ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό που αγωνίζεται

Με ένα απαράδεκτο, προκλητικό και διαρκώς εντεινόμενο αυταρχισμό σε βάρος των δημοτών, απαντά ο δήμαρχος Τυρνάβου Ν. Μαλάκος - πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ - στις συνεχιζόμενες, μαζικές και δυναμικές, αγωνιστικές λαϊκές αντιδράσεις στη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επιβάλλει αύξηση στην τιμή του νερού που ξεπερνάει το 300%! Στο πλαίσιο αυτής της τρομοκρατικής τακτικής, προχτές το βράδυ, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλους συμβούλους της παράταξής του και με την παρουσία αστυνομικής δύναμης, επιχείρησαν να πετάξουν, με τη βία, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δημότες που την είχαν καταλάβει, διαμαρτυρόμενοι κατά της φορομπηχτικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, ο δήμαρχος, εμφανιζόμενος, ξαφνικά, όρμησε εναντίον δημοτών, ξεκινώντας έναν καβγά που, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, εξελίχθηκε σε πραγματική μάχη, καθώς εκσφενδονίζονταν καρέκλες, ποτήρια με νερό και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί εκατέρωθεν κι ένας από τους δημότες να μεταφερθεί τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου καταφεύγει στον αυταρχισμό, αλλά και στη χρησιμοποίηση της αστυνομίας προκειμένου ν' αντιμετωπίσει την έντονη λαϊκή αντίδραση που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της.

Αναφερόμενος στα προχτεσινοβραδινά επεισόδια ο Γ. Σακοράφας επισημαίνει ότι «η προκλητικά αντιδημοκρατική - αυταρχική τακτική της Δημοτικής Αρχής δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει το λαό που διαμαρτύρεται δικαίως για το βαρύ χαράτσωμα που του επιβάλλουν και, μάλιστα, για το νερό που είναι ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους και όχι να μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπορικό προϊόν, απλησίαστο για τα λαϊκά βαλάντια».

Οι κάτοικοι του Δήμου Τυρνάβου έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα για φτηνό νερό και παλεύουν για την κατάργηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση του νερού.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ
Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ

Την απρόκλητη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Νίκου Γκισγκίνη στην Κεφαλονιά από τραμπούκο εργαζόμενο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας στο χώρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε προχθές Δευτέρα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ. Το ύπουλο χτύπημα σε βάρος του Ν. Γκισγκίνη έχει σχέση με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων από την πλευρά της δημοτικής αρχής η οποία μάλιστα έχει υποσχεθεί σε εργαζόμενους (ένα τμήμα των εργαζομένων στη διαδημοτική θα μεταπηδήσει στον ιδιώτη) πως με τον επίδοξο εργολάβο έχει συμφωνήσει για μισθό 1.500 ευρώ το μήνα.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, «το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Αντίθετα μάλιστα, ήταν προσχεδιασμένο και αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στον αντικομμουνισμό και τα προβοκατόρικα κτυπήματα που δέχεται τελευταία το ταξικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ».

Eurokinissi

Νομιμοποιούν αυθαίρετα σε δάση μέσω δασικών χαρτών

Στην αντισυνταγματική «τακτοποίηση» μεμονωμένων αυθαιρέτων ή ακόμη και ολόκληρων οικισμών αυθαιρέτων μέσα σε δάση, προχωρεί η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου και η οποία δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ. Με την απόφαση σχεδόν όλες οι παρανομίες με τις οποίες χτίστηκαν τα αυθαίρετα σε δάση ουσιαστικά προτείνεται να θεωρηθούν από τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης ως αποδεικτικά στοιχεία, έτσι ώστε κατά τη διαδικασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών να εξαιρούνται οι δασικές αυτές εκτάσεις από την προστασία και να «τακτοποιούνται» τα αυθαίρετα!

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ των κατηγορουμένων στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» είπαν χτες κατά τη διάρκεια της δίκης ότι η αυτονόητη άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων τους και σε θέματα δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, εμφανίζονται ως κάτι μυστηριώδες και σκοτεινό από την «αντιτρομοκρατική» και τμήμα του δικαστικού μηχανισμού. Επίσης, κατηγορούμενοι και συνήγοροι έθεσαν το αίτημα «να καλούνται όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας της κάθε υπόθεσης και όχι κατ' επιλογήν ή ανάκατα». Να σημειωθεί ότι για την έκρηξη κοντά στο σπίτι του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, ενώ εξετάστηκε ο ίδιος, αστυνομικοί που ήταν εκεί και προχώρησε το δικαστήριο σε εξέταση μαρτύρων άλλων υποθέσεων, δεν είχαν κληθεί αξιωματικοί της «αντιτρομοκρατικής» που είχαν εξετάσει τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΙΤΗΣΗ αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Εφετών θα καταθέσει σήμερα η Στέλλα Αντωνίου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση. Να σημειωθεί ότι όλες οι αιτήσεις που συνοδεύονταν από ιατρικές γνωματεύσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης έχουν απορριφθεί. Η νέα αίτηση συμπεριλαμβάνει έγγραφο υπογεγραμμένο από γιατρούς που αναφέρονται σε ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας της που μπορεί να επέλθει και σε συνδυασμό με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές. Η Στ. Αντωνίου κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

ΑΓΩΓΕΣ κατά των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών θα καταθέσουν στις επόμενες μέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι και των άλλων δικαστηρίων της χώρας. Για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εξαντλεί τις όποιες διεκδικήσεις της με αγωγές στα δικαστήρια. Στο μεταξύ, ισχύει η απόφαση για να κατεβαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι από την έδρα μετά της 3 μ.μ.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για τη Β' φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης» ύψους 150 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν χτες η αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά και οι Πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ Κώστας Ασκούνης και Γιάννης Σγουρός. Το πρόγραμμα αφορά σε ζητήματα διαχείρισης των πόρων, κοινωνικών παρεμβάσεων, στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και τη διαρκή ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρωπινού δυναμικού. Ετσι, θωρακίζεται η λειτουργία των δήμων και των περιφερειών ως κρατικών φορέων προώθησης της πολιτικής εκείνης που από τη μία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα και από την άλλη εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, «παρέχοντάς» τους υποτυπώδεις έως ελάχιστες υπηρεσίες.

«Εφυγε» πρόωρα ο σ. Χρήστος Αντωνόπουλος

Σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς και φίλοι παραβρέθηκαν χτες στην πολιτική κηδεία του συντρόφου Χρήστου Αντωνόπουλου, που «έφυγε» ξαφνικά, προχτές το απόγευμα από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 44 ετών. Η πολιτική τελετή έγινε στα Τρίκαλα, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ. Ο σ. Χρήστος κατάγονταν από τη Λαμία. Ηταν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων και μέλος του Σωματείου Φωτογράφων. Εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην 7χρονη κόρη του, στη σύντροφό του στη ζωή και στον αγώνα, σ' όλη την οικογένειά του, που θρηνεί το πρόωρο χαμό του, ο εκπρόσωπος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, μίλησε για την προσφορά του Χρήστου στους αγώνες του λαού για ένα καλύτερο αύριο, στην πάλη των κομμουνιστών για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία. Στη δράση του στο συνδικαλιστικό κίνημα των μικρομεσαίων, αναφέρθηκε εκπρόσωπος της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ερχονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Με την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή θα προωθήσει η κυβέρνηση τη μείωση των δομών της δημόσιας διοίκησης κατά, τουλάχιστον, 30%, όπως άλλωστε προβλέπει και σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ. Η τελική συζήτηση του νομοσχεδίου έγινε χτες σε συνάντηση των άμεσα εμπλεκόμενων υπουργών που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα νέα Οργανογράμματα, τα οποία κατάρτισαν οι υπουργοί για τα υπουργεία στα οποία προΐστανται. Σημειώνεται δε ότι από την συρρίκνωση των κρατικών δομών εξ αντικειμένου θα προκύψει κατάργηση σημερινών οργανικών θέσεων και πλεονάζον προσωπικό με συνέπεια την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων - ακόμη κι εκείνων που σήμερα καλύπτονται από την μονιμότητα.

Επεισόδια στη Ρόδο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χτες στη Ρόδο κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Δυό-τρείς δεκάδες άνθρωποι, δήθεν αγανακτισμένοι, εθνικοπατριωτικών αποχρώσεων, αφού πρώτα αποδοκίμασαν τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτη και τους βουλευτές Κ. Καραγκούνη (από τη ΝΔ), Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρα (που είναι ανεξάρτητοι), τους πλησίασαν περνώντας από το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και άρχισαν να τους πετούν γιαούρτια και μπουκάλια με νερό. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστεί ένας στρατονόμος, να διακοπεί η παρέλαση και να φυγαδευτούν οι βουλευτές. Εγιναν οχτώ συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Τέτοιου είδους ενέργειες και από τέτοιες δυνάμεις, (του συστήματος είναι) όχι μόνο δεν αποτελούν λύση στα πράγματι εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες, αλλά ενισχύουν την κρατική καταστολή. Μοναδική διέξοδος είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και με προοπτική την ανατροπής αυτής της πολιτικής και όχι ενέργειες σαν αυτές των παρελάσεων από περίεργες δυνάμεις για την υπονόμευση της πάλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ