Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11451

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει περισσότερα απ' όσα βάζει στην τσέπη

ΣΕΛ.  7
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή»

ΣΕΛ.  3

ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ τα δήθεν μέτρα κατά της ανεργίας των νέων

  • ΚΚΕ: Το εργατικό κίνημα, οι χιλιάδες άνεργοι, οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση της κυβέρνησης, που στο όνομα της ανακούφισης των ανέργων επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, τους μισθούς - ψίχουλα και το σκυμμένο κεφάλι, για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα
  • ΚΝΕ: Είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων

Τα προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δήθεν για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων, όπως το «Σχέδιο Δράσης για την ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων», παραδίδουν τη νεολαία βορά στο μεγάλο κεφάλαιο, να δουλεύει προσωρινά για ένα χαρτζιλίκι, χωρίς δικαιώματα, έως να την ρίξουν ξανά στην ανεργία. Είναι προγράμματα άμεσης χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρηματιών, που ορισμένα απ' αυτά τους διευκολύνουν να απολύουν παλιότερους εργαζόμενους αυξάνοντας την ανεργία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε προγράμματα, όπως αυτά των πρακτικά ασκούμενων, οι νέοι θα λαμβάνουν 400 ευρώ ή 460 ευρώ αν είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, χωρίς ένσημο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παρά μόνο κάλυψη έναντι εργατικού ατυχήματος.


ΣΕΛ.  13

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δραματικοί περιορισμοί στις παροχές του ΕΟΠΥΥ

Με δραματικούς πια ρυθμούς περιορίζεται η παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς οι γιατροί του Οργανισμού μειώνονται καθημερινά, ενώ τα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ αποτελούν σκιά και εκείνων των υποβαθμισμένων παροχών που πρόσφεραν πριν τη δημιουργία του ενιαίου οργανισμού.


ΣΕΛ.  14

Η Αλέκα Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Γ. Κουβαρά και Μ. Μιχελιδάκη θα παραχωρήσει συνέντευξη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σήμερα, Παρασκευή, στις 8 π.μ.


Προκλητική μεθόδευση

Η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, προαπαιτούμενα για τη δόση του δανείου, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι μια απαράδεκτη διαδικασία μέσα από την οποία η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, προωθεί για ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα (απολύσεις υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.). Η διαδικασία αυτή συνιστά μια ακόμη απόδειξη και ξεμπροστιάζει τον πραγματικό ταξικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας και του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο λαός πρέπει και απ' αυτήν την προκλητική διαδικασία να βγάλει συμπεράσματα, αφού η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται και από ανάλογες μεθοδεύσεις για την εφαρμογή της προκειμένου να ενισχυθεί το κεφάλαιο, να αντιταχθεί σ' αυτήν και να μην τη νομιμοποιήσει. Τέτοιες διαδικασίες αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος και της εξουσίας του κεφαλαίου.



ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Αύξηση στα νοικοκυριά, μείωση στους βιομήχανους

ΣΕΛ.  16
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στις 20 Γενάρη βγαίνουν τα τρακτέρ

ΣΕΛ.  16
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τις απαράδεκτες διαδικασίες

ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Εκτοξεύθηκε στο 26,8%

ΣΕΛ.  12
ΟΕΦΣΕΕ
Αγωνιστική ετοιμότητα για τη νέα ΣΣΕ

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της σχετικά με την υγεία του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο λαός της Βενεζουέλας έχει συσσωρεύσει σημαντική πείρα. Εχει τη δύναμη να απαντήσει και να ακυρώσει τα σχέδια ιμπεριαλιστικών και ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων που καιροφυλακτούν».


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ