ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούνη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Σε ρυθμούς προημιτελικών

Από χτες (και τυπικά), ενόψει του προημιτελικού της προσεχούς Παρασκευής (Γκτανσκ), η εθνική Ελλάδας έχει μπει σε ρυθμούς Γερμανίας και τούμπαλιν. Σάντος και Λεβ καταστρώνουν τα πλάνα τους και προετοιμάζουν τους παίχτες τους ψυχολογικά και τακτικά για το σημαντικό (μέχρι τον επόμενο για μια από τις δύο) αγώνα.

Οι «γαλανόλευκοι» έχουν επίγνωση πως είναι το αουτσάιντερ και οι αντίπαλοί τους το φαβορί. Δηλώνουν όμως έτοιμοι - για μια ακόμα φορά - να παλέψουν για την ανατροπή των δεδομένων. Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Μανιάτης (μεταξύ άλλων) χαρακτηριστικά ανέφερε: «Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του Euro 2012 και είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Με τη Ρωσία ήμασταν αουτσάιντερ, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε μία μεγάλη ομάδα. Αουτσάιντερ είμαστε και τώρα. Είναι 90 λεπτά, θα τα δώσουμε όλα. Θα κοιτάξουμε στα μάτια τη Γερμανία. Τους σεβόμαστε, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκος: «Παρόλο που η Γερμανία είναι φαβορί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε ομάδας είναι ο κακός της εαυτός. Στα πρώτα δύο ματς του ομίλου αυτό πληρώσαμε. Αν καταφέρουμε και ισορροπήσουμε τον αγώνα, έχουμε πολλές πιθανότητες. Είναι πολύ σημαντική η αρχή του παιχνιδιού. Νομίζω πως θα τα καθορίσει όλα».

Οι γνωστές υπερβολές - με την απόλυτα αβάσιμη (και εκ του πονηρού, αφού περιορίζει τους υπαίτιους και τις αιτίες) - συσχέτισης ποδοσφαίρου και οικονομικοπολιτικής πραγματικότητας, δίνουν και παίρνουν. Ευτυχώς, κόντρα στο κλίμα, οι διεθνείς παραδίδουν μαθήματα σοβαρότητας. «Δεν νομίζω πως υπάρχει... σχέση. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική. Εδώ μιλάμε για αθλητισμό και ποδόσφαιρο. Εδώ μιλάμε για αθλητισμό», απάντησε ο Μανιάτης σε ερώτηση περί απάντησης στην... Μέρκελ.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Αγωνία στο Ντόνετσκ

Στα γήπεδα της Ουκρανίας θα ολοκληρωθεί σήμερα η πρώτη φάση των ομίλων με το πέρας του 4ου. Αναμφίβολα το μεγάλο ματς θα γίνει ανάμεσα σε Αγγλία και Ουκρανία, ενώ η Γαλλία λογικά έχει ευκολότερο έργο με τη Σουηδία που ήδη έχει αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ (21.45, μαγν. 00.45 ΕΤ 1)

Οι Σκανδιναβοί έχουν ήδη το μυαλό τους στις... διακοπές σε αντίθεση με τους «τρικολόρ» που είναι σχεδόν με τα δυο... πόδια στα προημιτελικά αφού εκτός από νίκη ή ισοπαλία τους, ακόμα με ήττα σε συνδυασμό με τ' άλλο αποτέλεσμα μπορούν να περάσουν ως δεύτεροι.

ΑΓΓΛΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ (21.45 ΕΤ 1)

Η Ουκρανία θέλει μόνο νίκη στο Ντόνετσκ για να περάσει στη φάση των «8». Με ισοπαλία σε ισοβαθμία με τη Γαλλία, εφ' όσον ηττηθεί η ομάδα του Μπλαν από τους Σκανδιναβούς, χάνει το εισιτήριο αφού έχει γνωρίσει την ήττα στο μεταξύ τους ματς. Τα «λιοντάρια» θέλουν τουλάχιστον μια ισοπαλία, όμως αν χάσουν θα πρέπει το ίδιο να... πάθουν και οι Γάλλοι και όλα να κριθούν στη διαφορά τερμάτων. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γαλλία 4, Αγγλία 4, Ουκρανία 3, Σουηδία 0.

ΙΤΑΛΙΑ - ΣΤΗΜΕΝΑ
Επεσαν «καμπάνες»

Με -2 βαθμούς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις την επόμενη σεζόν στη Serie A η Πεσκάρα, μετά την τιμωρία της από την Πειθαρχική Επιτροπή του ιταλικού ποδοσφαίρου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Παράλληλα, τέσσερις βαθμοί θ' αφαιρεθούν από τη Ρετζίνα και τη Νοβάρα, καθώς επίσης δύο από την Πάντοβα, με την τιμωρία τους να ισχύει για το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς στην Serie B. Μεγαλύτερη βέβαια απ' όλους, ήταν η «καμπάνα» στην Αλμπινολέφε, που τιμωρήθηκε με -15 κι ενώ έχει ήδη υποβιβαστεί στην Serie C. Aυτό σημαίνει ότι ένας δεύτερος διαδοχικός υποβιβασμός στα ερασιτεχνικά πλέον πρωταθλήματα φαντάζει ιδιαίτερα πιθανός, αφού είναι πολύ μεγάλη η διαφορά που θα πρέπει να καλύψει.

Από εκεί και πέρα, με πέντε χρόνια αποκλεισμού από τα γήπεδα, τιμωρήθηκαν οι Μάριο Κασάνο, Σάρτορ Ζαμπερίνι και Σαντονί.

ΠΑΟ
Νυστέρι σε Λέτο

Την απόφαση να περάσει την πόρτα του χειρουργείου πήρε ο Σεμπάστιαν Λέτο έτσι ώστε να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα στο γόνατό του. Ο Λέτο ο οποίος θα μπει στο χειρουργείο άμεσα για να υποβληθεί σε επέμβαση στο δεξί γόνατο θα μείνει εκτός από έξι ως οκτώ μήνες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι, αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πράσινων» το Δεκέμβρη.

Και επίσημα χτες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την ανανέωση συμβολαίου του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τα δυο επόμενα χρόνια.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Ψάχνονται οι «αιώνιοι»...

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά την απόφαση του Ντούσαν Ιβκοβιτς να μείνει μόνο στον πάγκο της εθνικής Σερβίας και να εγκαταλείψει το σύλλογο με τον οποίο στέφθηκε φέτος πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Πλέον τα ονόματα αρχίζουν να κατακλύζουν τα γραφεία του Ολυμπιακού και οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τους διοικούντες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, με τους Μπαρτζώκα, Σφαιρόπουλο, Ζούρο αλλά και Κατσικάρη να είναι αυτοί που ακούγονται πιο έντονα.

  • Ολα ανοικτά παραμένουν για το θέμα προπονητή και στον Παναθηναϊκό, αφού η αποχώρηση του Δημήτρη Ιτούδη έδωσε τέλος στο σενάριο που ήθελε το βοηθό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλαμβάνει πρώτος προπονητής. Πάντως πληροφορίες θέλουν το θέμα να κλείνει εντός των επόμενων ημερών. Την ίδια ώρα ο ομογενής Μάικ Μπράμο, ο οποίος θεωρείται από τα καλύτερα ταλέντα της Κύπρου, είναι η πρώτη μεταγραφή για φέτος.
FOOTBALL LEAGUE

Ο Πλατανιάς διατηρήθηκε χτες στην κορυφή των πλέι οφ για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά τη δεύτερη αγωνιστική στη FOOTBALL LEAGUE. Η ομάδα της Κρήτης πήρε ισοπαλία μέσα στη Μυτιλήνη από την Καλλονή (0-0), ενώ την ίδια ώρα στο «Ελ Πάσο» η Καλλιθέα και η Παναχαϊκή μοιράστηκαν τέρματα (2-2) και πόντους. Η βαθμολογία: Πλατανιάς 5, Καλλιθέα 4, Παναχαϊκή 3, Καλλονή 2. Επόμενη αγωνιστική την Πέμπτη: Πλατανιάς-Καλλιθέα, Παναχαϊκή-Καλλονή.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Πέρασαν Ιταλία, Ισπανία

Σε έναν όμιλο πραγματικά φωτιά που όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, Ισπανία και Ιταλία πέρασαν στους «8» του EURO 2012, αφήνοντας στα ...κρύα του λουτρού την Κροατία.

ΙΤΑΛΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2-0

Η ομάδα του Πραντέλι, έχοντας περισσότερο το μυαλό της στο ματς του Γκτανσκ, κατόρθωσε να πάρει τη νίκη-πρόκριση επί της Ιρλανδίας με 2-0, ύστερα από ένα γκολ του Αντόνιο Κασάνο στο 34' με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πίρλο και του Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ετσι προσπέρασε τους Κροάτες και πέρασε στην επόμενη φάση.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 0-1

Με τον αέρα του φαβορί η πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, αν και τα... χρειάστηκαν από τους σκληροτράχηλους Κροάτες, που δυο φορές πήραν «στοπ» από τον Κασίγιας, πήραν τελικά το τρίποντο και την πρώτη θέση στον όμιλο, με δυο νίκες και μία ισοπαλία, με ένα γκολ στο 88', της χρυσής αλλαγής του Ντελ Μποσκ, Γιέσους Νάβας, και θα συνεχίσουν στο θεσμό. Οσον αφορά το συγκρότημα του Μπίλιτς σίγουρα αποχαιρετά τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Βαθμολογία: Ισπανία 7, Ιταλία 5, Κροατία 4, Ιρλανδία 0.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ