ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
Σελ. /32
Πρωτοπόροι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Πάνω από το 50% συμμετέχει για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του Κόμματος. Υπερβαίνει την προβλεπόμενη ποσόστωση ο αριθμός των γυναικών

Εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές, δημοσιογράφοι, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για στελέχη του εργατικού, νεολαιίστικου, γυναικείου και λαϊκού κινήματος, δοκιμασμένα και πρωτοπόρα στους χώρους και τους κλάδους τους, με πλατιά αναγνωρισμένη τη συνέπεια με την οποία υπερασπίζονται τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Είναι συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά σωματεία. Στελέχη του αγροτικού κινήματος (ΠΑΣΥ) και άλλων συλλόγων της αγροτιάς, συνδικαλιστές των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και άλλων ενώσεων. Νεολαίοι αγωνιστές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Στελέχη του κινήματος των εκπαιδευτικών, του κινήματος κατά του πολέμου, του πολιτισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος και εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση. Ακόμα, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των λαϊκών επιτροπών αγώνα.

Από τους συνολικά 424 υποψήφιους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ οι 212, δηλαδή το 50%. Οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 150, αριθμός που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3 (140). Από 424 υποψηφίους, 148 είναι εργατοϋπάλληλοι (35%), 128 είναι επιστήμονες - δικηγόροι - γιατροί (30,1%), 45 είναι αυτοαπασχολούμενοι (10,61%), 28 είναι συνταξιούχοι (6,6%), 22 είναι αγρότες (5,1%), 8 είναι άνεργοι (1,88%), 8 είναι δημοσιογράφοι (1,88%), 7 είναι φοιτητές - σπουδαστές (1,65%), 5 είναι καλλιτέχνες - αθλητές (1,17%).

Η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοδελτίων είναι η εξής: 25-39 χρόνων 35,3%, 40-49 χρόνων 26,3%, 50-59 χρόνων 31,6%, 60-69 χρόνων 6,3%, 70 και άνω 0,5%. Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση, με πίστη στο κριτήριο και την πείρα του λαού, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούμαστε να κάνουμε τη νύχτα - μέρα, για να φτάσει παντού η φωνή και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Να οργώσουμε όλη την Ελλάδα, πρωταρχικά τους τόπους δουλειάς, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας.

Η μάχη των εκλογών πρέπει να δοθεί με πείσμα και μαχητικότητα, για ένα αποφασιστικά ενισχυμένο ΚΚΕ. Η πολιτική του ΚΚΕ έχει δικαιωθεί και είναι το μόνο κόμμα στο οποίο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στηριχθούν και μετά τις εκλογές.

Ελαφρώς αυξημένο το εκλογικό σώμα

Μεταξύ 9 και 9.30 μ.μ. στις 6 Μάη η εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, με το ποσοστό λάθους 0,5%

Αυξημένο ελαφρά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, στην κοινή συνέντευξη με την εταιρεία SingularLogic, η οποία έχει αναλάβει το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μάη. Αναλυτικότερα, δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές έχουν 9.850.802 ψηφοφόροι (9.834.970 το 2009) εκ των οποίων 4.771.337 είναι άνδρες και 5.079.425 είναι γυναίκες. Οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 359.959 εκ των οποίων 183.709 είναι άνδρες και 176.250 είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τη SingularLogic, και σ' αυτές τις εκλογές, δίπλα στον παραδοσιακό τρόπο θα αξιοποιηθεί και το σύστημα συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων με την χρήση κινητών τηλεφώνων (Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης - SRT). Το σύστημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί - μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων - σε ένα δείγμα περίπου 5.000 εκλογικών τμημάτων (25% του συνόλου), τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Το βράδυ των εκλογών, η εταιρεία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση μεταξύ 9.00 - 9.30 μ.μ. να δώσει εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος με το ποσοστό λάθους να κινείται περί το 0,5%.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, από σήμερα θα ξεκινήσει και η διαδικασία ενημέρωσης της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου αναφορικά με τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία θα ψηφίσουν οι εκλογείς. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας, οπότε οι ψηφοφόροι, πηγαίνοντας στη διεύθυνση http://www.ypes.gr/el/Elections/ και πατώντας την ένδειξη «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» θα μπορούν να βρουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αναφορικά με το ζήτημα των ντιμπέιτ, o υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΝΔ, το θέμα να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Διακομματικής Επιτροπής που θα συγκληθεί αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη από τον Αρειο Πάγο των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών κομμάτων. Η εν λόγω συνεδρίαση αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής.

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ειδική ιστοσελίδα για τις εκλογές

Ειδική ιστοσελίδα για τις ερχόμενες εκλογές υπάρχει εδώ και λίγες μέρες στον ιστοτόπο του «Ριζοσπάστη», στο www.rizospastis.gr. Η ιστοσελίδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την πολιτική ζύμωση που πραγματοποιούν μπροστά στις εκλογές οι κομμουνιστές, οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, αλλά και για να βρει απαντήσεις κάθε άνθρωπος που διερευνά την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και πώς απαντά στις επιθέσεις και τις αιχμές των άλλων κομμάτων. Η ιστοσελίδα ενημερώνεται καθημερινά με πολλά από τα δημοσιεύματα και σχόλια που εξοπλίζουν με απαντήσεις σε ερωτήματα που είναι στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης.

Σ' αυτήν μπορεί να βρει κανείς συγκεντρωμένα σε ένα μέρος δημοσιεύματα που απαντούν σε ερωτήματα όπως: «Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη λαϊκή εξουσία;», «Γιατί θέλουν "ενότητα της αριστεράς";» και «Γιατί το ΚΚΕ δε στηρίζει μια "κυβέρνηση της αριστεράς";», «Είναι λύση η "αναδιαπραγμάτευση" του μνημονίου;», «Είναι "αντισυστημική" η "Χρυσή Αυγή";», «Είναι όλα τα κόμματα ίδια;». Και ακόμα κείμενα που απευθύνονται ειδικότερα στη νεολαία και εξηγούν γιατί «Δεν είναι "όλοι ίδιοι"», γιατί «Η αποχή δεν τους τιμωρεί», γιατί «Θέλουν τους νέους εκτός δράσης», γιατί οι νέοι πρέπει να σταθούν «Κόντρα σε κάθε εξάρτηση».

Διαθέτει ακόμη επιλεγμένα δημοσιεύματα από ομιλίες και συνεντεύξεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, και επιλεγμένες αναλύσεις συντακτών του «Ριζοσπάστη». Στην ιστοσελίδα υπάρχουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, προεκλογικά υλικά (φυλλάδια, μπροσούρες κτλ.) σε μορφή αρχείων PDF και σύνδεσμος προς την ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», για να βρει ο κάθε ψηφοφόρος το εκλογικό τμήμα όπου θα ψηφίσει.

Η πλοήγηση προς την εκλογική ιστοσελίδα γίνεται μέσω του εικονιδίου «Βουλευτικές εκλογές 2012» στη δεξιά πλευρά οποιασδήποτε σελίδας του www.rizospastis.gr.

ΚΚΕ
Την Παρασκευή η διακαναλική συνέντευξη Τύπου

Στο πλαίσιο της απόφασης της διακομματικής επιτροπής για την προβολή των κομμάτων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μάη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 27 Απρίλη στις 2 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για σήμερα Τετάρτη, είναι το εξής:

  • Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στα συνεργεία μαρμαροτεχνιτών, στην Ακρόπολη, στη 1 το μεσημέρι.
  • Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Καισαριανής.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τη Δευτέρα η προεκλογική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 30 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Θ. Παφίλης

-- Στην Αλεξανδρούπολη θα βρίσκεται σήμερα ο Θ. Παφίλη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, όπου θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Δημαρχείο, στις 7.30 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ