ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Μάη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Τα 2 δισ. ευρώ φτάνουν τα χαράτσια «τακτοποίησης»

Τα 2 δισ. ευρώ προσεγγίζουν τα χαράτσια που πρέπει να πληρώσουν όσοι εντάχθηκαν μέχρι στιγμής στη ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, που λήγει, μετά τη νέα παράταση που έχει δοθεί από τη συγκυβέρνηση, στις 30 Ιούνη 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, ο αριθμός των δηλώσεων για την «τακτοποίηση» που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 327.000, ενώ αντίστοιχα για βεβαιώσεις μεταβίβασης έχουν καταχωρισθεί πάνω από 133.000, και μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα πάνω από 473 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια ανακοίνωση το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι μετά από συγκρίσεις που έγιναν με δορυφορικές εικόνες έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί στη Μύκονο όλες οι εμφανείς μεταβολές στη δόμηση (ανεγέρσεις νέων κτιρίων, προσθήκες, επεκτάσεις κ.λπ.), που υλοποιήθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιούλη 2011 που ορίζει ο Ν. 4014/2011 για την υπαγωγή στη ρύθμιση «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων. Οπως προσθέτει, για τα αυθαίρετα αυτά θα ξεκινήσει η διαδικασία κατεδάφισής τους και ο σχεδιασμός προβλέπει η δράση αυτή να προχωρήσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με πυκνή αυθαίρετη δόμηση.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
«Οχι στην πλαστογράφηση της Ιστορίας!»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1945 «χαιρετίζει τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμώντας την επέτειο της νικηφόρας λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα, καταδικάζει την προσπάθεια πλαστογράφησης της Ιστορίας, με την επιχειρούμενη εξίσωση ναζισμού και σοσιαλισμού». Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, με αφορμή την 67η επέτειο της 9ης Μάη 1945. Ενώ υπογραμμίζεται σχετικά με την πρόκληση της «Χρυσής Αυγής» πως «...είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκλησή τους κατά των δημοσιογράφων»...

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ βρέθηκε, προχτές το πρωί, 30χρονος κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων. Ο αλβανικής καταγωγής κρατούμενος βρέθηκε από τους άντρες της φρουράς της φυλακής και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αίτια θανάτου του.

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ για κακουργήματα σε πάνω από 20 άτομα άσκησε ο εισαγγελέας Ισ. Ντογιάκος. Βάσει του πορίσματός του, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Εφετών, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκαλύπτεται ένα κύκλωμα που φέρεται να απομυζούσε εκατομμύρια μέσω στημένων πλειστηριασμών και εμπλέκονται γνωστοί δικηγόροι, δικαστές, ένας ιερέας και ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, ένας πολιτικός μηχανικός. Σε αρκετούς από τους κατηγορούμενους αποδίδονται επίσης ηθικές αυτουργίες και συνέργειες στα παραπάνω αδικήματα, ενώ σε 3 άτομα απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν περίπου δύο χρόνια μετά από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών που έκανε η ΕΥΠ.

ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ υπέστησαν 10 φοιτητές που σιτίστηκαν στη Φοιτητική Εστία στο Βόλο. Oι φοιτητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, απ' όπου οι οχτώ, μετά την παροχή ιατρικής βοήθειας, πήραν εξιτήριο, ενώ δύο φοιτήτριες παρέμειναν για νοσηλεία. Τα ύποπτα φαγητά που κατανάλωσαν ήταν κοτόπουλο και μακαρόνια με κιμά, δείγματα των οποίων εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ