ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΟ 2-0
Κατώτερος του αναμενομένου

Η καλή απόδοση του Κατσουράνη στην επανάληψη δεν στάθηκε αρκετή για τον ΠΑΟ

Icon

Η καλή απόδοση του Κατσουράνη στην επανάληψη δεν στάθηκε αρκετή για τον ΠΑΟ
Κατώτερος του αναμενομένου ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-0 χτες στη Μάλαγα, στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ που οδηγούν στην πρόκριση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπνωτισμένος στο πρώτο ημίχρονο στο «Ροσαλέδα» ο ΠΑΟ, που ζητούσε διά στόματος του Φερέιρα πριν από τον αγώνα κίνηση και κάλυψη, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό απέναντι στους «δαιμονισμένους» Ισπανούς που έκλεισαν γρήγορα στα καρέ τους «πράσινους» και πέτυχαν δυο γκολ, που τους δίνουν μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του θεσμού. Το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 17' όταν ο Μαρέσκα εκτέλεσε κόρνερ ο Ουέλιγκτον έπιασε πρώτη κεφαλιά και ο Ντεμικέλις από κοντά άνοιξε το σκορ... Κοιμήθηκε η άμυνα του «τριφυλλιού». Στο 34' οι Ισπανοί «έκρυψαν» την μπάλα, ο Χοακίν σέντραρε και ο Ελισέου από κοντά έκανε το 2-0. Στην επανάληψη η ομάδα προσπάθησε να ισορροπίσει το παιχνίδι και είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 75' με τον Τοτσέ. Τώρα η ρεβάνς την ερχόμενη Τρίτη στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι πολύ δύσκολη για τους παίκτες του Φερέιρα, που μάλλον θα πρέπει από τώρα να συμβιβαστούν με το Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα (70' Καμάτσο), Ελισέου (78' Ντούντα), Ισκο, Φαμπρίς (70' Μπουονανότε).

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (62' Πίντο), Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνης, Ζέκα (38' Χριστοδουλόπουλος), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (70' Τοτσέ).

ΠΑΟΚ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ
Να δείξει ότι είναι φαβορί

Τον τίτλο του φαβορί που έχει αποδοθεί στον ΠΑΟΚ - για την είσοδο στους ομίλους του Europa League - αποδέχτηκε ο Γ. Δώνης, επισημαίνοντας όμως ότι αυτός πρέπει να επιβεβαιωθεί απόψε (21.30, OTE Sport 1) εντός παιδιάς. Οι «ασπρόμαυροι» υποδέχονται τη Ραπίντ Βιέννης, στην πρώτη από τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις για τα πλέι οφ, και στοχεύουν να θέσουν - ενόψει του επαναληπτικού - τις ισχυρότερες δυνατές βάσεις για την πρόκριση.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, μεταξύ άλλων, ζήτησε να μη σκέφτονται οι παίχτες του τον επαναληπτικό και χαρακτήρισε ως πιο βασικό «να μη δεχτούμε γκολ. Θέλουμε να κερδίζουμε και κυρίαρχο ρόλο παίζει η άμυνα. Ακόμη και το 0-0 πάντα δίνει περισσότερες πιθανότητες σε εμάς».

Χαρακτήρισε τη Ραπίντ «μια πολύ σοβαρή ομάδα. Μοιάζει με εμάς, δεν θέλει να καταστρέψει αλλά να δημιουργήσει». Πρόσθεσε ότι παρουσιάζει «αυτοματοποιημένες κινήσεις, ειδικά στην επίθεση» και επισήμανε ότι «πρέπει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». Εξέφρασε την πίστη του ότι η πρόκριση «θα κριθεί στις λεπτομέρειες» και ότι «θα είμαστε πολύ δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Ο ομόλογός του στην αυστριακή ομάδα, Πέτερ Σέτελ, αποδέχτηκε το χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ αλλά τόνισε πως «και εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο. Εχουμε αυτοπεποίθηση και δυναμισμό και θεωρώ ότι ο δικός μας ενθουσιασμός πλεονεκτεί απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αισιοδοξώ να πάρουμε την πρόκριση και οι νέοι παίκτες μας να κερδίσουν εμπειρίες στους ομίλους. Κατά δεύτερο λόγο υπάρχουν σημαντικά έσοδα για τις ομάδες και τους προέδρους». Συμφώνησε με την εκτίμηση του Δώνη ότι το σημερινό «αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες», προσθέτοντας πως «η πρόκριση θα κριθεί στη Βιέννη».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
Χωρίς φόβο

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτούς τους αγώνες». Με τη φράση αυτή ο Μπάγεβιτς οριοθέτησε τη φιλοσοφία του Ατρομήτου στη σημερινή (20.00, «Novasports 2») πρώτη αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, για τα πλέι οφ του Europa League. Και περιμένει οι παίχτες του να την εκδηλώσουν στο γήπεδο, ώστε - σε συνάρτηση με μια καλή απόδοση αλλά και την απαραίτητη τύχη - να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες που τους αναλογούν για την πρόκριση.

Αναμφισβήτητα οι Αγγλοι, πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, είναι το φαβορί. «Είναι μια δυνατή και γρήγορη ομάδα» όπως ανέφερε και ο Σερβοέλληνας τεχνικός «που αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και που προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά». Οι «ανθρακωρύχοι» ήρθαν με αρκετές απουσίες. Αυτό όμως δεν αποπροσανατολίζει τον Μπάγεβιτς που τόνισε ότι «δεν είναι ομάδα που βασίζεται σε έναν - δύο παίκτες αλλά σε 30».

Με την αποστολή της Νιούκαστλ δεν ταξίδεψαν - λόγω τραυματισμού ή για να προφυλαχθούν - οι Κολοτσίνι (αμυντικός), Τιοτέ, Σέιν Φέργκιουσον, Χάρις Βούτσκιτς (μέσοι), Μπα και Αμεόμπι (επιθετικοί). Ο προπονητής της, Αλαν Πάρντιου, είπε ότι «έφερα όλους όσοι είναι υγιείς, σε καλή κατάσταση και μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι υπάρχει ο επαναληπτικός στην Αγγλία αλλά και ότι για την Πρέμιερ Λιγκ οι φιλοξενούμενοι θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη αγωνιστική την Τσέλσι στο Λονδίνο, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μην υπερβάλλουν εαυτούς. Τον τεχνικό τους πάντως έδειξε να τον απασχολεί περισσότερο η ζέστη, παρά ο Ατρόμητος: «Τερμάτισε ψηλά στη βαθμολογία είναι καλή ομάδα, αλλά το πρόβλημα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες. Η Νιούκαστλ θα προσπαθήσει να πάρει τα ηνία του αγώνα, αν το καταφέρουμε θα πάρουμε τη νίκη». Πάντως, στα αγγλικά ΜΜΕ έχει δηλώσει ότι «και η ισοπαλία δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα».

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Για «τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης, απιστίας και υπεξαίρεσης» κατηγορεί η ΠΑΕ Παναχαϊκή - με εξώδικο - την ΟΠΑΠ ΑΕ. Θεωρεί παράνομη την προκαταβολή δόσεων (για χορηγία) σε καταχρεωμένες ΠΑΕ και ζητάει ανάκληση και μη επανάληψή της. Αλλιώς, προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές.

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Κοκκινίζει» ο Καββαδάς

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι πλέον στην απόκτηση του Βασίλη Καββαδά.

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε χτες ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον 21χρονο σέντερ και πλέον στον Ολυμπιακό «παίζουν» μόνοι τους.

Η αποχώρηση των «πρασίνων» από τη διεκδίκηση κάνει πιο ευνοϊκές τις συνθήκες για τον Ολυμπιακό, που έχει κάνει πρόταση 300.000 ευρώ για τον παίκτη.

Η επιθυμία του ίδιου του παίκτη είναι να πάει στον Ολυμπιακό και έτσι οι δύο πλευρές είναι αρκετά κοντά στο να συμφωνήσουν για να συνεχίσουν μαζί.

  • Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ζήσης Σαρικόπουλος, όπως ανακοίνωσαν οι «κίτρινοι».

Επειτα από την προσθήκη του 22χρονου, η φροντ-λάιν του Αρη ενισχύεται αρκετά, με τον Ελληνα σέντερ να δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Σαρικόπουλος τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανιωνίου, ενώ στο παρελθόν μεταξύ άλλων έχει φορέσει και τη φανέλα του Ολυμπιακού.

  • Με τρεις αγώνες για την Εθνική Ανδρών κι άλλους τόσους για την Εθνική Γυναικών, αλλά και πλήθος άλλων αναμετρήσεων ανοίγει σήμερα η αυλαία του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 3x3 στο Ζάππειο (23-26 Αυγούστου).

Η ομάδα των Ανδρών αντιμετωπίζει στις 18.40 τη Ρωσία, στις 20.50 τη Σρι Λάνκα και στις 22.40 το Ισραήλ, ενώ εκείνη των Γυναικών στις 18.00 την Ουγγαρία, στις 20.30 την Τσεχία και στις 23.00 τη Γαλλία.

ΔΙΕΘΝΗ
«Καθάρισε» ο Σαμαράς

Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σαμαρά η Σέλτικ νίκησε 2-0 την Χέλσινγκμποργκ μέσα στη Σουηδία και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2' ο Κρις Κόμονς από σέντρα του Σαμαρά και ο Ελληνας άσος διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 75' με κοντινή κεφαλιά.

Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν επίσης Ντιναμό Κιέβου και Κλουζ, κάνοντας μάλιστα ανατροπές.

Η Ντιναμό επικράτησε 3-1 της Γκλάντμπαχ στη Γερμανία και η Κλουζ με 2-1 της Βασιλείας στην Ελβετία.

Η Σπαρτάκ νίκησε 2-1 την Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα, ενώ η Κοπεγχάγη κέρδισε 1-0 τη Λιλ στη Δανία.

ΣΤΗΜΕΝΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Απορρίφθηκε η έφεση Κόντε

Απορρίφθηκε η έφεση - που είχε καταθέσει κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης - και παρέμεινε η ποινή 10μηνου αποκλεισμού για τον Αντόνιο Κόντε. Ο τεχνικός της Γιουβέντους ήταν κατηγορούμενος και τιμωρήθηκε ως γνώστης προσυνεννόησης δύο αγώνων της Σιένα, στην οποία ήταν το επίμαχο χρονικό διάστημα προπονητής. Η προσφυγή του έγινε δεκτή για την αναμέτρηση Νοβάρα - Σιένα αλλά όχι για τον αγώνα Αλμπινολέφε - Σιένα.

Ο Κόντε - που αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση - είχε προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή περιμένοντας (οι δικηγόροι του, βάσει των στοιχείων που επικαλούνται, παρουσιάζονταν σίγουροι) να αθωωθεί. Πλέον θα επιδιώξει να ανατρέψει τα δεδομένα σε τρίτο βαθμό. Αντίθετα, η ποινή του άμεσου συνεργάτη του, Αντζελο Αλέσιο, μιεώθηκε από οκτώ σε έξι μήνες. Κατά τ' άλλα, ο Μάρκο ντι Βάιο απαλλάχθηκε εκ νέου (είχε προσφύγει ο εισαγγελέας, Στέφανο Παλάτσι) και επιβεβαιώθηκε ο υποβιβασμός της Λέτσε στην τρίτη κατηγορία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ