρακτηρίζονται από ΕΕ και ΗΠΑ «τρομοκρατικές», ενώ διάφορα διεθνή όργανα κάνουν λόγο για «ριζοσπαστισμό» που μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία. Τέτοιες θέσεις, ανέφερε ο Αντ. Σκυλλάκος, μπορεί να αγγίξουν κόμματα που θεωρούνται επικίνδυνα για το σύστημα, να συγκεντρώνονται πληροφορίες και δεδομένα για τη δράση τους.

Τα όσα λέγονται, κατέληξε, τάχα για εγγυήσεις και προστασία των συλλεγόμενων προσωπικών δεδομένων, στην πράξη δεν ισχύουν αφού η εμπειρία έχει δείξει ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από διάφορες υπηρεσίες χρησιμοποιούνται από αυτές κατά το δοκούν.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να επαναπροσληφθούν οι 2.000 εποχικοί πυροσβέστες

Eurokinissi

Τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και την επαναπρόσληψη 2.000 εποχικών πυροσβεστών ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος και απευθύνει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο μέχρι σήμερα για τη συγκρότηση του ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης της δασικής περιουσίας και δασοπροστασίας, καθώς και για την αναβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας.

Κάθε χρόνο, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, λόγω της μείωσης των οργανικών θέσεων σε μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική, προσλάμβανε 5.500 εποχικούς πυροσβέστες. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα ονόματα 4.000 προσλαμβανόμενων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Επίσης υπάρχουν 1.000 εποχικοί που είναι επιλαχόντες του διαγωνισμού, καθώς και άλλοι 1.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια πρόσληψης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

  • Τι ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση για να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας δασοπροστασίας, επαρκώς εξοπλισμένος και στελεχωμένος με μόνιμο προσωπικό, με αντικείμενο την προστασία των δασών σε όλες τις φάσεις (πρόσληψη, καταστολή κ.ά.);
  • Οι 2.000 εποχικοί πυροσβέστες, που δε θα προσληφθούν ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, θα εργαστούν ως εποχικοί πυροσβέστες τη φετινή αντιπυρική περίοδο και για πόσο διάστημα;».
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίθεση στους δικηγόρους επειδή απεργούν

Τις ευθύνες στους δικηγόρους και στους δικαστές για τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη ρίχνει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτ. Παπαϊωάννου, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι δεν κατανοεί, γιατί απέχουν από τα καθήκοντά τους και εξέφρασε την απορία του για την απεργία των δικηγόρων της Αθήνας (σ.σ. μέχρι τις 29 Φλεβάρη) και ανέφερε ότι «αν ο λόγος είναι τα γενικότερα προβλήματα της χώρας, θα έπρεπε να απεργεί όλη η Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό»!

Ακόμη πιο επικριτικός ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης για τους δικαστές. «Αυτό που έχω να πω, είπε, είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας, για να βγει η χώρα από το τούνελ και από την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Δεν μπορώ να αποδεχτώ την απάντηση "αν περικοπούν οι μισθοί μας δεν θα εργαστούμε"»... Επίσης, τόνισε ότι αρκετοί δικαστικοί λειτουργοί δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.

Σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να το λύσει με τη μεταστέγασή τους στο κτίριο των παλιών καπναποθηκών «Κεράνης». Σήμερα οι δικαστικές υπηρεσίες στεγάζονται σε οκτώ διαφορετικά κτίρια με άθλιες συνθήκες. Σημειώνεται ότι σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά προχωρά σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου των πρώην αποθηκών «Κεράνη» επί της οδού Θηβών, διεκδικώντας την άμεση μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο συγκεκριμένο κτίριο.

Μεταβολές και στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός, καθώς η μέχρι τώρα εφαρμογή του, όπως είπε, έχει οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις και μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων εκ μέρους των επιχειρηματιών. Αναμένεται να συσταθεί ολιγομελής επιτροπή που θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Τέλος, ο Μιλτ. Παπαϊωάννου χτες παρουσίασε νομοσχέδιο για τις εμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι περιοδείες στην Αθήνα

Συνεχίζονται οι περιοδείες και εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ όπου παρουσιάζονται οι θέσεις του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Χτες Τρίτη πραγματοποιήθηκε περιοδεία, με επικεφαλής τον Στέλιο Λάμπρου, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, σε μηχανουργεία, συνεργεία, βιοτεχνίες και καταστήματα στα Κάτω Πατήσια, συγκεκριμένα στην περιοχή Μυκονιάτικα, στην οδό Νιρβάνα. Το κλιμάκιο του Κόμματος τόνισε ότι η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η μικρομεσαία αγροτιά, ο λαός πρέπει να οργανωθεί, να αντεπιτεθεί με τη δική του συμμαχία. Να βάλει εμπόδια στα μέτρα και την εφαρμογή τους, να παραμερίσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου, υπονομεύοντας τους αγώνες του, να εγκαταλείψει οριστικά τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Να απαιτήσει αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους, μόνος δρόμος για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αύριο Πέμπτη 23/2, στις 11.00 π.μ., προγραμματίζεται περιοδεία απ' την πλατεία Βικτωρίας έως την πλατεία Αττικής με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεθαύριο Παρασκευή 24/2, στις 11.00 π.μ., προγραμματίζεται περιοδεία στην περιοχή του Κεραμεικού, με τον Στέλιο Λάμπρου.

Στην Αστυνομία παρέδωσε χτες η πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα το μίνι - οπλοστάσιο στο κτίριό της. Η παράδοση έγινε, όπως ανακοινώθηκε, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης της Λιβύης. Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε 19 πιστόλια διαφόρων τύπων, 11 περίστροφα, δύο υποπολυβόλα, 1.230 σφαίρες, οκτώ σιγαστήρες, 15 κιλά εκρηκτικής ύλης, αρκετούς γεμιστήρες, πέντε πυροκροτητές, δύο χειροβομβίδες, έναν ανιχνευτή εκρηκτικών και ένα μηχάνημα ελέγχου υποκλοπών. Ολος ο οπλισμός βρίσκεται στα εργαστήρια της Αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν και πού έχουν χρησιμοποιηθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ