ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Ιούλη 2012
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καλλιθέας (Α' και Β') πραγματοποίησε, χτες το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Καλλιθέας μαζί με την Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καλλιθέας, αντιδρώντας στη φοροκαταιγίδα και φοροληστεία της κυβέρνησης με την αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας, όπου όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, σχεδόν, χωρίς εξαίρεση, θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικούς φόρους που δεν είναι απλά πολλαπλάσιοι από πέρσι ή πρόπερσι, αλλά το ύψος τους φτάνει τους δύο και τρεις μισθούς.

Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Επιτροπής με υπεύθυνους της Εφορίας απαίτησαν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσουν σε καμιά κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε οποιονδήποτε δεν μπορεί να καταβάλει αυτούς τους υπέρογκους φόρους. Η απάντηση που δόθηκε από τους αρμοδίους είναι ότι είναι υποχρέωση της Εφορίας να τηρήσει το νόμο και πέρα από αυτό δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καλλιθέας, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Εχουμε μπροστά μας πολλά μέτωπα και αποκτά πρωταρχική σημασία η πάλη για την προστασία της ζωής και της επιβίωσης μεγάλων τμημάτων εργαζομένων. Χωρίς να παραγνωρίζουμε κανένα από τα οξυμένα προβλήματα προκρίνουμε για το επόμενο διάστημα ορισμένα από τα πιο επείγοντα και επίκαιρα ενιαία κοινά προβλήματα.

-- Η οργανωμένη αντίσταση στα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα.

-- Η δράση για τα προβλήματα της Υγείας και της περίθαλψης.

-- Η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων.

Είναι σίγουρο ότι χιλιάδες συνάδελφοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν την υπέρογκη φορολογία. Πρέπει να οργανωθούν συσκέψεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις σε εφορίες. Διεκδικούμε να καταργηθούν τα βάρβαρα φορολογικά μέτρα και οργανώνουμε μέτωπο υπεράσπισης των συναδέλφων μας που χρωστάνε και απειλούνται με διώξεις».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οργανώνουν την κοινή τους δράση

Το πλαίσιο πάλης, με βάση το οποίο το επόμενο διάστημα θα οργανώσουν αγωνιστικές διεκδικήσεις, αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα οι Σύλλογοι εργαζομένων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές και τους γονείς τους για επαγρύπνηση, ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους και διοργάνωση κοινής εκδήλωσης ενημέρωσης κατά την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, του Συλλόγου Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού & Τεχνικών Εργαστηρίων, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων. Εκφράστηκε η αγωνία τους για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στην οικονομία και στην Παιδεία.

Ως άμεσοι άξονες αγωνιστικής διεκδίκησης όλων των Συλλόγων, με την εξειδίκευση που ο κάθε Σύλλογος θα αποφασίσει, καθορίστηκαν τα εξής:

«Θεσμικά: Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των τμημάτων σαν βασικών ακαδημαϊκών και διοικητικών μονάδων. Η κατάργησή τους θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των Προγραμμάτων Σπουδών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης, οδηγεί στην υποβάθμιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών, θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού του Εκπαιδευτικού, Τεχνικού και Διοικητικού προσωπικού και στην προώθηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Οικονομικά: Η δραματική μείωση της χρηματοδότησης προς τα Ιδρύματα οδηγεί σε αδιέξοδο κάθε προσπάθεια για ποιοτική εκπαίδευση και έρευνα. Οι μειώσεις των μισθών, η περαιτέρω μείωση των κονδυλίων για πρόσληψη Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού και για βασικές δαπάνες λειτουργίας, το πάγωμα των διορισμών των εκλεγμένων συναδέλφων και της προκήρυξης νέων θέσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελούν συνιστώσες του ίδιου προβλήματος.

Φοιτητική Μέριμνα: Αμεση κάλυψη όλων των αναγκών φοιτητικής μέριμνας (σίτιση και στέγαση) για την όσο το δυνατό απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών από τους φοιτητές, λήψη μέτρων ώστε κανένας φοιτητής να μη σταματήσει τις σπουδές του για οικονομικούς λόγους».

Από 1η Σεπτέμβρη ο «πράσινος Δακτύλιος»

Σε ...θερινές διακοπές πήγε από χτες ο Δακτύλιος στην Αθήνα, ενώ από 1η Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει ο νέος «πράσινος Δακτύλιος», που καθιέρωσε η κυβέρνηση ως άλλοθι για την άρση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που επέβαλαν τα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχάνων της ΕΕ. Ο «πράσινος Δακτύλιος» προβλέπει ότι:

Εντός του μικρού θα κυκλοφορούν μόνο τα οχήματα (ΙΧ και μικρά φορτηγά πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα) τεχνολογίας Euro V ή νεότερης, με άδεια κυκλοφορίας από την 1η Γενάρη 2011 και μετά. Προϋπόθεση, ωστόσο, για την παραπάνω κατηγορία οχημάτων είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μην ξεπερνούν τα 140g/km. Ελεύθερη θα είναι η διέλευση για τα υβριδικά οχήματα, που είναι τεχνολογίας Euro IV ή μεταγενέστερης. Οσα οχήματα είναι αυτής της κατηγορίας θα διαθέτουν ένα ειδικό πράσινο σήμα.

Τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά το 1990 θα κινούνται στο μικρό δακτύλιο με βάση το ισχύον σύστημα μονών - ζυγών. Τα παλαιότερα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 1990 δεν θα μπορούν να κινούνται στα όρια του δακτυλίου παρά μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος.

Εκτός μεγάλου δακτυλίου θα τεθούν λεωφορεία και φορτηγά (2,2-12 τόνων) που έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Γενάρη 1990. Για τα βαρέα φορτηγά (πολυαξονικά), άνω των 12 τόνων, θα απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία όσων έχουν κατασκευαστεί πριν από την 1η Γενάρη 1990 σε όλη την Αττική.

Εκδήλωση του ΣΦΕΑ για την κατάρρευση της Χούντας

Τη Δευτέρα 23 Ιούλη στις 8 το βράδυ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) -στάση ΜΕΤΡΟ «Μέγαρο Μουσικής»- διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967-1974, την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για την κατάρρευση της χουντικής δικτατορίας, το 1974.

Στην εκδήλωση, μετά την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή και το χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΦΕΑ 1967-74, Νίκου Τριανταφύλλου, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια που ερμηνεύουν οι τραγουδιστές: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Αντωνία Αδαμαντίδου, Ειρήνη Χαρίδου και Γκέλυ Φλουρή. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Τάσος Σωτηράκης (πιάνο), Αλέκος Μουτάφης (μπουζούκι), Θανάσης Ζώης (Κιθάρα). Απαγγέλει η ηθοποιός Ορνέλα Λούτη.

Το πρόγραμμα παρουσιάζουν ο Στέλιος Γεράνης και η Σοφία Αδαμίδου, που έχει και την επιμέλεια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ