ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Ιούλη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΦΤΗ προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΑΕ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, 300 ευρώ.

Γιάννης Τσούπρος

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΑΚΗ, ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΛΚΙΑ ο Αποστόλης Παπανικολάου, από τη Λάρισα, προσφέρει 20 ευρώ στον «Ρ».

***

Στη μνήμη του πατέρα τους, ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ, οι σύντροφοι Σπύρος και Γιολάντα Γιακουμέλου προσφέρουν στη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ το ποσό των 1.000 ευρώ καθώς και το αποφυλακιστήριό του από τη Γυάρο, ενόψει των καινούριων αγώνων που έρχονται.

***

ΦΩΤ.

Τρία χρόνια πέρασαν από τον απροσδόκητο χαμό του πολυαγαπημένου μας ανιψιού και εξάδελφου ΧΑΡΗ ΠΑΝΤΑΖΗ. Πάντα, όμως, θα μένουν στη μνήμη μας, ανεξίτηλα χαραγμένα, τα ψυχικά του χαρίσματα, η ευαισθησία, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια καθώς και το πανέμορφο ευγενικό του πρόσωπο.

Χαρούλη μας, ζεις έντονα στη σκέψη μας. Υπάρχεις στην καρδιά μας!

Στη μνήμη του η θεία Μάρω και η ξαδέλφη του Γεωργία προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 800 ευρώ ενίσχυση.

***

ΦΩΤ.

Η συντρόφισσα Ευαγγελία Μουρτζίκου πρόσφερε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ, στη μνήμη του συντρόφου της στη ζωή και τους αγώνες, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ.

***

3 ΦΩΤ.

Στις 8 Ιούλη στις 11.45 π.μ. στο Νεκροταφείο Καισαριανής θα γίνει το μνημόσυνο του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη) ΑΔΑΛΗ του Χρήστου, που έφυγε από τη ζωή στις 30 Μάη 2012 ύστερα από ανίατη ασθένεια. Γεννήθηκε στις 17 Ιούλη του 1940. Ηταν γιος των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Χρήστου και Σοφίας Αδαλή, παιδί της γενιάς του Εμφυλίου και της πολιτικής προσφυγιάς. Ακολουθώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις των γονιών του, αναδείχθηκε σε στέλεχος της οργάνωσης της νεολαίας των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης, όπου διατέλεσε και Γραμματέας της Οργάνωσης της ΚΝΕ. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Γκόρκι. Εργάστηκε με την ειδικότητα του μηχανολόγου - μηχανικού και αναδείχτηκε ανώτερο τεχνικό στέλεχος στον κλάδο της Ναυτικής Μηχανολογίας. Παντρεύτηκε τη Βικτωρία, κόρη αγωνιστών, το γένος Κιτσούλη και απέκτησαν τρία παιδιά. Την Σοφία, την Μαργαρίτα και τον Χρήστο. Μετά τον επαναπατρισμό της οικογένειάς του στην Ελλάδα, το 1979, συνέχισε να ασκεί το επάγγελμά του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και είχε δραστήριο ρόλο στην κοινωνική ζωή της παροικίας των πολιτικών προσφύγων και αργότερα στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Ο Δημήτριος Αδαλής έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών του, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «902».

* Οι Χρήστος, Βέτα, Παναγιώτης και Αφροδίτη Ρέτζιου προσφέρουν στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΔΑΛΗ 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και γαμπρού, ΔΗΜΟΥ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, και στη μνήμη του αξέχαστου ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΛΑΒΕΛΗ που «έφυγε» στις 24 Ιούλη 2005, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, προσφέρουμε το ποσό των 180 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θησείου.

Η σύζυγος Κωνσταντίνα, ο γιος Κωνσταντίνος, οι συγγενείς Θωμάς, Ελευθερία και Μίρκα.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, γεωπόνου, και στα 12 χρόνια που έφυγε απ' τη ζωή, την 1η Ιούλη 2012, προσφέρω στο ΚΚΕ 60 ευρώ.

Η σύζυγος

Βασιλεία Ζαχαροπούλου

***

ΦΩΤ.

Την Κυριακή 10 Ιούνη 2012 «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, σε ηλικία 90 ετών, παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του έμαθε να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά, για μια κοινωνία δίκαιη. Συμμετείχε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ και γι' αυτό διώχθηκε στη συνέχεια. Μέχρι την τελευταία του πνοή υπηρέτησε με αφοσίωση τα «πιστεύω» του στο πλάι του ΚΚΕ.

ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι αδερφές του, τα ανίψια του και οι σύντροφοί του προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 500 ευρώ στη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΑΜΟΥ, στο νεαρό κομμουνιστή με την καθαρή ματιά και τη μεγάλη καρδιά, προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Κοχύλα

***

ΦΩΤ.

Ο σύντροφος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ αξιώθηκε να φέρει τον τιμημένο τίτλο του μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή και να τον τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο με την αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής του. «Εφυγε» ως μέλος της ΚΟ Βριλησσίων του ΚΚΕ. Ο Μιχάλης ήταν παράδειγμα ανθρώπου και κομμουνιστή. Σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με αυταπάρνηση το Κόμμα μας από όποια χρέωση κι αν του ανατέθηκε. Αφοσιωμένος στο Κόμμα μας, αταλάντευτα πιστός στην ιδεολογία μας, ακούραστος σαν έφηβος στην καθημερινή δράση, αντιμετώπιζε τη ζωή και τις δυσκολίες πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και είχε πάντα έγνοια για τους συντρόφους του.

Στη μνήμη του η Κομματική Οργάνωση Βριλησσίων του ΚΚΕ, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος προσφέρουν στο Κόμμα μας το ποσό των 1.500 ευρώ.

* Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ο σ. Γιάννης Κανελλόπουλος προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Βριλησσίων.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μου, ΓΙΩΡΓΟΥ (Τζώρτζη) και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΤΟΡΙΚΟΓΛΟΥ, που ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν γι' αυτή τους τη δράση, προσφέρω στο Κόμμα τους, το τιμημένο ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Ολγας.

Η κόρη τους Παυλίνα Τορίκογλου - Πρεβελιανάκη

***

ΦΩΤ.

Στις 18 Μάη 2012 πέθανε ο σύζυγός μου, ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης, και ευχαριστώ όλους τους συντρόφους και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Γούναρη Τούλα

***

Στη μνήμη των συντρόφων μας και φίλων του Κόμματός μας, ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΛΚΟΥΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΕΤΙΔΗ, ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΟΣΚΙΔΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΝΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΚΩΤΤΑ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΩΤΤΑ και ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΑΕ Λαγκαδά, 170 ευρώ στο ΚΚΕ.

Στέλλα Καλλινικίδου

Αλέκα Κώττα

Γιάννης Περκουλίδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΛΑΧΟΥ που έμεινε πιστός μέχρι το τέλος στις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, η οικογένειά του, φίλοι και σύντροφοι προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Κριθιάς, 80 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Το Μάρτη του 2012 πέθανε και κηδεύτηκε στο Μυλοχώρι Κιλκίς ο αγωνιστής ΚΩΣΤΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (φωτ.) του Παναγιώτη. Τετράχρονος ακόμα, πέρασε τα ελληνικά σύνορα στη διάρκεια του Εμφυλίου. Εζησε και μεγάλωσε στη φιλόξενη Τσεχοσλοβακία. Με τον επαναπατρισμό του, εγκαταστάθηκε στο Μυλοχώρι του Κιλκίς.

Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ, οι συγχωριανοί του: Αθηνά Τατίδου 20 ευρώ, ο Βλαδίμηρος 20 ευρώ και ο Κλημέντιος 30 ευρώ.

Επίσης, η πεθερά του Μαρία Καραμανώλη, η σύζυγός του, Ελισάβετ, η κουνιάδα του, Ιουλία, και ο κουνιάδος του, Κυριάκος, στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αγωνιστή συζύγου και πατέρα τους, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ, προσφέρουν 180 ευρώ στο αθάνατο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ήταν παλιός κομμουνιστής, ΕΛΑΣίτης στα τμήματα του Ολύμπου, γλίτωσε στο παραλίγο την εκτέλεση από τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών, δραπετεύοντας, στη συνέχεια παράνομος και αγωνιστής του ΔΣΕ. Πέθανε πριν από χρόνια στο Μυλοχώρι.

***

7 ΦΩΤ.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ του Κων/νου, δάσκαλος, καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Ελλάδα ήρθε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και ζούσε στο Μυλοχώρι Κιλκίς. Για τις προοδευτικές του ιδέες δεν διορίστηκε ποτέ. Δραστήριος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, το 1947 δολοφονήθηκε από τρομοκράτες στην περιοχή Παλατιανού Κιλκίς.

ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
Η ΕΛΠΙΔΑ (ΦΩΤΙΑΔΗ), σύζυγός του, γεννήθηκε το 1901 στον Καύκασο. Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης εξορίστηκε το 1946 στη Θάσο. Πέθανε το 1991 στη Σουηδία.

Τα παιδιά τους:

ΚΩΣΤΑΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1922. Μέλος της ΟΚΝΕ από προπολεμικά. Σκοτώθηκε το 1941 από νάρκη στο Κεντρικό Κιλκίς, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει όπλα που εγκατέλειψε ο ελληνικός στρατός για να χρησιμοποιηθούν στην Αντίσταση κατά των κατακτητών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1925. Στην Κατοχή ήταν γραμματέας της ΕΠΟΝ του χωριού του. ΕΛΑΣίτης και Ταγματάρχης του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στο Παγγαίο, το 1949.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1927. Μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΦΩΤΙΑΔΗΣ), γεννήθηκε το 1929. Μαθητής Γυμνασίου και ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή. Στον Εμφύλιο ήταν ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949, ζούσε στην Τσεχοσλοβακία, όπου εργάστηκε ως δάσκαλος στα Ελληνόπουλα. Πέθανε από τραύμα στο κεφάλι.

Ο ΗΛΙΑΣ ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ του Ιωσήφ γεννήθηκε στη Γάβρα του Κιλκίς το 1929. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε, επιβίωσε και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε και πέθανε στο Κιλκίς.

Στη μνήμη τους ο γιος τους και αδελφός τους Βλαδίμηρος, η γυναίκα του Κατίνα και τα παιδιά τους προσφέρουν στο ΚΚΕ 120 ευρώ. Στη μνήμη του κουνιάδου του, ΗΛΙΑ, 30 ευρώ.


ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αλέξανδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Αλέξανδρου

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αλεξάνδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Αλεξάνδρου

ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΕΤΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Αλέξανδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Αλέξανδρου

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αλέξανδρου
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αλέξανδρου

ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΡΙΚΟΓΛΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΡΙΚΟΓΛΟΥ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Γιώργος Τορίκογλου
Γιώργος Τορίκογλου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Δήμος Γκλαβέλης
Δήμος Γκλαβέλης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

902

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΚΩΣΤΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ