ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κορυφώνεται η κόντρα εξουσίας

Κορυφώνεται η μάχη εξουσίας μεταξύ κυβέρνησης και ποδοσφαιρικών φορέων. Χθες - όπως ήταν αναμενόμενο - η ΓΣ της Super League έκανε αποδεκτή την «έγγραφη εντολή» της ΕΠΟ για απάλειψη της διάταξης που νομιμοποιούσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η διοργανώτρια στο άρθρο 5 ρητά ανέφερε ότι για να γίνει δεκτό μέλος στο Συνεταιρισμό και να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχει το πιστοποιητικό της ΕΕΑ. Ετσι - ντε φάκτο - αναγνώριζε (και εμμέσως η ΕΠΟ που το είχε δεχτεί) το ρόλο και τις αρμοδιότητες της. Τώρα (μετά από 10 χρόνια) η ομοσπονδία «ανακάλυψε» ότι η ΕΕΑ αντίκειται στα ζητούμενα της UEFA και παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Και εκτός των άλλων (σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της Super League) η ΕΠΟ ζήτησε «συμμόρφωση με την από 21/2/2012 έγγραφη εντολή της». Χθες λοιπόν, «η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όπως τροποποιήσει το άρθρο 5 παράγραφος 5 του καταστατικού ως εξής: "Οι προϋποθέσεις κτήσης και διατήρησης της ιδιότητας μέλους του συνεταιρισμού είναι αυτές που καθορίζονται στο παρόν καταστατικό καθώς και στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ"».

Επίσης, το ΔΣ του Συνεταιρισμού εξουσιοδότησε επιτροπή (πρόεδρος, εκπρόσωποι ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΟΦΗ) «να συναντηθούν άμεσα με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας σε ανώτατο επίπεδο, προκειμένου να συζητηθούν» ρύθμιση φορολογικών θεμάτων, οριστικοποίηση σύμβασης ανταποδοτικής χορηγίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ...

  • Λιγο μετά την ανακοίνωση της Super League ο γγΑ Π. Μπιτσαξής πέρασε στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση του κάλεσε την Λίγκα να συμμορφωθεί με τους νόμους.
  • Σε ναό του τζόγου θέλουν να μετατρέψουν τα γήπεδα οι ΠΑΕ, με στόχο μια ακόμα πηγή εσόδων... Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γαύρος» η Super League, έχει ζητήσει από την ΟΠΑΠ ΑΕ να γίνουν ειδικοί χώροι στα γήπεδα και να τοποθετηθούν «φρουτάκια»!.. Υπολογίζοντας ότι μόνο από ένα κατάστημα με 25 μηχανήματα οι ΠΑΕ θα εισπράττουν περίπου 1.5 εκατ. ευρώ...
EUROPA LEAGUE
Για το άλμα στους «16»

Για την πρόκριση στους «16» του EUROPA LEAGUE ρίχνονται σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης με βάση τα πρώτα παιχνίδια.

Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός με το 1-0 που πέτυχε στη Μόσχα σε βάρος της Ρούμπιν Καζάν στο «καυτό» «Καραϊσκάκης» μπορεί να συνεχίσει στο θεσμό.

Στην επίσης πανίσχυρη Τούμπα ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη, αφού το πρώτο ματς στο Ούντινε ήταν ισόπαλο 0-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (10.05, ΑΝΤ1)

Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε από τους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό άλλωστε φάνηκε και κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου:

Ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε αρχικά ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια «χτύπησε καμπανάκι» υποστηρίζοντας πως αν επαναληφθούν παρόμοια συμπτώματα σήμερα, η πρόκριση στους «16» του Europa League θα... πετάξει προς Ρωσία μεριά.

«Ισως πολλοί να νομίζετε ότι έχουμε ήδη προκριθεί μετά τη νίκη που κάναμε στη Ρωσία, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχει το 0-1. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι. Η Ρούμπιν είναι πολύ δυνατή ομάδα, ακόμα και εκτός έδρας παίζει πάντα επιθετικά και το κυριότερο δεν έχει τίποτα να χάσει. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και προσεκτικοί για να πετύχουμε το στόχο μας και να συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ευρώπη».

Στον αγωνιστικό τομέα «παίζεται» μια θέση ανάμεσα σε Ιμπαγάσα και Μακούν.

ΠΑΟΚ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (20.00, ΑΝΤ1)

Νίκη που θα έρθει από αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία, ζητά ο Λάζλο Μπόλονι: «Πιστεύω θα είναι πιο δύσκολο από ό,τι το πρώτο ματς, γιατί και οι δύο ομάδες πλέον έχουν την ίδια ιδέα, που είναι η νίκη. Αλλά νομίζω ότι δεν έχουμε εμείς τόσες μεγάλες ευθύνες όσες πριν (σ.σ. εννοεί στην αρχή της διοργάνωσης), αισθάνομαι την ομάδα μου ήρεμη και αισθάνομαι επίσης ότι στη φυσική κατάσταση είμαστε λίγο καλύτερα.

Και αυτά θα είναι μια καλή επιρροή για το τεχνικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή έχω δύο μικρά ερωτηματικά που πρέπει να απαντήσω. Αλλά κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει χαρά και αυτοσυγκέντρωση, στοιχεία τα οποία τα βλέπω. Θα προσπαθήσουμε για τους φιλάθλους μας και τους εαυτούς μας να κάνουμε ένα ακόμη βήμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρόλο που είναι πολύ δύσκολο».

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ανώδυνος... διασυρμός

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην «καιγόταν» για τον αγώνα χτες στη Μόσχα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ για την 5η αγωνιστική του ομίλου του στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας, αφού γι' αυτόν, το κρίσιμο παιχνίδι είναι εκείνο της επόμενης αγωνιστικής με τη Γαλατά στο ΣΕΦ, ωστόσο το θέμα είναι πως δεν γλύτωσε και το διασυρμό. Το τελικό 96-64 υπέρ των γηπεδούχων, ακόμα και όταν γίνεται σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, κάπου λίγο... κούμπωσε τους «ερυθρόλευκους». Το γεγονός ότι οι παίκτες της ρωσικής ομάδας έστησαν... χορό ευστοχίας κυρίως από την περιφέρεια, ιδιαίτερα το Α' μέρος (11/12 τρίποντα), έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που συν τοις άλλοις είχε και απουσίες (Πρίντεζης, Κέσελ). Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν ο μοναδικός που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων (12). Τα δεκάλεπτα: 30-16, 54-26, 72-44, 96-64.

ΠΑΟ: Να τελειώσει και μαθηματικά

Με στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά και θα του δώσει το καλύτερο ψυχολογικό εφαλτήριο ώστε την επόμενη αγωνιστική να παίξει με την Ούνιξ για την πρώτη θέση του ομίλου (εκτός αν του κάνει δώρο σήμερα η Φενερμπαχτσέ και νικήσει την ομάδα του Καζάν, οπότε τελειώνει και αυτό το θέμα) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ την Αρμάνι Μιλάνο (22.00, ΝΕΤ). Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είναι το φαβορί, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε προσοχή καθώς όπως είπε περιμένει η ιταλική ομάδα να εμφανιστεί διαφορετική από το πρώτο παιχνίδι (όταν ο ΠΑΟ είχε περάσει νικηφόρα από το Μιλάνο). Αλλωστε, όπως υπογράμμισε, η νίκη στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Ούνιξ αποδεικνύει ότι η Μιλάνο παραμένει αξιόπιστο και επικίνδυνο σύνολο. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς του αγώνα η επιστροφή του πρώην παίκτη του «τριφυλλιού» Αντώνη Φώτση στο ΟΑΚΑ, όπως και του πρώην «ερυθρόλευκου» Γιάννη Μπουρούση.

ΣΤΙΒΟΣ
Ξεχώρισε ο Δουβαλίδης

Το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στα 60μ. εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης καταρρίπτοντας το προηγούμενο επίσης δικό του ήταν από τα σημεία που ξεχώρισαν κατά τη χτεσινή δεύτερη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που έριξε την αυλαία του στο ΣΕΦ. Ο Δραμινός εμποδιστής πρώτευσε στο αγώνισμα με χρόνο 7.63. βελτιώνοντας το 7.64 που είχε κάνει στις 4 του Φλεβάρη στο ίδιο στάδιο και του είχε χαρίσει το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης τον άλλο μήνα. Επίσης, το εισιτήριο για το παγκόσμιο εξασφάλισε και η Νίκη Πανέτα στο τριπλούν που είχε άλμα στα 14.47, ξεπερνώντας κατά πολύ το 14,10 που ήταν το όριο.

ΑΕΚ
Σε τεντωμένο σκοινί ...

Με σεβασμό σε εαυτούς και ομάδα - φιλάθλους, αντέδρασαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη χρόνια συμπεριφορά των μετόχων ιδιοκτητών/εργοδοτών της ΠΑΕ. Οι οποίοι προσωπικά υπερευημερούν αλλά ως ιδιοκτήτες/εργοδότες αφήνουν για μήνες απλήρωτους τους παίχτες/ εργαζόμενους (δημιουργώντας σε πολλούς από αυτούς βιοποριστικό ζήτημα) και οδηγούν την ομάδα σε υποβιβασμό και την εταιρεία τους στο κλείσιμο.

Οι «κιτρινόμαυροι» - που απείχαν από την χτεσινή προπόνηση - εξέδωσαν ανακοίνωση. Στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι «για μία ακόμα φορά το βάρος πέφτει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση». Ζητούν από τους μεγαλομετόχους Νοτιά - Κασνακίδη (πρόεδρος «Supporters») να δώσουν λύση, προσθέτοντας: «Η ομάδα είναι με τη θηλιά στο λαιμό, ή κόψτε το σχοινί ή σπρώξτε την καρέκλα να τελειώνουμε, μην κρύβεστε πίσω από εγωισμούς και μικροσυμφέροντα». Και τονίζουν πως «αυτή η απόφασή μας (σ.σ. να υπογράψουν νέο διακανονισμό) δεν καλύπτει κανέναν από τους Μετόχους (πρώην και νυν) ή πρώην Προέδρους, που άλλος πολύ και άλλος λίγο έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει φτάσει η ομάδα».

Οπως έγινε γνωστό επίσημα χθες το απόγευμα με πρωτοβουλίες του πρώην παίκτη και προέδρου της Ενωσης Ντέμη Νικολαΐδη και του δικηγόρου της ΠΑΕ στην υπόθεση της αντιδικίας με τον Μ. Ψωμιάδη Χ. Οικονομόπουλο, θα μπουν σήμερα στο ταμείο της ομάδας 2 εκατ. ευρώ.

    Διαμαρτυρία (χωρίς έκτροπα) πραγματοποίησαν οπαδοί της ΑΕΚ, έξω από τα γραφεία του πρώην μετόχου στην ΠΑΕ Τ. Κανελλόπουλου, ο οποίος σε συζήτηση μαζί τους άφησε να εννοηθεί ότι έχει πρόθεση να βοηθήσει οικονομικά αυτή την περίοδο.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης στα ημιτελικά

ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης σφράγισαν χτες τα δυο εναπομείναντα εισιτήρια για τους φετινούς ημιτελικούς στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επικράτησαν για την προημιτελική φάση των Πανσερραϊκού και Κέρκυρας αντίστοιχα και πλέον θα αντιμετωπίσουν οι μεν Κρητικοί τον Ολυμπιακό και ο Αστέρας τον Ατρόμητο σε διπλά παιχνίδια.

Στην Κρήτη, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο ΟΦΗ νίκησε με 3-0 τις Σέρρες χάρις στα γκολ των Ταυλαρίδη (15'), Παπουλή (45+) και Ζορμπά (90+), σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σημαντική επιτυχία για τον Αστέρα Τρίπολης, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά τη χτεσινή νίκη του επί της Κέρκυρας με 1-0 με γκολ του Σολάκη, όταν και εκμεταλλεύτηκε σάστισμα και παιδαριώδη λάθη στην άμυνα των Κερκυραίων. Σε γενικές γραμμές πάντως ο Τριπολιτσιώτες ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, που απείλησαν μόνο στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ