ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Ιούλη 2012
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους

Παρασκευή 13 Ιούλη στο Πάρκο Φιξ στην Αθήνα

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, την Παρασκευή 13 Ιούλη στο Πάρκο Φιξ στην Αθήνα στις 7.30 μ.μ. και απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής. Το σχετικό κάλεσμα, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«(...) Η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια χτυπά και νέες πόρτες. Οι καπιταλιστές μάς βάζουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Στοχοποιούν τους μετανάστες, αλλά στο μυαλό τους έχουν όλους εμάς. Παίζουν παιχνίδια με την εγκληματικότητα, στήνουν παγίδες στο λαό! Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των κομμάτων τους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη. Ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος, το μακρύ χέρι των βιομηχάνων, συμπλήρωμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού. Μόνο η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος μπορεί να είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο που ρίχνουν στις λαϊκές συνειδήσεις και ποτίζουν τη γλάστρα των φασιστικών μορφωμάτων.

(...) Οι ίδιοι είναι που φταίνε για την ανεργία, για το χάλι της Υγείας, της Παιδείας, για τους παιδικούς σταθμούς που κλείνουν, για το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, για τους ληστρικούς φόρους, για όλα μας τα βάσανα, αλλά και για την εγκληματικότητα. Οι καπιταλιστές κλείνουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις και απαιτούν μισθούς Βουλγαρίας. Οι ίδιοι έχουν μόνο στην Ελβετία 600 δισ. ευρώ καταθέσεις! Είναι οι πρώτοι σε επενδύσεις ακινήτων στο Σίτι του Λονδίνου! Αξιοποιούν το φόβο που γεννά η εγκληματικότητα για να περάσουν νέες αλυσίδες στο λαό!

(...) Οργανώνουμε κοινό αγώνα: Για την προστασία των ανέργων, των αρρώστων που έχουν ανάγκη την περίθαλψη και τα φάρμακα, των παιδιών, των γερόντων. Δίνουμε μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά και το μισθό, την Ασφάλιση. Για να καταργηθούν οι ληστρικοί φόροι που αφαιρούν και το πενιχρό εισόδημα. Για να απεγκλωβιστούν τώρα χιλιάδες άνθρωποι, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, απειθαρχώντας στο Δουβλίνο 2 και στη συνθήκη Σένγκεν. Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, με σίτιση, περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες. Νομιμοποίηση των μεταναστών που για χρόνια δουλεύουν και ζουν έντιμα στη χώρα μας. Να στηριχθούν τα κέντρα πρόληψης και οι θεραπευτικές κοινότητες, που κινδυνεύουν με κλείσιμο, ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών μεγαλώνει. Μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών από τη θηλιά των τραπεζών, των τοκογλύφων και των φόρων και όχι παράδοση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στο μεγάλο κεφάλαιο.

(...) Ελληνες και μετανάστες εργάτες, η χώρα μας είναι ένας πλούσιος τόπος. Μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε επίγειο παράδεισο, διώχνοντας τα μόνα παράσιτα που δεν χωράνε σε μια πατρίδα της δουλειάς και της προκοπής: τους καπιταλιστές και την εξουσία τους. Ο δρόμος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι η μόνη λύση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οργανωθείτε στα σωματεία σας, πετάξτε έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας, οργανωθείτε στις γειτονιές, παλέψτε. Ελάτε στον αγώνα με τους κομμουνιστές».


ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες σε νοσοκομεία και ιδρύματα πρόνοιας

Μπροστά στην κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για ασθενείς και υγειονομικούς, η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ προγραμματίζει σειρά περιοδειών - παρεμβάσεων σε δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα πρόνοιας με στελέχη του Κόμματος.

Μεταξύ άλλων, την Τετάρτη 4/7 θα πραγματοποιηθούν περιοδείες:

-- Στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», με τον Ν. Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. στο Ασυλο Ανιάτων, με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Κινητοποίηση για την επαναλειτουργία του

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας οργανώνουν την Τετάρτη, 4 Ιούλη στις 11 π.μ. ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και η Επιτροπή Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου.

Οι παραπάνω φορείς θα απαιτήσουν, μεταξύ άλλων, άμεση επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου και της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Νοσοκομείου. Αμεση στελέχωση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής τους. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις.


Κυκλοφόρησε ο λαχνός της ΕΕΔΥΕ

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιείται το διάστημα Ιούλης-Νοέμβρης 2012, για τη στήριξη της δράσης και των πολύμορφων αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί.

Θα κληρωθούν:

1. Ενα ταξίδι 4 ημερών στην Πράγα (για 2 άτομα)

2. Ενα ταξίδι 4 ημερών στη Ρώμη (για 2 άτομα)

Η τιμή κάθε λαχνού είναι 3 ευρώ.

Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, παρουσία συμβολαιογράφου, την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012. Οι λαχνοί θα διατίθενται από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα από τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, Θεμιστοκλέους 48, τηλ: 2103844853 και από τα γραφεία της ΠΕΔΥΕ, Θεμιστοκλέους 56, τηλ. 2103827303.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
φωτ.

Πέρασαν τρία χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ. Τρία χρόνια και μας φαίνεται σαν χθες . Σύντροφε, αισθητή η απουσία σου σε αυτή την εκλογική μάχη που δεν ήσουν ανάμεσά μας.

Οι σύντροφοι από την ΚΟΒ των ΕΒΕ στα Γιάννενα προσφέρουν στο Κόμμα 300 ευρώ και δίνουν την υπόσχεση ότι συνεχίζουν τον αγώνα όρθιοι στις προκλήσεις των καιρών.


Προσφορές

Αγαπητοί σύντροφοι, οι Ελληνες που κατοικούμε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, φίλοι και υποστηρικτές του ΚΚΕ, συγκεντρώσαμε από προσφορές το ποσό των 890 δολαρίων Αυστραλίας, το οποίο σας διαβιβάζουμε με τραπεζική επιταγή, σαν ελάχιστη προσφορά στο Κόμμα για τους απολυμένους. Συγκεκριμένα πρόσφεραν τα παρακάτω ποσά οι:

Ε. Κουτσούκος 100, Α. Κελιούρης 60, Φώτης 100, Τ. Γρηγοριάδου 50, Θ. Γρηγοριάδης 100, Ν. Γλάρος 100, Ν. Φλαμβούρης 70, Γ. Τριανταφυλλίδης 10, Η. Μαυρογιώργης 50, Α. Μαρίνος 50, Α. Δημόπουλος 100, Α. Τσάρνας 100.

***

Η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ στην Τσεχία προσφέρει 120 ευρώ στους Χαλυβουργούς για τον ηρωικό αγώνα που κάνουν.


Εκδρομή ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στη Ρουμανία

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδρομή 9 ημερών, από 17 έως 25 Ιούλη, με επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς που φιλοξένησαν παιδιά του Εμφυλίου και στις κοινότητες πολιτικών προσφύγων στη Ρουμανία. Επισκέψεις θα γίνουν στις πόλεις: Σαντάνσκι - Βουκουρέστι, Πιτέστι (Φλωρίκα), Μπρασόβ, Ποϊανα Μπρασόβ, Κάστρο Μπραντ, Σινάια, Aζούγκα, Τούλγκες, Μπασάου, Γαλάτσι, Βραΐλα.

Η τιμή είναι 650 ευρώ και περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις, 8 διανυκτερεύσεις με πρωινό και δείπνο (ένα εορταστικό), ελληνόφωνο ξεναγό και ασφάλεια αστικής ευθύνης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής ως την Πέμπτη 5 Ιούλη στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος) και στο τηλέφωνο: 210.8225.407 (πρωινές ώρες).


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

25 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που μας «έφυγες» πολυαγαπημένη μας ΓΕΣΘΗ.

Εγώ ο Γιώργος σου, τα παιδιά μας η Νατάσα και ο Γιάννης και τα εγγόνια μας που δεν τα χάρηκες, μένουμε ακόμα ΟΡΦΑΝΟΙ, οραματιζόμενοι τις ανεκπλήρωτες αρχές και τα πιστεύω σου για την οικογένεια και την κοινωνία για τα οποία αγωνίστηκες.

Αιωνία σου η μνήμη

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΡΩΝΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ