ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καταργηθούν τα προνόμια βουλευτών και άλλων αιρετών

Ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση για τον τρόπο φορολόγησης της βουλευτικής αποζημίωσης

Με αφορμή τη συζήτηση, που εντάθηκε μετά τη δημοσίευση των «πόθεν έσχες» των βουλευτών και επικεντρώνεται στον τρόπο φορολόγησής τους, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για μια ακόμη φορά εκφράζει τη σταθερή και αμετακίνητη αντίθεσή της στα προνόμια των βουλευτών και των άλλων αιρετών:

  • Τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και τη φορολόγησή της με τους ίδιους όρους που φορολογούνται και οι άλλοι εργαζόμενοι.
  • Την πλήρη κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες.
  • Την πλήρη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης όχι μόνον για το μέλλον αλλά και για τους ήδη συνταξιούχους βουλευτές.

Η θέση αυτή του ΚΚΕ είναι θέση αρχής και απορρέει από την γενικότερη άποψή του για τη θέση των αιρετών στα όργανα της λαϊκής εξουσίας, όπου ο λαός θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει».

Σε κάθε περίπτωση, εντύπωση προκαλεί ότι όλοι αυτοί που καταγγέλλουν τα προνόμια των βουλευτών - και σωστά - δε μιλάνε για τα φορολογικά προνόμια, τις φοροαπαλλαγές και τις απλόχερες ενισχύσεις προς τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, γεγονός που φανερώνει την πραγματική στόχευση της αναμπουμπούλας που σηκώνουν, για να αποπροσανατολίσουν το λαό. Να βγάλει ο λαός συμπεράσματα.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ξεπέρασαν τις 30.000 οι υπογραφές στο διαδίκτυο

Απαιτούν να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να τεθεί σε ψηφοφορία

Ξεπέρασαν τις 30.000 οι υπογραφές στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr, που διεκδικούν την κατάργηση όλων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης και απαιτούν να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι εργαζόμενοι, νέοι, επαγγελματοβιοτέχνες και επιστήμονες που δεν ταυτίζονται σε όλα πολιτικά και ιδεολογικά με το ΚΚΕ προσθέτουν την υπογραφή τους, υψώνουν τη φωνή τους και στηρίζουν την πρόταση νόμου που απαιτεί την κατάργηση όλων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.

Αυτή η απαίτηση γίνεται διαρκώς πιο επίκαιρη καθώς η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΔΝΤ - ΕΕ κλιμακώνεται με νέα βάρβαρα μέτρα, νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα και γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη της εργατικής - λαϊκής συσπείρωσης για την απόκρουση και την ανατροπή της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η άμιλλα στις Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

Με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της κατά 62%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συνεχίζει τη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων που ανήκουν στη δύναμή της διαμόρφωσε ως εξής τη σειρά μετά το τελευταίο κλείσιμο: Πρώτη η Αχτίδα Υγείας με ποσοστό κάλυψης του πλάνου της 74,8%, δεύτερη η Αχτίδα Εμπορίου - Υπηρεσιών με ποσοστό 70,6%, τρίτη η Αχτίδα Βιομηχανικών Ζωνών και Κλάδων με 66,1%. Ακολουθούν κατά σειρά η ΝΕ Βορειοδυτικού Τομέα με 60,3%, η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ με 59,9%, η Αχτίδα Εκπαιδευτικών με 58,9%, η ΝΕ Κεντρικού και Ανατολικού Τομέα με 56,4%, η ΝΕ Πιερίας με 52,6% και η ΝΕ Πέλλας με 50,2%.

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Πολιτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες στον Πειραιά

Πλαισιώνουν την έκθεση βιβλίων από τη «Σύγχρονη Εποχή»

Η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ της Α' Πειραιά διοργανώνουν έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» με προσφορές για τις γιορτές, από την Κυριακή 16 Δεκέμβρη μέχρι το Σάββατο 5 Γενάρη, στον πρώτο όροφο των Γραφείων της ΝΕ Πειραιά (προθάλαμος αίθουσας εκδηλώσεων). Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε απόγευμα 6 μ.μ. - 9 μ.μ. Τις Κυριακές 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Την Κυριακή 16/12, στις 6.30 μ.μ., εγκαίνια της έκθεσης με εκδήλωση για τα 95χρονα από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Θα μιλήσει ο Δ. Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα προβληθεί βίντεο.
  • Την Κυριακή 23/12, από τις 10.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ., αφηγήσεις παιδικών βιβλίων - δραστηριότητες για παιδιά.
  • Την Πέμπτη 27/12, στις 6.30 μ.μ., προβολή της ταινίας «Ο αληθινός φασισμός».
  • Το Σάββατο 5/1, στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Η Γερμανική επανάσταση - Η δημοκρατία της Βαϊμάρης» - Κλείσιμο έκθεσης.

Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με φορείς της Λήμνου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία φορέων της Λήμνου είχε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Στη συνάντηση τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης στο λαό του νησιού, όπως η συγχώνευση νοσοκομείου με αυτό της Μυτιλήνης, η συγχώνευση της ΔΟΥ Λήμνου με αυτή της Μυτιλήνης, ο αποκλεισμός του νησιού από τα μεταφορικά μέσα, η μη λειτουργία του 1ου ΕΠΑΛ λόγω έλλειψης καθηγητών και η διάλυση των περισσότερων δημόσιων υπηρεσιών. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία, να αναδείξει τα προβλήματα και να διεκδικήσει λύσεις, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ διοργανώνει η ΝΕ Σερρών του Κόμματος, σήμερα Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ). Θα μιλήσει ο Ζ. Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαδοπούλου - Ζιώγα «Η Εαμική Αντίσταση στην περιοχή Σερβίων Κοζάνης», διοργανώνει η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Πολυγύρου. Θα μιλήσει ο Β. Τασούλας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και μουσικό πρόγραμμα.
  • Εκδήλωση για τα 95 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση, διοργανώνουν η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ και η ΝΟ Φλώρινας της ΚΝΕ, τη Δευτέρα 17/12, στις 8 μ.μ., στο «ΓΙΑΖΙ».
  • Εκδήλωση - παρουσίαση της πρότασης του Κόμματος για τον αγροτικό τομέα της οικονομίας, τη Δευτέρα 17/12, από την ΚΟ Ιεράπετρας του Κόμματος, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Μαρία Λιουδάκη». Θα μιλήσει ο Γ. Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στη ΣΕΛΕΤΕ θα περιοδεύσει την Τρίτη 18/12, στις 11 π.μ., η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ.
Συνάντηση με την ΕΣΕΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί, τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ., με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ