ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτεθειμένο το ΕΣΡ για την ανισότιμη προβολή του ΚΚΕ

Σε απάντησή του σχετικά με την καταγγελία του ΚΚΕ καλύπτει τα μαγειρεμένα στοιχεία για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στελεχών του Κόμματος

Πλήρη κάλυψη στην ανισότιμη προβολή του ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο παρέχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως δείχνει και η επιστολή με την οποία εκπρόσωπος του Συμβουλίου προσπαθεί να απαντήσει στις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του Κόμματος. Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ παρέθεσε την Τετάρτη συγκεκριμένα στοιχεία για τις εμφανίσεις στελεχών του σε προεκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις, τα οποία απείχαν κατά πολύ από τα αριθμητικά στοιχεία που αξιοποιεί και παρουσιάζει το ΕΣΡ, για να πιστοποιήσει την «ισότιμη» τάχα προβολή όλων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πριν την κάλπη της 6ης Μάη.

Στην απάντησή του το ΕΣΡ συνεχίζει να μαγειρεύει τα στοιχεία και προσπαθεί με αοριστίες και τεχνάσματα να αντικρούσει τη συγκεκριμένη καταγγελία του ΚΚΕ. Οπως γράφει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, «το ΕΣΡ προσμετρά στις εμφανίσεις στελεχών του κάθε κόμματος το σύνολο των εμφανίσεων στελεχών, συμπεριλαμβανομένων των δελτίων ειδήσεων (κεντρικών και λοιπών) και όχι μόνο τις εμφανίσεις σε τηλεοπτικές συζητήσεις κατόπιν πρόσκλησης.

Επιπροσθέτως, στις εμφανίσεις των δελτίων ειδήσεων, σύμφωνα και με την 1/27-03-2012 οδηγία του ΕΣΡ, προσμετρώνται και μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις κομματικών στελεχών ή αποσπάσματα ομιλιών και όχι μόνο οι εμφανίσεις στο στούντιο. Προφανώς, ακριβώς τα ίδια ισχύουν για την κάλυψη όλων των πολιτικών κομμάτων. Συνολικά, για όλα τα πολιτικά κόμματα που διερευνήθηκαν, η αναλογία μεταξύ εμφανίσεων στα δελτία ειδήσεων και εμφανίσεων σε λοιπές εκπομπές είναι περίπου 4 με 5 προς 1.

Συνεπώς, οι διαφορές μεταξύ των στοιχείων που παρουσιάζει το ΚΚΕ και των στοιχείων του ΕΣΡ δεν συνιστούν "διαστρέβλωση και ψευδή εικόνα", αλλά οφείλονται στο γεγονός ότι το ΚΚΕ αναφέρεται απλώς σε ένα υποσύνολο των στοιχείων (μόνο σε εμφανίσεις κατόπιν πρόσκλησης, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου), το οποίο αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα υποσύνολα για τα λοιπά κόμματα, διατηρεί την αρχική αναλογία κάλυψης του ΚΚΕ, όπως αυτή παρουσιάζεται στα στοιχεία πολιτικής πολυφωνίας του ΕΣΡ».

ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Συνέλαβαν τον πρόεδρο του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών

Στο στόχαστρο οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για σύμβαση με ικανοποιητικά μεροκάματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των απεργιακών αγώνων στη Ζώνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των απεργιακών αγώνων στη Ζώνη
Αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν χτες έξω από το σπίτι του, λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, με αυτόφωρη διαδικασία, τον πρόεδρο του ταξικού Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, Βασίλη Μπίνο.

Ο συνδικαλιστής βρέθηκε μέσα στη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα του Περάματος με χαλκευμένες κατηγορίες, επειδή αυτός όπως και όλοι οι συνδικαλιστές των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα των εργατών για την υπογραφή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ικανοποιητικά μεροκάματα, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοτική Ενωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών βρέθηκε στο κελί με τις ανυπόστατες κατηγορίες της απειλής, της εξύβρισης και παράνομης βίας, επειδή το Σωματείο, από την αρχή της βδομάδας, έχει κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις στο Συνεργείο της Ιταλικής Εταιρείας «OVERSEA», που έχει αναλάβει την κατασκευή θαλαμηγού στο ναυπηγείο «Χαλκίτη» στο Πέραμα.

Με την απεργία τους οι εργαζόμενοι απαιτούν από την ιταλική εταιρεία την εφαρμογή της Σύμβασης, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην προσπάθεια της εταιρείας να εφαρμόσει ατομικές συμβάσεις με σπασμένα μεροκάματα. Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, σε έργο που έχει αναλάβει η ίδια εταιρεία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έχει εφαρμόσει την οδηγία Μπολκεστάιν, μεταφέροντας εργαζόμενους από χώρες με ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Η σύλληψη του συνδικαλιστή έρχεται να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα της ποινικοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων που οργανώνουν τα σωματεία της Ζώνης, όπως αυτή στο Ναυπηγείο «Σπανόπουλος» στη Σαλαμίνα για την υπογραφή της σύμβασης. Τα δικαστήρια του Πειραιά, κάνοντας δεκτή κάθε φορά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του μεγαλοεπιχειρηματία, έχουν χαρακτηρίσει τον απεργιακό τους αγώνα, δύο φορές καταχρηστικό και μία φορά παράνομο τις τελευταίες 15 ημέρες.

Με τη σύλληψη του συνδικαλιστή, στους εργαζόμενους της Ζώνης σήμανε συναγερμός. Αμέσως άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος τώρα ο συνδικαλιστής. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο Περάματος, ενώ έγινε και παρέμβαση από τον Θανάση Παφίλη, επίσης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η κινητοποίηση των εργαζομένων συνεχιζόταν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Σήμερα στην Καρδίτσα

Την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει:

-- 6.30 μ.μ.: Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Κιέριον».

-- 9 μ.μ.: Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

ΚΚΕ
Να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την απάντηση του ΕΣΡ για την προεκλογική προβολή των κομμάτων, τονίζει:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην προσπάθειά του να απαντήσει στις καταγγελίες του ΚΚΕ εκτίθεται ακόμα περισσότερο. Το μαγείρεμα των στοιχείων είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να κρυφτεί, όπως και ότι η εικόνα προβολής των κομμάτων που έδωσε είναι ψευδής. Η παραβίαση ακόμα και της προβολής με βάση τα ποσοστά των κομμάτων, ήταν και είναι κραυγαλέα σε βάρος του ΚΚΕ. Επειδή η αλήθεια είναι πάντα απλή και συγκεκριμένη προκαλούμε το ΕΣΡ να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία:

  • Ποιος ήταν και ποιος είναι ο χρόνος προβολής των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και ειδικά στα κεντρικά.
  • Πόσοι ήταν και πόσοι είναι οι καλεσμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων στις συζητήσεις της πρωινής, μεσημεριανής, βραδινής ζώνης και στα δελτία ειδήσεων».
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Σήμερα Παρασκευή 1/6:

-- Νιγρίτα Σερρών, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Σ. Ζαριανόπουλος.

-- Ρέθυμνο, στις 7 μ.μ., στο χώρο του ΤΕΙ, με ομιλητή τον Ν. Μανουσάκη. Θα ακολουθήσει συναυλία.

-- Ηράκλειο, στις 3 μ.μ., στο ΤΕΙ, με ομιλητή τον Μ. Συντυχάκη. Θα προηγηθεί συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

-- Χανιά, στις 7 μ.μ., στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης, με ομιλητή τον Γ. Ντακουνάκη. Την εκδήλωση θα ανοίξει συναυλία και μετά την ομιλία θ' ακολουθήσει θεατρική παράσταση και λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 2/6:

-- Καλύβια Αττικής, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευαγγελιστρίας, θα μιλήσει ο Γ. Μανουσογιαννάκης.

-- Αρτέμιδα, στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση μπροστά από το ξενοδοχείο «ΜΕΔΟΥΣΑ», θα μιλήσει ο Γ. Γκιόκας.

-- Γέρακας, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Γέρακα, θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη.

-- Ικαρία, Εύδηλος, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Κυριακή 3/6:

-- Παιανία, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει ο Γ. Γκιόκας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος στην EE. Σου έλεγε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο. Τώρα σου λέει ότι θα το επανεξετάσει. Παίζει παιχνίδι στις πλάτες του λαού. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ καθόρισε την EE. Από αυτή τη Συνθήκη απορρέουν τα μνημόνια και γενικά η αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή τη Συνθήκη υλοποιούν όλες οι χώρες της EE, είτε με μνημόνια είτε χωρίς αυτά. Η «κυβερνώσα αριστερά» δεν πρόκειται να φέρει φιλολαϊκή πολιτική. Η φτώχεια, η ανεργία, η αδυναμία φροντίδας της υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Πρόνοιας θα παραμείνουν. Οι κυβερνήσεις της «κεντροαριστεράς» ή της λεγόμενης «αριστεράς», όπου και αν έγιναν, τσάκισαν τους λαούς και τα κινήματά τους. Πρόσεξε! Θα σε πουλήσουν ξανά! Αλλαγή φρουράς θα έχουμε, αλλαγή πολιτικής δε θα έχουμε.

Τώρα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ μπροστά, πρωταγωνιστής ο λαός!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ