ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Εκπληξη από Μέριτ στα 110μ εμπόδια

Ο Αμερικανός Μέριτ πήρε το χρυσό στα 110μ. εμπόδια εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Ρόμπλες

Associated Press

Ο Αμερικανός Μέριτ πήρε το χρυσό στα 110μ. εμπόδια εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Ρόμπλες
Ο Αμερικανός Μέριτ έκανε την έκπληξη και πήρε το χρυσό στα 110μ. εμπόδια εκμεταλλευόμενος και την ατυχία του φαβορί στο αγώνισμα, Κουβανού Ρόμπλες - ο οποίος τραυματίστηκε στα μισά της διαδρομής (τράβηγμα στο πόδι) - και πρώτευσε με χρόνο 12.92. Δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Ρίτσαρσον (13.04) και τρίτος ο Τζαμαϊκανός Πάρσμεντ (13.12). Στο 200μ. των γυναικών το χρυσό πήρε η Αμερικανίδα Φέλιξ (21.88), με δεύτερη την Τζαμαϊκανή Φρέιζερ (22.09) και τρίτη την Αμερικανίδα Ζέτερ (22.14). Στο μήκος των γυναικών πρώτευσε με 7.12 η Αμερικανίδα Ρέις παρά τις 4 άκυρες.

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Γιουσέιν Μπολτ πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 200μ. αφού πρώτευσε στη σειρά του με 20.39. Επίσης προκρίθηκαν ο Τζαμαϊκανός Μπλέικ (20.01) και ο Γάλλος Λε Μετρ (20.03), που είναι μεγάλοι αντίπαλοι του Μπολτ.

ΒΟΛΕΪ (Α): Η Ιταλία έκανε τη σπουδαία έκπληξη και απέκλεισε τη «χρυσή» ολυμπιονίκη του Πεκίνου και φαβορί ομάδα των ΗΠΑ, επικρατώντας με 3-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, που νίκησε με το ίδιο σκορ την Αργεντινή.

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α): Η Ισπανία, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, στο τέλος νίκησε με 66-59 τη Γαλλία, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία, η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Λιθουανία (83-74).

ΒΟΛΕΪ (Γ): Ξεκαθαρίζει το τοπίο όσον αφορά το ζευγάρι του τελικού, αφού σήμερα θα διεξαχθούν οι δυο ημιτελικοί ανάμεσα σε Ν. Κορέα - ΗΠΑ (17.00) και Βραζιλία - Ιαπωνία (21.30).

ΠΟΛΟ (Α): Η Ιταλία επικράτησε χτες της Ουγγαρίας με 11-9 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία που νίκησε την Αυστραλία με 11-8. Στον άλλο ημιτελικό το Μαυροβούνιο που νίκησε την Ισπανία 11-9, θα αντιμετωπίσει την Κροατία (νίκησε 8-2 χτες τις ΗΠΑ).

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ (Α): Το απόλυτο φαβορί, η Κίνα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό των ανδρών, επικρατώντας με 3-0 της Νότιας Κορέας.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Μετά το 2ο τελικό γύρο στο ατομικό της υπερπήδησης εμποδίων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ελβετός Στιβ Γκερντά. «Αργυρός» ο Ολλανδός Γκέρκο Σρόντερ, που νίκησε στο jump off τον Σίαν Ο' Κόνορ από την Ιρλανδία.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Οι Αυστραλοί Νάθαν Οουτεριτζ και Ιαν Γιένσεν πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα «49er». Δεύτεροι ήταν οι Νεοζηλανδοί Πίτερ Μπέρλινγκ και Μπλερ Τιουκ και τρίτοι οι Δανοί Αλαν Νόρεγκααρντ και Πίτερ Λανγκ.

ΚΑΝΟΕ: Η Ουγγαρία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τετραθέσιο καγιάκ ήρεμων νερών των γυναικών με χρόνο 1.30.827. Το χρυσό στο κανόε καγιάκ ήρεμων νερών 1000μ. C1 κατέκτησε ο Γερμανός αθλητής Σεμπάστιαν Μπρέντελ. Στο μονό καγιάκ ήρεμων νερών ανδρών Κ1 1000μ. νικητής ήταν ο Νορβηγός Ερικ Βέρας Λάρσε.

ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ): ΗΠΑ - Αυστραλία και Ρωσία - Γαλλία είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Γ): Η Νορβηγία νίκησε με 21-19 την αήττητη Βραζιλία και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπως και το Μαυροβούνιο που νίκησε τη Γαλλία με 23-22. Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι: Νορβηγία - Νότια Κορέα, Ισπανία - Μαυροβούνιο.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Αποκλειστικά αμερικανική υπόθεση θα είναι ο σημερινός τελικός, αφού προκρίθηκαν και οι δυο ομάδες των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα οι Ρος/Κέσι νίκησαν τις Βραζιλιάνες Σίλβα/Φράνκα με 2-1 σετ και θα αντιμετωπίσουν τις συμπατριώτισσές τους Ουόλς/Τρίενορ. Στο τελικό των ανδρών οι Γερμανοί Μπρινκ/Ρέκερμαν που νίκησαν 2-0 τους Ολλανδούς Νούμερντορ/Σιούιλ θα αντιμετωπίσουν τους Βραζιλιάνους Τσερούτι/Ρέγιο.

ΠΑΛΗ (Γ): Στα 48κ. της ελευθέρας η Ιαπωνέζα Ομπάρα πήρε το χρυσό νικώντας στον τελικό με 3-1 την Αζέρα Μαρίγια Στάντνι. Η επίσης Ιαπωνέζα Ιτσο πρώτευσε στην κατηγορία των 63κ. αφού στον τελικό νίκησε την Κινέζα Ζινγκ Ρούιξουε με 3-0, υπερασπιζόμενη τον ολυμπιακό τίτλο της.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α): Στα προημιτελικά είχαμε Ισλανδία - Ουγγαρία 33-34, Σουηδία - Δανία 24-22, Ισπανία - Γαλλία 22-23.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Αποκαλύψεις Σβάρτερ

Ο Ιταλός βαδιστής Αλεξ Σβάρτσερ που αποκλείστηκε από την αποστολή πριν λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, σε συνέντευξη Τύπου στη βορειοανατολική Ιταλία δήλωσε ότι «αγόρασε την ουσία ερυθροποιητίνη (Epo) από φαρμακείο στην Τουρκία, στην Αττάλεια, τον Σεπτέμβριο, αφού πρώτα πληροφορήθηκε τα σχετικά μέσω διαδικτύου». «Τον Ιούλιο ξυπνούσα στις 2, στις 3 το πρωί, ξέροντας ότι από τις 6 και πέρα θα μπορούσε να έλθει ο έλεγχος ντόπιγκ. Οταν χτύπησαν την πόρτα, σκέφτηκα να πω στην μητέρα μου να μην ανοίξει, αλλά τελικά παρουσιάστηκα, και έδωσα το δείγμα, ξέροντας ότι θα ήταν θετικό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιταλός αθλητής. Επίσης επισήμανε οτι έκανε αυτή την ενέργεια καθώς ένιωσε αφόρητη πίεση. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος αθλητής ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στο Πεκίνο.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Τύχη βουνό

Στην άρση βαρών απέφυγε σοβαρότατο τραυματισμό ο αρσιβαρίστας Ματίας Στάινερ, ο οποίος σε προσπάθειά του στο αρασέ δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάρα με τα 196 κιλά και αυτή έπεσε στο λαιμό του. Ο Γερμανός πρωταθλητής της άρσης βαρών αγωνιζόταν στην κατηγορία των 105+ κιλών, αλλά δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα όταν έχασε την ισορροπία του. Αμέσως μετακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

  • Παρολίγον σοβαρό ατύχημα θα είχαμε και στο επί κοντώ των ανδρών όταν έσπασε και μάλιστα σε τρία κομμάτια το κοντάρι του Κουβανού Λάζουρου Μπόρχες τη στιγμή που το ακούμπησε στη βαλβίδα, με αποτέλεσμα ο αθλητής να βρεθεί στον αέρα και να προσγειωθεί στα όρια του στρώματος.
ΠΑΟ - ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ 3-0
«Ξύπνησε» στο Β'

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και παίζοντας καλύτερα στο Β' μέρος, όταν και ανέβασε την απόδοσή του και έγινε πιο απειλητικός επιθετικά ο Παναθηναϊκός σφράγισε χτες και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δεύτερο αγώνα για το Β' γύρο της διοργάνωσης νίκησε για δεύτερη φορά μετά την επικράτηση στη Σκοτία τη Μάδεργουελ με 3-0. Οι «πράσινοι» μετά από ένα νωθρό πρώτο μέρος, όπου δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα αλλά και δεν απείλησαν, στο δεύτερο μπήκαν πιο δραστήριοι και κατάφεραν να σκοράρουν με τους Χριστοδουλόπουλο (51'), Μαυρία (75') και Σισόκο (75'). Πλέον στην κλήρωση της Παρασκευής θα μάθουν τον αντίπαλό τους, στο τελευταίο βήμα πριν τους ομίλους.

ΕUROPA LEUAGE
«Καίγεται» ο ένας

Ευρωπαϊκή μέρα η σημερινή για ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, αφού θα προσπαθήσουν να περάσουν στην επόμενη φάση του EUROPA LEAGUE.

ΠΑΟΚ - ΜΠΝΕΪ ΓΕΧΟΥΝΤΑ (21.00, ΟΤΕ ΤV)

Με τον αέρα του 2-0 από τον πρώτο αγώνα στο Τελ Αβίβ η ρεβάνς σήμερα στην Τούμπα μοιάζει με τυπική διαδικασία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως ο τεχνικός Γιώργος Δώνης ζήτησε από τους παίκτες σοβαρότητα: «Θέλω να αντιμετωπίσουμε το ματς σαν να είμαστε στο μηδέν. Κανέναν αντίπαλο δεν πρέπει να τον υποτιμάς».

ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (22.00)

Η ομάδα της Αρκαδίας δοκιμάζεται σήμερα στην Πορτογαλία απέναντι στην Μαρίτιμο και ο Σάκης Τσιώλης δηλώνει: «Είναι δύσκολο παιχνίδι, γι' αυτό είμαστε στην Ευρώπη, για τα δύσκολα...». Οσον αφορά τη μετάδοση του αγώνα μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο παρέμενε ρευστή η κατάσταση.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Αισιοδοξία Περπέρογλου

Μια ημέρα έπειτα από οριστικοποίηση της συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό και την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του από τους «ερυθρόλευκους», ο Στράτος Περπέρογλου, μίλησε για την απόφασή του να μετακινηθεί στους Πειραιώτες από τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής φόργουορντ σχολίασε ότι αν και ήταν μία δύσκολη απόφαση, ήθελε να κάνει αυτή την αλλαγή στην καριέρα του, ενώ εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρή δουλειά, προκειμένου να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή.

  • Το πρώτο βήμα για την απόκτηση του Αμερικανού Ντέργουιν Κίτσεν από τον Παναθηναϊκό φαίνεται να έγινε καθώς οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για συμφωνία του παίκτη με τους «πράσινους». Εκείνο που απομένει είναι να τα βρει η ελληνική ομάδα και με την Μακάμπι Ρισόν.
  • Καμία αλλαγή στο καθεστώς των εγγυητικών επιστολών δεν θα υπάρξει την νέα χρονιά για τις ομάδες όπως αποφάσισε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Αλλωστε, οι περισσότερες ομάδες τα έχουν καταθέσει ήδη και δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι σ' αυτό.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Κόπηκε» ο Κανού

Κι όμως ο Κανού δεν θα ντυθεί στα «ερυθρόλευκα». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην υπογραφή συμβολαίων με τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό. Λόγος για την απόφαση αυτή φαίνεται να στάθηκαν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Ετοιμος να προσφέρει στους «ερυθρόλευκους» δήλωσε χτες στην επίσημη παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό ο Λεάντρο Γκρέκο. Ο Ιταλός μέσος υποστήριξε ότι η ομάδα του Ζαρντίμ τού έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις: «Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα και για εμένα είναι πολύ σημαντικό που είμαι εδώ...», σχολίασε ο Γκρέκο.

  • Παίκτης του Ατρόμητου είναι και επίσημα ο Σουμπίνιο, ο οποίος μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο.
  • Σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησαν οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννενα, παίρνοντας μέσα πραγματικά από τα χέρια της ΑΕΚ τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ Σταύρο Τσουκαλά.
  • Ο Θωμάς Μαύρος εξέδωσε επίσημη δήλωση μέσω του σάιτ της ΠΑΕ, για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στους συνεργάτες που έχει στο ΔΣ της ΑΕΚ (κ.κ. Σταυρόπουλο, Ηλιόπουλο, Βούρο, Ιερόπουλο και Γαντζούλα) κόντρα στην αμφισβήτηση που δέχονται τον τελευταίο καιρό.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ