ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ
Πώς τόλμησαν;

Η Χρυσούλα Γκόγκογλου, παλαίμαχη κομμουνίστρια, επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, απαντά στην  έκκληση των 4 πρώην «προς τους βετεράνους του Κόμματος» 

Αισθάνομαι την ανάγκη και το χρέος σαν μέλος του Κόμματος επί 58 χρόνια στρατευμένη, όρθια στα κομματικά χαρακώματα, Εθνική Αντίσταση, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, φυλακές, εξορίες και αγώνες, να απαντήσω στην έκκληση του Κωστόπουλου και της παρέας του, προς του βετεράνους και παλιούς κομμουνιστές να στρατευτούν μαζί τους, για να σώσουν το Κόμμα από τη διάλυση και την κρίση που περνά.

Πώς τόλμησαν ν' απευθυνθούν στους βετεράνους, να απαλλάξουν (καθαίρεση) την ηγεσία του Κόμματος και συγκεκριμένα τη ΓΓ και να προχωρήσουν στην αναβολή του 16ου Συνεδρίου από την καθορισμένη ημερομηνία. Κι εμείς όπως λένε είμαστε εδώ, έτοιμοι να αναλάβουμε την ηγεσία για να σώσουμε το Κόμμα!!!

Ποιο κομματικό καταστατικό διάβασαν οι πρώην που αναδείχτηκαν στο Κόμμα, στα ανώτερα αξιώματα του Κόμματος, μέλη του ΠΓ κλπ;

Αυτά τα ακούσαμε, τα είπε καθαρά ο Κωστόπουλος στο «ΑΛΤΕΡ 5». Και στο Βόλο, και όχι μόνο, και σε διάφορες και πολλές συνεντεύξεις απ' όλα τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης - παραπληροφόρησης, κανάλια εφημερίδες κλπ. Ολα στη διάθεσή τους, αφού ενίσχυσαν την αντικομμουνιστική επίθεση που γίνεται σε βάρος του Κόμματός μας και ιδιαίτερα τώρα πριν από το 16ο Συνέδριο.

Οι πρώην 4 δε διδάχτηκαν τίποτα από την ηρωική, επίμονη 82χρονη ιστορία του Κόμματός μας;

Κανένα συμπέρασμα από τους αγώνες, φυλακίσεις, καταδίκες σε θάνατο τις εκτελέσεις; Αισθάνομαι το χρέος τιμής και μνήμης στις κομμουνίστριες και κομμουνιστές, που έπεσαν με το κεφάλι ψηλά μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα με τον αποχαιρετισμό από τη ζωή «Ζήτω το ΚΚΕ». Τις μαχήτριες και τους μαχητές του ΔΣΕ, που με το τραγούδι και την ορμή της νεότητας ρίχνονταν στη μάχη.

Οι βετεράνοι, που λάθος τολμήσατε να απευθυνθείτε, έμειναν ακλόνητοι, πιστοί και αφοσιωμένοι στο ηρωικό ΚΚΕ, στο μαρξισμό - λενινισμό, στον κομμουνισμό, στον προλεταριακό διεθνισμό και θα συνεχίσουν. Από δω αντλούν τη δύναμή τους.

Οσο για την «κρίση που περνά το Κόμμα μας» (κατά την επιθυμία τους) θα είχαν αλλάξει γνώμη, ίσως και στόχο, που έχουν βάλει τη διάλυση του Κόμματος αν παρακολουθούσαν τον Προσυνεδριακό Διάλογο του 16ου Συνεδρίου.

Το 16ο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία και το Κόμμα θα βγει πιο ενωμένο και δυνατό, αποφασισμένο και αισιόδοξο για την πραγματοποίηση του στόχου του. Τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης, που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ