ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ
φωτ.

Στις 2 Νοέμβρη 2010 «έφυγε» ο αγαπημένος μου πατέρας, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ, αλύγιστος κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρωτοπόρος και ακούραστος μαχητής υπέρ των λαϊκών δικαίων.

Στην άσβεστη μνήμη του, καταθέτω, συμβολική δωρεά, 100 ευρώ στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

Η κόρη του

Ράνια Τριάντη

***

φωτό

Στη μνήμη του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ, η οικογένειά του προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ.

* Στη μνήμη του σ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Τσίγκα Μαρία

***

φωτό(Αγγελος Γιακουμάκης)

Στις 7 Οκτώβρη έκλεισαν δύο χρόνια που, σε αυτοκινητικό δυστύχημα, χάσαμε τον Αγγελό μας.

Στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, παραμονές του 19ου Συνεδρίου του, προσφέρω το ποσό των 3.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μονεμβασιάς Λακωνίας.

Γεράσιμος Γιακουμάκης

***

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου, ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, Φωτούλα

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής, ΓΕΡΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας.

***

Η Ε. Δαμιανάκη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πρόνοιας προσφέρω για 1η δόση το ποσό των 300 ευρώ στη μνήμη του αγωνιστή του ΕΑΜ και παππού μου ΚΩΣΤΗ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ (Χρονοκωστή).

ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ
***

φωτό

Πέρασαν 3 χρόνια που έφυγε από τη ζωή στις 7.11.2009, ο αγωνιστής της ΕΑ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αλεξίου, από το χωριό Κάμπος, δ.δ. Δήμου Δωρίδας, Εφεδροελασίτης και μαχητής του ΔΣΕ στην ανταρτομάνα Ρούμελη και στο τμήμα του θρυλικού Διαμαντή. Για την προσφορά του στο δίκαιο αγώνα του λαού μας, τον αντάμειψαν με εξορίες και φυλακές. Σα να μην έφθαναν αυτά, στις 19 Αυγούστου 1944 του κάψανε το σπίτι του στο χωριό Κλήμα Ευπαλίου οι Ράλληδες με τους ντόπιους συνεργάτες.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα προσφέρουμε για την οικ. εξόρμηση του Κόμματος 200 ευρώ και 50 ευρώ ενίσχυση στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που ήταν καθημερινός του σύντροφος. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Τα παιδιά σου

***

φωτ.

Ηταν σαν προχθές. Στις 8 Νοέμβρη 1982. Που «μας άφησε γεια» για πάντα, άξαφνα. Ο ακριβός μας κι αξέχαστος σύντροφος ΠΑΝΑΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ. Εφυγε πρόωρα. Απίστευτο μας φαίνεται. Κι όμως, πέρασαν 30 χρόνια! Βαρύ το πλήγμα για την οικογένειά του και για τους συντρόφους του. Για όλους όσοι τον γνώρισαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά και στα «μετερίζια» του αγώνα. Πονέσαμε, τον κλάψαμε, τον αποχαιρετήσαμε με βαριά καρδιά. Γιατί ήταν νέος ακόμα. Και είχε πολλά να δώσει για το Κόμμα, την Εργατική Τάξη και το Λαό μας. Είμαστε όμως περήφανοι γι' αυτόν. Δεν πήγε άδοξα. Επεσε «επί των επάλξεων». Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος της ΚΟΜΕΠ, συνεργάτης του «Ριζοσπάστη». Δουλεύοντας μέρα - νύχτα για την προετοιμασία του 11ου Συνεδρίου του Κόμματός μας. Αφησε την τελευταία του πνοή στον «Ευαγγελισμό», από εγκεφαλική συμφόρηση. Τη θλιβερή είδηση μού την ανακοίνωσε μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ήμουν στο Τυπογραφείο, ο αείμνηστος μπαρμπα-Κώστας Λουλές, μέλος του ΠΓ και τη βάλαμε στο «Ριζοσπάστη». Τον επικήδειο εκφώνησε στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο αξέχαστος σύντροφός μας Τάκης Μαμάτσης, αναπληρωτικό μέλος του ΠΓ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ
Ο Πανάγος γεννήθηκε στο Σερνικάκι της Αμφισσας. Τελείωσε το Γυμνάσιο. Οργανώθηκε το 1942 στην ΟΚΝΕ. Το 1943 πέρασε στην ΕΠΟΝ, αναδείχτηκε σε δραστήριο στέλεχος. Το 1943 έγινε και μέλος του ΚΚΕ. Μετά την απελευθέρωση διώχτηκε. Το 1947 βγήκε αντάρτης στο ΔΣΕ. Υπηρέτησε στα τμήματα του Διαμαντή στη Ρούμελη. Τραυματίστηκε. Ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Το 1949 βγήκε στην Αλβανία. Ως το 1974, που επαναπατρίστηκε, δούλεψε στον κομματικό μηχανισμό, στον τομέα της διαφώτισης και στο περιοδικό «Νέος Κόσμος». Στο 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ αναδείχτηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ και στο 10ο Συνέδριο τακτικό μέλος της ΚΕ. Η προσφορά του σε όλα τα μέτωπα της πάλης και ιδιαίτερα στον ιδεολογικό τομέα ήταν σημαντική. Οσο ζούμε δε θα τον ξεχάσουμε. Εκφράζω και τούτη τη φορά τη θερμή συμπαράστασή μου στην οικογένειά του και προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος. Η συντρόφισσά του Θωμαή και οι γιοι του Αστέρης και Δημήτρης προσφέρουν στη μνήμη του 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αργυρούπολης.

Γιώργης Μωραΐτης

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ (Λάκη) ΤΣΩΝΗ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών στις 26 Οκτωβρίου 2012, η γυναίκα του Ξανθίππη, οι κόρες του και τα εγγόνια του προσφέρουν 200 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Θέρμου. Ο σ. Λάκης γεννήθηκε το 1920 στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Ανέπτυξε πλούσια δράση ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Από την αρχή της ναζιστικής κατοχής ενταγμένος στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ ανέλαβε εμπιστευτικές και επικίνδυνες αποστολές ιδιαίτερα μέσα από τις γραμμές του εφεδρικού ΕΛΑΣ και στη συνέχεια ως αξιωματικός της πολιτοφυλακής Αγρινίου. Για τη δράση του αυτή και τις ιδέες του, «πλήρωσε» με φυλακές (όπως της Κέρκυρας και του Αβέρωφ) και στο κολαστήριο της Γιούρας μέχρι το 1953 που αποφυλακίστηκε. Στη συνέχεια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του παράνομου ΚΚΕ και της ΕΔΑ για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη με την επιβολή της δικτατορίας συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο και μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε δραστήρια σε όλους τους λαϊκούς αγώνες. Μέλος του ΚΚΕ, υπηρέτησε αταλάντευτα τις ιδέες του ως το τέλος της ζωής του.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
***

Στη μνήμη της ΑΛΙΚΗΣ ΨΑΡΡΟΥ, η Γιώτα Πινού προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση μέσω ΚΟΒ «902».

***

ΦΩΤ.

Στις 3.11.2011 «έφυγε» από τη ζωή ο σ/φος ΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη, μέλος του ΚΚΕ και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Μέγαρα Γρεβενών το 1929 από φτωχή οικογένεια που όλη εντάχθηκε στον αγώνα μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και του ΕΛΑΣ. Με το τέλος του πολέμου, άρχισε για όλη την οικογένεια το άγριο κυνηγητό. Καθώς ήταν ο πιο μικρός στην ηλικία έμενε με τη μάνα του στο χωριό ώσπου ένα πρωινό του 1948, 30 ΜΑΥδες συνέλαβαν μέσα στο ερημωμένο χωριό τη μάνα του. Την πήγαν στα Γρεβενά και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Ετσι, ο μικρός Γιώργος εντάχθηκε στο ΔΣΕ και πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι. Πήγε στη σχολή αξιωματικών. Εκεί, με «δάσκαλο» τον Λεωνίδα Τσιφρώνη. Με την υποχώρηση του ΔΣΕ πέρασε στην Αλβανία και έφθασε στη μακρινή Τασκένδη στην ΕΣΣΔ, όπου και εργάστηκε. Το 1951 παντρεύτηκε τη Φωτεινή Σαράντη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κώστα και την Ελένη. Εζησε 27 χρόνια γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού, έως το 1976 που επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Το 1985 εντάχθηκε στο ΚΚΕ και έμεινε πιστός αγωνιστής ως το τέλος, ακολουθώντας την παράδοση και της οικογένειάς του που έδωσε 4 θύματα στον αγώνα και 25 χρόνια, συνολικά, εξορίας και φυλακών.

ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Στην μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στους αγώνες, Φωτεινή, τα παιδιά και τα εγγόνια του, Νίκος και Γιώργος, προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κ. Τούμπας Θεσσαλονίκης.

***

φωτό (2 χαρτί)

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στον αγωνιστή και ανθρωπιστή γιατρό, ΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟΥΛΗ, και στη μνήμη του φίλου μου ΤΣΙΚΑ ΛΑΚΗ(γνωστός ως Λάκης με το γαρίφαλο), προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Βεζδρεβάνης Κώστας του Φιλίππου

***

Στη μνήμη του σ. ΘΟΔΩΡΟΥ ΤΑΛΑΜΠΟΥΚΑ και ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Τριάδας, Κοκκινιάς.

Λάζαρος Παναγιωτίδης

***

φωτο

Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλαμπάκας.

Η συντρόφισσά του Μαρία.

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κορυδαλλού του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του,

Κώστας - Καίτη και Γιάννης

***

ΦΩΤ

Στις 23 Νοέμβρη συμπληρώνονται 12 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο κομμουνιστής και αντιστασιακός ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από τη δεκαετία του '30. Υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή. Η ζωή και η δράση του στο λαϊκό κίνημα και τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του αποτελούν παράδειγμα και κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και σύντροφος της ζωής του, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Η σύζυγός του

Κική Ιωαννίδου

***

φωτο

Στις 9/11 συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑ. Γεννήθηκε στη Δρυμαία Λοκρίδας στις 2/12/1927, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Από νεαρή ηλικία ενστερνίστηκε τις κομμουνιστικές ιδέες. Στα χρόνια της ΕΑΜικής Αντίστασης εντάχθηκε στην ένοπλη ομάδα της ΕΠΟΝ Ρούμελης. Με τη συγκρότηση του ΔΣΕ πήρε εντολή να βγει στο βουνό, αλλά προδόθηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Μπράλλου. Βασανίστηκε πολύ σκληρά, με αποτέλεσμα να προσβληθεί από φυματίωση. Κρατήθηκε στις φυλακές Αμφίκλειας, αλλά λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Συνέχισε αδιάκοπα τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, μένοντας αταλάντευτος στην υπόθεση του σοσιαλισμού μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η σύζυγος και συντρόφισσά του στον αγώνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν στη μνήμη του 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη».

***

Φωτο

Στις 20 Νοέμβρη 2012 κλείνουν, κιόλας, δύο χρόνια που έκανε το μεγάλο ταξίδι ο αντιστασιακός ΑνταρτοΕΠΟΝίτης ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(Τζίμης). Το κενό που άφησε στην καρδιά και το μυαλό μας είναι τεράστιο. Ο Τζίμης(όπως τον ξέρανε οι συναγωνιστές του) οργανώθηκε στη θρυλική ΕΠΟΝ και στη συνέχεια βγήκε στο βουνό πολεμώντας ενάντια στους φασίστες κατακτητές για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Τραυματίστηκε σε μια μάχη και συνέχισε να αγωνίζεται μετά την αποθεραπεία του. Συνέπεια αυτών των αγώνων ήταν, όπως και για τόσους ακόμα αγωνιστές της Αντίστασης, διωγμοί, προπηλακισμοί και εξορία σε Ικαρία, Λήμνο, Μακρονήσι. Ο Τζίμης ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Η σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική του εξόρμηση.

***

φωτο

Στις 21 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΛΕΥΤΕΡΗΣ Γ. ΣΚΑΜΠΑΡΙΝΑΣ, αφήνοντας σ' εμάς παρακαταθήκη τη βαθιά ανθρωπιά του, την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά του σοσιαλισμού και την ακλόνητη αισιοδοξία του για ένα φωτεινό μέλλον των λαών του κόσμου.

Στην ακριβή του μνήμη, προσφέρουμε στο κόμμα του 150 ευρώ, μέσω της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

Τα παιδιά του, Μελίνα και Γιώργος Μάκρας

Τα εγγόνια του, Αντωνία - Λευτέρης

***

φωτο

Στην μνήμη της γυναίκας μου ΙΩΑΝΝΑΣ (ΡΟΥΛΙΟΥ), πιστής οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρω στη Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδ/σου 100 ευρώ, πρώτη δόση στη δίμηνη Οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο σύντροφός της, Αριστείδης Ρούλιος

***

φωτό

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης (μαχητή του ΕΛΑΣ) από την Ωλενα Ηλείας και της μητέρας μου, ΜΑΡΙΑΣ, που μαζί συμμετείχαν στους κοινωνικούς αγώνες, προσφέρω στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 500 ευρώ.

Δημήτρης Σταυρόπουλος

***

φωτό

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» ο παιδαγωγός και ποιητής ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, που σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και στην υποστήριξη του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεντέλης.

Οικογένεια Ν. Γρηγοριάδη

***

Για την ενίσχυση του ΚΚΕ, στη μνήμη των γονιών μας, ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

Τα παιδιά τους

***

φωτό

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το χαμό του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού, ΣΑΒΒΑ Β. ΤΣΑΝΤΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε για την ενίσχυση του Κόμματός μας 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ που, όντας γραμματέας της ΟΚΝΕ, συνελήφθη από το καθεστώς της δικτατορίας Μεταξά, βασανίστηκε φρικτά και, τέλος, δολοφονήθηκε στις 22 Νοέμβρη 1938, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Α. Λιοσίων.

Η κόρη του Μαρία και τα εγγόνια του Χριστίνα και Αργύρης

***

1 Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΤΣΟΥ(φωτ.) και των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ, από Αμάραντα Κιλκίς, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

ΠΑΝΑΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ
Ευγενία Μάτσου

***

3 φωτ.

Στη μνήμη του γαμπρού μου ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΛΕΩΝΙΔΑ από το Μεταλλικό Κιλκίς, των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ, και των παλιών μας φίλων, ΜΑΡΙΝΑΣ και ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΡΤΣΟΠΟΥΛΟΥ(δάσκαλος), προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Δ. Χουνουζίδου

***

1 φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδερφής ΑΘΗΝΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που έφυγε στις 15 Αυγούστου 2012, και στη μνήμη του αδερφού μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 200 ευρώ.

Η αδερφή τους

Μελπομένη Σεβαστοπούλου

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΡΟΚΟΥ από το χωριό Βροντερό Πρέσπας και των δύο αδερφών μου, ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΚΟΥ και των ξαδερφιών μου, ΑΛΕΚΟΥ και ΘΩΜΑ ΠΡΟΚΟΥ. Επίσης, στη μνήμη του γαμπρού μου, ΚΛΙΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ, του ξαδέρφου μου, ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ απ' το χωριό Αγναντο και του θείου μου, ΠΑΝΤΕΛΗ και του ξαδερφού μου ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ από το χωριό Πλατή Πρέσπας που πέσανε στον αγώνα για μια σοσιαλιστική Ελλάδα, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση στο ηρωικό ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΝΕ Χαλκιδικής.

Κώστας και Ελευθερία Μαναζή, το γένος Πρόκου

***

2 φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που απεβίωσε το 1990, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΕΠΟΝίτη που σκοτώθηκε σε μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές τον Οκτώβρη 1944, προσφέρω το ποσό των 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μετεώρων.

Νικοπολιτίδου Παρθένα

***

1 φωτ.

Η ΠΑΡΘΕΝΑ ΑΡΟΤΣΙΔΟΥ του Γρηγόρη γεννήθηκε το 1923 στο Μεταξοχώρι του Κιλκίς και παντρεύτηκε το Θόδωρο Ατοτσίδη από το Γερακαριό Κιλκίς, όπου ζούσε. Ηταν ενταγμένη στον αριστερό χώρο και πήρε μέρος στην Εθν. Αντίσταση. Ο πατέρας της Γρηγόρης δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το Σεπτέμβρη του 1945, καθώς γυρνούσε από το βουνό όπου πήγε για ξύλα. Η ΠΑΡΘΕΝΑ πέθανε το Σεπτέμβρη 2012.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη της, τα παιδιά της, Βάλια, Σόφη και Γρηγόρης, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΝΕ Κιλκίς.

***

1 φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΤΖΕΝΑ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ στην κατοχή, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος αφοσιωμένου στο Μαρξισμό -Λενινισμό και στον Κομμουνισμό, που «έφυγε» από κοντά μας τον Οκτώβριο του 2000, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας Θεσσαλονίκης της ΚΟ του ΚΚΕ.

Τα παιδιά του

Γιάννης - Ντίνα Τζένα

***

1 φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΜΕΝΕΛΑΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ντεπό Θεσσαλονίκης.

Λαμπρίδου Τασούλα

***

Ο Μητρούδας Θανάσης του Κων/νου, στη μνήμη του πατέρα του, ΜΗΤΡΟΥΔΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ του Δημητρίου, και του θείου, ΜΗΤΡΟΥΔΑ ΘΑΝΑΣΗ του Δημητρίου, που εκτελέστηκε με απόφαση έκτακτου στρατοδικείου στο Ν. Σερρών τα δύσκολα χρόνια. Και στη μνήμη του πεθερού του, ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργοστασίων.

***

φωτό

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου, στη ζωή και στον αγώνα, συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΗΠΟΥΡΟΥ, με την ευκαιρία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Θα σ' έχουμε στην καρδιά μας και στη σκέψη μας πάντα.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Η συντρόφισσά σου, Ευαγγελία Κηπουρού

***

φωτό

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος και αγαπητός μας σύζυγος και πατέρας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΙΔΗΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΔΣΕ, καθηγητής φιλολογίας, ιστορικός και συγγραφέας. Ως ιστορικός και φιλόλογος είχε πλούσια προσφορά στο λαϊκό κίνημα. Στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Η συντρόφισσά του, Ευανθία και η κόρη του, Ευθαλία

***

φωτό

Εγώ και η οικογένειά μου, στη μνήμη του παππού μου, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΥ και της γιαγιάς μου, ΜΑΡΙΝΑΣ ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΥ που ποτέ δεν γνώρισα, προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Σπυρίδωνα - Νταμαράκια του Αιγάλεω.

Η εγγονή, Μυρσίνη Φατσιλέτου

***

ΦΩΤ.

Στις 28 Οκτώβρη του 2012 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο λαϊκός αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥ. Ο Δημήτρης Πέτρου ήταν πρότυπο αγωνιστή από τα νεανικά του χρόνια, από τις γραμμές της Νεολαίας Λαμπράκη, της ΕΔΑ και του ΚΚΕ. Φερμένος από την αρκαδική Καστάνιτσα με τους κυνηγημένους, για τους αγώνες τους κατά των ξένων κατακτητών και των ντόπιων υπηρετών, γονείς του, ρίζωσε στο Πέραμα. Κατόρθωσε να αναδειχθεί σε ένα σπουδαίο συνδικαλιστή στον κλάδο των ηλεκτρολόγων και εκλέχτηκε πολλές φορές στο ταξικό ψηφοδέλτιο τόσο στο σωματείο του, όσο και στην Ομοσπονδία. Εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του κομμουνιστή δημάρχου Γιάννη Πατσιλινάκου και, για τις αρετές του, αναδείχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος. Δίπλα στο ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή, άφησε παρακαταθήκη στα τρία του παιδιά και σε όλη τη μαχόμενη νεολαία, την ίδια του τη ζωή, παράδειγμα λαϊκού αγωνιστή.

ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΚΟΥΛΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη του οι συναγωνιστές και οι σύντροφοί του, αντί στεφάνου, μέσω της ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ, προσφέρουν 550 ευρώ.


ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ

ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΛΙΟΥ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

MotionTeam

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(Τζίμης)
ΒΑΡΕΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(Τζίμης)

ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΥ
ΜΑΡΙΝΑ ΦΑΤΣΙΛΕΤΟΥ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Γ. ΣΚΑΜΠΑΡΙΝΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ Γ. ΣΚΑΜΠΑΡΙΝΑΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη
ΛΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη

ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ(ΛΑΚΗΣ) ΤΣΩΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ(ΛΑΚΗΣ) ΤΣΩΝΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ Β.ΤΣΑΝΤΕΣ
ΣΑΒΒΑΣ Β.ΤΣΑΝΤΕΣ

ΤΣΙΚΑΣ ΛΑΚΗΣ
ΤΣΙΚΑΣ ΛΑΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ

ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΑΡΟΤΣΙΔΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΑΡΟΤΣΙΔΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ