ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 50,03% η κάλυψη του πλάνου της

Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Χρηματοπιστωτικού και Μεταφορών στις πρώτες θέσεις της άμιλλας

Με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της 50,03% πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΚΟ Αττικής συνεχίζει τη μάχη με το κουπόνι, με την πεποίθηση ότι θα την κερδίσει πριν την εκπνοή του δεύτερου μήνα. Η κατάταξη των Νομαρχιακών και Αχτιδικών Οργανώσεων που ανήκουν στην ΚΟ Αττικής, σύμφωνα με τα ποσοστά κάλυψης των πλάνων τους, έχει ως εξής: Στην πρώτη θέση η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ με ποσοστό 63,96%, στη δεύτερη το Χρηματοπιστωτικό με ποσοστό 61,11%, στην τρίτη οι Μεταφορές με 60,76%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Πειραιά με 50,61%, Βιομηχανίας με 50,56%, ΕΒΕ με 50,05%, Νότιου Τομέα με 48,5%, Δυτικού Τομέα με 47,67%, Βόρειου Τομέα με 47,45%, Κεντρικού Τομέα με 47,28%, Τηλεπικοινωνιών με 43,68%, Εκπαιδευτικών με 43,66%, Υγείας με 41,81%, Καλλιτεχνών με 39,71%, ΟΤΑ - ΔΔ με 34,95%, Κατασκευών με 33,25%, Μεσογείων - Λαυρεωτικής με 32,33%, Υπηρεσιών με 31,48% και Θριασίου - Μεγαρίδας με 29,03%.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ

Το Σάββατο 8/12, στις 6 μ.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ το Σάββατο 8/12, στις 18.30, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την εκτέλεση των Νίκου Μπελογιάννη, Ηλία Αργυριάδη, Νίκου Καλούμενου, Δημήτρη Μπάτση.

Η σκηνοθεσία είναι του Β. Σεϊμένη. Από τη μεικτή ορχήστρα ΚΚΕ - ΚΝΕ θα παρουσιαστούν έργα του Θ. Μικρούτσικου: «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι. Θα τραγουδήσουν ο Σωτήρης Μπαλλάς, η Ειρήνη Σαββίδου και η Ανθή Τατσιούλη.

Αλλες εκδηλώσεις
  • Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει σήμερα Σάββατο, 1 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο», η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος.
  • Από τη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ, εκδήλωση την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Θα μιλήσει, ο Τάσος Βλισίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση από τη ΝΕ Φθιώτιδας, στη Λαμία, την Τετάρτη 5/12, στις 18.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (πλ. Διάκου).
Τιμούν την Οχτωβριανή Επανάσταση

Σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν της Οχτωβριανής Επανάστασης διοργανώνονται τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

  • Από τη ΝΕ Αχαΐας και το ΝΣ της ΚΝΕ σήμερα Σάββατο, στην Πάτρα, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, στις 5 μ.μ.. Θα μιλήσει ο Β. Βεροιώτης, μέλος ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.
  • Από τη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ, σήμερα Σάββατο, στον Πύργο, στο Θέατρο Κούβελος, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει η Ελενα Καούκη, Γραμματέας ΝΣ Ηλείας της ΚΝΕ.
  • Από τη ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ, σήμερα Σάββατο, στην Κόρινθο, στο Θεατράκι Δημαρχείου, στις 7μ.μ. Θα μιλήσει ο Γ. Τεφάνης, Γραμματέας του ΝΣ της ΚΝΕ.
  • Από τη ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ, αύριο Κυριακή 2/12, στο Σαρακινάδο Θέατρο, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γ. Κωνσταντίνου, μέλος ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό» από τον Τ. Φαραό, Γραμματέα του ΝΣ Ζακύνθου της ΚΝΕ και προβολή DVD.
  • Απ' την ΚΟΒ και την ΟΒ Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Εργατικής Αχτίδας της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή 2/12, στις 19.30, στην έδρα της ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34).
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Εκδήλωση με θέμα «Γραμμή ενσωμάτωσης ή γραμμή ανατροπής; Η πείρα της Αργεντινής», διοργανώνει η ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στον Αγίο Νικόλαο. Θα μιλήσει ο Μ. Συντυχάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.
  • Αύριο Κυριακή 2/12, στις 11 π.μ. στη Βόνιτσα, θα γίνει παρουσίαση και συζήτηση για τον Β' Τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γ. Ποσοτίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ.
  • Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» θα περιοδεύσει την Τετάρτη 5/12, στις 9 π.μ., ο Γ. Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ.
Η Ελένη Μπέλλου σε Χανιά και Ρέθυμνο

Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη περιοδεία της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Κρήτη. Στις 10 π.μ., θα συναντηθεί στον Πλάτανο Κισσάμου με ομάδα παραγωγών πρώιμων κηπευτικών, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατάνου καθώς και τον Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής. Στη 1 μ.μ., στην Κουντούρα Σελίνου, θα συναντηθεί με ομάδα παραγωγών, Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής και την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, στις 8 μ.μ. στο κέντρο «Χατζησπύρος», στο Σωματά.

Σε Κοπεγχάγη και Φραγκφούρτη
  • Εκδήλωση με θέμα τους νέους μετανάστες και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη (αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων, Murergade 8), την Κυριακή 2/12, στη 1 μ.μ.
  • Εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση διοργανώνουν στη Φραγκφούρτη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αύριο Κυριακή, στις 5 μ.μ., στους χώρους της ελληνικής κοινότητας (Stiftstrasse 22). Θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος.
Συνεστιάσεις ΚΟ του ΚΚΕ
  • Από την Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης - ΟΤΑ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 8.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Π. Ιωακείμ 4).
  • Από τη ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Ροδίνι.
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Αύριο Κυριακή στο Γοργοπόταμο

Στην εκδήλωση τιμής θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) θα τιμήσει, αύριο Κυριακή, στις 11.30 π.μ., στο Γοργοπόταμο, την 70ή επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσουν, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης και εκπρόσωπος της ΚΝΕ.

ΚΟ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τους ηρωικούς χαλυβουργούς

Την Τετάρτη, 5 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. οι ΚΟ Θριασίου διοργανώνουν εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, για να τιμήσουν τους Χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους και να προβάλουν το μήνυμα της 9μηνης απεργίας των Χαλυβουργών. Θα μιλήσει ο Γ. Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΠ Αττικής. Θα υπάρχει προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ