ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK
Ζητείτε ψυχολογία...

Πεσμένο ηθικό έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ

Sportidea

Πεσμένο ηθικό έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ
Προσπαθώντας να παρουσιαστούν από ψύχραιμοι ως εν δυνάμει αισιόδοξοι, αλλά παραδεχόμενοι ταυτόχρονα πως η ψυχολογία είναι αντιστρόφως ανάλογη με το... ύψος πτήσης του αεροπλάνου, αναχώρησαν χτες οι «κιτρινόμαυροι» για το Λεβερκούζεν. Τ' απανωτά «χαστούκια» έχουν τουλάχιστον γκριζάρει την πραγματικότητα στην ΑΕΚ. Και το έτσι και αλλιώς δύσκολο παιχνίδι με την Μπάγερν γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Παρ' όλα αυτά, ευελπιστούν πως θα μπορέσουν ν' ανασυνταχθούν και να δείξουν διαφορετική εικόνα. Οι παίχτες απέφυγαν τα λόγια και μόνο ο Γιάννης Παθιακάκης αναφέρθηκε στα προσδοκώμενα: «Ψυχολογικά η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη. Τις ημέρες που θα είμαστε στη Γερμανία θα μιλήσω με τους παίκτες, ν' αλλάξω λίγο την ψυχολογία τους και πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο αυτή τη στιγμή, ύστερα από τις άσχημες εμφανίσεις, τις 2-3 που έχουμε κάνει τώρα τελευταία. Νομίζω μία καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα θα αλλάξει όλη την ψυχολογία και τη δική μας και του κόσμου και γενικότερα και τη δική σας (σ.σ. δημοσιογράφων).

Η Μπάγερν είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν είναι χαμένο από χέρι αν δεν παίξεις το παιχνίδι σου μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν πάει ως αουτσάιντερ. Είναι αουτσάιντερ. Είναι καλύτερη ομάδα αυτή. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, ώστε να έχουμε κάποιες ελπίδες. Την ΑΕΚ την ενδιαφέρει και το καλό αποτέλεσμα και μία καλή εμφάνιση. Νομίζω ότι μπορεί να τα πετύχει. Γιατί όχι»; (σ.σ. υπάρχουν πολλές απαντήσεις...).

Τους «πονοκεφάλους», αν όχι τους φόβους, του μυστακοφόρου τεχνικού μεγαλώνουν οι απουσίες Ζαγοράκη, Πετκόφ. Παραδέχτηκε πως «οι ελπίδες μειώνονται όταν σου λείπουν βασικά στελέχη. Και οι Ζαγοράκης, Πετκόφ ειδικά για αυτό το παιχνίδι ήταν απαραίτητοι», αλλά έσπευσε να προσθέσει, «από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα κενά τους».

ΠΑΟΚ
Με κομμένα τα... φτερά

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς

Sportidea

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς
Με... κομμένα τα φτερά του ο ΠΑΟΚ αναχώρησε χτες για την Ολλανδία, όπου αύριο ρίχνεται στην κρίσιμη μάχη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Αϊτχόβεν. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αν και αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λόγω των πολλών απουσιών, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος και να πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. «Το ματς με την Αϊτχόβεν είναι πρόκληση για όλους μας», είπε λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας του ο Σερβοέλληνας τεχνικός, ενώ στη συνέχεια είπε: «Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μα δώσει ελπίδες για τη ρεβάνς. Αν δείξουμε αυτά που μπορούμε μέσα στο γήπεδο είμαστε ικανοί να πετύχουμε το σκοπό μας». Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα όσον αφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό που αντιμετωπίζει ο «Δικέφαλος». Στο αεροπλάνο που ταξίδεψε στη «χώρα της τουλίπας» δεν επιβιβάστηκαν οι τραυματίες Κατσαμπής, Τετράντζε, Χασιώτης και Εγκωμίτης, ενώ παρουσιάστηκαν οι Μπορμπόκης, Αμπονσά και Ουντέζε. Πάντως, αν και ο «Ντούσκο» βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο καθώς καλείται να δώσει λύση και να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύνολο, δε χάνει την ψυχραιμία του και δηλώνει: «Πάμε με άλλον αέρα στην Ολλανδία έπειτα από την πρόκριση της Ουντινέζε, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έχουμε τον πρώτο λόγο, αλλά αυτό το στοιχείο μας δίνει δύναμη. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μα δώσει ελπίδες για τη ρεβάνς. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες ικανούς, που έχουν αποδείξει τη σοβαρότητά τους και μπορούν να καλύψουν κάθε κενό που δημιουργείται». Εκτός όμως από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δηλώσεις έκανε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος κυρίως είπε τη γνώμη του για την αυριανή αντίπαλο της ομάδας του: «Η Αϊτχόβεν προέρχεται από αποκλεισμό κι αυτό λέει πολλά, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ακόμη κι αν χάσουμε με 2-0 ο ΠΑΟΚ θα έχει ελπίδες να προκριθεί».

ΑΡΗΣ
Βγήκαν... κομπιουτεράκια

Αρχισε το... μέτρημα, ο Αρης και συγκεκριμένα ο τεχνικός του Μπάμπης Τεννές, προκειμένου να οριοθετηθούν τα περιθώρια για στραβοπατήματα που έχει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης στο δρόμο του προς τις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στην Ευρώπη. «Πρέπει να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον 25 βαθμούς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Ο πρώτος με το δεύτερο γύρο έχει διαφορές γιατί θα δώσουμε 8 αγώνες μέσα και 7 έξω. Ο συσχετισμός λοιπόν εξαρτάται από τα παιχνίδια στο Χαριλάου. Πιστεύω ότι η έξοδος στην Ευρώπη θα κριθεί περίπου στους 50 βαθμούς χωρίς χωρίς να μπορεί κανείς να το πει με ακρίβεια» ήταν τα πρώτα συμπεράσματα του «κιτρινόμαυρου προπονητή ο οποίος συνέχισε να κοινοποιεί τις σκέψεις του λέγοντας: «Κάναμε τρία δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Ερχεται τώρα το ματς με τον Εθνικό Αστέρα, μια ομάδα πολύ δυνατή μέσα στο γήπεδο της αλλά που νομίζω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε, όπως δε φοβηθήκαμε σε καμία έδρα. Αν συνδυάσετε αυτό το παιχνίδι με πόσους βαθμούς θέλω στο τέλος του πρώτου γύρου, θα καταλάβετε γιατί είναι αγώνας - κλειδί». Ωστόσο, ο ίδιος δεν περιόρισε το «λέγειν» του μόνο σ' αυτό το θέμα, καθώς σχολίασε και το θέμα των μεταγραφών: «Είμαστε μακριά ακόμη απ' το να πάρουμε συγκεκριμένους παίχτες. Εντός των ημερών θα κάνω τις εισηγήσεις στο διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο. Αν υλοποιηθούν είναι κάτι που θα γνωστοποιηθεί την επόμενη βδομάδα. Εχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στο υλικό που υπάρχει, έστω κι αν υπάρχουν ένα - δύο παιχνίδια που δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε. Σύντομα θα πω σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε παίκτες. Δική μου επιδίωξη και σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο θα είναι οι παίκτες που θα αποκτηθούν να γνωρίζουν πού έρχονται».

ΒΟΛΕΪ
Αυλαία στο Αλεξάνδρειο

Ολα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο Αλεξάνδρειο όπου η αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη Νικαίας (19.30) ανοίγει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Ο «Δικέφαλος», ο οποίος αύριο ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνομοσπονδίας, βλέπει τη σημερινή κόντρα ως πρόβα τζενεράλε πριν το δύσκολο ευρωπαϊκό του έργο. Αντίθετα, ο Αρης Νικαίας που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αναμένεται να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ καθώς θα τα δώσει όλα για τη νίκη προκειμένου να σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα.

  • Για τον Γ' γύρο του Κυπέλλου γυναικών σήμερα διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις οι οποίες είναι: Α' όμιλος: ΖΑΟΝ - Πανελλήνιος («Ζηρίνειο», 18.00), Κτησιφώντας - Βύρωνας/Αγ. Σώστης (Παιανίας, 20.30), Β' όμιλος: Νίκη Αλεξανδρούπολης - Καβάλα (Αλεξανδρούπολης, 17.00).
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ντέρμπι στο Κιλκίς

Να καλύψουν τα κενά στις εγχώριες υποχρεώσεις τους καλούνται οι «ευρωπαίοι» Δούκας, Πανελλήνιος και Αρχέλαος Κατερίνης, καθώς με τη διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής Πανελλήνιος φιλοξενείται στο Κιλκίς από την ομώνυμη ομάδα, σε έναν αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ομάδα της Κυψέλης μετά τον αποκλεισμό της από την ευρωπαϊκή της συνέχεια θα τα δώσει όλα προκειμένου να ξεκολλήσει από την 7η θέση της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι όμως που θα επιδιώξει και το Κιλκίς που ισοβαθμεί με το σημερινό του αντίπαλο. Ντέρμπι, ωστόσο, έχουμε και στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο Ιωνικός υποδέχεται τον Δούκα, ενώ σημαντική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί και στην Κατερίνη όπου ο Αρχέλαος θα προσπαθήσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος κόντρα στον Αθηναϊκό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ