ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Κατάργηση κλινών και συλλειτουργίες κλινικών

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι γιατροί στο Νοσοκομείο Σερρών

Προάγγελο της συρρίκνωσης των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων αποτελούν τα τεκταινόμενα και οι αποφάσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων στις Σέρρες και στα Πατήσια.

Στις Σέρρες η διοίκηση του νοσοκομείου άλλαξε τα προγράμματα εφημέρευσης σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Υγείας ώστε να προσαρμοστούν στο κονδύλι που εγκρίνεται από το υπουργείο (για τις Σέρρες χρειάζονταν 280.000 ευρώ/μήνα ενώ μέχρι τώρα γίνονταν εφημερίες με 360.000 ευρώ/μήνα). Αυτή η αλλαγή σημαίνει στην πράξη ότι τις καθημερινές στο νοσοκομείο δεν εφημερεύουν νευρολόγοι, πνευμονολόγοι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ουρολόγοι, ορθοπεδικοί (εφημερίες ετοιμότητας), ενώ μετά τις 9 το βράδυ δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο ούτε μικροβιολόγοι, αιματολόγοι, ακτινολόγοι, ιατροί αξονικού (μικτές εφημερίες).

Τα Σαββατοκύριακα βρίσκονται σε εφημερία ετοιμότητας όλες οι παραπάνω ειδικότητες. Συγχρόνως περνάει στη «συλλειτουργία» κλινικών, όπως αναφέρει, και συλλειτουργεί τις 2 Παθολογικές, τις 2 Χειρουργικές και τις 2 Γυναικολογικές Κλινικές (μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τον αριθμό των εφημερευόντων ιατρών στις παραπάνω κλινικές). Ετσι στις αργίες θα υπάρχει σε ενεργό εφημερία 1 ειδικός παθολόγος με 2 ειδικευόμενους που θα πρέπει να καλύψουν το σύνολο των παθολογικών περιστατικών που θα έρθουν στα επείγοντα (που περιλαμβάνει και πνευμονολογικά και νευρολογικά), τις 2 παθολογικές κλινικές (από 35 κρεβάτια η κάθε μία) και τη νευρολογική και πνευμονολογική κλινική αφού καλείται ο παθολόγος να καλύψει τον παθολογικό τομέα στο σύνολό του. Στον εργαστηριακό τομέα δε θα εφημερεύει κανένας!

Χτες έγινε γενική συνέλευση των γιατρών και αποφάσισαν 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη με συγκέντρωση στο χώρο του νοσοκομείου. Ζητούν δημόσια, δωρεάν Υγεία πλήρως χρηματοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό - Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή προνοιακών ιδρυμάτων - Αμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων - Ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.

Αιφνιδιαστική επιχείρηση συρρίκνωσης στο Πατησίων

Αρχικά, στο Νοσοκομείο Πατησίων προβλέφθηκαν 150 κλίνες αλλά λειτούργησαν 110 κλίνες. Το Πατησίων διασυνδέθηκε με το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» και στα πλαίσια αυτής της διασύνδεσης το σχέδιο του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου που είχε ετοιμάσει το υπουργείο Υγείας με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, προέβλεπε τη μείωση των κλινών σε 88.

Σε αυτό αντέδρασαν γιατροί και εργαζόμενοι και έκαναν πολλές κινητοποιήσεις. Προχτές, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Νοσοκομείου «Αγίων Αναργύρων» έγινε εισήγηση απ' το διοικητή του Δήμο Μπαρτσώκα να περάσει ο Οργανισμός με τις 88 κλίνες. Με δυναμική παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Πατησίων αναβλήθηκε η συζήτηση για το θέμα.

Χτες, έγινε συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου και αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για την αποσύνδεση του νοσοκομείου απ' τους Αγίους Αναργύρους, τη διατήρηση της αυτοτέλειάς του και την ένταξη σε όμορα νοσοκομεία.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Η τρομοκρατία στο εργοστάσιο δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση - καταγγελία του ΔΣ του Σωματείου για τις έξι νέες τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις

Eurokinissi

Απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας που έχει την κάλυψη και τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τις τελευταίες έξι εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις, την πρόθεσή της να διαλύσει το Σωματείο των χαλυβουργών και να δημιουργήσει καθεστώς γαλέρας στο εργοστάσιο, το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών δηλώνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν και να την τσακίσουν.

Μετά από την άμεση παρέμβαση του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στην Επιθεώρηση Εργασίας, χτες, για τις απολύσεις, προγραμματίστηκε τελικά τριμερής συνάντηση για τις 9 το πρωί της Δευτέρας. Οι χαλυβουργοί επέμειναν να γίνει η συνάντηση σήμερα Παρασκευή, αλλά οι υπεύθυνοι της Επιθεώρησης Εργασίας ανέφεραν πως πρέπει να έχει ενημερωθεί η πλευρά της εργοδοσίας τουλάχιστον 48 ώρες πριν και την όρισαν τελικά για την ερχόμενη Δευτέρα.

Επιπρόσθετα, σήμερα το πρωί, το ΔΣ του Σωματείου των χαλυβουργών θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, για να του καταγγείλει, μεταξύ άλλων, τη φρενήρη δραστηριότητα εισαγγελέων και άλλων δικαστών που λειτουργούν απροκάλυπτα πλέον ως εντολοδόχοι του Μάνεση, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των χαλυβουργών.

Η εκδικητική αυτή στάση της εργοδοσίας έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από όλους τους εργαζόμενους που μέσω των ομοσπονδιών και σωματείων τους έχουν κυριολεκτικά ξεσηκωθεί και δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν το πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους χαλυβουργούς, όπως έκαναν με συνέπεια τους προηγούμενους εννιά μήνες, κατά τη διάρκεια της ηρωικής απεργίας.

Σωματείο «Ελληνικής Χαλυβουργίας»: «Τώρα είμαστε πιο έμπειροι, δε θα μας λυγίσουν»

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» επισημαίνει:

«Συνάδελφοι χαλυβουργοί,

Η εργοδοσία του Μάνεση χθες προχώρησε σε έξι νέες απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων, μεταξύ αυτών και του ταμία του Σωματείου.

Ο στόχος της εργοδοσίας είναι να συνεχίσει την τρομοκρατία και την εκδίκηση απέναντι στους χαλυβουργούς, που εδώ και εννέα μήνες έκαναν έναν περήφανο, ηρωικό αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά της σχέδια και οι 120 απολύσεις συναδέλφων μας.

Στόχος της εργοδοσίας είναι το Σωματείο μας, να το χτυπήσει, να το διαλύσει, ώστε να μην έχουν οι εργάτες πού να ακουμπήσουν.

Είναι γελασμένη η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της αν νομίζουν ότι μετά από έναν τέτοιο αγώνα οι χαλυβουργοί δεν μπορούν να διακρίνουν τους εχθρούς από τους φίλους.

Τους λέμε ότι για άλλη μια φορά θα αποτύχουν.

Είμαστε ατσαλωμένοι, είμαστε δυνατοί. Τώρα πιο έμπειροι, δε θα μας λυγίζουν.

Δεν ήμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία και τους συμμάχους της, την κυβέρνηση, τα αστικά ΜΜΕ, τα ΜΑΤ και συνολικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Εχουμε τους δικούς μας συμμάχους, το ταξικό εργατικό κίνημα, όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε να κάνει μια σειρά ενέργειες ώστε να αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας και τις προθέσεις της να δημιουργήσει καθεστώς γαλέρας στο εργοστάσιο και τη συνέχιση των τρομοκρατικών, εκδικητικών απολύσεων.

Θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης, θα ζητήσουμε τριμερείς συναντήσεις, θα κινήσουμε νομικές διαδικασίες για την ανάκληση των απολύσεων, θα επιδιώξουμε παρεμβάσεις από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά για τη στήριξη του αγώνα μας.

Οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ δε γονατίζουν. Συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και το ψωμί των παιδιών μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

Πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης

Μηνύματα και ψηφίσματα συμπαράστασης εξέδωσαν δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία. Μεταξύ αυτών είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, το Σωματείο Μετάλλου Θριάσιου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας - Χαρτονοποιίας - Κυτιοποιίας - Χορταποθήκης και Επεξεργασίας Χάρτου Ν. Αττικής - Πειραιώς και Νήσων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, διεκδικώντας να εφαρμοστεί η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, ενάντια στη μείωση των μισθών και την απλήρωτη εργασία αποφάσισαν στη χτεσινή τους γενική συνέλευση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας. Απέναντι στην ένταση της επίθεσης των ξενοδόχων, που επιδιώκουν να διαμορφώσουν ακόμη πιο ληστρικούς όρους εκμετάλλευσης για να προστατεύσουν τα κέρδη τους, με οδηγό την κατάπτυστη κλαδική σύμβαση που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων μειώνοντας τους μισθούς κατά 15%, ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων απαντά με την οργάνωση της πάλης και την κλιμάκωση του ταξικού αγώνα, πραγματοποιώντας τέσσερις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα (18 και 31 Αυγούστου και άλλες 2 το πρώτο 15ήμερο του Σεπτέμβρη).

Στη χτεσινή συνέλευση αποφασίστηκε επίσης η παρέμβαση στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, σε άλλα σημεία άφιξης των τουριστών με σχετική ξενόγλωσση ανακοίνωση που θα ενημερώνει για τις συνθήκες-κάτεργο που επικρατούν στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Την ερχόμενη Δευτέρα επίσης εξαγγέλθηκε απεργία στο ξενοδοχείο «Παλαιοκαστρίτσα» όπου η εργοδοσία προκειμένου να επιβάλει τις αντεργατικές επιδιώξεις για μείωση μισθών προχώρησε εκδικητικά σε προειδοποιητικές απολύσεις 6 εργαζομένων. Στον εκφοβισμό καταφεύγει και η εργοδοσία του ομίλου Λούης στο ξενοδοχείο «Kerkyra Golf» με αναφορές προς εργαζόμενες για να σπάσει την οργανωμένη αντίσταση των εργαζομένων με το ταξικό τους σωματείο. Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο «IONIAN PRINCES», διεκδικώντας τα περσινά δεδουλευμένα καθώς και οφειλές από το 2010. Μισθούς από τη φετινή σεζόν οφείλονται επίσης στο «Mariblou» καθώς και σε άλλα ξενοδοχεία του νησιού.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση στη Βουλή για τους χαλυβουργούς

Το θέμα των εκδικητικών απολύσεων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», έθεσε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, προκαλώντας ευθέως την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες και να πάψει να στηρίζει τις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε τα εξής:

«Θέλουμε να καταγγείλουμε την εργοδοσία του Μάνεση της Χαλυβουργικής η οποία προχώρησε σε 6 εκδικητικές απολύσεις και μάλιστα μπορεί να μην υπάρξει και αποζημίωση, εκ των οποίων ένας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και οι υπόλοιποι 2 αναπληρωματικά μέλη. Αλήθεια, η δημόσια εξαγγελία του υπουργού Εργασίας ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση, πού πήγε; Πόση αξία έχει; Για το αφεντικό, τον Μάνεση, καμία απολύτως. Στο καλάθι των αχρήστων την πέταξε και είναι αποθρασυμένος γιατί έχει τις πλάτες της συγκυβέρνησης. Προχωράει για να δείξει ότι είναι "κράτος εν κράτει" Με τα διευθυντικά του στελέχη προχωρά σε μηνύσεις δεκάδων εργαζομένων. Θέλει να τσακίσει το σωματείο και να μετατρέψει το εργοστάσιο σε "γκέτο". Πρέπει να πάρει θέση σήμερα η κυβέρνηση».

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι «η βούληση της κυβέρνησης με στόχο τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί» και συμπλήρωσε ότι θα γίνουν συναντήσεις για το θέμα στο υπουργείο Εργασίας.

Κατατέθηκε Ερώτηση

Την ανάκληση των απολύσεων στη «Χαλυβουργία» και να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων απαίτησε το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή που απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Δικαιοσύνης Αν. Ρουπακιώτη.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Αποθρασυμένη από την κυβερνητική πολιτική η εργοδοσία της "Χαλυβουργίας" προχώρησε σε νέες τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις 6 πρωτοπόρων εργατών, εκφράζοντας ταυτόχρονα την προκλητική απαίτηση να μην τους αποζημιώσει. Ποδοπατώντας ακόμη και αυτή την περιορισμένη, αναποτελεσματική εργατική νομοθεσία απολύει μέλη του ΔΣ του Σωματείου παραβιάζοντας το νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικής προστασίας.

Την ίδια στιγμή, παροτρύνει τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς να εξαπολύσουν ένα πογκρόμ μηνύσεων σε δεκάδες εργαζόμενους στην εταιρεία. Μετά την αναστολή της απεργίας, η εργοδοσία με την προκλητική στήριξη της κυβέρνησης επιδιώκει να μετατρέψει το εργοστάσιο σε γκέτο, να διαλύσει το σωματείο και να τσακίσει την αξιοπρέπεια και το αγωνιστικό φρόνημα των εργατών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Να ανακληθούν άμεσα οι νέες εκδικητικές απολύσεις.
  • Να προστατευτούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις ενάντια στους εργαζόμενους».
ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές - εκδικητικές απολύσεις

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τις έξι νέες απολύσεις χαλυβουργών από την εργοδοσία της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις έξι νέες τρομοκρατικές - εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών χαλυβουργών από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μάνεση, προκειμένου να πλήξει το ανυπότακτο ταξικό τους φρόνημα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στο στόχαστρο της απόλυσης η μεγαλοεργοδοσία και οι συνεργάτες της έβαλαν τους έξι εργάτες που συνέλαβαν οι δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια της βίαιης εφόδου τους στην πύλη του εργοστασίου με εντολή εισαγγελέα και του πρωθυπουργού. Ανάμεσα στους 6 απολυμένους πρωτοπόρους χαλυβουργούς είναι ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και δύο αναπληρωματικά μέλη.

Η αχαλίνωτη επιθετικότητα του Μάνεση, η επίδειξη μίσους των διευθυντών και των τραμπούκων του κατά των ηρωικών χαλυβουργών έχει την κάλυψη και τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, συνολικά του κρατικού μηχανισμού, των καναλιών και των εφημερίδων που υπηρετούν την πλουτοκρατία. Ο υπουργός Εργασίας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος και συνυπεύθυνος για τις νέες τρομοκρατικές απολύσεις, εφόσον κάλυψε και ενθάρρυνε τα ψέματα και τις προβοκάτσιες κατά των χαλυβουργών στο όνομα δήθεν της προστασίας της εργασίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει την πολιτική ευθύνη και δεν μπορεί να σιωπά τη στιγμή που οι εισαγγελείς και άλλοι δικαστές λειτουργούν απροκάλυπτα ως εντολοδόχοι του Μάνεση συμμετέχοντας στο σχεδιασμό τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των χαλυβουργών.

Αυτή είναι η δημοκρατία των μεγαλοβιομηχάνων και των υπηρετών τους: Απειλές, συκοφαντίες, ωμή τρομοκρατία, στυγνή εκμετάλλευση κατά των εργατών, αυτά θέλουν να βασιλεύουν στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς. Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς τους, αξιώνουν με κάθε μέσο οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν την εξαθλίωση, την υποταγή και τον εξευτελισμό.

Η άγρια συντονισμένη επίθεση που δέχονται οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί πρέπει να ξεσηκώσει την οργή του λαού και ειδικά της εργατικής τάξης, των προοδευτικών ανθρώπων. Τώρα πρέπει να υψωθεί πιο αποφασιστικά η ταξική αλληλεγγύη, συσπείρωση, και αντεπίθεση. Ο αγώνας των χαλυβουργών αφορά όλη την εργατική τάξη, αποτελεί παράδειγμα και δείχνει το δρόμο του ταξικού ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο, την τιμή, τη νίκη της εργατικής τάξης».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Στη μάχη της απεργίας και σήμερα

Σήμερα ολοκληρώνεται η τριήμερη απεργία των εργαζομένων στην επιχείρηση «Κατσέλης» που δίνουν τη μάχη για την καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών. Η τριήμερη απεργία αποτελεί κλιμάκωση του αγώνα τους καθώς οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει με επιτυχία 48ωρη απεργία την περασμένη Κυριακή η οποία και ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Παράταση της ρύθμισης οφειλών για τις επιχειρήσεις

Νομοθετική διάταξη για την παράταση της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, προωθεί ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Πάντως, παρά τα όσα ισχυρίζεται το υπουργείο ότι οι ρυθμίσεις οφειλών «δεν αποτελούν μόνιμη λύση και θεραπεία των προβλημάτων...», εντούτοις αυτή η πρακτική έχει γίνει πλέον μόνιμο καθεστώς, τη στιγμή μάλιστα που τα ασφαλιστικά Ταμεία κυριολεκτικά «φυτοζωούν».

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι η «νέα ρύθμιση έχει ως κύριο στόχο τη μεγαλύτερη αύξηση των εισροών των ασφαλιστικών οργανισμών..», ωστόσο φανερώνει την πραγματική του έγνοια που δεν είναι άλλη από στη στήριξη των επιχειρηματιών...

Συνάντηση για τον ιατρικό τουρισμό

Ωθηση στον ιατρικό τουρισμό -που είναι στοχευμένη επιλογή της συγκυβέρνησης- αποτελεί η χτεσινή συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη.

Ο Πρόεδρος τους ΙΣΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, επισήμανε τη «σημαντικότητα του ιατρικού τουρισμού ως αναπτυσσόμενης οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την οποία πολίτες με προβλήματα υγείας θα μεταβαίνουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα». Δηλαδή, ανοίγει ένας ακόμα δρόμος στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας στοχεύοντας στη διεθνή ανταγωνιστικότητα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης, μέσα απ' το λεγόμενο ιατρικό τουρισμό ο στόχος είναι να γίνει προσέλκυση «πελατών» σε κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και πλαστικής χειρουργικής κ.ά. Στα πλαίσια αυτά σχεδιάζεται και η συνεργασία των νοσοκομείων με τις ξενοδοχειακές μονάδες. Π.χ. η δυνατότητα να έχουν τα ξενοδοχεία και μονάδες αιμοκάθαρσης.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τους μηχανισμούς του Μάνεση και της κυβέρνησης για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των εργατών της Χαλυβουργίας. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Μάνεσης και οι μηχανισμοί του, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της δε μπορούν να κρύψουν το ταξικό μίσος που νιώθουν για το σωματείο των εργαζομένων της Χαλυβουργίας και τον ηρωικό 9μηνο αγώνα τους.

Αμέσως μετά το κλείσιμο της απεργίας εξαπέλυσαν ένα κύμα άγριας τρομοκρατίας και απολύσεων για να τρομοκρατήσουν, να ταπεινώσουν, να τσακίσουν ηθικά τους απεργούς και τη διοίκηση του σωματείου.

Χτες προχώρησαν και σε 6 νέες απολύσεις, απολύοντας τους εργαζόμενους (μαζί και ένα μέλος της διοίκησης του σωματείου) που αποτελούσαν την απεργιακή φρουρά την ημέρα επέμβασης των ΜΑΤ στο εργοστάσιο.

Δε θα τα καταφέρουν. Οι χαλυβουργοί θα είναι και πάλι νικητές, όπως ήταν 9 μήνες τώρα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Το ΠΑΜΕ καλεί:

Την κυβέρνηση να σταματήσει να τροφοδοτεί την αδιαλλαξία του εργοδότη και να σχεδιάζει μαζί του το τσάκισμα των χαλυβουργών.

Τα συνδικάτα να καταγγείλουν το όργιο αυτό των απολύσεων και της τρομοκρατίας, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο σωματείο και τους χαλυβουργούς».

Στην άρση ασφαλιστικής αναπηρίας και μηνυτήρια αναφορά εναντίον συνταξιούχου προχώρησε χτες το ΙΚΑ, μετά από ανακάλυψη του ιδρύματος ότι ο εν λόγω συνταξιούχος έπαιρνε παράνομα σύνταξη βαριάς αναπηρίας τα τελευταία 21 χρόνια. Το ΙΚΑ υποστηρίζει ότι ο συνταξιούχος συνέχιζε να λαμβάνει τα χρήματα της σύνταξης, ενώ παράλληλα εργαζόταν και ασφαλίζονταν σε πιστωτικό ίδρυμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ