Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11433

ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ολοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη 1 το μεσημέρι στην Ομόνοια

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιήσουν οι Λαϊκές Επιτροπές


ΣΕΛ.  11

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

ΚΚΕ: Οχι στις παρακρατήσεις μισθών, συντάξεων και τις κατασχέσεις των ήδη υπερχρεωμένων στο κράτος και τις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών. Μαζική οργανωμένη αντεπίθεση για τη σωτηρία του λαού από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το δικαίωμά του στην ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων λαϊκών αναγκών

Ομοβροντία από ασήκωτους αντιλαϊκούς φόρους και μαζικά χαράτσια στέλνει η συγκυβέρνηση μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση προχωρεί σε νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρηματικών ομίλων, διευρύνει τη φοροεπιδρομή εναντίον των μισθωτών και των συνταξιούχων, ενώ συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Ο λαός δεν μπορεί, δεν αντέχει και δεν πρέπει να πληρώσει κι άλλα για λογαριασμό της σωτηρίας των μονοπωλιακών ομίλων, για τη δημοσιονομική εξυγίανση του αστικού κράτους και τη διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση. Τα λαϊκά στρώματα να μην παγιδευτούν στο πώς θα κατανεμηθούν ανάμεσά τους τα νέα φορολογικά βάρη, να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή πάλης ενάντια στη νέα φοροληστεία, να διεκδικήσουν φοροαπαλλαγές του λαού και μεγάλη φορολογία του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Αγωνία για χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά

Με την αγωνία εάν θα συνεχίσουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό ή όχι ζουν εδώ και μερικές μέρες χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Αγωνία που προκλήθηκε μετά την απόφαση του Ζ' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


ΣΕΛ.  21

Προσφορά

Ο σφος Πολυζώης Θύμιος, αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λέει σωτήρες τους δυνάστες του λαού

Στη συνέντευξή του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, «ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως σωτήρες την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που ευθύνονται για την κρίση και για τα δεινά του λαού. Εκρυψε ότι για να δοθούν τα χρήματα των δόσεων, που όλα θα πάνε στους τραπεζίτες και σε άλλα μονοπώλια, θα επιβληθούν και νέα μέτρα εξαθλίωσης και φοροεξόντωσης του λαού. Αυτή την πολιτική χαιρετίζουν και στηρίζουν οι κυβερνήσεις και τα ηγετικά όργανα της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός στήριξε στη Σύνοδο τις απροκάλυπτες και ωμές επεμβάσεις ισχυρών χωρών της ΕΕ που κλιμακώνονται στη Συρία μαζί με των ΗΠΑ και ευθύνονται για τις μαζικές σφαγές σε αυτή τη χώρα, για τα τεράστια κύματα προσφύγων, για τους κινδύνους ανάφλεξης ενός πιο γενικευμένου πολέμου στην περιοχή. Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται η ευθύνη που έχει η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης που, στηρίζοντας τις πολεμικές επεμβάσεις, τη ληστεία των λαών και την πολιτική της ΕΕ, οι λαοί της περιοχής οδηγούνται στον ξεριζωμό και τη μετανάστευση. Λαϊκή συμμαχία ανυπακοής και αντεπίθεσης απέναντι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματιών, των κομμάτων που τους υπηρετούν».



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Κλιμακώνουν αντιλαϊκά με ισχυρές αντιθέσεις

ΣΕΛ.  8
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ταλαιπωρία - εξευτελισμός όσων αιτούνται πολιτικό άσυλο

ΣΕΛ.  20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Σε κοινό αγώνα για την Κυριακή αργία

ΣΕΛ.  13
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΟΑΕΕ
Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

ΣΕΛ.  23
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΒΣΑ
Στον αγώνα με σχέδιο και στόχους

ΣΕΛ.  23
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μεγάλη ανταπόκριση στην «Ημέρα αλληλεγγύης»

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ
Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά

ΣΕΛ.  16
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καταργηθούν τα προνόμια βουλευτών και άλλων αιρετών

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για μια ακόμη φορά, εκφράζει τη σταθερή και αμετακίνητη αντίθεσή της στα προνόμια των βουλευτών και των άλλων αιρετών.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ