ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Από επί κοντώ και ακόντιο οι χτεσινές διακρίσεις

Σε πολύ καλή φόρμα έδειξε ότι βρίσκεται ο Σπύρος Λεμπέσης με την άνετη πρόκριση του στον τελικό του ακοντισμού
Σε πολύ καλή φόρμα έδειξε ότι βρίσκεται ο Σπύρος Λεμπέσης με την άνετη πρόκριση του στον τελικό του ακοντισμού
Το επί κοντώ και ο ακοντισμός πρόσφεραν τις μεγαλύτερες διακρίσεις στη χτεσινή παρουσία των Ελλήνων αθλητών, ενώ αξιόλογη παρουσία είχαμε και στα 800μ των γυναικών.

Επί κοντώ: Πέταξε ο Φιλιππίδης

Μπορεί να έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Κώστα Φιλιππίδη να επιβεβαιώσει εξαρχής τα προγνωστικά που τον θέλουν να είναι μια από τις ελπίδες για ένα ακόμη μετάλλιο για την ελληνική αποστολή. Συμμετέχοντας στα προκριματικά του επί κοντώ ο Ελληνας αθλητής δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος με καλύτερο άλμα στα 5.60. Κάτι που αποδείχθηκε ικανό να του δώσει το εισιτήριο χωρίς να χρειαστεί να πιάσει το όριο των 5.70. Παράλληλα η συνολική εμφάνιση του Φιλιππίδη, που πέρασε με την πρώτη τα 5.35, τα 5.50 και τα 5.60, ανεβάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τον ίδιο και την ελληνική ομάδα.

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Καθάρισε εύκολα ο Λεμπέσης

Την πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού πήρε πανηγυρικά ο Σπύρος Λεμπέσης, που στα χτεσινά προκριματικά είχε καλύτερη βολή και κατάφερε να ξεπεράσει το όριο πρόκρισης ρίχνοντας βολή στα 82.40. Αξιόλογη ήταν και η πρώτη του προσπάθεια που με 81.80 τον έφερε μια ανάσα πριν την πρόκριση. Ο Ελληνας ακοντιστής έδειξε να είναι σε άριστη κατάσταση και ενόψει του τελικού το Σάββατο αύξησε τις ελπίδες διάκρισης. Σε δηλώσεις του ο Σπύρος Λεμπέσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κατάφερε να μείνει κοντά στις προσωπικές του επιδόσεις (έχει ατομικό ρεκόρ 83.02) κάτι που ήταν βασικό στοιχείο για την πρόκρισή του στο τελικό. Επίσης δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

800μ: Χωρίς προβλήματα η Φιλάνδρα

Σημαντική επιτυχία αποτελεί για την Ελένη Φιλάνδρα η πρόκριση στα σημερινά ημιτελικά των 800μ, την οποία κατάφερε μετά από πολύ καλή εμφάνιση στην προκριματική της σειρά που την έφερε στην τρίτη θέση με χρόνο 2.02.29. Η Ελληνίδα αθλήτρια στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας προπορευόταν, ωστόσο πριν την περάσουν η Πάμελα Τζελίμο και η Λίνσι Σαρπ.

110μ εμπ.: Δεν τα κατάφερε ο Δουβαλίδης

Στα ημιτελικά των 110μ εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καθώς, αν και ξεκίνησε καλά στα πρώτα μέτρα, χτύπησε τέσσερα εμπόδια με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και να τερματίσει στην 7η θέση της ημιτελικής του σειράς με χρόνο 13.77.

200μ: Καλός χωρίς πρόκριση ο Τσάκωνας

Αν και έκανε σχετικά καλή κούρσα, αγωνιζόμενος στην ημιτελική του σειρά, στην οποία τερμάτισε 5ος με χρόνο 20.72 ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ, εντούτοις αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Λυκούργο Τσάκωνα για να του δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
Το βάρος σε στίβο - γυμναστική

Τη μάχη της πρόκρισης στον τελικό των 800μ θα δώσει σήμερα η Ελένη Φιλάνδρα
Τη μάχη της πρόκρισης στον τελικό των 800μ θα δώσει σήμερα η Ελένη Φιλάνδρα
Σε στίβο και γυμναστική στρέφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς τη σημερινή ημέρα.

Στα ημιτελικά των 800μ. θα αγωνιστεί στις 21.30 (ΝΕΤ) η Ελένη Φιλάνδρα. Ικανοποιημένη από την προσπάθειά της ως τώρα δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη, μπήκα μπροστά για να κάνω τη δική μου κούρσα και για να κάνω το δικό μου ρεκόρ και να πάρω την πρόκριση. Ευτυχώς, αυτή ήρθε, και σήμερα έχουμε τον ημιτελικό. Είχα ένα θέμα τραυματισμού την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο μπορώ να το ξεπεράσω», ήταν τα λόγια της Ελληνίδας αθλήτριας.

Στη γυμναστική η εθνική ανσάμπλ θα διεκδικήσει τις επόμενες δύο ημέρες τη συμμετοχή της στον τελικό της Κυριακής. Τα νεαρότερα μέλη της ελληνικής αποστολής, τα κορίτσια της εθνικής ανσάμπλ, μπαίνουν σήμερα (14.00, ΕΤ1) στο... ταπί της διάκρισης στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχή θα γίνει με τον προκριματικό στις 5 μπάλες και την εθνική ανσάμπλ θα συνοδεύει το κομμάτι «Swingin' for the fences» του Γκόρντον Γκούντγουιν. Αύριο θα ακολουθήσει ο προκριματικός στις 3 κορδέλες και τα 2 στεφάνια. Από το άθροισμα της βαθμολογίας θα προκύψει η συνολική βαθμολογία. Στον προκριματικό συμμετέχουν δώδεκα ομάδες και το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής θα πάρουν οι πρώτες οκτώ.

Την εθνική ανσάμπλ απαρτίζουν η Μαριάνθη Ζαφειρίου, η Αλεξία Κυριαζή, η Ελένη Δόικα, η Εύη Λουκάγκου, η Βάσω Ζάχου και η Σταυρούλα Σαμαρά. Τόσο η Σαμαρά, όσο και η Δόικα που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, είναι έτοιμες να αγωνιστούν.

Σε δηλώσεις της η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου είπε: «Η επίσημη προπόνησή μας στις 5 μπάλες πήγε ικανοποιητικά. Είμαστε καλά. Εδώ που φτάσαμε τα κορίτσια θα δώσουν ό,τι έχουν. Θα βγάλουν από μέσα τους όλη την ενέργεια που κρύβουν και όλη τη δουλειά που έκαναν επί μήνες. Θα παλέψουμε για την είσοδο στην οκτάδα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Κατά τα άλλα, το πρωί (11.30, ΝΕΤ) στο ύψος γυναικών στα προκριματικά έχουμε τη συμμετοχή της Αντωνίας Στεργίου.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ (14.00, ΕΤ1). Στον τελικό έχουμε την παρουσία της Μαριάννας Λυμπερτά, που θα προσπαθήσει για ένα καλό πλασάρισμα.

ΠΑΛΗ (15.00, ΕΤ1): Στα προκριμτικά των 66 κιλών στην ελευθέρα θα αγωνιστεί η Μαρία Πρεβολαράκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΕΤ1: 11.30 - 01.30 ΚΑΝΟΕ ΣΠΡΙΝΤ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΠΟΛΟ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ, BEACH VOLLEY, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 10 ΧΛΜ.), ΕΝΟΡΓΑΝΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΠΥΓΜΑΧΙΑ, ΠΑΛΗ, ΙΠΠΑΣΙΑ.

ΝΕΤ: 11.00 - 14.00 ΣΤΙΒΟΣ, 20.30 - 24.00 ΣΤΙΒΟΣ.

ΕΤ3: ΒΟΛΕΪ (Γ) 17.00 - 18.30 Ημιτελικός 1, ΒΟΛΕΪ (Γ) 21.30 - 23.00 Ημιτελικός 2, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Γ) 21.45 - 23.45, ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) 19.00 - 21.00 Ημιτελικός 1, ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) 23.00 - 01.00 Ημιτελικός 2.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ