ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ

Με τη διοίκηση της ΠΟΣΤ συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, η οποία εξαγγέλθηκε στα μέσα Αυγούστου από τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο της συνολικότερης εκποίησης μιας σειράς επιχειρήσεων με κρατική συμμετοχή (ΕΛΒΟ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλα) και με στόχο να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, γνωρίζουμε και το ρόλο τους. Αυτό θα έχει γενικότερες συνέπειες για όλο τον ελληνικό λαό σε μια περίοδο μάλιστα που τα πάντα ιδιωτικοποιούνται για να ανοιχτεί έδαφος στην κερδοφορία των μονοπωλίων, για νέες επενδύσεις, με τους εργαζόμενους όμως σε συνθήκες εργασιακής βαρβαρότητας και με πάρα πολλές απολύσεις.

Πιστεύουμε ότι σ' αυτόν τον αγώνα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί δεν μπορεί να βλέπει ο καθένας μόνο τα προβλήματα του δικού του κλάδου, όσο κι αν αυτά είναι πιεστικά. Επειδή έχουμε μια ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου με όλη τη βαρβαρότητα που ξετυλίγεται, το σύνθημα πρέπει να είναι όλοι για έναν και ένας για όλους. Απ' αυτήν την άποψη, ο αγώνας των ταχυδρομικών υπαλλήλων δεν μπορεί να μείνει μόνο στο δικό τους αντικείμενο ή δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορους τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Από την πλευρά των συνδικαλιστών, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, Γ. Βασιλόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλουν να αφήσουν χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση τον Ελληνα πολίτη, ο οποίος κατοικεί κατά κύριο λόγο σε έναν τεράστιο ορεινό όγκο που έχει η χώρα μας και σε εκατοντάδες νησιά. Μετά τι; Ως εργαζόμενοι και ως συνδικάτα έχουμε χρέος να αρθρώσουμε λόγο και να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα που έχουν διαμορφώσει στην κοινή γνώμη».

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες

Στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Γιώργη στη Νίκαια, με πλούσιο πρόγραμμα. Θα μιλήσει ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Γιώργη στη Νίκαια. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χορευτικό συγκρότημα από τη Γεωργία, προβολή ντοκιμαντέρ με αφηγήσεις προσφύγων από τη Μ. Ασία και από άλλες χώρες και μουσικό συγκρότημα.

«Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη. Ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος, το μακρύ χέρι των βιομηχάνων, συμπλήρωμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού. Παιδί του συστήματος και η "Χρυσή Αυγή" που προσπαθεί να ποτίσει δηλητήριο τις λαϊκές οικογένειες, να κρύψει τις πραγματικές αιτίες της βαρβαρότητας που ζούμε», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΟ Πειραιά του ΚΚΕ και σε άλλο σημείο τονίζει:

«Οι καπιταλιστές είναι που φταίνε για την ανεργία, για το χάλι της Υγείας, της Παιδείας, για τους παιδικούς σταθμούς που κλείνουν, για το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, για τους ληστρικούς φόρους, για όλα μας τα βάσανα, αλλά και για την εγκληματικότητα. Οι καπιταλιστές κλείνουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις και απαιτούν μισθούς Βουλγαρίας.

Οι μετανάστες είναι θύματα της πολιτικής που σκοτώνει και ληστεύει λαούς, όπως το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, τη Λιβύη. Σε όλα αυτά υπήρχε ελληνική συμμετοχή. Τώρα ετοιμάζονται να επιτεθούν σε Συρία, Ιράν. Απαιτούμε άμεσα καμία ελληνική συμμετοχή. Καμία παραχώρηση ελληνικού εδάφους. Να κλείσει η βάση της Σούδας.

Οι θολές αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συσκοτίζουν γιατί αποπροσανατολίζουν από το κύριο. Τον πραγματικό εχθρό, την αστική τάξη και τα μονοπώλια. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά πλήρωσε ο λαός τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης δε διαχειρίζεται. Ανατρέπεται!».

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Πτυχή της δράσης του παρακράτους η απόπειρα εμπρησμού

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

Σημάδια της φωτιάς στο εσωτερικό του κτιρίου. Ο ένας εμπρηστικός μηχανισμός πετάχτηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και ο άλλος στο ισόγειο
Σημάδια της φωτιάς στο εσωτερικό του κτιρίου. Ο ένας εμπρηστικός μηχανισμός πετάχτηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και ο άλλος στο ισόγειο
Επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς δέχτηκε από αγνώστους στις 4.45 το πρωί του περασμένου Σαββάτου το Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», το οποίο στεγάζεται στο Χαλάνδρι, στο σπίτι που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος. Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες.

Η φωτιά που ξέσπασε αντιμετωπίστηκε άμεσα από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν το Κόμμα, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Στο Επιμορφωτικό Κέντρο διατηρείται η βιβλιοθήκη του Χ. Φλωράκη και σημαντικό αρχειακό υλικό του ΚΚΕ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος κατήγγειλε το περιστατικό τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών. Αυτή η αντιλαϊκή - αντικομμουνιστική προβοκατόρικη δράση ενθαρρύνεται από το γενικότερο αντικομμουνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται και στοχεύει στην υποταγή των εργαζομένων για να περάσει η εναντίον τους πολιτική. Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν».

Την απόπειρα εμπρησμού κατήγγειλε με ανακοίνωσή του και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ