ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ψάχνει την πρώτη του νίκη

Ο ΠΑΟ φιλοξενεί τη Σλασκ. Στη Λιουμπλιάνα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός, ενώ το Περιστέρι θα υποδεχτεί τη Ζαλγκίρις

Ο Μίλαν Τόμιτς θα κληθεί να καλύψει την απουσία του Ντέιβιντ Ρίβερς

Sportidea

Ο Μίλαν Τόμιτς θα κληθεί να καλύψει την απουσία του Ντέιβιντ Ρίβερς
Την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση της ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ (ΦΙΜΠΑ) ψάχνει σήμερα στο κλειστό του ΟΑΚΑ (21.30 ΤΕΜΠΟ) ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται την πολωνική Σλασκ. Οι «πράσινοι», που ως γνωστό έχουν δυο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, σήμερα έχουν την ευκαιρία να... σπάσουν το ρόδι. Οχι πως οι Πολωνοί είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα είναι γηπεδούχος της δίνει τον τίτλο του φαβορί, έστω και εάν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε χαριτολογώντας: «φαβορί οι Πολωνοί». Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε ότι η Σλασκ μπορεί να είναι άγνωστη ομάδα, αλλά είναι όμως και ιδιαίτερα επικίνδυνη. «Πρόκειται για ομάδα που είναι αρκετά δυνατή, ικανή να κρατά τον ίδιο ρυθμό και μοτίβο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι. Ολοι της οι παίκτες σουτάρουν τρίποντα - είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εναντίον της Βιλερμπάν, την περασμένη εβδομάδα, είχαν 11/28, τα περισσότερα εκ των οποίων σημείωσαν ο πάουερ φόργουορντ και ο σέντερ», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών. Οσον αφορά το άσχημο ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο «Ζοτ» το δικαιολόγησε λέγοντας: «Πέρυσι είχαμε δώσει 12 φιλικά πριν την αρχή της χρονιάς, ενώ φέτος περιοριστήκαμε στα τέσσερα. Ουσιαστικά, αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουμε αρκετά παιχνίδια στα πόδια μας και αισθανόμαστε σαν να δίνουμε φιλικά. Είχαμε τραυματισμούς, ενώ αρκετοί ήταν με τις Εθνικές τους ομάδες. Υπάρχουν, λοιπόν, λόγοι που εξηγούν γιατί δεν είμαστε σε καλή κατάσταση».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάτι... χρωστάει

Στο γήπεδο όπου πέρσι σταμάτησαν τα ευρωπαϊκά του όνειρα για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, επιστρέφει σήμερα ο Ολυμπιακός. Μόνο που αυτή τη φορά αντιμετωπίζει την Ολίμπια (21.30 ΑΛΦΑ) για μια διοργάνωση με το ίδιο μεν όνομα, αλλά εντελώς διαφορετική από την περσινή... Πάντως, όσον αφορά το παρελθόν, αυτό δε φαίνεται να απασχολεί τον Ηλία Ζούρο. Το αντίθετο μάλιστα, αφού ο Ελληνας τεχνικός δήλωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ρεβάνς. «Η τωρινή της σύνθεση δεν έχει καμία σχέση με την περασμένη σεζόν. Δε θα ασχοληθούμε με το τι έγινε τότε. Ούτε φυσικά θα επηρεαστούμε. Και στις δύο ομάδες άλλαξαν πολλά από πέρυσι. Εχουμε διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν τίθεται θέμα, λοιπόν, ούτε γι' αυτούς, ούτε για εμάς». Σε γενικές γραμμές δηλαδή ο Ολυμπιακός στοχεύει σήμερα στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση που εάν επιτευχθεί θα είναι και η πρώτη εκτός έδρας. Σ' αυτή την αποστολή όμως δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ντέιβιντ Ρίβερς.

«Στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας από την ημέρα που τραυματίστηκε ο Ρίβερς φροντίσαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να καλύψουμε αυτό το κενό. Είναι πολύ σημαντικό για μας να μη φανεί αυτή η απουσία», τόνισε ο Ηλίας Ζούρος. Τα... κάστανα από τη φωτιά θα αναλάβουν να βγάλουν μάλλον ο Μίλαν Τόμιτς, σε συνεργασία με τον Νίκο Μπουντούρη.

Περιστέρι: Να συνεχίσει σερί...

Να τριτώσει το καλό θέλουν σήμερα στο Περιστέρι, όπου υποδέχονται τη Ζαλγκίρις (21.00) για την τρίτη αγωνιστική της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ. Για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που μέχρι σήμερα είναι αήττητη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Και αυτό γιατί στην ομάδα των δυτικών προαστίων θεωρούν ότι με νίκη έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οπως και να έχει όμως εάν καταφέρει η ελληνική ομάδα να κάνει το τρία στα τρία θα έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Γέμισαν οι... τσέπες

Εντατικά και χωρίς σταματημό, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει του μεθαυριανού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Χωρίς τους συμπαίχτες τους Στέλιο Γιαννακόπουλο και Χρήστο Κόντη, που βρίσκονται στην Κύπρο με την Εθνική Ενόπλων, αλλά με γεμάτες τις τσέπες... οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν έχουν «ξεκολλήσει» από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, όπου και προετοιμάζονται προκειμένου στον αγώνα με την «Ενωση» να βγουν νικητές και να περάσουν πρώτοι στη βαθμολογία. Μάλιστα, η νίκη στο ΟΑΚΑ θα αποτελέσει τονωτική ψυχολογική ένεση ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης στη Γαλλία με τη Λιόν για την 1η φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοίκηση του Ολυμπιακού στην προσπάθειά της να «καθαρίσει» το μυαλό των «ερυθρολεύκων» από τυχόν οικονομικές έννοιες, έδωσε χτες σε κάθε παίχτη 3,6 εκατομμύρια δραχμές, ποσό που αντιστοιχεί στα πριμ που η ίδια είχε τάξει στους παίχτες για τις νίκες τους με Λιόν και Χέρενβεν, αντίστοιχα. Παράλληλα, απών από τις προπονήσεις αναμένεται να είναι τις επόμενες μέρες ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον οποίο κάλεσε η Εθνική Γιουγκοσλαβίας για το φιλικό αγώνα με τη Ρουμανία (15/11).

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ
Ακόμα βάζει γκολ

Σάρωσε... χτες η Εθνική μας ομάδα Ενόπλων στον αγώνα της με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ολλανδίας, για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Οι Ελληνες παίχτες συνέτριψαν τους αντιπάλους τους με 10-0, ενώ πρόσωπο του αγώνα αναδείχτηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (Ολυμπιακός) ο οποίος πέτυχε τα 6 από τα δέκα τέρματα της ελληνικής ομάδας. Τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Τσάρτας (2), Γεωργιάδης και Κατσαρός. Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκαν οι: Στογιάννης, Γεωργέας (46' Ψαρρής), Φύσσας, Καψής, Γκούμας (46' Ιωάννου), Κόντης, Γιαννακόπουλος, Μπλέτσας, Κατσαβός, Τσάρτας, Γεωργιάδης (61' Κατσαρός). Αύριο η Εθνική μας Ενόπλων αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Κύπρου.

ΠΑΟ
«Γλυκαίνει» το κλίμα

Η ηρεμία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που τάραξαν τα νερά στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού επανέρχεται σιγά αλλά σταθερά στους κόλπους της ομάδας. Τόσο ο «πράσινος» τεχνικός Αγγελος Αναστασιάδης, όσο και ο Πάολο Σόουζα, φαίνεται ότι παραμέρισαν τις προσωπικές τους αντιδικίες προς όφελος της ομάδας. Αλλωστε, οι «καιροί» είναι δύσκολοι, αφού εκτός από το ματς με τον Πανηλειακό την προσεχή Κυριακή, ο Παναθηναϊκός έχει να σκεφτεί και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του ενόψει, κυρίως, του καθοριστικού για τη συνέχειά της πορείας του στο Τσάμπιονς Λιγκ αγώνα με τη Γιουβέντους, αλλά και της αναμέτρησης του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό. «Πάμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, σκιαγραφώντας έτσι το καλό κλίμα που επανήλθε στην Παιανία, αλλά και τον απώτερο σκοπό της ομάδας, δηλαδή, την επιτυχία σε όλες της τις υποχρεώσεις.

ΑΕΚ
Πρόβλημα με Καψή

«Σκοτσέζικο ντουζ» χτες για το Γιάννη Παθιακάκη. Εκεί που χάρηκε όταν είδε τον Πετκόφ να ολοκληρώνει χωρίς πρόβλημα την προπόνηση και να θέτει υποψηφιότητα για την αρχική 11άδα στο ντέρμπι, ανησύχησε έντονα με τα νέα από την Κύπρο. Ο Μιχάλης Καψής τραυματίστηκε (αιμάτωμα στην περόνη από χτύπημα) στον αγώνα της Εθνικής Ενόπλων με την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας και αντικαταστάθηκε στο 80ό λεπτό. Πάντως, ο παίχτης, όπως ενημέρωσε τον «κιτρινόμαυρο» τεχνικό, εκτιμά ότι ο τραυματισμός θα αποδειχθεί επιπόλαιος και δε θα τον εμποδίσει να αγωνιστεί στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Στο μεταξύ έκπληξη προκάλεσε στα στελέχη της ΠΑΕ έγγραφο από την ΠΟ της Αργεντινής, με το οποίο ζητούσε για λογαριασμό της Μπόκα Ζούνιορς ποσό 125.000 δολαρίων, ως οφειλή της ΑΕΚ για τη μετεγγραφή του Νάβας. Οι κυπελλούχοι απάντησαν πως έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό και τα χρήματα για την Μπόκα αλλά και το νόμιμο ποσοστό του 20% που αποδίδεται στην Ομοσπονδία.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ξανά δυνατός ο Φίλιππος

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ ανδρών με δύο εξ αναβολής παιχνίδια λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Κιλκίς και του Πανελληνίου. Οι πρώτοι δυσκολεύτηκαν, αλλά πήραν τη νίκη από το μαχητικό ΠΑΟΚ με 33-32 κάνοντας τη δεύτερη φετινή του νίκη. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ πάλεψε για άλλη μια φορά ένα πολύ δύσκολο φετινό παιχνίδι και ηττήθηκε με ένα τέρμα διαφορά.

Η έκπληξη όμως έγινε στη Βέροια, όπου ο Φίλιππος επικράτησε του πρωταθλητή Πανελληνίου με 22-16. Η ομάδα της Ημαθίας, φαίνεται ότι αφυπνίζεται από το λήθαργο που είχε πέσει τα τελευταία χρόνια, κάνοντας παράλληλα πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα που μόλις άρχισε.

  • Σήμερα αναχωρεί η Αναγέννηση Αρτας για τη Σλοβενία, όπου το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Ολύμπια Λιουμπλιάνας στο πρώτο παιχνίδι για τη δεύτερη προκριματική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης στις γυναίκες. Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Τίμπι Μίλεα θα έχει όλες τις παίκτριες στη διάθεσή του, κάτι που τον χαροποιεί ιδιαίτερα.
ΑΕΚ - ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ 97-73
Παρά τρία... εκατό

Τελικά δεν μπόρεσε να σημειώσει την κατοστάρα η ΑΕΚ απέναντι στη Σαρλερουά, για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, την οποία νίκησε με 97-73. Οχι πως θα έπαιζε ρόλο δηλαδή, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μετά το πρώτο δεκάλεπτο αυτό ήταν το ζητούμενο... Η «Ενωση» συνάντησε προβλήματα απέναντι στους Βέλγους μόνο στην πρώτη περίοδο, όταν βρέθηκε να χάνει και με 4 πόντους διαφορά (29-25 στο 9`). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι με τους Γκούροβιτς (17π) και Μιούρσεπ (18π) να οδηγούν στο σκοράρισμα, πέρασαν μπροστά και έφτασαν να προηγούνται στο ημίχρονο με έξι πόντους (48-42). Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στην επανάληψη όπου η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

  • Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη, αναβλήθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ηρακλή για την Α1 ανδρών του μπάσκετ όπου επρόκειτο να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο στις 17:00. Αιτία της αναβολής αποτελεί η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (19:00) και για λόγους δημοσίας τάξης προτιμήθηκε να αναβληθεί ο αγώνας μπάσκετ. O αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή την ίδια ώρα.
ΒΟΛΕΪ

Μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέμεινε ο Ολυμπιακός, ύστερα από την επιβλητική εκτός έδρας νίκη που πέτυχε κόντρα στον Ηρακλή με 3-0 (25-22, 27-25, 25-19) για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Πολύ σπουδαία νίκη, όμως, πέτυχε και η Ορεστιάδα η οποία συνέτριψε στην έδρα της την ΑΕΚ με 3-0 (25-16, 25-20, 25-15). Σε άλλους αγώνες τα αποτελέσματα είναι: ΕΑ Πατρών - Ολυμπιάδα 2-3, Ιωνικός - ΠΑΟΚ 3-1, Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος 0-3.

  • Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχαμε: Βύρωνας - Αγ. Σώστης - ΖΑΟΝ 1-3, Βριλήσσια - Φιλαθλητικός 1-3, Ηλιούπολη - Αρης 1-3, Ηρακλής - ΕΑ Λάρισας 2-3.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ