ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Αποφάσισαν... τζάμπολ

Μπροστά στο αδιέξοδο της μεγαλύτερης απαξίωσης του προϊόντος τους και φυσικά στα μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα (που θα μεγεθύνουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα) οι επιχειρηματίες του μπάσκετ προτίμησαν την ανακωχή με την ΕΡΤ. Ετσι μετά το χτεσινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ πάρθηκε η απόφαση για άρση του λοκ άουτ και διεξαγωγή της πρεμιέρας της Α1 ανδρών (που είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα) το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Κάτι που πρακτικά πλέον σημαίνει ότι αποδέχονται την πρόταση της ΕΡΤ η οποία αφορούσε την καταβολή του ποσού των 3-3,4 εκατ. ευρώ και στις 14 ΚΑΕ της Α1 εκ των οποίων τα 1,35 για τους δύο «αιώνιους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και 1,35 για τις άλλες 12 ΚΑΕ, συν διαφημιστικό χρόνο αξίας 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για να αλλάξουν γνώμη οι ΚΑΕ εξασφάλισαν ότι οι 600.000 ευρώ που προτάθηκαν από την ΕΡΤ και από την εταιρεία ως διαφημιστικός χρόνος θα είναι «εγγυημένα. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατσάκης έδωσε την υπόσχεση ότι οι προσπάθειες για την εξεύρεση περισσότερων χρημάτων θα συνεχιστούν. Πλέον μετά τα χτεσινά δεδομένα το πρωτάθλημα αναμένεται να αρχίσει το Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής με πρόβλημα μόνο τις ημερομηνίες των αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που αγωνίζονται Πέμπτη και Παρασκευή για την Ευρωλίγκα αντίστοιχα (με πιο πιθανό ενδεχόμενο ο αγώνας των «πρασίνων» να πάει για Δευτέρα).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Πρόβλημα με Τζαβέλλα

Αντί να μειώνονται αυξάνονται τα προβλήματα του Σάντος, ενόψει της αναμέτρησης με την Βοσνία/ Ερζεγοβίνη (12/10). Σα να μην έφταναν οι τραυματισμοί των Κυριάκου Παπαδόπουλου, Χοσέ Χολέμπας - οι οποίοι τέθηκαν εκτός αποστολής - πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο (αντικαταστάτης του δεύτερου) Γιώργος Τζαβέλλας. Ο αμυντικός της Μονακό ήρθε με ίωση, δεν προπονήθηκε χτες και δύσκολα θα τα καταφέρει σήμερα. Η συμμετοχή του λοιπόν στον αγώνα της Παρασκευής τίθεται σε έντονη αμφιβολία. Ετσι για να στελεχώσει τη θέση του αριστερού μπακ μένει μόνο ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του χτες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος - μεταξύ άλλων - επεσήμανε: «Η διάρκεια είναι αυτή που θα δώσει την πρόκριση. Θέλουμε να κοιτάμε ένα ένα τα παιχνίδια, γιατί θέλουμε τους έξι βαθμούς. Πιστεύω πως είμαστε πιο έτοιμοι τώρα, γιατί είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματά μας και έχουμε βρει τη φόρμα μας». Οσο για τις απουσίες, σχολίασε: «Η Εθνική ομάδα έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να προσφέρουν. Ανεξάρτητα με τις ελλείψεις, είμαστε έτοιμοι και πάμε να νικήσουμε το παιχνίδι». Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Ιταλός, Αντόνιο Νταμάτο.

  • Αρχίζει σήμερα (14.00) - στο πλαίσιο του 4ου προκριματικού ομίλου (που φιλοξενείται στη Β. Ιρλανδία) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013 - τις υποχρεώσεις της η Εθνική Νέων με αντίπαλο τη Μολδαβία. Ο Θ. Παχατουρίδης, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, θεωρεί πως ο όμιλος «είναι ισορροπημένος». Δηλώνει πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και προσθέτει: «Μια νίκη στην πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική, τόσο για τη συγκομιδή βαθμών όσο και για τον τομέα της ψυχολογίας. Στόχος όλων είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κάτι που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε βήμα - βήμα».
EUROCUP
Στα δύσκολα ο Πανιώνιος

Δε χαμογέλασε η κληρωτίδα στον Πανιώνιο, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανίσχυρη Ούνιξ Καζάν στον Στ' Ομιλο μετά την κλήρωση που διεξήχθη χτες στη Βαρκελώνη. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα αντιμετωπίσει επίσης τη βελγική Οστάνδη και την πολωνική Ζιέλονα Γκόρα. Κανονική περίοδος του Eurocup θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι υπόλοιποι όμιλοι: Α' Ομιλος: Νίμπουρκ (Τσεχία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία), Πριενάι (Λιθουανία). Β' Ομίλος Μπιλμπάο (Ισπανία), Μπουντούστνοστ (Μαυροβούνιο), Σαρλερουά (Βέλγιο), Ακαντέμικ Σόφιας (Βουλγαρία). Γ' Ομιλος: Λε Μαν (Γαλλία), Τριούμφ (Ρωσία), Ρίγα (Λετονία), Αρτλαντ Ντράγκονς (Γερμανία). Δ' Ομιλος: Βαλένθια (Ισπανία), Μπάνβιτ (Τουρκία), Αζόβμας (Ουκρανία), Βούρτζμπουργκ (Γερμανία). Ε' Ομιλος; Γαλατασαράι (Τουρκία), Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία), Ντόνετσκ (Ουκρανία), Τρεφλ Σοπότ (Πολωνία). Ζ' Ομίλος: Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Τσιμπόνα (Κροατία), Σολέ (Γαλλία), Ουλμ (Γερμανία). Η' Ομιλος: Καχασόλ (Ισπανία), Σάσαρι (Ιταλία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) Ορλεάν (Γαλλία).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Διπλή επιτυχία

Στο Ρόσες της Ισπανίας ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Masters με τις δυο ελληνικές συμμετοχές να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Ο Αντώνης Μπουγιούρης πήρε την 1η θέση και ο Σπύρος Μαρμαρινός την 3η μετά από 8 ιστιοδρομίες. Ο Μπουγιούρης στην κατηγορία apprentice κέρδισε σχετικά εύκολα με 6 πρωτιές στις 8 κούρσες με 8 βαθμούς ποινής και ο μοναδικός αντίπαλός του ήταν ο Ισπανός Echavari, με 16 βαθμούς, που πέρυσι είχε κερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Σπύρος Μαρμαρινός που τελείωσε στην 3η θέση με 35 βαθμούς στο σύνολο.

ΠΑΟ
Νέα δεδομένα για Βοτανικό

Νέα δεδομένα δημιουργούνται και για την κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ στο Βοτανικό, καθώς η εταιρεία «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» ανακοίνωσε χθες ότι κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, προσπαθώντας να εμποδίσει τον πλειστηριασμό ακινήτου της για την αποπληρωμή οφειλών προς τους εργαζομένους. Η ίδια η εταιρεία στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι μεγάλο μέρος των οικονομικών της προβλημάτων οφείλεται στην έκδοση της ακυρωτικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2009 που ματαίωσε την κατασκευή του εμπορικού κέντρου της στο Βοτανικό στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διπλής ανάπλασης». Παράλληλα, θεωρείται ότι η ένταξη στο άρθρο 99 θα της δώσει μια προσωρινή ανάσα την οποία χρειάζεται ώσπου να πάρουν μπροστά οι διαδικασίες για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.

Η κατάσταση σε σχέση με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιπλέκεται όσον αφορά στο πού θα καταλήξουν οι εκτάσεις στην περιοχή του Βοτανικού, μέρος των οποίων ανήκουν στο Βωβό και απαιτούνται για την κατασκευή του γηπέδου και των υπόλοιπων εμπορικών χρήσεων, καθώς και του πάρκινγκ.

  • Ο μάνατζερ του Κώστα Κατσουράνη, Γιάννης Εμμανουηλίδης θα συναντηθεί σήμερα με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για να συζητήσει τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Το ραντεβού κανονίστηκε για να θέσουν επί τάπητος τα οικονομικά δεδομένα, με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει την πρότασή του. Αν όλα κυλήσουν ομαλά το «διαζύγιο» θα είναι βελούδινο, διαφορετικά οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

FOOTBALL LEAGUE
Ενδιαφέρον σε Αμφισσα, Βόλο

Με έξι αγώνες αρχίζει σήμερα η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE. Το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό στην Αμφισσα όπου ο εκ των πρωτοπόρων Φωκικός θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό (16.45). Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Βόλου, όπου η Νίκη θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή (19.00 ΟΤΕ TV). Τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος: Εργοτέλης - Απόλλωνας (16.45), Καλλιθέα - Γιαννιτσά (16.30), Βύζας - Εθν. Γαζώρου (17.30), Παναχαϊκή - Καβάλα (16.45). Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τέσσερις αναμετρήσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ