ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Στις 6.30 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ σήμερα Σάββατο, στις 6.30 το απόγευμα, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, σε σκηνοθεσία του Β. Σεϊμένη. Από τη μεικτή ορχήστρα ΚΚΕ - ΚΝΕ θα παρουσιαστούν έργα του Θ. Μικρούτσικου: «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι». Θα τραγουδήσουν ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Ειρήνη Σαββίδου και η Ανθή Τατσιούλη.

  • Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, θα μεταδοθεί απ' την ΕΤ-3 σήμερα στις 7 μ.μ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στο 66,61% η κάλυψη του πλάνου της ΚΝΕ

Βαδίζει ακάθεκτη προς την υπερκάλυψη

Τη δική της σημαντική συμβολή στην επιτυχία της μάχης της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, έχει -όπως πάντα- η ΚΝΕ. Μάλιστα, έχοντας ήδη καλύψει το 66,61% του πλάνου της μπορεί βάσιμα να προσδοκά σε υπερκάλυψη πολύ πριν την εκπνοή και του δεύτερου μήνα της εξόρμησης.

Η σειρά των οργανώσεων, σύμφωνα με τα ποσοστά κάλυψης των πλάνων τους, διαμορφώθηκε στο τελευταίο «κλείσιμο» ως εξής: Στην πρώτη θέση η Οργάνωση Εξωτερικού με ποσοστό 86,45%, στη δεύτερη θέση η Οργάνωση Πελοποννήσου με ποσοστό 84,17% και στην τρίτη της Κρήτης με 83,46%. Ακολουθούν οι Οργανώσεις Βορειοδυτικής Ελλάδας με ποσοστό 76,40%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 74,83%, Κεντρικής Μακεδονίας με 70,60%, Θεσσαλίας με 67,98%, Δυτικής Μακεδονίας με 66,33%, Αττικής με 57,49%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 56,31% και Αιγαίου με 51,17%.

Ολοι αύριο στην πανεξόρμηση!

Με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» δημοσιεύονται σε ένθετο οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Επί ποδός οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας προετοιμάζουν τη μεγάλη αυριανή πανεξόρμηση, οπότε μαζί με τον «Ριζοσπάστη» κυκλοφορούν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Απρίλη του 2013. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο πλατιά διάδοσή τους. Το σύνολο του κομματικού δυναμικού, αλλά και φίλοι του Κόμματος, αύριο, Κυριακή, και τις επόμενες μέρες, με τον «Ριζοσπάστη» ανά χείρας, θα «οργώσουν» σχεδιασμένα χώρους δουλειάς, εργατογειτονιές, θα χτυπήσουν πόρτες εργατικών - λαϊκών οικογενειών, θα οργανώσουν χιλιάδες συζητήσεις σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αυριανής πανεξόρμησης, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έχει ήδη τυπώσει αφισάκι που προτρέπει στην αγορά του «Ριζοσπάστη», στο διάβασμα και τη διάδοση των Θέσεων, σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σε σχολές.

Το αφισάκι που τύπωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την αυριανή πανεξόρμηση του «Ρ» με τις Θέσεις
Το αφισάκι που τύπωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την αυριανή πανεξόρμηση του «Ρ» με τις Θέσεις
Για τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο

Εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, διοργανώνει η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Τιμούν την επέτειο ίδρυσης του Κόμματος

Προς τιμήν των 94χρονων του ΚΚΕ διοργανώνονται τις επόμενες μέρες οι παρακάτω - μεταξύ άλλων - εκδηλώσεις.

-- Από τη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, πολιτική συγκέντρωση, με θέμα: «Διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Απ' την ΚΟΒ Οικοδόμων Νοτιοανατολικών Συνοικιών σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Τασιούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Σάββατο, συνεστίαση των ΚΟ Τύπου - Χάρτου της ΝΕ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στις 9 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως).
  • Σήμερα Σάββατο, η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 95 χρόνια απ' τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με θέμα: «Σοσιαλισμός, η μόνη αναγκαία και ρεαλιστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα». Θα μιλήσει ο Δ. Μαντζουράτος, μέλος της ΝΕ.
  • Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση, η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι ΤΟ Υπηρεσιών και Κατάρτισης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Λένιν «Οι θέσεις του Απρίλη», αύριο Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη).
  • Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου εκδήλωση - αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944. Θα μιλήσει ο Σπ. Μπέτσης, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα και προβολή βίντεο ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Λαϊκό γλέντι διοργανώνει η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ αύριο Κυριακή, στο κέντρο «ΟΚΤΑΒΑ», στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Τ. Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ