ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ξανά σε οριακή κατάσταση

Παρά το ολιγοήμερο άνοιγμά του σε οριακή κατάσταση είναι ξανά πλέον το κολυμβητήριο των Χανίων εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου και φυσικά της αδυναμίας της διοίκησης του ΕΑΚ να αγοράσει. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΝΟ Χανίων, ο Ομιλος αδυνατεί πλέον να αγοράσει πετρέλαιο και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεισφέρουν ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του συγκεκριμένου συλλόγου βρέθηκε κάποια ποσότητα πετρελαίου (προσφορά από εταιρεία που εμπορεύεται το συγκεκριμένο προϊόν). Τόσο στο συγκεκριμένο ΕΑΚ, όσο και σε αντίστοιχα στην υπόλοιπη Ελλάδα, η κατάσταση πλέον είναι τραγική με κύρια αιτία τη χρόνια αδιαφορία της Πολιτείας και την πρόθεσή της να απαλλαγεί από αυτά παραδίνοντάς τα στον έλεγχο των τοπικών αρχών οι οποίες αδυνατούν όμως να τα συντηρήσουν και φορτώνουν το κόστος (στις περισσότερες περιπτώσεις) στους αθλούμενους.

Και βέβαια, τα πράγματα δεν αλλάζουν ούτε και με τις ...ευαισθησίες των επιχειρηματιών και τις προσφορές τους, οι οποίες δεν αποτελούν παρά σταγόνα στον ωκεανό αλλά έχουν και ημερομηνία λήξης αφού φυσικά δεν αποφέρουν κέρδη σε αυτούς. Και φυσικά, είναι προφανές ότι η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς όσον αφορά τα ΕΑΚ, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το άνοιγμα του δρόμου για την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη μετατροπή τους σε μαγαζιά για το κέρδος αυτών που θα τα εκμεταλλεύονται.

  • Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Αθήνας, το κολυμβητήριο στη Γκράβα θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων. Για τον ίδιο λόγο, παραμένουν κλειστά και τα κολυμβητήρια Κολοκυνθούς και Γουδή.
FOOTBALL LEAGUE

Με την αναμέτρηση Εθνικός Γαζώρου - Νίκη Βόλου (19.00, «ΟΤΕ sport 4») «ανοίγει» σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής στη Football League. Οι γηπεδούχοι (που έχουν 23 βαθμούς) επιζητούν τη νίκη για να πλησιάσουν στον πόντο την αντίπαλό τους και οι φιλοξενούμενοι (27) για να αυξήσουν τη μεταξύ τους διαφορά.

ΒΟΛΕΪ - ΠΑΣΑΠ
Διεξαγωγή αγώνα στη μνήμη του Ν. Σαμαρά

Tη διεξαγωγή αγώνα στην Ορεστιάδα στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή και τα έσοδα να δοθούν στην οικογένεια του παλαίμαχου παίκτη ζητάει από τους αρμόδιους φορείς ο Σύνδεσμος των παικτών βόλεϊ, σύμφωνα με χτεσινή του ανακοίνωση. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση ο ΠΑΣΑΠ ζητάει και την επανάληψη του αγώνα της 12ης αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων Μίλων - Παμβοχαϊκός που κατοχυρώθηκε με 3-0 σετ υπέρ των φιλοξενουμένων λόγω μη προσέλευσης των γηπεδούχων. Yπενθυμίζεται ότι οι παίκτες του Μίλωνα δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν ως ένδειξη φόρου τιμής στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά (ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ομάδα της Ν. Σμύρνης). Ο ΠΑΣΑΠ κατέθεσε αίτημα εγγράφως στην ΕΣΑΠ, αλλά και στην ΕΟΠΕ, προκειμένου η Ομοσπονδία να συνδράμει, με κάθε τρόπο προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΚΥΠΕΛΛΟ
Η έκπληξη από την Καλλιθέα

Τη μεγάλη έκπληξη στη δεύτερη δόση της 4ης φάσης του Κυπέλλου έκανε χτες η Καλλιθέα που νίκησε στην έδρα της με 2-0 τον ΠΑΟΚ αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ατυχία του Δικεφάλου (δύο δοκάρια), την αδυναμία του να τελειώσει τις φάσεις (αρκετές ευκαιρίες) καθώς και το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ματέους (80'). Τα τέρματα της Καλλιθέας μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με σκόρερ τους Ντακόλ (80', πέν.) και Μουρακάκη (83').

Την πρόκριση στην επόμενη φάση ουσιαστικά κλείδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε στην έδρα του επί του Φωστήρα με 2-0 (Τσουκαλάς 40', Ντε Βισέντις 48').

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Με το γνωστό... άγχος

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (άγχος και πάλι άγχος) που επικράτησε στον πρώτο αγώνα της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Παναθηναϊκός χτες πέτυχε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη στο ΤΟΠ-16 νικώντας τη Μάλαγα με 78-73 για την τρίτη αγωνιστική του ομίλου του. Οι «πράσινοι», που δεν μπορούσαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού να κρατήσουν σταθερό ρυθμό (το 33-23 έγινε 33-34 στο Α' μέρος), σταθεροποίησαν την απόδοσή τους στην τέταρτη περίοδο όπου με μπροστάρη τον... πρώην της Μάλαγα, Γκιστ (καθοριστικά τρίποντα) έφθασαν στο τελικό αποτέλεσμα. Στα μείον για τον Παναθηναϊκό ο τραυματισμός του Διαμαντίδη (γύρισε το πόδι του) στην πρώτη εμφάνισή του μετά τον προηγούμενο τραυματισμό του.

  • Κόντρα σε μια από τις πιο σταθερές ομάδες της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια, την Μπαρτσελόνα (21.45, ΕΤ1), θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σήμερα ο Ολυμπιακός για το δικό του όμιλο αγωνιζόμενος στη Βαρκελώνη. Το «τέλειο ματς» που θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του είναι το κλειδί για τη νίκη σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - SUPER LEAGUE

Στον Ατρόμητο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο Ελληνας επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 έτους με την ομάδα του Περιστερίου. Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοίνωσε την απόκτηση του παίκτη ενώ και ο Βαγγέλης Μάντζιος έκανε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας εκφράζοντας την ικανοποίηση για τη μεταγραφή του.

  • Η ΠΑΕ Αρης εξασφάλισε το πρωί προσωρινή φορολογική ενημερότητα και απομένει και η ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να είναι απολύτως έτοιμη για να προχωρήσει σε μεταγραφές στην τρέχουσα περίοδο του Ιανουαρίου.
  • Την απόκτηση του Ιβοριανού αμυντικού μέσου Σερζ Ντιέ ανακοίνωσε και επίσημα η Skoda Ξάνθη.
ΠΟΛΟ
Στον «αέρα» η συμμετοχή του Ηρακλή

Μπορεί να κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του LEN Trophy η γυναικεία ομάδα του Ηρακλή, ωστόσο η χαρά ίσως να βγει ξινή στις παίκτριες της ομάδας. Και αυτό γιατί η συμμετοχή τους στην οκτάδα της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν το ερχόμενο Σαββάτο τη Σκιφ Μόσχας στη Χαλκιδική είναι στον ...αέρα. Αιτία η έλλειψη των 2.500 ευρώ που απαιτούνται να καταβληθούν από τη γηπεδούχο ομάδα για τα έξοδα μετακίνησης των δύο διαιτητών και του κομισάριου του αγώνα. Από τον Ηρακλή ζήτησαν βοήθεια από την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ), η οποία τους ενημέρωσε πως πιθανή μη συμμετοχή θα έχει ως συνέπεια διετή αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και πρόστιμο 7.500 ευρώ!

  • H ταυτόχρονη παρουσία οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Καλογρέζας το Σάββατο (12/1) οδήγησε στη μετάθεση του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό για την Κυριακή (13/1 - 18.00) για την Α1 Ανδρών στο πόλο. Η αλλαγή ήρθε μετά από εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη. Το Σάββατο (12/1, 17.15) η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Σκόντα Ξάνθη για τη Super League σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την Ενωση.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ