ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΠΕΑΦΕ, ΚΝΕ
Εκδήλωση τιμής στην επέτειο της ΕΠΟΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, μέρα της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και δόξας με κατάθεση δάφνινων στεφανιών σε μνημεία - τόπους θυσίας στο κέντρο της Αθήνας. Το ξεκίνημα, η συγκέντρωση, γίνεται από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη όπου, ώρα 10 το πρωί, θα κατατεθούν στεφάνια.

Θα ακολουθήσει, ώρα 10.45 το πρωί, στεφάνωμα στη γωνία της Τράπεζας της Ελλάδας (Πανεπιστημίου και Ομήρου), εκεί όπου σκοτώθηκαν οι 17χρονες ΕΠΟΝίτισσες Παναγιώτα Σταθοπούλου και Κούλα Λίλη και ο ΕΠΟΝίτης Θ. Χατζηθωμάς, στις 22 Ιουλίου 1943. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνου, ώρα 11.15 μ.μ., στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των ΕΠΟΝιτών φοιτητών, που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της γερμανοφασιστικής κατοχής.

Καλούνται οι αγωνιστές/τριες της Εθνικής Αντίστασης, οι μαχητές/τριες του ΔΣΕ και οι φίλοι, όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση με τα λάβαρα της Αντίστασης και της ΕΠΟΝ.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγελία για τις προσαγωγές μελών του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου

Την αστυνομική προσαγωγή της αντιπροσωπείας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταγγέλλει την πρόσφατη αναίτια και προκλητική προσαγωγή από την Αστυνομία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής των μελών της αντιπροσωπείας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, γιατί διέπραξαν... το "έγκλημα" να θυροκολλήσουν στην αμερικανική πρεσβεία ψήφισμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης με τους πέντε Κουβανούς πατριώτες που κρατούνται άδικα στις ΗΠΑ, ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Πρόκειται για ένα απαράδεκτο περιστατικό που εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του κινήματος της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης των λαών. Συνδέεται με τα αντιδραστικά σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι ο πραγματικός στόχος των κατασταλτικών και αστυνομικών αρχών είναι το λαϊκό κίνημα και όχι το κοινό ποινικό έγκλημα. Γι' αυτό και πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!»

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Εκδήλωση για τα 69 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ οργανώνει, την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καλώντας να παραβρεθούν τα μέλη και τους φίλους της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

-- Το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (τηλ: 210.2929.992) διοργανώνει, την Παρασκευή 24.2.2012 και ώρα 8 μ.μ. στο κέντρο «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ» (Ορφανίδη 76 στη Λαμπρινή), εκδήλωση - συνεστίαση με καλό φαγητό και πλούσιο καλλιτεχνικό - αντιστασιακό πρόγραμμα με δημοτικά και λαϊκά αντιστασιακά τραγούδια του αγώνα από το Νίκο Τάγγα και τη χωρωδία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ