ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΜΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΜΟΣ
φωτό 2

Στη μνήμη των πεθερικών μου, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΠΑΛΤΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 2.000 ευρώ.

Μπαλτά Κασσιανή

***

φωτό

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜ. ΡΕΜΠΗ και με τη συμπλήρωση έξι (6) χρόνων από το θάνατό του, στις 21/02/2006, προσφέρω μέσω της ΚΟΒ Θεσπρωτικού Πρέβεζας 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Σοφία Αν. Ρεμπή

***

Στη μνήμη των γονιών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και των θείων μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΟΥ, από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

Λίτσα και Γεωργία

***

φωτό 4

Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΑΜΟΥ, διοικητή της 123 Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, του ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, στελέχους και βουλευτού του ΚΚΕ, του ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΛΚΙΑ, στελέχους του ΚΚΕ και αντιδημάρχου Λάρισας και της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Βούλας) ΧΑΛΑΤΣΗ - ΟΥΝΤΡΙΑ, αγωνίστριας της ΕΑ και μαχήτριας του ΔΣΕ, στελέχους του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας, ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΜΙΩΤΗ, που, πρόσφατα, «έφυγε» από τη ζωή, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Μακρυνείας προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Ο σ/φος Θ. ΣΙΜΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από μικρή ηλικία, πάλεψε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και έδωσε πολλές μάχες. Μέχρι την τελευταία του πνοή αταλάντευτα υπερασπίστηκε τα ιδανικά του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμού.

* Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ Μεσολογγίου, στη μνήμη του συναγωνιστή ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΜΙΩΤΗ, προέδρου του Παραρτήματος Μακρύνειας, αντί για στεφάνι, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μεσολογγίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
***

φωτό

Στις 28 Ιανουαρίου 2012 «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 92 ετών, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στη Μέση Ανατολή, ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μήτσος) ΤΡΑΤΟΛΑΤΗΣ. Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του υπήρξε υπόδειγμα συντρόφου, τόσο στον αγώνα όσο και στην οικογένειά του. Βαθιά ιδεολόγος με όραμα για την παγκόσμια ειρήνη και το Σοσιαλισμό, πάλεψε με σθένος και αφοσίωση για τα ιδανικά του κινήματος.

Στη μνήμη του, ο γιος του, Τάσος, και τα εγγόνια του, Δημήτρης και Νίκος, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς.

***

Ο σ. Νίκος Καρακεχαγιάς προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρού Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των συγχωριανών του που μαρτύρησαν στη διάρκεια του αγώνα του ΔΣΕ. Συγκεκριμένα:

Οικογένεια Καλαϊτζή έδωσε 4 άτομα στον αγώνα,

οικογένεια Καπίταλη έδωσε 2 αδέλφια,

οικογένεια Πλεμουντζάκη έδωσε 3 αδέλφια,

οικογένεια Χατζηγιάννη έδωσε θείο και γιο,

οικογένεια Γκολιδάκη, 4 αδέλφια στον ΕΛΑΣ και 2 στο ΔΣΕ.

Επίσης , στη μνήμη των 15 αμούστακων παιδιών μαρτύρων του ΔΣΕ: ΚΙΝΤΣΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΝΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ, ΔΙΑΡΑΝΗ ΚΛΕΑΝΘΗ, ΚΑΠΙΤΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΜΠΕΜΟΥΤΖΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ.

***

φωτό 3

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγο του συναγωνιστή ΚΙΜΩΝΑ ΛΙΜΕΝΙΔΗ, Θεοδώρα και τα παιδιά του.

ΜΩΣΑΪΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΩΣΑΪΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑ ΜΙΧΑΛΗ και ΚΟΪΝΗ ΝΙΚΟΥ προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας, ΦΡΟΣΩΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ, τα παιδιά της, Σπύρος και Βασίλης Σταμούλης, πρόσφεραν στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

***

φωτό

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου η συντρόφισσά μου ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ. Ο χαμός της μου άφησε πόνο και μοναξιά. Η απουσία της κάθε μέρα γίνεται πιο αισθητή.

Στην άσβεστη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αδερφού μου, ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ ΘΑΝΑΣΗ, του κουνιάδου μου, ΠΟΤΣΙΟΡΑ ΜΙΧΑΛΗ, και του Διοικητή της 132 Ταξιαρχίας του ΔΣΕ, ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΚΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ελευθεριού - Κορδελιού Θεσ/νίκης, 150 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της, στη ζωή και τους αγώνες, Μπαξεβάνης Απόστολος, τα παιδιά του Θανάσης, Χρυσούλα, Λαμπρινή.

***

φωτό 3

Στη μνήμη των συναγωνιστριών και συντροφισσών μου, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΤΣΑΣ (Ειρήνη), ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΕΛΕΝΗΣ και ΜΑΡΓΑΤΙΝΗ ΚΑΙΤΗΣ, που «έφυγαν» μέσα στο 2011, προσφέρω 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πατησίων για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Π.Σ.

***

φωτό

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, ο αγαπημένος μας αδερφός ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Η μνήμη του μας συντροφεύει καθημερινά στον αγώνα, πλάι στο Κόμμα μας για μια καλύτερη ανθρώπινη ζωή.

ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λαγκαδά, στο αγαπημένο του Κόμμα, στο ΚΚΕ.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αδερφού μου, ΘΕΜΗ ΜΩΣΑΪΔΗ, Μακρονησιώτη, και της θείας μου, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 40 ευρώ, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσσαλονίκης, για το «Σπίτι του Αγωνιστή».

Αντιόπη Ιωσηφίδου

***

φωτο

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗ από την Καβάλα, στελέχους του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

φωτό

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και πιστών κομμουνιστών έως το τέλος της ζωής τους, ΜΙΧΑΛΗ και ΣΤΑΘΗ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ, η κόρη και ανιψιά τους, Φένια Βαβανού, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, το ποσό των 50 ευρώ.

***

φωτό

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύντροφος ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ. Ως την τελευταία στιγμή της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Η συντρόφισσά του

Σοφία Βλάχου

***

φωτό

Στις 15 Μάρτη 2012 συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μάνα και γιαγιά, ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Η Μαύρα ήταν αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, μέλος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Αιγάλεω. Στάθηκε αλύγιστη σε όλη της τη ζωή δίπλα στο Κόμμα και τους αγώνες του, και στις εξορίες του συζύγου της. Παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Σπυρίδωνα Αιγάλεω, και 50 ευρώ στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για το περιοδικό.

Ο σύζυγός της, Γιώργος Παπαδημητρίου.

ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
***

φωτό

Στις 29/9/2010 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, σύντροφος συνδικαλιστής και συνάδελφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ. Στην Κατοχή ασπάστηκε τις προοδευτικές ιδέες και μηνύματα της εποχής του που καταξιώθηκαν και αναδείχτηκαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, ως ο μόνος τρόπος να ζήσουν σαν άνθρωποι, είναι να αγωνιστούν οι ίδιοι για έναν κόσμο, χωρίς πολέμους, πείνα, δυστυχία και εκμετάλλευση. Με την απελευθέρωση «γεύτηκε», όπως όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, φυλακές, Γιούρα και Μακρονήσια.

Πέρασε όρθιος και χωρίς ταλαντεύσεις τις δοκιμασίες της μετεμφυλιακής περιόδου, της διάσπασης του 1968, των ανατροπών που έγιναν στις σοσιαλιστικές χώρες. Δεν έχασε ούτε στιγμή την πίστη και την αισιοδοξία του για την τελική νίκη του σοσιαλισμού. Αισιοδοξία που πηγάζει από την υπεροχή της ιδεολογίας του ΚΚΕ για το δίκιο του ταξικού αγώνα και την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης.

Εμείς οι νεώτεροι στη ΔΕΗ τον γνωρίσαμε το 1974 αμέσως μετά την κατάρρευση της χούντας, ως Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΣΑΚ και μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ. Πάσχιζε να αφήσει σε μας τη δική του αγωνιστική εμπειρία μέσα από μνήμες ανεπανάληπτων αγώνων μιας ολόκληρης ζωής, ενάντια στην εξουσία της δικτατορίας των μονοπωλίων και στον οπορτουνισμό - που γεννιέται και ξαναγεννιέται συνεχώς μέσα στην όξυνση της ταξικής πάλης - σαν φορέας μικροαστικής ιδεολογίας με κυρίαρχη θεωρητική γραμμή τη συνεργασία των τάξεων και τον εξανθρωπισμό του καπιταλιστικού συστήματος, μέσα από τη συμμετοχή της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ.

 ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Στη μνήμη του σ. ΓΙΑΝΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ, καθώς και στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στη «Μάχη της Ηλεκτρικής» στον ΑΗΣΑΓ στο Κερατσίνι για τα δίκαια της τάξης μας, ο Νίκος Κωστήρης προσφέρει 300 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ για τον αγώνα των ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ και την ταξική αλληλεγγύη, μέσω του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ).

***

φωτό

Πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΥΚΑΚΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», στον καθημερινό του σύντροφο, το ποσό των 100 ευρώ.

Τα παιδιά του, Κώστας και Μαρία Προυκάκη

***

φωτό

Στην μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΟΠΡΙΤΕΛΗ από το Μανταμάδο Λέσβου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, προσφέρουμε 150 Ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΤΑΣΟΣ ΡΕΜΠΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΡΕΜΠΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ελένη Δασκαλοπούλου - Μωραΐτου
Ελένη Δασκαλοπούλου - Μωραΐτου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Icon

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΑΛΤΑ
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΑΛΤΑ

ΚΟΠΡΙΤΕΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ
ΚΟΠΡΙΤΕΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Νίτσα)
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Νίτσα)

ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΥΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΤΑΣΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΟΥΝΤΡΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) ΟΥΝΤΡΙΑ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Καίτη) ΜΑΡΓΑΤΙΝΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Καίτη) ΜΑΡΓΑΤΙΝΗ

ΚΙΜΩΝΑΣ ΛΙΜΕΝΙΔΗΣ
ΚΙΜΩΝΑΣ ΛΙΜΕΝΙΔΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΜΙΩΤΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΜΙΩΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΥΚΑΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΥΚΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΤΡΑΤΟΛΑΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ) ΤΡΑΤΟΛΑΤΗΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ
φωτο

Σήμερα Κυριακή 11 Μάρτη, γίνεται το μνημόσυνο του συν. ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΙΟΥΣΗ, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στον Ταύρο, ώρα 10 το πρωί.

Η οικογένειά του, στη μνήμη του, προσφέρει στο ΚΚΕ που ήταν πάντα πιστός στα ιδανικά του, παλεύοντας όλη του τη ζωή για τις αρχές του Κόμματος, και στην Αντίσταση 150 ευρώ. Επίσης, προσφέρει 50 ευρώ ενίσχυση για τους απεργούς της Χαλυβουργίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ