ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
Μεθοδεύουν απαγόρευση διαδηλώσεων

Με τη στοχοποίηση - ενοχοποίηση του εργατικού κινήματος και τη μεγαλύτερη καταστολή, επιδιώκουν ολοκληρωτική και άνευ όρων παράδοση του κέντρου στα μεγάλα συμφέροντα

Τα αντιλαϊκά τους σχέδια για απαγόρευση διαδηλώσεων δε θα περάσουν

MotionTeam

Τα αντιλαϊκά τους σχέδια για απαγόρευση διαδηλώσεων δε θα περάσουν
Απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο, αποστείρωσή του από κάθε λαϊκό στοιχείο και ολοκληρωτική παράδοσή του στο μεγάλο κεφάλαιο, προωθούν από κοινού η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους δημοτική αρχή της Αθήνας, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι και επιχειρηματίες που θησαυρίζουν στη λεγόμενη αγορά ακινήτων.

Σε «κοινό ψήφισμά» τους δημοτική αρχή, «εμπορικός κόσμος» και «ενεργοί πολίτες», με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν γνωστοί μηχανισμοί στην πρωτεύουσα, καλούν τις «μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί (...) δεν επιτρέπεται οι διοργανώτριες, κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να μην περιφρουρούν τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, στις οποίες οι ίδιες καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν».

Ταυτίζοντας επίτηδες τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, το ταξικό κίνημα με προβοκάτσιες, ζητώντας του ευθύνη για τη δράση προβοκατόρων, προωθούν συστηματικά αντιδραστικά σχέδια για περιορισμό κινητοποιήσεων. Εφαρμόζουν σχέδια π.χ. του ΕΒΕΑ, διατυπωμένα ήδη από το 2006, προκειμένου: Οποιο συνδικάτο θέλει να διαδηλώνει στο κέντρο να ζητά πρώτα άδεια Αστυνομίας και Δήμου. Να πληρώνει αποζημίωση για όσες ζημιές προκαλούνται από την κοινή δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών για να χτυπηθεί η διαδήλωση και το συνδικάτο που την οργανώνει, καθώς θα του φορτώνουν στο ακέραιο την ευθύνη όποιας προβοκάτσιας κράτους και παρακράτους. Κάθε λαϊκός φορέας που διοργανώνει κινητοποίηση να συνεργάζεται με την Αστυνομία για πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Αρα η άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι να γίνεται με τη συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών. Ταυτόχρονα, προωθούν τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα έτσι που να ενισχύεται η αυθαίρετη δράση των δυνάμεων κρατικής καταστολής.

Ψάχνοντας δε συνενόχους στα προαναφερόμενα ζητούν «από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς ειλικρινή διάλογο και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για τη λήψη συντονισμένων προληπτικών μέτρων».

Να σημειωθεί ότι το ψήφισμα, πέρα από τον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη, συνυπογράφουν οι ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, «Κινήσεις Πολιτών» και η «Κ Μ ΠΡΟΤΥΠΗ ΓΕΙΓΟΝΙΑ» - «ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ». ΜΚΟ που δείχνει να είναι σε στενή συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία OLIAROS που δραστηριοποιείται ακριβώς σε αυτές τις δύο περιοχές (Κεραμεικό - Μεταξουργείο), αγοράζοντας μπιρ παρά υποβαθμισμένα ακίνητα, για να φτιάξει και μοσχοπουλήσει κατόπιν κατοικίες κι άλλους χώρους προορισμένους για υψηλά βαλάντια...

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ
Εμπόδισε εργολάβο να κόψει το ρεύμα σε κατάστημα

Η άμεση επέμβαση των μελών της Λαϊκής Επιτροπής Μπραχαμίου απέτρεψε χτες το πρωί σε εργολάβο να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κατάστημα της περιοχής, επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Ο ιδιοκτήτης, με το που αντιλήφθηκε τον εργολάβο, επικοινώνησε με τα μέλη της επιτροπής, οι οποίοι βρέθηκαν αμέσως στο κατάστημα και εμπόδισαν τον εργολάβο να διακόψει το ρεύμα όχι μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και σε άλλα καταστήματα και σπίτια της περιοχής, που επίσης δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής τόνισαν ότι δε θα επιτρέψουν σε κανέναν εργολάβο της ΔΕΗ να βυθίσει την εργατική τάξη στο σκοτάδι και ότι θα παρεμβαίνουν με κάθε τρόπο, όπου χρειαστεί γι' αυτό το σκοπό.

  • Με αφορμή τη χτεσινή παρέμβαση, σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Μπραχαμίου διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ της οδού Αμφιθέας, στις 8 το πρωί. Επίσης, στις 10.30 το πρωί, συγκέντρωση στη ΔΕΗ Περιστερίου η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, στις 10 το πρωί, στη ΔΕΗ Θήρας, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος και στις 5 το απόγευμα πικετοφορία και συγκέντρωση στην πλατεία Κολιάτσου. Στις 7.30 το απόγευμα σύσκεψη διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Αρτέμιδος 8).
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καταγγέλλει λουκέτο σε Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής

Λίγο πριν το λουκέτο βρίσκονται 40 Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σταθμοί και Κλιμάκια, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής για την αναδιάρθρωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών που συστάθηκε από το Αρχηγείο του Σώματος. Οπως αναφέρει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η Επιτροπή προτείνει το λουκέτο και κατά συνέπεια τις συγχωνεύσεις Υπηρεσιών, για να εξοικονομηθούν από διάφορες δαπάνες περίπου 250.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως, πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι «η συρρίκνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και η εξαφάνιση των 4.000 και πλέον πραγματικών κενών οργανικών θέσεων, με την ένταξη στην οργανική δύναμη του Σώματος και των πυροσβεστών 5ετούς θητείας χωρίς πλήρη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, εξοικονομώντας επιπλέον κονδύλια και από τον ευαίσθητο τομέα της πυροπροστασίας, προς όφελος της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας».

Στην ανακοίνωση, που έρχεται ως συνέχεια των καταγγελιών της «Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» πριν από περίπου ένα μήνα, υπογραμμίζεται πως «η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή θα επιφέρει τη διάλυση του ήδη υποβαθμισμένου και απαξιωμένου από την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων συστήματος πυρασφάλειας της χώρας». Επίσης, χαρακτηριστικό των διαδικασιών της επιτροπής είναι πως αφαιρέθηκε το δικαίωμα ψήφου από δύο εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πυροσβεστών, όταν εκείνοι κατέθεσαν τη θέση για καμία κατάργηση υπηρεσίας ή σταθμού.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» επισημαίνει πως «θα συνεχίσει τον αγώνα σε συνεργασία με τοπικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς», ούτως ώστε να απορριφθεί η κυβερνητική επιλογή της κατάργησης πυροσβεστικών υπηρεσιών. Αντίστοιχα, να επιτευχθεί η αναγκαία - για την πυροσβεστική - πραγματική αναδιοργάνωση - αναβάθμιση αλλά και «η ίδρυση Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, με απαραίτητη προϋπόθεση την ενιαία αντιμετώπιση της πρόληψης, προστασίας, διαχείρισης των δασών, όπως και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών, ώστε να μην πληρώσει για πολλοστή φορά τις συνέπειες των αντιλαϊκών επιλογών, ο ελληνικός λαός».

Κι άλλη μετανάστρια νεκρή

Συνεχίζεται η ανεύρεση πτωμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού που έχασαν τη ζωή τους πασχίζοντας να εισέλθουν στην ΕΕ, αναζητώντας καλύτερη τύχη. Συγκεκριμένα, στην αγροτική περιοχή του Αμορίου Ορεστιάδας, στον Εβρο, εντοπίστηκε ένα πτώμα γυναίκας, ηλικίας 18-25 ετών περίπου, μετανάστριας αφρικανικής καταγωγής.

Περιοδείες στην Αθήνα

Συνεχίζονται οι περιοδείες και εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ όπου παρουσιάζονται οι θέσεις του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα Πέμπτη 23/2, στις 11 π.μ., προγραμματίζεται περιοδεία απ' την πλατεία Βικτωρίας έως την Πλατεία Αττικής με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή 24/2, στις 11 π.μ., προγραμματίζεται περιοδεία στην περιοχή του Κεραμεικού, με επικεφαλής τον Στέλιο Λάμπρου, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ - ΠΕΑΦΕ - ΚΝΕ
Σήμερα η εκδήλωση για την ΕΠΟΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ανήμερα της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και δόξας με κατάθεση δάφνινων στεφανιών σε μνημεία - τόπους θυσίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αντιστασιακοί αγωνιστές και οι φίλοι της ΕΑ και του ΔΣΕ συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη όπου, ώρα 10 το πρωί, καταθέτουν στεφάνια. Στη συνέχεια, με πορεία, μέσω Πανεπιστημίου, θα μεταβούν στη γωνία της Τράπεζας της Ελλάδας (Πανεπιστημίου και Ομήρου, εκεί όπου σκοτώθηκαν οι 17χρονες ΕΠΟΝίτισσες Παναγιώτα Σταθοπούλου και Κούλα Λίλη και ο ΕΠΟΝίτης Θ. Χατζηθωμάς, στις 22 Ιουλίου 1943) όπου, ώρα 10.45 π.μ., θα κατατεθεί στεφάνι. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνου, ώρα 11.15 μ.μ., στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η αναμνηστική πλάκα με τα ονόματα των ΕΠΟΝιτών φοιτητών, που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της γερμανοφασιστικής κατοχής.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Καταγγέλλουν υπονόμευση της απεργίας

Στην υπονόμευση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της 14ης Φλεβάρη των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας που αποφάσισε απεργία μέχρι 29/2 αποσκοπεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γ. Αδαμόπουλος. Στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ ο Γ. Αδαμόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει για σήμερα νέα γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας, όπως είχε αποφασιστεί από τις 14 Φλεβάρη.

Η «Απεργιακή Επιτροπή» των δικηγόρων σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι με ευθύνη του προέδρου του ΔΣΑ «συντελέστηκε ένα μείζον πραξικόπημα». Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι «κατά πλήρη παραβίαση της απόφασης της γενικής συνέλευσης της 14/2/2012 για σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης για σήμερα και επαναληπτική την Τρίτη 28/2, ο πρόεδρος αρνήθηκε να τη συγκαλέσει. Η απόφαση αυτή του προέδρου και όσων συμβούλων την ανέχτηκαν, συνιστά βαθύτατη περιφρόνηση της εκφρασμένης βούλησης της πλειοψηφίας των δικηγόρων και του κυρίαρχου οργάνου της Γενικής Συνέλευσης». Επίσης, καλεί τους δικηγόρους «να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές» και να παραβρεθούν σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ στις 3μ.μ. (στην κεντρική αίθουσα).

Παράλληλα, ο Αγ. Βρεττός, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων», κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ ζήτησε να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των δικηγόρων της 14/2 και να περιφρουρηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ