ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Την Τετάρτη 17 Οκτώβρη η νέα κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων

Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο

Πρωτοβάθμια κλαδικά συνδικάτα, που μετρούν και τα περισσότερα θύματα της ανεργίας, βγαίνουν μπροστά, συντονίζουν τη δράση τους και με σύμμαχο τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές, εκπέμπουν το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, δίνουν το χέρι στις εργατικές οικογένειες που υποφέρουν. Αναδεικνύουν την ανάγκη της αγωνιστικής οργάνωσης των ανέργων στα συνδικάτα, στις Επιτροπές Ανέργων, στις Λαϊκές Επιτροπές, την καθοριστική συμβολή τους στη συσπείρωση δυνάμεων και οργάνωση αγώνων που ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση μέτρων για να μη μείνει σπίτι άνεργου χωρίς επίδομα και φαγητό, φάρμακα, ρεύμα και νερό, θα βάζουν στην ημερήσια διάταξη της πάλης τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, την αντεπίθεση στην πολιτική που εξαθλιώνει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Τα «εγκαίνια» του συντονισμού έγιναν με τη δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώθηκε από τα ταξικά συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων, την περασμένη Τετάρτη, στο υπουργείο Εργασίας.

Το επόμενο βήμα ήταν η σύσκεψη που έγινε την επόμενη μέρα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, από τα Συνδικάτα, Μετάλλου Πειραιά, Οικοδόμων Αθήνας, Αμμοβολιστών, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Ναυπηγοξυλουργών, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, συνδικαλιστών από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (όπου οι εργαζόμενοι μετρούν ήδη 6 μήνες απλήρωτοι, καθώς η εργοδοσία έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία με 4 μεροκάματα το μήνα).

Συμμετείχαν, επίσης, οι Επιτροπές Ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας και Κορυδαλλού. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός αυτής της συντονισμένης δράσης θα είναι η Τετάρτη στις 17 Οκτώβρη, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, ενώ κλιμακώνουν με την απεργιακή μάχη στις 18 Οκτώβρη.

Οι δράσεις που καθορίστηκαν για το επόμενο διάστημα, ώστε αυτή η «μαγιά» να αρχίσει να παίρνει χαρακτηριστικά επιθετικού κινήματος για την προστασία των ανέργων, είναι το διεκδικητικό πλαίσιο με γενναία μέτρα για τη στήριξη των ανέργων που ταυτόχρονα θα δείχνει και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έρχεται σε ρήξη με τα μονοπώλια και την πολιτική τους, για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, να γίνει υπόθεση των ίδιων των ανέργων, των συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Ανέργων.

Αυτό απαιτεί οργάνωση και συγκεκριμένο σχέδιο από τα συνδικάτα, με τη βοήθεια των Επιτροπών Ανέργων, των Λαϊκών Επιτροπών των περιοχών, να αρχίσουν τη συστηματική καταγραφή των ανέργων, την τακτική παρουσία στους κατά τόπους ΟΑΕΔ, να αρχίσει το «όργωμα» στις εργατογειτονιές, να φτάσει το κάλεσμα της αγωνιστικής οργάνωσης και δράσης παντού, τσακίζοντας την ηττοπάθεια και την απογοήτευση που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της υποταγής, προτρέποντας τους ανέργους να εκλιπαρούν ελεημοσύνη και να στήνονται σε συσσίτια εκκλησιών.


Α.Ζ.

Σήμερα η σύσκεψη για το ασφαλιστικό των μηχανικών

Στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ

Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ Μηχανικών καλούν σε πλατιά σύσκεψη σήμερα Κυριακή 14 Οκτώβρη στις 18.30, στην αίθουσα του ΤΕΕ, Νίκης 4 στο Σύνταγμα, για τον προγραμματισμό δράσης, τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και το συντονισμό με μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και δικηγόρους.

Η πρόσκληση για τη σύσκεψη περιέχει και το αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής όλων των εργαζόμενων μηχανικών στην 24ωρη απεργία της 18ηςΟκτώβρη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια στις 10.30 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη στις 12 στο υπουργείο Εργασίας (στην οδό Σταδίου), κινητοποίηση για την οποία έχουν ήδη λάβει αποφάσεις στάσης εργασίας τα σωματεία του κλάδου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Ψηφίζουν για νέα διοίκηση

Από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα μπορούν να ψηφίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ» στις αρχαιρεσίες του σωματείου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Οι εκλογές διεξάγονται στα γραφεία του σωματείου (Σωκράτους 51, 2ος όροφος) και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίζουν από Δευτέρα 15/10 και καθημερινά έως το Σάββατο 20/10 από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 21 Οκτώβρη από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.


Προσφορά στο ΚΚΕ

Ο Ζήσης Τσάσης από τη Λέσχη φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ Αυστραλίας, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική ενίσχυσή του.


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Δημήτρης Κοτζαρίδης
Δημήτρης Κοτζαρίδης
φωτ.

Το Σάββατο 20/10/2012, ώρα 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Βύρωνα θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του οικοδόμου συνδικαλιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από ένα χρόνο στη 48ωρη απεργία αγωνιζόμενος μαζί με τους συντρόφους του για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, μετά την οργανωμένη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Καλούμε τους συντρόφους και τους φίλους.

Με σεβασμό στη μνήμη του

η οικογένειά του.

Εξορμήσεις - περιοδείες

Στο ΜΕΤΡΟ Σεπολίων θα περιοδεύσει την Τρίτη 16/10, στις 9 π.μ., ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στον «Ευαγγελισμό» θα περιοδεύσει και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων, την Τρίτη 16/10, στις 11.30 π.μ. ο Χ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά θα περιοδεύσει την Τρίτη 16/10, στις 10 π.μ., ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ θα περιοδεύσει την Τρίτη 16/10, στις 10 π.μ., ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στον ΗΣΑΠ (Πειραιάς) θα περιοδεύσει την Τετάρτη 17/10, στις 10 π.μ., ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στον ΟΣΕ (Καρόλου) θα περιοδεύσει την Παρασκευή 19/10, στις 10 π.μ., η Γ. Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Αύριο Δευτέρα:

-- Στις 7 π.μ., στη ΔΕΗ της Αισώπου στη Θεσσαλονίκη, ο Β. Ρέβας, μέλος τα ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., στο νοσοκομείο της Κατερίνης, ο Ν. Σαλπιστής, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ., στο Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα και συνάντηση με το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης, η Ελ. Γερασιμίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 2 μ.μ., στους εργαζόμενους του Δήμου Βέροιας, ο Ν. Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στη Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα η Ελ. Γερασιμίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 16/10:

-- Στις 7 π.μ., στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ο Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ., στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη, ο Σ. Βαρδαλής μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΝΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση στον Χορτιάτη

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 68 χρόνια από το ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Χορτιάτη διοργανώνει η ΝΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στην κοινοτική αίθουσα του Χορτιάτη. Στην εκδήλωση, που έχει θέμα «Δωσίλογοι - ταγματασφαλίτες: Ο προδοτικός τους ρόλος - οι σύγχρονοι συνεχιστές τους», θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ