ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κίνδυνος θάνατος από την πολιτική κυβέρνησης - ΟΑΕΕ

Στον εισαγγελέα προσέφυγαν τα στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ, για να εξασφαλιστεί η θεώρηση βιβλιαρίων Υγείας αυτοαπασχολούμενων που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα

Νέα δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χτες η ΠΑΣΕΒΕ μαζί με δεκάδες αυτοαπασχολούμενους, απαιτώντας τη σφράγιση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που καταδικάζονται σε αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας και τα νοσοκομεία, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον Οργανισμό.

Η ΠΑΣΕΒΕ ζήτησε και πάλι τη σφράγιση τουλάχιστον των 10 βιβλιαρίων ασφαλισμένων που είτε οι ίδιοι είτε τα παιδιά τους χρειάζεται επειγόντως να εισαχθούν σε νοσοκομείο, γιατί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα κατέθεσε υπόμνημα στη διοίκηση του ΟΑΕΕ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το οποίο ζητούσε ονομαστικά τη σφράγιση των συγκεκριμένων βιβλιαρίων εξηγώντας τους λόγους του κατεπείγοντος.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ αρνήθηκε και χθες να σφραγίσει τα βιβλιάρια. Ετσι οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ πήγαν στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης και κατέθεσαν καταγγελία με την οποία ενημερώνουν για το αίτημά τους και καθιστούν ηθικά υπεύθυνους για οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη προκύψει με την υγεία των συγκεκριμένων ασφαλισμένων, τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Εργασίας. Και κάλεσαν την εισαγγελία να προβεί σε όλα τα αναγκαία μέτρα και διαδικασίες.

Η πολιτική της κυβέρνησης και η αδιαλλαξία του ΟΑΕΕ αφήνει εκτεθειμένους σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός βιοτέχνη που ο ΟΑΕΕ αρνείται να τους σφραγίσει το βιβλιάριο επειδή δεν έχει πληρώσει εισφορές τα τελευταία δύο χρόνια. Ο βιοτέχνης με το ελάχιστον εισόδημα που εξασφαλίζει συντηρεί την άνεργη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους. Εχει υποστεί εγκεφαλικό δύο φορές και επειδή δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χρήματα για να πάρει την αγωγή που του συνέστησε ο γιατρός και συγκεκριμένα το φάρμακο «Plavix» το οποίο κοστίζει 60 ευρώ, αναγκάζεται να παίρνει το «Salospir» που κοστίζει περίπου 2 ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του, όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Νεαρή ασφαλισμένη κατήγγειλε ότι πήγε στο νοσοκομείο με κοιλιακό άλγος και οι γιατροί της συνέστησαν εισαγωγή. Επειδή όμως δεν έχει σφραγισμένο το βιβλιάριό της θα έπρεπε να πληρώσει. Λεφτά για το νοσοκομείο δεν έχει και έτσι μένει αβοήθητη.

Δεκάδες ακόμη είναι οι παρόμοιες περιπτώσεις και εκατοντάδες όσων έχουν μικρά παιδιά τα οποία επίσης καταδικάζονται σε αποκλεισμό από το δικαίωμα στις υπηρεσίες Υγείας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολιτική υπονόμευσης της κτηνοτροφίας

Καταψήφισε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία που μεταξύ άλλων επιφέρει μεταβολές στα κριτήρια χορήγησης άδειας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας πώς δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της κτηνοτροφίας όσο ακολουθείται η πολιτική συρρίκνωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Υπερ του νομοθετήματος τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, επισήμανε ότι «εμείς θα κάνουμε εκτίμηση πως με αυτή την άγρια πολιτική η πλειοψηφία των μικρών και μεγάλο μέρος των μεσαίων κτηνοτρόφων θα οδηγηθούν στην καταστροφή. Βρίσκεται ήδη σε φθίνουσα πορεία. Είναι καταχρεωμένοι. Ούτε την ελάχιστη ρύθμιση για τα χρέη τους δεν έχετε κάνει γιατί θέλετε να προστατεύσετε τα χρέη των τραπεζών» θέτοντας το ερώτημα του «πόσοι από αυτό το 85% θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν όρους και προϋποθέσεις που θέτετε και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους;».

Συνολικά η Διαμάντω Μανωλάκου τόνισε ότι «ανάπτυξη της κτηνοτροφίας με αυτή την πολιτική δεν πρόκειται να γίνει. Περίπτωση για πραγματική της ανάπτυξη προς όφελος του λαού, υπάρχει μόνο με την προϋπόθεση της αποδέσμευσης από Ευρωπαϊκή Ενωση που καταστρέφει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κεντρικό σχεδιασμό, λαϊκή εξουσία και οικονομία».

Την υποκρισία των συντακτών του νομοσχεδίου κατέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν.Μωραΐτης σημειώνοντας πως «σας νοιάζει -λέτε- για τους κτηνοτρόφους. Στον εφαρμοστικό νόμο, όμως, δώσατε τη χαριστική βολή στους πιο φτωχούς, στους εξαθλιωμένους κτηνοτρόφους φτωχών ορεινών μειονεκτικών περιοχών. Τους κόβετε 60 εκατομμύρια από την εξωτερική αποζημίωση, αποζημίωση που δινόταν για να μπορέσουν αυτοί οι φτωχοί κτηνοτρόφοι να επιβιώσουν».

Ανακαλούνται μοτοσυκλέτες «Kawasaki»

Ανακαλούνται μοτοσυκλέτες «Kawasaki» μοντέλα ZX600R9/A/B/C, ZX1000E8/9 και ZX1000FA/B για αντικατάσταση του ανορθωτή. Η ανάκληση αφορά 248 μοτοσυκλέτες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τεχνικό τμήμα της ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ στο τηλέφωνο 210 3410684.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Προκαταρκτική έρευνα για υπόθεση οφειλών

Προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή όσα είδαν την δημοσιότητα, διέταξε χτες ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης για υπόθεση οφειλών του Ομίλου «Μυτιληναίου».

Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη, και ζητεί να διερευνηθούν οφειλές 48 εκατ. ευρώ της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» προς τη ΔΕΗ, οφειλές της εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ. Επιπλέον, ζητείται να διερευνηθεί και η υπόθεση της επιδότησης του ομίλου από την Ευρωπαϊκή Ενωση ύψους 15 εκατομ. για νέα μονάδα παραγωγής. Επιδότηση που θα έπρεπε σύμφωνα με καταγγελίες να επιστραφεί το 2008.

Από την έρευνα αναμένεται να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το κακούργημα της απιστίας καθώς και ηθική αυτουργία από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

ΕΒΕΑ
Ζητάει επιμήκυνση για χρέη ιδιωτών

Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων σε εξήντα μήνες χωρίς προϋποθέσεις, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ)

Ο Κ. Μίχαλος ζητάει να εξαλειφθεί ο περιορισμός των 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και των 75.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα και να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής χωρίς καμία προϋπόθεση στις 60 μηνιαίες δόσεις, από 24 που προβλέπεται στην ισχύουσα ρύθμιση.

Ακόμη, ζητάει να εξαλειφθούν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται για να υπάρχει δυνατότητα αύξησης των δόσεων και σε όσες περιπτώσεις δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, η τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και η οριστική δήλωση ΦΜΥ, οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και προσωρινές δηλώσεις ΦΜΥ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, εφόσον έχει διενεργηθεί για τα διαστήματα αυτά προσωρινός ή τακτικός έλεγχος να μην υπάρχει κώλυμα ρύθμισης χρεών.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ την Κυριακή

Πανθεσσαλική σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ για την οργάνωση του αγώνα των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων πραγματοποιείται την Κυριακή στη Λάρισα, στις 11 το πρωί, στο Επιμελητήριο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
«Κανένας μόνος του στην κρίση»

Στις 19 και 20 του Μάρτη οι κάλπες για τη διοίκησή του

Δυναμικά και αποφασιστικά προχωρά ο νέος «Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών & Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας» στις πρώτες του αρχαιρεσίες για εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, μετά την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία έγινε μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, την περασμένη Δευτέρα. Οι εκλογές θα γίνουν τη Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 του Μάρτη, με αστυνομική ταυτότητα, στην έδρα του Συλλόγου (Πατούσα 3, Πλ. Κάνιγγος). Πληροφορίες, στο τηλ. 210 3809.327.

Το «στίγμα» του νέου Συλλόγου δόθηκε και με την ανακοίνωσή του για τις εκλογές, στην οποία σημειώνει, απευθυνόμενος στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ της Αθήνας: «Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντά μας, δεν ταυτίζονται με του βιομήχανου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία, σε καλούμε να στηρίξεις με την ψήφο σου το Σύλλογο και με τη δράση σου την ΠΑΣΕΒΕ. Μόνο οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα πήραν πρωτοβουλίες, οργάνωσαν κινητοποιήσεις, δίπλα στους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, με σύνθημα: Κανένας μόνος του στην κρίση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ