Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11326

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Πολλαπλή επιβάρυνση για την υγεία των γυναικών

Στη μέγκενη της αντιλαϊκής πολιτικής βρίσκεται το δικαίωμα των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις κάθε είδους υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Οι περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η συρρίκνωση και το κλείσιμο των δημοσίων δομών, η επιβολή πληρωμών που συνεχώς το ύψος τους αυξάνεται, η παράδοση της Υγείας και της Πρόνοιας στους επιχειρηματικούς ομίλους, όλα αυτά έχουν βαριές επιπτώσεις στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Από τη μια, ο αναπαραγωγικός ρόλος του γυναικείου οργανισμού συνεπάγεται πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες υγείας, ιδιαίτερη ανάγκη για υπηρεσίες πρόληψης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μητρότητα, από τον οικογενειακό προγραμματισμό και τον προγεννητικό έλεγχο μέχρι τον τοκετό. Από την άλλη, η ίδια η ανισοτιμία των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων και η αντιλαϊκή πολιτική έχουν το ρόλο τους ως παράγοντες που φθείρουν την υγεία των γυναικών.



ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Νέα μέσα έγκαιρης προειδοποίησης για καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους

ΣΕΛ.  9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Tζίρος δισ. και κινήσεις παρασκηνίου

ΣΕΛ.  7
ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Στον ήχο του κλαρίνου του χαμογελούσε η Ελλάδα

Είκοσι χρόνια απουσίας του ανθρώπου που έκλεισε όλη την ψυχή της Ρωμιοσύνης στο κλαρίνο του, του Τάσου Χαλκιά, συμπληρώνονται στις 12 Αυγούστου. Ο Τάσος Χαλκιάς ήταν ένας από τους στυλοβάτες της μουσικής μας παράδοσης και από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες στο κλαρίνο, που επί έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και στη διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής.


ΣΕΛ.  3
ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Από «ψυχή» των λαών... «φολκλόρ» του κεφαλαίου

Πτυχές της εκμετάλλευσης ενός πολιτισμικού πεδίου που ουδέποτε έχασε τη σημασία του για το κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  4  -  5

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ