ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Με τρόπο άκρως εντυπωσιακό ξεκίνησε τα φιλικά του στο εξωτερικό o Ολυμπιακός, αφού διέλυσε την Σάσαρι με 106-87 επί ιταλικού εδάφους. Μάλιστα, το ματς δεν ολοκληρώθηκε, αφού ο Τζόι Ντόρσεϊ έσπασε το ταμπλό 2'01'' πριν το τέλος και έτσι μπήκε πρόωρο φινάλε.

Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο μέρος, με τους Πειραιώτες να χάνουν στο ημίχρονο με 50-48, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα, αλλά στην επίθεση όλα πήγαν καλά. Στην επανάληψη, υπήρξε βελτίωση, πήραν κεφάλι στο σκορ και το ματς ξέφυγε για τα καλά, αφού οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα τη φιναλίστ της Ευρωλίγκας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αύριο τη Σιένα σε τουρνουά στο Κάλιαρι.

  • Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είναι τραυματίας, αναχώρησε χτες η αποστολή του Παναθηναϊκού για τη Βουλγαρία, εκεί όπου θα δώσει δύο φιλικά. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Ερυθρό Αστέρα και ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, μια μέρα μετά θα βρει απέναντι του μία εκ των Λουκόιλ Ακαντέμικ ή Μπαρτσελόνα.
  • Για την καινούρια προσπάθεια στον Παναθηναϊκό και την φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο ήθελε στην ομάδα, μίλησε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». «Οι σχέσεις μου με τον Ομπράντοβιτς ήταν σαν δεύτερος πατέρας, σαν ένας μεγάλος αδερφός», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχετικά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τονίζοντας ότι ήθελε τον Σέρβο μαζί του στη νέα προσπάθεια της ΚΑΕ, όμως ούτε και ο ίδιος γνωρίζει γιατί τελικά δε θέλησε να συνεχίσει στον ΠΑΟ. Υποστήριξε επίσης: «Ανθρωποι από το περιβάλλον του Ομπράντοβιτς και ΟΧΙ ο Ομπράντοβιτς, προσπάθησαν μαζί με τον μάνατζερ Λώτσο να αποδομήσουν τον ΠΑΟ». Τέλος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο τεχνικό Αργύρη Πεδουλάκη και τόνισε πως θα επιστρέψει η ομάδα άμεσα στην κορυφή.
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΙΛΣΜΠΟΡΟ
Περιμένουν απόδοση δικαιοσύνης

Η έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής και το πόρισμα που εξήγαγε για την τραγωδία δικαίωσε τους 96 νεκρούς, οι οικογένειες των οποίων περιμένουν πλέον να γίνει απόδοση ευθυνών και να ασκηθούν διώξεις. Οι οικογένειες των θυμάτων νιώθουν επιτέλους δικαιωμένες. Μετά το τραγικό περιστατικό του 1989 ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου 96 άτομα έχασαν τη ζωή τους, άκουσαν πολλά για τους δικούς τους. Ποτέ δεν έπαψαν να κυνηγούν τη δικαίωση και έπειτα από 23 χρόνια, αυτή ήρθε. Πλέον, οι συγγενείς πιέζουν για ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους.

Η Επιτροπή μελέτησε πάνω από 450.000 σελίδες επισήμων εγγράφων για 18 μήνες και έφτασε στο συμπέρασμα ότι αφενός πολλοί από τους νεκρούς θα μπορούσαν να έχουν σωθεί και αφετέρου ότι 116 από τις 164 αναφορές είχαν αλλοιωθεί, ώστε να μην εκτεθεί η αστυνομία και οι Νοσοκομειακές Αρχές. «Η θέση μου είναι απλή και συγκεκριμένη. Αν κάποιοι έκαναν παράβαση του νόμου, πρέπει να διωχθούν...», τόνισε στο BBC ο Ντέιβιντ Κρόμπτον, επικεφαλής της Αστυνομίας του Νοτίου Γιόρκσαϊρ.

ΠΑΟ
Επιχειρηματικά παιχνίδια...

Τα επιχειρηματικά παιχνίδια στις... πλάτες του Παναθηναϊκού ακούστηκαν και διά στόματος Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» καθώς εκτός από την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ΠΑΕ. Αποκάλυψε ότι η πρόταση που έγινε το 2003 στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, από την οικογένειά του, για την αγορά της ήταν 50 εκατ. ευρώ για μετοχές και Παιανία, αλλά ανέφερε ότι ο «Τζίγγερ» ήθελε 50 εκατ. μόνο για την ΠΑΕ και άλλα 50 για τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου.

Οσο για τις πρόσφατες εξελίξεις, απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη για την αποτυχία της πολυμετοχικότητας στην «αλαζονεία του κ. Βγενόπουλου και του κ. Πατέρα», κατηγόρησε και τους δύο ότι την μετέτρεψαν σε «two men show». Τη μεγαλύτερη ευθύνη την καταλόγισε στον «κ. Βγενόπουλο λέγοντας ότι άλλα πράγματα είχε συμφωνήσει αρχικά με τον Παύλο Γιαννακόπουλο (είσοδο αρχικά στην ΠΑΕ και μετά αγορά του ποσοστού του Γιάννη Βαρδινογιάννη) και άλλα έκανε τελικά, υποχωρώντας από τη συμφωνία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πέρασαν αντιντόπινγκ κοντρόλ

Παρουσία επιτροπής της UEFA ολοκληρώθηκε η χτεσινή πρωινή προπόνηση για τον Ολυμπιακό, αφού βρέθηκε αιφνιδίως στο προπονητήριο του Ρέντη, όπου δέκα παίκτες των «ερυθρόλευκων» υποβλήθηκαν σε αντιντόπινγκ κοντρόλ. Το «παρών» στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη έδωσε επιτροπή της UEFA, αποτελούμενη από ειδικούς σε θέματα ντόπινγκ. Ο έλεγχος που έγινε σε δέκα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ήταν ξαφνικός, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και φυσικά είχε να κάνει με την αναμέτρηση της Τρίτης του Champions League, για τη φάση των ομίλων, απέναντι στη Σάλκε.

ΣΗΦΑΚΗΣ

Παίκτης της Σαρλερουά μπορεί να θεωρείται πλέον ο Μιχάλης Σηφάκης. Μετά τη συμφωνία του με το βελγικό σύλλογο, ο διεθνής τερματοφύλακας πέρασε χτες και από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και το μόνο που απομένει πλέον είναι να υπογράψει το συμβόλαιό του. Αφότου γίνει και αυτό, η Σαρλερουά (μια μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας για τις μεταγραφές ελεύθερων παικτών) θα ανακοινώσει και επίσημα την απόκτησή του για τον επόμενο ένα χρόνο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα, ενώ το ΑΕΚ-Αρης στο ΟΑΚΑ θα διευθύνει ο Γιώργος Κομίνης από το Σύνδεσμο Θεσπρωτίας.

Στ' άλλα ματς της 3ης αγωνιστικής θα σφυρίξουν: Λεβαδειακός-Βέροια (Κάκος), Πανθρακικός-Παναθηναϊκός (Αρετόπουλος), Κέρκυρα-Ξάνθη (Βοσκάκης), ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης (Μήτσιος), Πλατανιάς-Ατρόμητος (Στυλιάρας), Πανιώνιος-ΟΦΗ (Ζαχαριάδης).

Διάκριση για Παπαδόπουλο

Στην καλύτερη ενδεκάδα του κόσμου με ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών συμπεριλαμβάνεται ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σύμφωνα με το «Soccer Debate».

Ο Ελληνας διεθνής παίκτης της Σάλκε είναι παρτενέρ του Ραφαέλ Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης στο κέντρο της άμυνας.

Στην ενδεκάδα δεσπόζει η παρουσία ποδοσφαιριστών όπως οι Νεϊμάρ, Σακίρι, Γουίλσιρ και Μούρα.

Αναλυτικά η κορυφαία ενδεκάδα του πλανήτη:

Τιμπό Κουρτουά (Τερματοφύλακας/Ατλέτικο Μαδρίτης) - Νταβίντ Αλάμπα (Αριστερός μπακ/Μπάγερν Μονάχου), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σέντερ μπακ/Σάλκε), Ραφαέλ Βαράν (Σέντερ μπακ/Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρτιν Μοντόγια (Δεξιός μπακ/Μπαρτσελόνα) - Σερντάν Σακίρι (Αριστερός χαφ/Μπάγερν), Τζακ Γουίλσιρ (Μέσος/Αρσεναλ), Λούκας Μούρα (Μέσος/Σάο Πάουλο), Ικερ Μουνιαίν (Δεξιός χαφ/Αθλέτικ Μπιλμπάο) - Κρίστιαν Ερικσεν (Μεσοεπιθετικός/Αγιαξ), Νεϊμάρ (Φορ/Σάντος).

ΑΡΗΣ

Ο Αρης κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ΕΠΟ και παραλαμβάνει σήμερα σε... μόνιμη βάση τα δελτία των ποδοσφαιριστών του. Οι «κίτρινοι» είχαν προσωρινή άδεια για τη χρησιμοποίηση των δελτίων των παικτών της ομάδας και έπρεπε το αργότερο μέχρι τις 14 του Σεπτεμβρίου, να είχαν ξεπεράσει όλα τα προβλήματα για να μπορέσει η ΕΠΟ να συνεδριάσει και να αποφασίσει αν ο Αρης πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει μόνιμα τα δελτία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ