ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά

Στις 29 και 30 Δεκέμβρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό

Από το περσινό αντίστοιχο Φεστιβάλ
Από το περσινό αντίστοιχο Φεστιβάλ
Μια μοναδική γιορτή για παιδιά και μεγάλους ετοιμάζει την περίοδο των διακοπών η ΚΝΕ, που για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Δεκέμβρη, πρωί και απόγευμα, και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μεγαλύτερα, μέχρι 12 ετών.

Στο περιεχόμενο του Φεστιβάλ αναφέρεται η ΚΝΕ στην πρόσκληση η οποία ήδη διακινείται, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τραγουδάμε, διασκεδάζουμε, δημιουργούμε, ενώνουμε τις φωνές μας. Κάνουμε πράξη το σύνθημα "όλοι για έναν και ένας για όλους". Με ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκδηλώσεις, αφιερώματα, εργαστήρια και δραστηριότητες που με κέφι και πολύ μεράκι ετοιμάζουν μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και φοιτητών από παιδαγωγικές σχολές, ξεκινάμε και φέτος ένα διαφορετικό ταξίδι με βάρκα τη θέλησή μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τη μιζέρια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Το πρόγραμμα υπόσχεται ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό διήμερο πολιτισμού και δημιουργίας:

Σάββατο 29 Δεκέμβρη

10.00 Γιορτινό εργαστήρι

11.00 Προβολή ταινιών από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

12.00 «Τα μαγικά μαξιλάρια», παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ

18.00 Το εργαστήρι του χιονάνθρωπου

19.00 Αφήγηση παραμυθιού

20.00 Συναυλία της παιδικής χορωδίας Anthis Children Choir με τραγούδια του Α. Ξένου για παιδιά και μουσικές του κόσμου

Κυριακή 30 Δεκέμβρη

10.00 Ζωγραφίζουμε για τα δικαιώματα των παιδιών

11.00 Προβολή ταινιών από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

12.00 «Φρίξος και Ελλη», κουκλοθέατρο από το εργαστήρι «Κου-Κλο»

18.00 «Ολα τα παιδιά του κόσμου...», εργαστήρι κατασκευής κούκλας

19.00 «Οι μουσικοί της Βρέμης», θεατρική παράσταση από την Ιρίνα Μπόικο

20.00 Πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο για μικρούς και μεγάλους.

Στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για παιδιά με τίτλο «πάει ο παλιός ο χρόνος» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 30 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Πολιτιστικές πρωτοβουλίες των Οργανώσεων

Βδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Χαλκίδας - Θήβας της ΚΝΕ, από τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη έως και την Κυριακή 23 Δεκέμβρη. Ολες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στην παραλία της Χαλκίδας, όπου θα λειτουργεί καθημερινά και έκθεση βιβλίου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με προβολές ταινιών, από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη στις 8 μ.μ., ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: 17 Δεκέμβρη - «Ελα να δεις», 18 Δεκέμβρη - «Ο μεγάλος δικτάτορ», 19 Δεκέμβρη - «Τα πέτρινα χρόνια», 20 Δεκέμβρη - «Ο Πολ ο Μικ και οι άλλοι».

Ακολουθεί την Παρασκευή, 21 Δεκέμβρη, η κεντρική πολιτική εκδήλωση, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το Σάββατο 22 Δεκέμβρη θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά και την Κυριακή 23 Δεκέμβρη το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα κλείνει με γλέντι της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χαλκίδας - Θήβας, στη 1 το μεσημέρι.

Οι μαθητές πάνε θέατρο

Οι μαθητικές Οργανώσεις της Αττικής της ΚΝΕ θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Το φως που (πάντα) καίει», του Κώστα Βάρναλη σε σκηνοθεσία Βασίλη Κολοβού, την Πέμπτη 27/12, στις 12 το μεσημέρι, στο θέατρο της Ημέρας (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι - στάση ΜΕΤΡΟ Πανόρμου). Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές για τη γέννηση, την ανάπτυξη της θρησκείας και το ρόλο της σήμερα. Δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε κάθε περιοχή και στο τηλέφωνο 694.2693.007.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την Οχτωβριανή Επανάσταση

Εκδηλώσεις για τα 95 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση προγραμματίζουν μια σειρά Οργανώσεις της ΚΝΕ μέσα στο Δεκέμβρη. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Σάββατο

-- Νέα Ιωνία, 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ (Α. Κάλβου 35).

-- Μαρούσι, 6.30 μ.μ., στο στέκι νεολαίας (Δ. Ράλλη 12).

-- Λάρισα, εκδήλωση μαθητικών ΟΒ. Ομιλητής ο Αχ. Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Αύριο, Κυριακή

-- Αργυρούπολη, 7 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ. Ομιλητής ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

-- Καλλιθέα, 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του 1ου δημοτικού διαμερίσματος (Πλάτωνος 24). Ομιλητής ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Λάρισα, εκδήλωση των ΟΒ Επισιτισμού με ομιλητή τον Β. Καράμπαλη, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, και των ΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμπορίου, με ομιλήτρια την Χ. Μεγδάνη, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ.

-- Γιάννουλη Λάρισας, στις εργατικές κατοικίες. Ομιλήτρια η Λ. Τσιμπλίδου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Τρίτη, 18 Δεκέμβρη

-- ΤΕΙ Πειραιά, 1 μ.μ., αμφιθέατρο Α011. Ομιλητής ο Γιάννης Πατσής, γραμματέας Αχτίδας ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- ΤΕΙ Αθήνας, 1 μ.μ., αμφιθέατρο ΣΑΕΤ. Ομιλητής ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Λάρισα, εκδήλωση της ΟΒ Οικοδόμων. Ομιλητής ο Γ. Βαλόζος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Τετάρτη, 19 Δεκέμβρη

-- Παιδαγωγικά Αθήνας, αίθουσα ΥΑ2. Ομιλητής ο Στ. Σκουλής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Φιλοσοφική Αθήνας, 3 μ.μ., αίθουσα 44. Ομιλητής ο Γ. Πατσής, γραμματέας της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη

Η Οργάνωση ΑΣΟΕΕ της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση στη σχολή, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου. Ομιλητής θα είναι ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσκεψη στα Καλάβρυτα

Αύριο Κυριακή, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο στα Καλάβρυτα για τα 69 χρόνια από το ολοκαύτωμα. Η αναχώρηση έχει οριστεί για τις 9.30 το πρωί από την πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Θανάσης Πάνος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ